Prijatelji (10)
Klemen Vitkovič
Branko Gaber
Belokranjski Muzej Metlika
Doris Bračika
Krajinski Park Kolpa
Janita Kolmanič
Barbara Kolmanič
Mateja Dimnik
Spremljevalci (1)
Slađana Stamenkovski
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Kmečka domačija Stjepan Čulig
Božič nekoč in danes
Kdo so Uskoki
MC BIT
5 dnevno potovanje
Belokranjski muzej in metliški grad
Praga z izletom v Dresden in Krabat regijo
Lagotto's peak
Krajinski park v neokrnjeni naravi reke Kolpe
O svojem domu
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

MC BIT

Dežela Uskokov
19.03.2018 13:27 (pred 2 dnevi)

BIT JE NAŠ PROJEKTNI PARTNER, KI JE POLEG PONUDBE NAMESTITVE V HOSTLU, ZADOLŽEN ŠE ZA PRIPRAVO IN IZVEDBO DELAVNIC TER IZOBRAŽEVALNIH PROGRAMOV NAMENJENI PREDVSEM MLADIM.


Mladinski center Bit (MC BIT) združuje mlade na vseh področjih družbenega življenja, podpira kreativno izražanje mladih, spodbuja enakopravnost, tolerantnost, odprtost in prostovoljno udejstvovanje mladih.
 


Mladinski center Bit (MC BIT) je prvi mladinski center v Beli krajini. Organiziran je v obliki zasebnega zavoda, ki sta ga ob koncu leta 2004 ustanovili dve najbolj aktivni mladinski društvi v regiji, in sicer Klub belokranjskih študentov (KBŠ) in Mladinski kulturni klub Bele krajine (MKKBK) in od junija 2016 deluje kot socialno podjetje. Programske vsebine MC BIT so namenjene predvsem mladim med 15-im in 30-im letom. Mladinski center BIT vodi tudi turistično izobraževalni center za organizirane skupine v Črnomlju s 42 ležišči, ki je namenjeno mladinskim izmenjavam, usposabljanjem, poletnim šolam, pripravam šp

Kmečka domačija Stjepan Čulig

Dežela Uskokov
13.03.2018 12:16 (Mar 13, 2018)

Domačijo Čulig vodita Ankica Čulig in njen mož Stjepan Čulig.


Gradnja samega objekta se je začela spomladi leta 2000. Vzporedno z gradnjo stanovanjskega dela hiše so začeli graditi tudi del namenjen kmečkemu turizmu.


Domačija, ki se nahaja v prekrasnem mestu Vrhovac ima kapaciteto za 60 gostov, 7 dvoposteljnih sob s kopalnico, zaprto in odprto teraso za približno 70 ljudi ter vinsko klet.


V njihovih sobah se boste počutili sproščeno. Sama lokacija stavbe nudi mirno vzdušje, brez mestnega hrupa, zato bodo lahko vaše sanje mirne in prijetne. Vzdušje vsake sobe dvigne lepa posteljnina, leseno pohištvo iz lokalnih gozdov in prijetna osvetlitev, ki naredi to sobo zračno in svetlo.


Glavni prostor je kapacitete za 60 ljudi. Primeren je za praznovanja, sprejeme, degustacije vin,.. Strežejo izključno domačo hrano, pripravljeni iz lokalnih sestavin.

V restavraciji se nahaja bar in velik kamin, ki v ostri zimi ustvarja prijetno toplo atmosfero.


Graševina, renski rizling, sauvignon, beli p

Lagotto's peak

Dežela Uskokov
02.03.2018 03:51 (Mar 02, 2018)

Lagotto's peak se nahaja na hrvaški strani Gorjancev, v vasi Kuljaji, na 620m nadmorske višine. Od Metlike so oddaljeni 15 minut, od Zagreba pa eno uro vožnje z avtomobilom. Ime so dobili po italijanski pasmi psa, Lagotto Romagnolo, ki je znana po iskanju tartufov.

                                          


V ponudbi imajo dve sobi (3*), s prekrasnim panoramskim razgledom, na nedotaknjeno naravo. Sobi poleg spalnice, TV, WiFi in kopalnice nudijo še uporabo zunanjega bazena in kuhinjo.


Lagotto's peak je idealen kraj za vse, ki radi uživajo v neokrnjeni naravi in obožujejo domače proizvode. Deležni boste degustacije sirov in vina, iskanja tartufov z njihovimi psi. Ogledali si boste lahko slapove in stare mline. Lahko se podate na gorsko kolesarjenje ali planinarjenje. To je le del njihove ponudbe. Zato vsi, ki ste željni avanture in spoznavanja novih običajev, ali pa bi se enostavno želeli odpočiti, vabljeni v Laggotto's peak!

Ni potrebno posebej poudariti, da so v Lagotto's pea

Vila Castanea

Dežela Uskokov
16.02.2018 01:31 (Feb 16, 2018)

Vila Castanea je družinsko voden B&B, ki se nahaja sredi edinega mesta na rečnem otoku v Sloveniji, Kostanjevica na Krki. Hiša iz konca 19.stoletja je popolnoma obnovljena (od maja 2014) skladno z zahtevami kulturne dediščine. V njej je urejenih 9 sob (do 24 ležišč), od tega 6 dvoposteljnih, ena triposteljna in dve družinski sobi (2+2). Gostom nudijo nočitev z zajtrkom, pri čemer so zajtrki pripravljeni iz sezonskih in lokalno pridelanih sestavin. Imajo tudi lastna privatna parkirna mesta (v notranjem dvorišču), tudi za mini bus in kombi.

Dolenjske Benetke – edino slovensko mestece na rečnem otoku

                                      

Kostanjevica na Krki je edino in najmanjše mesto v Sloveniji, ki leži na rečnem otoku, okrog katerega se vije zelena Krka. V njej se ogledujejo Gorjanci, hribovje, o katerih zgodbe je zapisal že Janez Trdina; Krka teče počasi in lenobno, poleti velikodušno ponudi osvežitev razgretim kopalcem in povabi na čolnarjenje okrog mesta. Dolenjske Benetke ima

Praga z izletom v Dresden in Krabat regijo

Dežela Uskokov
15.02.2018 02:58 (Feb 15, 2018)

TA Von Schadowitz d.o.o. v sodelovanju s projektnim partnerjem Turistička agencija Svijet putovanja Zagreb organizira od 22.-24.03.2018 izlet v

PRAGA Z IZLETOM V DRESDEN IN KRABAT REGIJO

V tridnevnem izletu gremo po poteh Krabatov (Uskokov iz 17.stoletja), skozi prečudovita mesta Praga, Bautzen in Dresden ter skupaj spoznamo dediščino, ki so jo pustili za sabo.

Program potovanja: 22. - 24.03.2018

1. DAN 22.03.2018  ZAGREB - PRAGA

Ob 23:00 je organiziran prevoz iz Metlike v Zagreb, kjer nas bo ob 01:00 na glavni avtobusni postaji v Zagrebu čakal avtobus, peron 502-505. Nočna vožnja skozi Slovenijo, Avstrijo in Češko do Prage. Prihod v Prago v dopoldanskem času. Namestitev v hotel, sledi ogled Prage v spremstvu lokalnega vodiča. HRADČANY: Samostan Strahov – Loreta - Kraljevska palača – Katedrala Sv. Vita – Zlata ulica.... MALA STRANA: Malostranske namesti – Cerkev Sv. Nikole – Karlov most... STARE MESTO: Karlova ulica – Staro mestno jedro – Staromestske namesti... Prosto popoldne za

O mornarici

Dežela Uskokov
14.02.2018 00:26 (Feb 14, 2018)

Nekateri moji družinski člani so služili na ladjah. Mnogi so se tudi borili v vojni med hrvaškimi Uskoki in beneškimi zagovorniki. Spomnim se, da so veliko govorili o Amsterdamu. Večina mornarjev, je šla v Amsterdam, da so se naučili o ladjah in mornarskih veščinah.


				Rekonstrukcija ladje

To je rekonstrukcija prve ladje, ki je izplula iz Amsterdama v Azijo v začetku 18. stoletja. Bela zgradba zraven ladje je šola za mornarje in kapitane.


				Rekonstrukcija ladje iz 18. st. in pomorska šola v Amsterdamu

Najprej Nemcem poslali Uskoke, zdaj naše izdelke

Dežela Uskokov
13.02.2018 01:28 (Feb 13, 2018)

12.2.2018 smo se ponovno zbrali v prostorih PH Stratus v Črnomlju, kjer je predavateljica Monika Bračika nadaljevala predavanje o poslovni priložnosti za belokranjske Krabate. 


				Monika Bračika

Povdarek današnjega predavanja je bil na nemškem know-how; znanju, ki so ga razvili v Krabat Regionu v Lužicah in podpori podjetnikom iz naše regije, ki bi se radi vključili v že utečen in uspešen Krabat sistem. Nemci so že pred časom ugotovili, da je ključ do uspeha celotne regije povezovanje v skupni sistem Krabat, znotraj katerega vsi delujejo za skupen cilj in kjer ni prostora za nam predobro znano zavist. Zavedajo se, da morajo sodelovati in delovati v sožitju. Takšna miselnost in način dela, pa jih je postavila na sam vrh najhitreje rastočih in razvijajočih se regij v Evropi.


				Kolaž izdelkov Krabat

Obiskovalci današnjega predavanja, so se spraševali, kako bi se lahko s svojimi izdelki, storitvami in znanji vključili v projekt. Da bi lažje vizualizirali svoje ideje, je predavateljica s seboj prinesla nekaj izdelkov, ki se ž

O trgovini

Dežela Uskokov
02.02.2018 23:53 (Feb 02, 2018)

Poleg tega, da so bili Uskoki dobri vojaki, so bili tudi izjemno dobri trgovci. Metode pogajanja in iskanje trgovskih priložnosti, jim niso predstavljale težavo. Pogumni in odločni kot so bili, so prodali vse, kar je bilo namenjeno prodaji. Uskokom se je bilo zelo težko upreti. V primeru, da pa jih je kdo hotel prinesti naokrog, so bili neusmiljeni. Ubogi je bil ta, ki je sploh poizkusil. Po kratkem postopku so si vzeli vse, kar jim je "pripadalo". Če ni šlo zlepa, je šlo pač zgrda. Dolgih prepričevanj in razprav vsekakor ni bilo. Največkrat so trgovali z živalmi kot so govedo, osli, koze ali ovce, vsekakor pa so tudi svoje ročne spretnosti znali zelo dobro vnovčiti. Blagovna menjava ni bila redkost.

Staroselci so Uskokom pripisovali marsikatero negativno lastnost. Jaz sem priča, da niso bili takšni kot se je pripovedovalo ali pisalo. Priseljencev preprosto niso marali in to je bila največja težava. Vse kar je bilo slabega so jim pripisovali. Z njimi so grdo ravnali in jih nezaslišan

Hiša dobrega kruha- Domače dobrote Mojca

Dežela Uskokov
31.01.2018 01:37 (Jan 31, 2018)

V Rosalnicah pri Metliki, v neposredni bližini reke Kolpe in nedaleč od hrvaške meje ter Žumberaka, se nahaja Hiša dobrega kruha- Domače dobrote Mojca.


							
				Domače dobrote Mojca

Obisk Hiše dobrega kruha je nekaj, kar bi si moral vsak obiskovalec Bele krajine dodati v svoj urnik oz. seznam destinacij, ki si zaslužijo ogled. Vsaka podrobnost hiše izžareva veliko ljubezen do peke. Prekrasna kamnito-lesena zgradba je prava paša za oči, vonj pravkar pečenega kruha iz krušne peči pa marsikomu prebudi kakšen prijeten spomin na otroštvo. Vse skupaj pa bi bilo nič, če za vsem tem ne bi stale pridne roke Mojce Kramarič, ki je vse skupaj s svojo veliko ljubeznijo do peke pripeljala do tega kar je danes. Njeno avtentičnost, tradicijo in seveda tudi kvaliteto so prepoznali tudi v nemški partnerski regiji Krabat in so jo zato nagradili s certifikatom Krabat tradicija in kvaliteta. To pa ni edini certifikat. Pohvali se lahko tudi s certifikatom za pripravo pristne belokranjske pogače.


Samo dosledno sledenje receptu, ni dov

O smrti

Dežela Uskokov
29.01.2018 02:43 (Jan 29, 2018)

Ali si vedel, da Uskoki niso imeli pokopališč? Uskoki so bili pogosto pokopani v naravi ali pa v cerkvi, če so pripadali plemiški družini, ki je bila pomembna za regijo.


Ponavadi so povedali svojemu najstarejšemu sinu, kje naj ga pokopljejo. Pogosto so si izbrali kakšno staro drevo, ali pa prostor, kjer je bila čudovita razgledna točka. Krst niso vedno uporabljali. Pomembno je bilo, da so Uskoka pokopali oblečenega v uniformo, z mečem ter s krščanskim križem. Roke so položili v molitveni položaj. Včasih so pokojnika zavili v belo laneno platno, ali pa so ga dali v laneno vrečo, ki so jo na koncu zašili skupaj.


Uskoki niso nikoli obiskovali grobov pokojnikov. Smrt je bila zanje del življenja in je predstavljala le prehod v večno življenje, zato niso čutili potrebe po obiskovanju grobov. Zaradi tega, se je dostikrat zgodilo, da sploh niso označili grobov svojih družinskih članov in prijateljev.


V Deželi Uskokov, so arheologi našli okostja 254 oseb, ki so bili pokopani v cerkvi Sv. Nikola

Lužiški Srbi

Dežela Uskokov
29.01.2018 02:08 (Jan 29, 2018)

Lužiški Srbi (tudi Sorbi, Vendi), je zahodno-slovanska etična skupina, ki živi na področju Lužic, pokrajne med Nemčijo in Poljsko. Lužiški srbi govorijo lužiščino, ki je tesno povezana s poljščino, kašubščino, češčino in slovanščino. Lužiščina je iz dveh sorodnih zahodnoslovanskih jezikov gornjelužiške srbščine (HSB), ki se govori na jugovzhodnih predelih nemške zvezne dežele Saške (Sachsen) in dolnjelužiška srbščina (DSB) v zvezni deželi Brandenburg. Ne smemo pa je zamenjavati z južnoslovansko srbščino. V Nemčiji je lužiščina uradno priznana in tudi zaščitena kot manjšinski jezik. Uporablja jo večinoma starejša generacija, mlajša jo pod vplivom germanizacije čedalje manj. Lužiška srbščina in slovenščina sta med redkimi jeziki v Evropi, ki uporabljata dvojino. Na pisavo sta vplivali tako poljska kot češka abeceda.


				Zgodovinski zemljevid gornjih in dolnjih Lužic

V slovenskem jeziku je uveljavljeno poimenovanje Lužiški Srbi, vendar bi bilo bolj pravilno Lužiški Sorbi ali Vendi, kot se tudi sami poimenujejo.

Lužice se nahajajo na vzh

Spomin na očeta

Dežela Uskokov
27.01.2018 00:43 (Jan 27, 2018)

Včasih si želim, da bi se lahko vrnil v otroštvo. Mogoče ne bi mogel spremeniti svojih dejanj, vendar bi jih vsaj poskušal bolje razumeti. Šel sem s tokom in počel grozne stvari. Potreboval sem veliko let, da sem našel mir in razumel Božje sporočilo. V življenju gre za srečo in vero, ne za prav in narobe.

Ponoči, ko sem začutil strah, sem pogosto zaprl oči in si predstavljal, kako se moj oče pojavi na konju, da bi zaščitil mene, mojo mamo in brate. Počutil sem se varneje in končno zaspal.

Slika mojega očeta, ki je prijahal pod odsev sonca, je ostala v mojih mislih do konca mojega življenja. Očeta sem zelo pogrešal, ko sem moral zapustiti svojo domovino, da sem služil Saškim plemičem. Bil je človek, po katerem so se mnogi zgledovali. Nobena kraljeva družina ali blaginja mi ni mogla zapolniti njegovega mesta v srcu.


Gnalo me je tudi vedenje, da je bil vedno ponosen name. Predstavljal sem si ga na konju neposredno pod soncem. To je bil moj vir energije.

Krabat spet osvaja več držav

Dežela Uskokov
25.01.2018 01:11 (Jan 25, 2018)

Pisali smo že o predstavitvi priložnosti, ki bi lahko slovenske "podjetniške Krabate" povezalo z že uspešno podjetniško zgodbo v Nemčiji, ki se je ta teden odvijala v Črnomlju v prostorih Poslovne hiše Stratus.

Nemci so iz literarnega junaka Krabata naredili svojo različico Harrya Pottera. Verjamejo v mit in legendo, ki pa danes dejansko živi in pomaga v turističnem in gospodarskem razvoju Regiji Krabat, ki se nahaja v bližini Dresdena, v vzhodnem delu Nemčije. 

Hans-Jürgen Schröter je za nas izjemno pomemben. On je odkril, da je legenda Krabat nastala na podlagi dosežkov dobrotnika Johanna von Schadowitza, ki je resnično živel v tem okolju in je tam tudi pokopan. V svojih raziskavah je naletel na grb, kjer je pri analizi le-tega prišel do neverjetne ugotovitve, da gre za Janka Šajatovića rojenega v današnjem Žumberku, ki je bil takrat del Vojne krajine. 

Sedaj se poraja logično vprašanje. Kako to, da Nemci bolje poznajo Krabata in ga tudi cenijo veliko bolj kot mi? Ravno zaradi tega

Krabati Bele krajine

Dežela Uskokov
24.01.2018 03:11 (Jan 24, 2018)

V prostorih PH Stratus v Črnomlju smo dne 22.01.2018 ponovno bili priča enkratnemu predavanju Monike Bračike na temo Predstavitev poslovne priložnosti "Krabati Bele krajine"

To je zgodba o uspehu, ki povezuje Slovenijo, Hrvaško in Nemčijo. Nemci so razvili blagovno znamko Krabat, ki jo s pridom izkoriščajo. Zaradi nje, je Krabat regija v Nemčiji ena najhitreje razvijajočih se v Evropi. Zdaj pa nam je ponujena priložnost, da prenesemo odličen primer iz prakse Nemcev v naše kraje. Govora je bilo o kdo, kako in zakaj lahko profitira od priložnosti, ki nam je ponujena.


				Kolesarska pot KRABAT Raadweg.

Vsebina predavanja:

1. O zgodovini in lokalni umestitvi Krabata v naše okolje.

2. Mednarodna povezanost.

3. Zgodbe Krabatov Bele krajine in okolice.

4. Predstavitev partnerjev v projektu in koga lahko še vključimo v projekt (brez investicije ali stroškov).

5. Predstavitev turističnih produktov.

6. Kako lahko NE turistične produkte in storitve prek projekta prodamo za vas v tujino.

Monika Bračika že več let uspešno sod

O pogači

Dežela Uskokov
22.01.2018 00:15 (Jan 22, 2018)

Danes bi vam rad razložil, kako zanimiva je zgodovina našega kruha, ki se imenuje pogača. V wikipediji piše, da je pogača (bosanski, hrvaški in srbski) ali pogacha (madžarsko: pogácsa, grško: μπουγάτσα, makedonščina in bolgarščina: poaga, turščina: poğaça, albansko: pogaçe) je vrsta kruha, pečena v pepelu kamina, lahko v pečici in je podobna focacci, s katero deli ime. Lahko so kvašene ali brezkvasne. Brezkvasno kakovostno pogačo lahko pripravijo le izkušeni kuharji, medtem ko s kvasom je dosti lažje. Beseda izhaja iz latinskega panis focacius, tj. kruha (panis), ki je pečen na ognjišču ali kaminu (fokus), preko italijanskega focaccia in, bolj neposredno, južni slovanski jeziki (pogača).

Uporablja se tudi ime pogačice (pomanjšana oblika pogače), je pecivo iz listnatega testa. Je se v Bosni in Hercegovini, Bolgariji, Hrvaški, Črni gori, Makedoniji, Srbiji, Sloveniji in Turčiji (kjer se imenuje poğaça). V Avstriji se imenuje pogatschen in pagáče na Slovaškem.

Vsako mesto ima svojo verz

O zimski idili

Dežela Uskokov
21.01.2018 01:36 (Jan 21, 2018)

Ljubim vse letne čase, ampak zima je res nekaj posebnega. Je tako skrivnostna. Dežela Uskokov je pokrajina, ki bi jo morali vsi vsaj enkrat v življenju obiskati.

O živalih

Dežela Uskokov
21.01.2018 01:29 (Jan 21, 2018)

Moja družina je vedno imela veliko ovac, koz, piščancev in najlepše konje. Oče me je posadil na konja še preden sem shodil. Von Schadowitzi so bili odlični jezdeci in konjeniki. Seveda tudi jaz.

Med mojim delom v nemški Saški sem pogosto sanjal o svojih čudovitih ovcah, ki pijejo vodo iz reke Kolpe in mojega očeta, ki jaha svojega izjemnega črnega konja, po gori Žumberak. Tudi sam sem imel dobro življenje in velike kmetije na Saškem, a vseeno ni moglo nič nadomestiti spomina na moje vznemirljivo otroštvo.

O Husarjih

Dežela Uskokov
21.01.2018 01:26 (Jan 21, 2018)

Ko sem bil mlad, so uskoški fantje bili ali plešasti, ali samo z nekaj lasmi na vrhu glave, nekakšno irokezo, ki je delila glavo na dva dela. Nekateri mladostniki so imeli dolge lase na sred glave in so jih vezali v čop.

Čevlji so bili narejeni iz usnja. Rekli smo jim opanki. Spodnje perilo je bilo belo, čez pa smo nosili barvna oblačila. Glavni barvi sta bili rdeča in modra. Imeli smo dolgo tradicijo barvanja oblačil. Vsi so sanjali o tem, da bi imeli takšno uniformo kot moj oče. To je bila Husarska uniforma.

Husarji so bili člani lahke konjenice, izhajali pa so iz držav vzhodne in centralne Evrope v 15. in 16. stoletju. Naziv Husar in posebna razlikovalna obleka teh konjenikov je bila kasneje široko sprejeta in zelo prilagojena lahkemu konjeniškemu polku v evropskih in evropskih kolonialnih vojskah v poznem 17. in 18. stoletju. Husarji so imeli okoli vratu tudi svileno ruto, ki je kasneje postala kravata in je še danes moderen dodatek v poslovnem svetu.

Kot lahko vidite, obstaja tesn

O vinogradih

Dežela Uskokov
21.01.2018 01:20 (Jan 21, 2018)

Vedno sem imel rad uskoške gore, ampak najraje pa sem imel družinske vinograde. Najljubši je bil pod vasjo Kašt v smeri Želebej (občina Metlika). Ta je tudi zaveden v občinskih knjigah Črnomlja leta 1610. Vinograd je blizu reke Kolpe. Naši sosedje so še danes znani proizvajalci vina. Naj omenim: Opg Vrbanek, Pečarič in vina Prus, ki je dvanajstkratni svetovni prvak.

O verah in Božičnem kruhu

Dežela Uskokov
19.01.2018 00:36 (Jan 19, 2018)

Jaz praznujem Božič po julijanskem koledarju. Sem vzhodno-katolik. V ljudskem jeziku nas imenujejo Grko-katoliki. Večina ljudi nič ne ve o moji veri. Leta 1611 smo dobili škofa, ki je služil kot bizantinski vikar latinskega škofa v Zagrebu. Sedež je imel v Marčevem samostanu. Mi obstajamo že od začetka 16. stoletja. V Sloveniji sta samo dve grko-katoliški cerkvi, obe v Beli krajini v občini Metlika, na hrvaškem pa jih je 21. Grko-katoliška cerkev Hrvaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine in Srbije je vzhodno-katoliška cerkev neodvisna od Bizantinskega obreda, ki je v celosti združen z Rimo-katoliško cerkvijo. V Beli krajini, v občini Črnomelj so moji kolegi Uskoki pravoslavci, prav tako v vzhodnem Žumberaku, Dolenjska pa je rimo-katoliška.

Zame in za ostale branitelje krščanske meje je bilo vseeno, kateri cerkvi pripadamo. Važno je bilo le, da smo služili Bogu kot Kristjani. Kar se je zgodilo kasneje, ne podpiram. Po pravici povedano sem razočaran. Znan sem kot človek, ki ima odličen o

Oglasi

Avtomobil renault megane je v sloveniji zelo priljubljeno vozilo. tudi zadnja različica tega vozila ima zelo športni videz, tako po zunanjosti, kot tudi v notranjosti. publish  

Kategorija: Osebna vozila

Cena: Pokličite za ceno

če iščete super didaktično igračo za darilo za majhne otroke, potem so sestavljanke zagotovo prava ideja. ob sestavljanju se malčki učijo oblik in barv, na koncu pa so zelo veseli, ko jim uspe sestaviti celo sliko. 

Kategorija: Lesene igrače

Cena: Pokličite za ceno

vsi ljubitelji športnih stav verjetno že poznate stavnico bet at home, do katere imate dostop tudi v sloveniji. če se na novo registrirate, potem lahko dobite tudi bonus v vrednosti 100 eur. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7701.) trinajsti apostol

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

6825.) htri zaslužek

Kategorija: Leposlovje

Cena: 11.99 €

5941.) špelca napočitnicah na deželi

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

520.) govorica telesa

Kategorija: Zdravje

Cena: 12.99 €

1767.) telo laži

Kategorija: Leposlovje

Cena: 26.99 €

155.) v najtemnejšem kotu

Kategorija: Leposlovje

Cena: 26.99 €

5710.) pesmarica jezus je odrešenik

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10.99 €

dobro ohranjen in deluje brezhibno.na objektivu je skoz nameščen zaščitni uv filter. objktiv je še v garanciji.

Kategorija: Foto in kamere

Cena: 3000 €

v kolikor imate radi nakit swarovski vam nudimo najrazličnejše modne dodatke kot so uhani, zapestnice, ogrlice... preverite ponudbno na naši spletni strani: http://zlatarnamursic.si/shop/86-nakit-swarovski

Kategorija: Modni dodatki

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj