Prejšnji teden sem bila cel dan v razmišljanju. Ta teden v torek sem namreč kuhala za nekega gospoda, ki je tudi kuhar. Kuhala sem v pravi kuhinji. Imela sem neke vrste preizkus. Ker pa je bilo to prvič zame, sem imela problem z menijem, saj sem ga morala sestaviti sama. No, že na prvem, spoznavnem sestanku sva se delno dogovorila kaj si želi, in tisto, kar sem predlagala na tem sestanku sem vedela že vnaprej, ostalo pa je bilo težje. Zaželel si je štruklje in porove juhe. Sama sem predlagala kot predjed testenine z žajbljevim maslom in slanino. Potrebovala pa sem še nekaj mesnega poleg štrukljev in sladico. Po nekaj dneh intenzivnega premišljevanja mi je uspelo dodati k štrukljem mesne kroglice, pa tudi sladico mi je uspelo ustvarit. Kuhanje mi je uspelo, vendar, če bi se še malo potrudila, bi bilo še boljše. Žal končnih izdelkov nisem uspela fotografirati, čeprav sem imela s seboj fotoaparat, vendar je šlo vse skupaj prehitro. Da pa boste lahko še sami uživali v mojem meniju vam ga bom predstavila.
MENI:
topla predjed: Testenine z žajbljevim maslom in slanino
juha: Porova juha
glavna jed: Gluhi štruklji z mesnimi kroglicami
sladica: Maskarponejeva krema z vanilijo in karamelno kremo s cimetom
SLADICA: Maskarponejeva krema z vanilijo in karamelno kremo s cimetom
8 žlic sladkorja karameliziramo in zalijemo z 1 - 1,5dL sladke smetane, ter povremo, da nastane kremasta zmes, pustimo, da se malo ohladi, dodamo cimet in premešamo.
Sladki smetani dodamo vanilijino aromo in mleto vanilijo ali samo vanilijina semena, stepemo, dodamo mascarpone in zmešamo v homogeno zmes.
Z obema masama napolnimo kozarca in sicer tako, da najprej damo noter mascarponejevo kremo, nato karamelno kremo in spet mascarponejevo kremo. Lahko naredimo tako, da se karamela vidi, ali pa ne. Po vrhu posujemo z grenkim kakavom v prahu.
Sep 12, 2014