Članek
Različni okusi
Objavljeno Aug 15, 2014

Ljudje imamo različne okuse. Nekateri uživajo v določeni jedi, medtem, ko pa se jo drugi izognejo v velikem krogu. So tudi jedi oz bolje sestavine, katere pripravljene na nek način so všeč določeni osebi, na drugačen način pripravljena ista sestavina pa ji ne gre po grlu.

Le zakaj prihaja do tega, so krive alergije, razvajenost, nepoznavanje sestavin, nepoznavanje okusov, ali kaj drugega. Ravno zaradi tega bom spodaj objavila nekaj jedi, ter pripisala kaj je na sliki. Prosim, če bi mi v komentarju povedali, katero jed jeste, ter katero ne in zakaj. Prav tako lahko na stran Kuhanje za vse starosti (klikni na modro besedilo), pod povezavo do tega članka prilepite fotografijo vaše najljubše jedi.

Tukaj je nekaj mojih predlogov (prosim vas, da se zadržite in ne bruhnete po tipkovnici, če vas bo jed na fotografiji prisilila v to početje ;) ):


							Školjke
							Škampi
							Razpokani piškoti (brez moke)
							Jajčka v puranjem fileju
							Perutničke na žaru
							Vampi
							Jetrca
							Bikova jajca
							Makovi štruklji
							Osso buco (telečja krača s kostjo in zelenjavo)


							Lososovi zavitki
							Žolca

Lili, veš kje najdeš še več mojih receptov? No, saj skoraj vse kopiram od tam, in tukaj imaš povezavo: http://www.skuhaj.si/chef/27/klavdija-hiti. Sedaj pa še moram dat povezavo na profil.

Azra, meni sta pa ravno tidve jedi med top sto oz med top. Rada imam stare jedi.

Vse bi jedla in vse jem, raazen vampov in žolce.

Na spodnji povezavi najdeš tudi to.

Roman, kaj pa bi ti jedel?

Preden sem jih tukaj pričela objavljat sem jih tam. Najdeš jih v zapiskih.

Objavljaš recepte tudi na svoji fb strani?

Dobrodošla Lili. V samem besedilu pa je tudi povezava do FB strani.

Super! Za naslednjič vem kje poiskati recept in na koga se obrniti,če mi bo kaj nagajalo...

Andrej hvala, drugače so pa meni vampi, na tak način, kot so na sliki, všeč.

Pečen krompir in piščanec iz pečice. Najmanj dela in sita, da se komaj premikam. :D Za eksperimente, pa je potreben čas. Včasih to rada počnem... Morda takrat uporabim kakšen tvoj recept.

AT

Proletarci vseh dežel, združite se, ops pardon, vsaj vampe poskusite, toda izrecno na tržaki način. Čeprav jih moje brbončice ža kar precej let niso okusile, vem o čem vam pišem, kaj vam toplo priporočam! ;)

Lili, Osso buco je jed, ki se pripravlja kar dolgo, manj kot 1h kuhanja oz dušenja ni možna. Samo še prava goveja oz svinjska juha in žolca imata daljši čas priprave, no mogoče še kaj, ampak pustimo to.

Osso buco bi jedla, zdajle! Drugače pa vse, razen školjk in škampov. Lačnaaaa!!!

makove štruklje in razpokane piškotke ja, ostalega pa ne