Prijatelji (10)
Doris Bračika
Mateja Dimnik
Krajinski Park Kolpa
Klemen Vitkovič
Barbara Kolmanič
Belokranjski Muzej Metlika
Hotel Bela Krajina
Janita Kolmanič
Spremljevalci (1)
Slađana Stamenkovski
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Kdo so Uskoki
Jurjevanje v Beli krajini
7-dnevno potovanje
Lužiški Sorbi
Oton Župančič Uskok po materi
5 dnevno potovanje
12-dnevno potovanje
Duhovni turizem
Bele breze in steljniki
Belokranjsko narečje
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2019
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

5 dnevno potovanje

Dežela Uskokov
17.12.2018 14:11 (Dec 17, 2018)

Ključni poudarki potovanja

♣ Primerno za manjše skupine. Idealno za 8 ali 16 oseb. 

Program priporočamo predvsem Slovencem v tujini.

♣ Vodenje v nemškem in angleškem jeziku brez doplačila. 

♣ Po sledeh Uskokov v nekdanji Vojni krajini.

♣ Gala uskoško kosilo iz krušne peči.

♣ Degustacija vin in penin znamke Krabat pri vinarju Pečarič.

♣ Obisk dveh pokrajinskih parkov in destinacije EDEN 2010.

♣ Delavnice.

Mnogim ni znano zakaj zgodovina uskokov igra pomembno vlogo pri razvoju Evrope. Že od 14. stoletja naprej bi razvoj Evrope šel po polnoma drugačni poti, da ni bilo uskokov. Nekateri so pustili do dandanes izjemen pečat na razvoj določenih destinacij, predvsem v tujini. Žal tukaj pri nas komaj ali nič ne vemo o tem. Želimo, da ste ponosni na belokranjske in dolenjske uskoke.  Zato vas vabimo, da spoznate njihove zgodbe in deželo v kateri so živeli. Naredili so izjemno veliko za vse nas in je čas, da to zvemo in spoštujemo. Ste vedeli, da so uskoški konjeniki Krabati prvi v svetu nos

Bila je jesenska zgodba v Šokčevem dvoru

Dežela Uskokov
15.10.2018 21:21 (Oct 15, 2018)

Tradicionalni jesenski Dan odprtih vrat v Krajinskem parku Kolpa

 

Tokrat so se organizatorji posvetili razstavi mejnih živali. Obiskovalci so se srečali z osli, ovcami različnih pasem, najatraktivnejši pa so bili pujski, ki s svojo poraščenostjo spominjajo na ovce- mangulice.

Predstavili so nam tudi dela na projektih CLLD (Program razvoja podeželja): Kolpa e-bike in volna, lan, konoplja, prav tako pa tudi na projektih CLLD, ki jih izvajajo LASi po različnih koncih Slovenije in v njih sodelujejo tudi v Krajinskem parku Kolpa: Zgodbe rok in krajev ter Novi izzivi slovenske drobnice.

LAS predstavlja lokalno javno-zasebno partnerstvo na podeželskem območju in je sestavljena iz predstavnikov različnih socio-ekonomskih sektorjev. 

LAS spodbuja trajnostni razvoj z združevanjem razpoložljivih človeških in finančnih virov ter spodbujanjem lokalnih akterjev k izvajanju skupnih projektov in večsektorskih ukrepov.

Pri LAS-ih gre za povezovanje in vključevanje lokalnih partnerjev tako v na

Grkokatoliška cerkev Sv. Ciril in Metod

Dežela Uskokov
03.10.2018 00:39 (Oct 03, 2018)

GRKOKATOLIŠKA CERKEV

SV. CIRIL IN METOD METLIKA

V Sloveniji se nahajata samo dve grkokatoliški župniji, ena v Metliki, druga pa v Dragah pri Suhorju. 

Obe slovenski župniji Drage pri Suhorju in Metlika sta poleg hrvaških Grabar, Karlovac, Zagreb, Jastrebarsko in Kašt sestavni del Žumberačke vikarije, ki spada v Križevačko eparhijo (škofijo). Za obe slovenski župniji skrbi Rusin Mihajlo Jozafart Hardi, pesnik, pisatelj ter najprepoznavnejši Ikonopisec v Sloveniji.

Grkokatoliška cerkev sv. Ciril in Metod v Metliki, leži na vrhu manjše vzpetine na zahodnem robu razširjenega mestnega jedra. Enoladijska cerkev, z zvonikom nad vhodom je bila blagoslovljena leta 1903 po petih letih gradnje. Grkokatoliki so na tem območju prisotni že od leta 1611, vendar so šele v začetku 20. stoletja na pobudo 42 grkokatoliških vernikov postavili cerkev v Metliki. Danes jih pod metliško župnijo spada dobrih 300 vernikov.

Grkokatoliki so verski pripadniki grkokatoliške Cerkve, ki priznava papež

TRDNJAVA KLIS

Dežela Uskokov
24.07.2018 15:40 (Jul 24, 2018)

TRDNJAVA KLIS

Trdnjava Klis je zagotovo ena najpomembnejših trdnjav na Hrvaškem, domačini pa jo prav tako radi označujejo kot t.i. oltar domovine. Ponosno stoji kot simbol vztrajnosti in srčnosti, ki so jo Uskoki v svoji burni zgodovini pokazali v bitkah proti Turkom. 

Trdnajva Klis se nahaja na strmem hribu okoli 9 km severozahodno od Splita, kjer poteka prelaz med gorskima hrbtoma Kozjak in Mosor in tam poteka povezava od Splita preko Knina do Zagreba.

Prva trdnjava je bila postavljena že leta 852, današnjo obliko pa je dobila po dozidavi tako Turkov kot Benečanov. Zelo pomembno vlogo ter obrambni značaj, je imela trdnjava Klis zaradi svoje strateške lege za čas turških obleganj in napadov v 16. in 17. stoletju. Izjemno se je izkazal knez in kapetan Peter Kružić, ki je več kot dva desetletja uspešno branil Klis pred Turki kot tudi Benečani. Za nas je pomemben tudi kapetan Vojne krajine Ivan Lenković, ki se je tudi sam, skupaj s 1000 Uskoki, ki jim je poveljeval boril v

Zid saških vojvod

Dežela Uskokov
06.06.2018 14:06 (Jun 06, 2018)

ZID SAŠKIH VOJVOD

FÜRSTENZUG (Procession of Princes)

 

DRESDEN je prekrasno mesto ob reki Laba (Elbi), ki je znano po baročnih in rokoko zgradbah in palačah. Dresden (Drježdźany po lužiškosorbsko) je glavno mesto nemške zvezne dežele Saške. V drugi svetovni vojni leta 1945, je bil s strani zavezniških sil med bombardiranjem popolnoma porušen. Z zagotovostjo lahko trdimo, da je danes Dresden eden od najuspešnejše obnovljenih mest na svetu in je zato samo po sebi velika umetniška zakladnica.  Ne čudi, da zaradi vseh arhitekturnih biserov pravijo Dresdenu tudi »Firence na Labi«. Med leti 2004 in 2009 je bil Dresden skupaj z okoliško kulturno krajino ob Labi vpisan v Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Po mnenju Unescovega odbora, je izgradnja mostu Waldschlösschenbrücke, uničilo zgodovinski značaj mesta, zato so mu odvzeli status. S stausom ali brez je Dresden mesto, ki ga je vredno videti in raziskati.  V starem zgodovinskem delu mesta (Altstadt), mestnem jedru, se nahajajo zn

Okusiti Belo krajino

Dežela Uskokov
22.05.2018 13:59 (May 22, 2018)

OKUSITI BELO KRAJINO-

KDAJ IN KAKO?

Prof.dr. Janez Bogataj

V ponedeljek, 14.5.2018 je bilo v Gostišču Kapušin na Krasincu s strani RIC Bela krajina, TD Vigred (TIC Metlika) in KC Semič (TIC Semič) organizirino predavanje gospoda prof. dr. Janeza Bogataja z naslovom OKUSITI BELO KRAJINO- KDAJ IN KAKO?

Predavanje je bilo namenjeno vsem ponudnikom gostinjskih storitev, ponudnikom izdelkov lokalne samooskrbe, turističnim vodnikom in ostalim, ki delajo v turističnem sektorju v Beli krajini.

Po besedah prof. dr. Janez Bogataj je izjemno pomembno, da se predstavljamo pod enotno blagovno znamko (kulinarika, produkti, storitve, nastanitveni obrati, prireditve,...), ki bi bila del certifikatnega sistema.

V Sloveniji imamo 24 gastronomskih regij z 366 značilnimi jedmi, ki so del tako imenovane kulinarične piramide. Za gastronomsko regijo je značilno, da ima zaščiteno geografsko poreklo (v Beli krajini je lep primer belokranjska pogača) in je tesno povezana naravna in kulturna dediščina na e

SEJEM FREIZEIT AUTO & BIKE v Celovcu

Dežela Uskokov
09.05.2018 19:43 (May 09, 2018)

SEJEM FREIZEIT AUTO & BIKE v Celovcu 6. aprila -8. aprila 2018

 

V petek 6. aprila 2018 se je uradno odprl največji in najbolj priljubljen avstrijski spomladanski sejem Freizeitmesse. V treh dneh se je 452 razstavljavcev iz 15 držav predstavilo z novostmi na področju avtomobilizma, kolesarstva, počitnic in potovanj, kampiranja, rekreativnih športov, bazena ter vrta in cvetja.  

 

"Celovec je trgovinski sejem v regiji Alpe-Jadran. V treh dneh sejma pričakujemo več kot 45.000 obiskovalcev. To potrjuje privlačnost ponudbe in paleta izdelkov, ki so na voljo,« je dejala županja dr. Maria-Luise Mathiaschitz na uradni otvoritvi sejma. Priljubljenost sejma Prosti čas avto& kolo se ne kaže samo na strani obiskovalcev, ampak tudi na strani ponudnikov, kajti zaradi velikega števila, jih je dosti ostalo na čakalni listi.

 

Med razstavljalci počitnic, potovanj in kampiranja smo bili Slovenci najštevilčnejši, zato smo na sejmišču v hali 5 dobili kar svojo ulico, tako imenovano Slovensko ulico. Zav

Dr. Juro Adlešič (1884-1968), po domače Tojagin Jura

Dežela Uskokov
08.05.2018 00:06 (May 08, 2018)

Dr. Juro Adlešič, po domače Tojagin Jura (1884 - 1968)

7. maja 1884 se je v Adlešičih, v družini takratnega župana Občine Adlešiči, Ivana Adlešiča – po domače Tojaginega Iveta rodil enajsti otrok, ki so ga poimenovali Juro. Tojagin grunt je bil tisti čas eden trdnejših v Adlešičih, saj je Ive z dobrim gospodarjenjem (predvsem z nakupom gozdov) posest precej povečal.

Jura si je osnovno izobrazbo pridobil v Adlešičih, nato pa nadaljeval šolanje na ljubljanski klasični gimnaziji in na univerzah v Pragi in na Dunaju kjer je 1910 leta promoviral iz prava.

Pravniško kariero začne kot pripravnik v odvetniški pisarni v Trstu, leta 1918 pa odpre svojo odvetniško pisarno v Ljubljani.

Že kot študent je leta 1908 sodeloval v povorki pred cesarskim dvorom z Belokranjci v mimohodu pred cesarjem Francem Jožefom. Takrat je bil oblečen v »Vlaha« saj je bil s skupino Žumberčanov. Pozneje je pisal za različne časopise: Slovenca, Edinost, Zoro, Zlato dobo, Čas in druge. Že pred prvo svetovno vojno j

17. KRABAT v Bautzenu 2018

Dežela Uskokov
07.05.2018 23:44 (May 07, 2018)


				Glavni akterji na odru

KRABAT V BAUTZENU 15.4.2018 Ortenburg
(Sorbsko: KRABAT w Budyšinje)
 

 

Začetek KRABAT-Festa sega v leto 2002, ko so v Nebelschützu, z upravnim središčem v Bautzenu, prvič organizirali trodnevno srečanje, festival, kjer so proslavljali in podoživljali življenje literarnega junaka KRABATa. Zgodba o Krabatu Nemce spremljala vse od otroških dni, saj je knjiga/legenda Krabat- Legenda o Črnem Mlinu, obvezno učno gradivo v osnovnih šolah. Želeli so si, da bi spet prišel k njim kak KRABAT, ki bi ponovno vrnil srečo in blagostanje. Niti sanjalo se jim ni, da bo to »nedolžno« srečanje preraslo meje Lužic in da bo postalo mednarodno.

 

Krabat-Fest se vsako leto seli iz mesta v mesto. Tako je bil v vseh večjih mestih v Lužicah. Zaradi samega zanimanja za Krabata, veličine festivala in tudi naselja, ki je sočasno s festivalom začelo rasti in se razvijati  na osnovi legende o Črnem Mlinarju v Schwarzkollmu, je Hans-Jürgen Schröter začel raziskovati ozadje legende o Krabatu. Odkril je, da je legenda

Dežela Uskokov zacvetela z aktivnostmi

Dežela Uskokov
04.05.2018 00:18 (May 04, 2018)

Aprila se je narava dodobra prebudila iz zimskega sna, ki se je vleklo še skozi ves marec. Tako kot tudi narava smo tudi mi izkoristili kar nam je bilo ponujeno. Z največjim veseljem vam bomo podrobneje predstavili, kje vse smo bili in kaj vse smo počeli. 

1. SEJEM FREIZEIT AUTO & BIKE v Celovcu 6.4.-8.4.2018

Sejem je namenjen vsem, ki so na kakeršenkoli način aktivni in radi potujejo, ali pa svoj prosti čas preživljajo v sožitju z naravo. Na ogled so bili avtomobili, motori, kolesa, plovila, na drugi strani pa spet vse, kar potrebujemo za aktivno preživljanje prostega časa na vrtu in urejanje travnikov in cvetličnih gred. 

V Celovcu je bila Slovenija številčno zelo močno zastopana, zato nam je organizator pripravil pravo Slovensko ulico. K nam so prihajali obiskovalci, ki Slovenijo že poznajo in dopustujejo v njej, kot tudi tisti, ki jo samo prečkajo in je ne poznajo najbolj. Dežela Uskokov je zaradi svoje geografske lege bila obiskovalcem zelo zanimiva. Reka Kolpa je vsekakor

Klubska kartica KRABAT v sistemu WEE

Dežela Uskokov
12.04.2018 13:03 (Apr 12, 2018)

WEE
 

Globalni- Mobilni- Plačilni Sistem
 Ideja, katere čas prihaja- vi pa ste lahko zraven! 

 

Poslovni koncern wee.com AG ima sedež v ŠVICI, večino zaposlenih (300) pa v Muenchnu. Ima lastno banko z licenco za E-denar. Sodeluje z več inštituti, marketinškimi in razvojnimi firmami. Ustanovni kapital je 60 milijonov SF.

GLAVNI PRODUKT JE DENARNICA weeAPP CASHBACK NA PAMETNEM TELEFONU, KI DELUJE PO CELEM SVETU.

Stranka, ki ima naloženo weeAPP na pametnem telefonu, vidi trgovca (oz. ga najde), ki ponuja uporabnikom wee določen % popusta, si ga ogleda in zavije k njemu. Lahko mu tudi telefonirate in izvršite rezervacijo. Tiste stranke, ki že imajo weeAPP PRAVILOMA kupujejo pri članih weeCONOMY. S tem se zelo poveča LOJALNOST kupcev. Lahko tudi planirate izlete in postanke pri weePARTNERJIH po celem svetu.

Stranka, ki ima aplikacijo weAPP ali kartico weeCARD ima v njej (v elektronski denarnici) ustrezno številoweeCOIN-ov, ki jih lahko kadarkoli pretvori v EUR in z njimi plačuje. Vredn

Jurjevanje v Beli krajini

Dežela Uskokov
10.04.2018 13:41 (Apr 10, 2018)


V Belo krajino vabimo,

na Jurjevo, z brezovo vejico.

Vam v hišo s košem prihajamo,

dobrih želja, dajemo jih iz srca.

Hojte! Hojte k nam na Jurjevanje!


Jurjevanje je najstarejši folklorni festival v Sloveniji ter eden najprepoznavnejših kulturnih festivalov v Sloveniji in v tem delu Evrope. Petdnevni festival se odvija v mestu Črnomelj v Beli krajini, deželi belih brez, tople reke Kolpe in bogate kulturne dediščine.


Najstarejši folklorni festival v Sloveniji, Jurjevanje v Beli krajini, je preplet tradicije s sodobnostjo. Temelji na ljudskem folklornem izročilu, tako Bele krajine kot ostalih regij Slovenije, z gostovanjem folklornikov s celega sveta pa tvori multikulturni prostor prijateljstva in sožitja različnih kultur.


Jurjevanje je bilo prvič organizirano leta 1964 in je najprej prikazovalo ljudske plese Bele krajine s konca 19. in začetka 20. stoletja. Z leti se je festival prelevil v sodoben festival, saj je vključil tudi raznolike tradicije sodobnega časa.


Prireditev v

Regrat ljudsko zdravilo

Dežela Uskokov
04.04.2018 00:33 (Apr 04, 2018)

Ste tudi vi te dni doživeli invazijo? Na spletu je zadnje čase prav neverjetno veliko oglasov, ki nas opozarjajo na naša jetra. Že res, da so za nami velikonočni prazniki in preobilje vsega je prav zagotovo pustilo sled na naših jetrih. Star pregovor pravi, da nam preveč dobrih stvari škodi. V tem primeru zagotovo. In zakaj si ne bi sami pomagali z rastlino, ki jo vsi dobro poznamo in nam je vsem blizu?


Dobro je vedeti, da so jetra drugi največji organ v našem telesu in so izredno pomembna za naše zdravje. Njihova naloga je, da predelajo vse, kar zaužijemo ter iz telesa izločijo vse morebitne škodljive snovi. Skrbijo tudi za stalno telesno težo in preprečujejo nihanje kilogramov. Kadar trpijo jetra, nastrada celo telo. To občutimo kot utrujenost, napihnjenost, kopičenje maščobe okoli trebuha in težave s holesterolom.

Regrat je med ljudmi zelo znan po svojih zdravilnih lastnostih. Je zelo hranilna rastlina in za naše telo lahko predstavlja zelo pomemben vir vitaminov in rudnin. V njem

Velika noč

Dežela Uskokov
01.04.2018 19:09 (Apr 01, 2018)

Velika noč (v Beli krajini Vuzem) je najpomembnejši krščanski praznik. Kristjani na ta dan praznujejo Jezusovo vstajenje od mrtvih - na veliki petek so Jezusa Kristusa križali, tretji dan po tem; na nedeljo, pa je vstal od mrtvih. Velika noč je za kristjane praznik veselja in upanja. Verujejo, da je Jezus s svojim vstajenjem premagal telesno in duhovno smrt ter za vse prinesel upanje na vstajenje po smrti.


				Velikonočni obed

 

Danes smo že pri velikonočnem obedu, kjer uživamo jedi, ki so bile včeraj blagoslovljene.

Blagoslov smo spremljali v Žuničih, kjer so se zaradi dežja krajani s košarami uspeli zbrati v kapelici sv. Nikolaja, ki je za ta namen dovolj velika. Tudi letos je lep obred z izbranimi besedami opravil dr. Janez Gril, ki ob takšnih priložnostih pride pomagat adlešiškemu župniku Vinku Guni, ki upravlja tudi Preloško faro, kamor spadajo Žuniči. Prelat Janez Gril, sicer ekonom Novomeške škofije je pred upokojitvijo opravljal različna pomembna dela: bil predavatelj na Teološki fakulteti, odgo

MC BIT

Dežela Uskokov
19.03.2018 13:27 (Mar 19, 2018)

BIT JE NAŠ PROJEKTNI PARTNER, KI JE POLEG PONUDBE NAMESTITVE V HOSTLU, ZADOLŽEN ŠE ZA PRIPRAVO IN IZVEDBO DELAVNIC TER IZOBRAŽEVALNIH PROGRAMOV NAMENJENI PREDVSEM MLADIM.


Mladinski center Bit (MC BIT) združuje mlade na vseh področjih družbenega življenja, podpira kreativno izražanje mladih, spodbuja enakopravnost, tolerantnost, odprtost in prostovoljno udejstvovanje mladih.
 


Mladinski center Bit (MC BIT) je prvi mladinski center v Beli krajini. Organiziran je v obliki zasebnega zavoda, ki sta ga ob koncu leta 2004 ustanovili dve najbolj aktivni mladinski društvi v regiji, in sicer Klub belokranjskih študentov (KBŠ) in Mladinski kulturni klub Bele krajine (MKKBK) in od junija 2016 deluje kot socialno podjetje. Programske vsebine MC BIT so namenjene predvsem mladim med 15-im in 30-im letom. Mladinski center BIT vodi tudi turistično izobraževalni center za organizirane skupine v Črnomlju s 42 ležišči, ki je namenjeno mladinskim izmenjavam, usposabljanjem, poletnim šolam, pripravam šp

Kmečka domačija Stjepan Čulig

Dežela Uskokov
13.03.2018 12:16 (Mar 13, 2018)

Domačijo Čulig vodita Ankica Čulig in njen mož Stjepan Čulig.


Gradnja samega objekta se je začela spomladi leta 2000. Vzporedno z gradnjo stanovanjskega dela hiše so začeli graditi tudi del namenjen kmečkemu turizmu.


Domačija, ki se nahaja v prekrasnem mestu Vrhovac ima kapaciteto za 60 gostov, 7 dvoposteljnih sob s kopalnico, zaprto in odprto teraso za približno 70 ljudi ter vinsko klet.


V njihovih sobah se boste počutili sproščeno. Sama lokacija stavbe nudi mirno vzdušje, brez mestnega hrupa, zato bodo lahko vaše sanje mirne in prijetne. Vzdušje vsake sobe dvigne lepa posteljnina, leseno pohištvo iz lokalnih gozdov in prijetna osvetlitev, ki naredi to sobo zračno in svetlo.


Glavni prostor je kapacitete za 60 ljudi. Primeren je za praznovanja, sprejeme, degustacije vin,.. Strežejo izključno domačo hrano, pripravljeni iz lokalnih sestavin.

V restavraciji se nahaja bar in velik kamin, ki v ostri zimi ustvarja prijetno toplo atmosfero.


Graševina, renski rizling, sauvignon, beli p

Lagotto's peak

Dežela Uskokov
02.03.2018 03:51 (Mar 02, 2018)

Lagotto's peak se nahaja na hrvaški strani Gorjancev, v vasi Kuljaji, na 620m nadmorske višine. Od Metlike so oddaljeni 15 minut, od Zagreba pa eno uro vožnje z avtomobilom. Ime so dobili po italijanski pasmi psa, Lagotto Romagnolo, ki je znana po iskanju tartufov.

                                          


V ponudbi imajo dve sobi (3*), s prekrasnim panoramskim razgledom, na nedotaknjeno naravo. Sobi poleg spalnice, TV, WiFi in kopalnice nudijo še uporabo zunanjega bazena in kuhinjo.


Lagotto's peak je idealen kraj za vse, ki radi uživajo v neokrnjeni naravi in obožujejo domače proizvode. Deležni boste degustacije sirov in vina, iskanja tartufov z njihovimi psi. Ogledali si boste lahko slapove in stare mline. Lahko se podate na gorsko kolesarjenje ali planinarjenje. To je le del njihove ponudbe. Zato vsi, ki ste željni avanture in spoznavanja novih običajev, ali pa bi se enostavno želeli odpočiti, vabljeni v Laggotto's peak!

Ni potrebno posebej poudariti, da so v Lagotto's pea

Vila Castanea

Dežela Uskokov
16.02.2018 01:31 (Feb 16, 2018)

Vila Castanea je družinsko voden B&B, ki se nahaja sredi edinega mesta na rečnem otoku v Sloveniji, Kostanjevica na Krki. Hiša iz konca 19.stoletja je popolnoma obnovljena (od maja 2014) skladno z zahtevami kulturne dediščine. V njej je urejenih 9 sob (do 24 ležišč), od tega 6 dvoposteljnih, ena triposteljna in dve družinski sobi (2+2). Gostom nudijo nočitev z zajtrkom, pri čemer so zajtrki pripravljeni iz sezonskih in lokalno pridelanih sestavin. Imajo tudi lastna privatna parkirna mesta (v notranjem dvorišču), tudi za mini bus in kombi.

Dolenjske Benetke – edino slovensko mestece na rečnem otoku

                                      

Kostanjevica na Krki je edino in najmanjše mesto v Sloveniji, ki leži na rečnem otoku, okrog katerega se vije zelena Krka. V njej se ogledujejo Gorjanci, hribovje, o katerih zgodbe je zapisal že Janez Trdina; Krka teče počasi in lenobno, poleti velikodušno ponudi osvežitev razgretim kopalcem in povabi na čolnarjenje okrog mesta. Dolenjske Benetke ima

Praga z izletom v Dresden in Krabat regijo

Dežela Uskokov
15.02.2018 02:58 (Feb 15, 2018)

TA Von Schadowitz d.o.o. v sodelovanju s projektnim partnerjem Turistička agencija Svijet putovanja Zagreb organizira od 22.-24.03.2018 izlet v

PRAGA Z IZLETOM V DRESDEN IN KRABAT REGIJO

V tridnevnem izletu gremo po poteh Krabatov (Uskokov iz 17.stoletja), skozi prečudovita mesta Praga, Bautzen in Dresden ter skupaj spoznamo dediščino, ki so jo pustili za sabo.

Program potovanja: 22. - 24.03.2018

1. DAN 22.03.2018  ZAGREB - PRAGA

Ob 23:00 je organiziran prevoz iz Metlike v Zagreb, kjer nas bo ob 01:00 na glavni avtobusni postaji v Zagrebu čakal avtobus, peron 502-505. Nočna vožnja skozi Slovenijo, Avstrijo in Češko do Prage. Prihod v Prago v dopoldanskem času. Namestitev v hotel, sledi ogled Prage v spremstvu lokalnega vodiča. HRADČANY: Samostan Strahov – Loreta - Kraljevska palača – Katedrala Sv. Vita – Zlata ulica.... MALA STRANA: Malostranske namesti – Cerkev Sv. Nikole – Karlov most... STARE MESTO: Karlova ulica – Staro mestno jedro – Staromestske namesti... Prosto popoldne za

O mornarici

Dežela Uskokov
14.02.2018 00:26 (Feb 14, 2018)

Nekateri moji družinski člani so služili na ladjah. Mnogi so se tudi borili v vojni med hrvaškimi Uskoki in beneškimi zagovorniki. Spomnim se, da so veliko govorili o Amsterdamu. Večina mornarjev, je šla v Amsterdam, da so se naučili o ladjah in mornarskih veščinah.


				Rekonstrukcija ladje

To je rekonstrukcija prve ladje, ki je izplula iz Amsterdama v Azijo v začetku 18. stoletja. Bela zgradba zraven ladje je šola za mornarje in kapitane.


				Rekonstrukcija ladje iz 18. st. in pomorska šola v Amsterdamu

Oglasi

vsak problem, ki ga občutimo, je posledica porušenega ravnovesja v nas samih. negativne misli in čustva, kot so žalost, jeza, strah,sram, krivda, zavist, ljubosumnost, občutek nemoči, nizka samopodoba in podobno, sprožajo v nas neprimerne odzive na zunanje okoliščine. tako lahko odreagiramo pretirano čustveno ali povsem hladno, arogantno in agresivno. lahko se povsem umaknemo in se ne znamo postaviti zase, drugič spet se pretirano in nerazumno izpostavljamo tveganju in kljubujemo brez pravega razloga. do sebe in drugih smo pretirano kritični, perfekcionizem nas duši, nikoli nismo res zadovoljni z doseženim. težko prepoznamo ali se soočimo z realnostjo in živimo v iluzijah, ali pa življenje dojemamo kot težko in depresivno. počutimo se ogroženo ali smo povsem apatični. zato pogosto podležemo predsodkom in smo netolerantni do ljudi, ki mislijo drugače, v najbolj skrajni obliki se to izraža kot fanatizem. v astrologiji so negativna čustvena stanja opisana z medsebojnimi vplivi različnih planetov v osebnem horoskopu, ki je v bistvu energijski zemljevid osebe. v energijski astrologiji energijsko anatomijo opisuje 7 telesnih čaker, ki so razporejene vzdolž hrbtenice, glavnega telesnega meridiana, in 3 izventelesne čakre vnašem eteričnem telesu. njihova naloga je, da zagotavljajo dovajanje energije za nemoteno delovanje vitalnih funkcij in telesnih organov, s katerimi so povezani in nemoten pretok energije po telesu. energijska astrologija človeka obravnava celostno, kot duhovno, čustveno, mentalno in telesno bitje, ki živi povezan z drugimi v socialni mreži – torej tudi kot socialno bitje. če se na kateremkoli področju življenja soočamo s težavami, ki jih ne zmoremo obvladovati, to kaže na energijsko neravnovesje v nas samih.   več informacij: http://astrohealing.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

zapeljite se s pletno na beljski otok, obiščite cerkev in pozvonite na zvoniku za srečo. vse na temo church on bled: https://www.altitude-activities.com/visit-the-church-on-bled-and-ring-the-bell

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

slovenija je dežela, kjer lahko zasledite marsikaj, zato si preberite 8 zanimivih dejstev o sloveniji, ki jih mogoče še niste vedeli. facts about slovenia: https://www.altitude-activities.com/8-awesome-facts-about-slovenia

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

med spletna oglaševanja sodijo google adwords, facebook ads, pr članki....katero spletno oglaševanje torej izbrati? pred odločitvijo seveda ne smemo pozabiti na zastavljene cilje, saj samo na ta način lahko dosežemo željene rezultate. v kolikor ne veste za katero oglaševanje bi se odločili pa si lahko pomagate na tem naslovu: https://www.dominatus.si/spletno-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

matcha čaj velja za enega izmed najmočnejših super živil na trgu. vsebuje veliko antioksidantov, izboljša počutje, spomin in koncentracijo ter še veliko drugih pozitivnih lastnosti. več lahko preberete: https://www.malinca.si/matcha-iz-ekoloske-pridelave-100g.html

Kategorija: Čaji

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kako oglaševati na facebooku? želite povečati prodajo? facebook vam omogoča, da lahko prodajo usmerite in targetirate na točno določeno skupino. več o tem na kakšen način delati facebook oglaševanje pa lahko najdete tukaj

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

william hill je ena izmed starejših stavnic na svetu, ustanovljena je bila že leta 1934. sedaj imate možnost, da to spletno stavnico preizkusite tudi v sloveniji - https://www.sportni-portal.com/william-hill

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ste si že od nekdaj želeli poleteti z jadralnim padalom in si ogledati pokrajino iz ptičje perspektive. potem imate sedaj možnost, da doživite to nepozabno izkušnjo ter preizkusite paragliding bled - https://www.altitude-activities.com/jump-fall-and-fly/paragliding-in-slovenia

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor bi želeli opraviti tečaj za voditelja čolna - https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit- imate sedaj možnost, saj vam pri mojedarilo.com ponujajo tečaj, ki si ga lahko privoščite zase ali pa ga podarite kot darilo - 

Kategorija: Storitve

Cena: 125 €

7740.) miškolin - josip ribičič

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7081.) cesarjeva nova oblačila snežna kraljica - hans christian andersen

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

6640.) moj prijatelj piki jakob - kajetan kivič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj