Članek
Je avtizem ozdravljiv?
Objavljeno Jun 14, 2017

O avtizmu je v strokovnih člankih napisanega veliko, splošen konsenz stroke pa je, da avtizem ni ozdravljiv. Kljub temu pa obstajajo načini, kako omiliti obliko in omogočiti čimbolj normalno življenje osebi z avtizmom in njegovi družini. Najbolj osnovna stvar, ki se je je potrebno držati, je dieta, saj velik del težav predstavljajo prav snovi, ki jih telo ne more razgraditi in se nalagajo v telesu, predvsem v možganih. Osnovne informacije o tem so na voljo na spletu, npr. na strani www.avtizem.com.

Korak naprej od diete pa je razstrupljanje telesa s katerim odstranimo škodljive snovi iz možgan in omogočimo bolj normalno delovanje telesnih funkcij. Tudi o razstrupljanju je že precej napisanega osnovne informacije lahko najdemo spet na isti spletni strani.

Z vidika razstrupljanja je zelo zanimiva zgodba fantka iz Trbovelj, ki je avtist, in ki se mu je stanje po začetku jemanja prehranskega dopolnila Rens zelo popravilo.

Prilagam sken iz časopisa (vir: Slovenske Novice).

Zgodbe kot je ta kažejo, da rešitve za lažje življenje avtistov dejansko obstajajo, treba pa je preizkusiti, na katero dieto, razstrupljanje ali kaj tretjega posameznik najbolje reagira. V tem konkretnem primeru gre za prehransko dopolnilo Rens. Če poiščemo na Googlu, najdemo nekaj zadetkov (med drugim tudi članek na Publishwallu) in spletno trgovino v kateri je možen nakup Rensa. Po podatkih v trgovini, je Rens narejen predvsem iz alg in klorofila.

Več informacij o RENS H je zapisanih tudi na spletni strani Slovenska skupnost uporabnikov RENS H, kjer so poleg zgornjega primera uspešne pomoči, predstavljeni tudi drugi: https://renshskupnost.blogspot.si/.

Če ima kdo od bralcev kakšne izkušnje, kaj je pomagalo pri spopadanju z avtizmom, je lepo vabljen, da jih deli v komentarjih.

Na teh straneh smo imeli burno razpravo na to temo in so tovrstno izkušnjo, "strokovnjaki" potolkli do dna. Naj se torej pride s klinično dokazanimi primeri, katerih "stroka" nebo mogla ovreči. Do takrat "Rens" uvrščam med zanimive izdelke.