Članek
Male skrivnosti
Objavljeno Sep 04, 2014

Danes vam bom predstavila sestavine in dodatke jedem, ki jih mogoče nima vsak rad, še manj pa v uporabi. Mogoče boste tudi vi poiskali kaj podobnega in pričeli z uporabo.

Vanilijin sirup

Kupila sem ga že pred časom, uporabila pa tudi za aromatiziranje in hkratno sladkanje sladic. Ker je gosto in sladko je primerno za sladkanje sladic, pa tudi za koktaile. Ko mi ga zmanjka, ga bom poizkusila narediti naslednjič sama.

Vanilijina aroma

Pred časom sem zasledila, da v nekaterih receptih piše, da se uporabi vanilijina aroma. Ker je kupovanje le te drago in se niti ne ve kaj vsebuje, sem se odločila, da jo naredim sama. Uporablja se za aromatiziranje sladic.

Rožna voda

Za obogatitev sladic. Je vsestransko uporabna in lepo diši.

Solni cvet

To je prva sol, katero se pobere, pri pridelavi soli. Je najbolj slana in najbolj kvalitetna. Uporablja se za začinjanje solat, oziroma proti koncu kuhanja.

Črna sol

Ta sol vsebuje žveplo in jo vegani uporabljajo, da dodajo hrani vonj po jajcih, katerih ne uporabljajo.

Olivno olje

Ekstra devično olivno olje se ne sme segrevati. Uporablja se za solate in hladne jedi. Če olje ni ekstra deviško, se ga lahko tudi segreva.

Bučno olje

Meni najljubše olje, ki mora biti na vsaki solati. Dobro se ujame tudi z jajci.

Azra zanimivo, meni pa olivno ni preveč všeč, vendar tisto, ekstra deviško.

Vanilija mi je všeč. Bučnega olja pa nikakor ne maram, pa ne vem zakaj. Vsi okrog mene ga obožujejo, samo meni ni všeč.

Mislim, da sem jo omenila pri začimbi, samo fotografijo. Najdeš če v iskalnik vpišeš vanilija. Glede linkov in povezav, ja bom počasi poizkusila delat tudi na tem, da bi združevala objave, vendar poizkušam pisat različne stvari, ki niso preveč povezane oz bolje rečeno, ki se ne ponavljajo.

Se spomnim vanilijeve arome, kajne, imela si an blogu! :) P.S.: Veš, lahko daješ k objavam linke sorodnih objav, tako bi bilo še lažje najti to, kar je na blogu že, sploh obiskovalcem tvojega bloga :)

Črno sol naj bi kuhali, torej uporaba med kuhanjem. Je pa vrsta soli. Drugače pa še to ti moram povedat, Ana, da samo vanilijino aromo sem naredila sama, ostalo je kupljeno.

Takole se pa jaz tudi še učim! Vanilijeve stvari si predstavljam, kako zelo dišijo! :) Vs epo vrsti! Ustvarjalna si, Dobra žlica, meni se zdi to zelo zelo dobro! Je črna sol še v čem drugem drugačna ali samo po vonju? Kaj pa setavine?