Raven energije je v tem času v predelu srca najvišja, kar lahko pri nekomu, ki ima šibko srce, povzroči simptome povezane s funkcijo srca. Po nasprotni strani, pa se lahko oseba, ki ima močno in zdravo srce, takrat počuti zelo zadovoljno in ljubeče (čustva, povezana s srcem) in uživa v skupnem druženju in pogovoru ob kosilu.

V tem času je naše srce zaposleno in obremenjeno s poganjanjem hranilnih snovi po celotnem krvnem obtoku in s tem po našem celotnem organizmu. Bodimo torej pozorni, da takrat ne preobremenimo našega srca, zato je to zares najboljši čas za sproščujoč pogovor, lažje kosilo in počitek (v mediteranskih državah je to čas za t.i. »siesto«).

Srce negativno reagira na povečano temperaturo (čustveno in fizično), zato se v tem času izogibajmo kofeinu, stresu, intenzivni vadbi, skratka vsemu, kar deluje na povišanje krvnega tlaka. Morebitni simptomi neravnovesja, se lahko kažejo v hitrejšem bitju srca ali srčni aritmiji, v »kratki sapi«, hladnih rokah in nogah, nespečnosti itd.

Na vaše srce pozitivno vplivajo čustva, kot so veselje, entuziazem in sproščenost, medtem ko ga čustva, kot so žalost in potrtost, šibijo.

Kako lahko torej okrepimo srce? Pojdimo med ljudi (seveda pozitivne), se z njimi povežimo, pomagajmo eden drugemu in predvsem poiščimo svojo strast, nekaj, kar nas veseli in napolni z energijo. Bodimo veseli, saj to fizično in psihično krepi naše srce in se ob tem počutimo dobro.

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.

Neubergerjeva ulica 31

1000 Ljubljana

Tel.: 01/23 555 30

E-pošta: info@vilazdravja.com

Avtor članka: Bilić Davor