Prijatelji (9)
Dragica Heric
Kmečki Glas
Kristijan Hrastar
Geza Grabar
Vlasta Kunej
Franc Fortuna
Marinka Marinčič Jevnikar
Alen Osenjak
Spremljevalci (4)
Peter Zajc
Jerneja Ksir
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Italijanski Bra, prestolnica sirov
Izjemno inovativna prehranska industrija
Zmagovalni refoški iz Šareda nad Izolo
O izzivih kmetijstva med tržnimi in družbenimi cilji
Do kdaj 18 svetovalcev za ekološko kmetovanje ?
Svetovna okoljska nagrada kmetu Urošu Macerlu
Zaključek trgatve v Brdih
Veljaven trgovinski sporazum med EU in Kanado
Od trgatve stoletnega vinograda do teranovke v Šepuljah
Madžarsko sporočilo v steklenici
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2017
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Do kdaj 18 svetovalcev za ekološko kmetovanje ?

Darja Zemljič
18.10.2017 13:38 (pred 4 dnevi)

 Ekološki kmetje Slovenije so po dobrih treh letih, ko je prenehala delovati njihova prejšnja Zveza združenj ekoloških kmetov Slovenije- Biodar, na pobudo nekaterih društev ponovno povezali. V Slovenj Gradcu so 24. septembra ustanovili Zvezo društev ekoloških kmetov Slovenije ( ZDEKS) z okrog 500 člani iz društev Deteljica Celje, Eko Istra, Združenja Gorenjske, Združenja Dolenjske, Posavja in Bele krajine ter Združenja Severne Primorske. "Obdobje neorganiziranosti, brez skupnega predstavnika do državnih ustanov nam ni prineslo nič dobrega," meni Marija Marinček, predsednica ZDEKS. Več v prihodnji, tiskani izdaji Kmečkega glasa.

 

Izjemno inovativna prehranska industrija

Darja Zemljič
18.10.2017 10:21 (pred 4 dnevi)

 

Anuga, največji sejem prehranske industrije in pijač v nemškem Kölnu, je letos potekal med 7. in 11. oktobrom in v popolnoma razprodanih razstavnih dvoranah. Več kot 7.400 razstavljavcev iz 107 držav je v petih dneh predstavljalo ponudbo hrane in pijač na svetovnem trgu. Tako je Anuga 2017 ponovno dosegla svoj rekordni rezultat leta, tako kot predlani.  Dogodek je obiskalo okoli 160.000 obiskovalcev iz več kot 190 držav, od tega 89 odstotkov razstavljavcev in 69 odstotkov obiskovalcev iz tujine. Anuga je tako utrdila mesto najpomembnejše trgovinske platforme  za mednarodno živilsko industrijo. Sejem ne samo, da doseže s svojo celovito ponudbo najpomembnejše nosilce odločanja iz mednarodne trgovine, temveč se ukvarja tudi z vodilnimi kupci na trgu zunaj Nemčije in kupci velikih spletnih platform.
Več v tiskani izdaji Kmečkega glasa.

Zmagovalni refoški iz Šareda nad Izolo

Darja Zemljič
18.10.2017 10:16 (pred 4 dnevi)

Tilen Praprotnik iz Šareda nad Izolo je ekološki   vinogradnik in vinar, ki  pod imenom Steras prideeuje v  20 hekatarkh vinogradov  kakovostna in vrhunska vina. Med njimi   posebej izstopa refošk,  za katerega so dobili številna priznanja. Njegova posebna strast pa je obujanje starih  istrskih sort  vinske trte, iz katere je vino zlati cvet, v njej pa so sorte istrska belina, pagadebiti,  izolanka, bela brogonja, dolski, momjanski muškat in druge. Več o načrtih tega uspešnega in perspektivnega istrskega vinarja v tiskani izdaji Kmečkega glasa.      

Zaključek trgatve v Brdih

Darja Zemljič
17.10.2017 10:10 (pred 5 dnevi)

Trgatev 2017 v Kleti Brda obeta kakovostno zelo zanimiv vinski letnik, primerljiv z letnikom 2009, napovedujejo vinogradniki in enologi največje pridelovalke slovenskih vin. Prvo grozdje so pričeli prevzemati  konec avgusta.  Štiristo družin, članic zadružne kleti, je trgalo dober mesec. »Zgodnejša trgatev je posledica zgodnjega začetka vegetacije spomladi. Padavin ni bilo veliko, vendar za trto dovolj in so bile enakomerno razporejene skozi vse leto. Pričakujemo letnik, ki bo dal vina bogate strukture, podobno kot v letu 2006 in 2009, ki veljata za boljša letnika v Brdih«, napoveduje  Goran Jakin, vodja svetovalne službe v Kleti Brda.Člani Kleti Brda so letos na 1000 hektarih vinogradov pridelali dobrih 6200 ton grozdja, kar je za petino več od količine v letu 2016. Trgatev je vedno tudi odlična priložnost za utrjevanje vezi s tujimi poslovnimi partnerji. Letos so na trgatvi sodelovali poslovni partnerji iz ZDA, Kitajske, Poljske, Hrvaške, BiH in Italije. »Celostna izkušnja gostov iz

O izzivih kmetijstva med tržnimi in družbenimi cilji

Darja Zemljič
17.10.2017 10:03 (pred 5 dnevi)

Evropsko združenje agrarnih ekonomistov (European Association of Agricultural Economists- EAAE) je letos organizirala že 15. kongres, ki je tokrat nosil naslov: »V smeri  trajnostnih agroživilskih sistemov: iskanje ravnovesja med trgi in družbenimi cilji«. 14. Kongres EAAE je bil leta 2014 organiziran in zelo uspešno izpeljan v Ljubljani,  po 24 letih pa so ga ponovno organizirali v Italiji.

 Kongres  je potekal med 29. avgustom in 1. septembrom  v Parmi, v regiji Emilija-Romagna, ki slovi po bogati gastronomski tradiciji, arhitekturi, glasbi in naravni in podeželski krajini. Poleg ene izmed najstarejših univerz na svetu (Univerza v Parmi), je  v Parmi tudi sedež dveh prehrambnih multinacionalk –Barille in  Parmalata in Evropske agencije za varnost hrane (EFSA). Pričakovanja o plodni razpravi o najnovejših in najbolj perečih problemih v kmetijstvu in živilstvu v kombinaciji z gurmansko in kulturno podobo v prehrano usmerjene regije so letos na kongres privabili rekordno število –več k

Italijanski Bra, prestolnica sirov

Darja Zemljič
17.10.2017 09:51 (pred 5 dnevi)

Mesto Bra, v italijanskem Piemontu, se vsake dve leti spremeni v svetovno središče sira. Slow cheese je prireditev, ki je letos upihnila svojo enajsto svečko, a praznovala 20 let od prve uprizoritve.Prireditve v Braju, kjer se je predstavilo več kot 400 razstavljavcev iz 50 držav vseh petih kontinentov, je obiskalo več kot 300 tisoč obiskovalcev. Tujcev iz vseh držav sveta je bilo veliko.

Izključno siri iz surovega mleka

Nemogoče je oceniti, koliko tujcev je bilo v javnosti, vendar podatek, da je bilo polovica vstopnic prodanih za rezervirane dogodke zunaj Italije pove veliko. Proste sobe v hotelih in pri zasebnikih v Braju in okolici so bile zasedene že najmanj pol leta pred dogodkom, vlaki iz Torina so vozili v obe smeri vsako polno uro, obiskovalci so parkirali tudi 20 km od mesta, od koder so bili organizirani prevozi na prireditev vsakih 10 minut. Med številnimi razstavnimi prostori po majhnem mestecu Bra, po velikosti ga bi lahko primerjali s Sežano, so se vile množice obiskoval

Veljaven trgovinski sporazum med EU in Kanado

Darja Zemljič
04.10.2017 10:12 (Oct 04, 2017)


V četrtek, 21. septembra, je začel veljati začasni sporazum o gospodarskem in trgovinskem sporazumu (CETA) med EU in Kanado. Začasno uporabo CETA poteče po odobritvi držav članic EU, izraženih v Svetu in Evropskega parlamenta. Vendar bo v celoti in dokončno sporazum začel veljati le, če ga bodo vse države članice EU ratificirale. Komisija bo sodelovala z državami članicami EU in Kanado, da se zagotovi njegovo nemoteno in učinkovito izvajanje. Več v tiskani izdaji tednika Kmečki glas.

Lokalna ekološka živila le redko v loncih primorskih gostincev

Darja Zemljič
29.09.2017 14:12 (Sep 29, 2017)

Istrski pridelovalci in prvi slovenski ekološki školjkar Mitja  Petrič (školjkarstvo Mytilus), Peter Cerkvenik iz  ekološke kmetije  Pieruci, Romana Rejc iz ekološke  kmetije Navdih Istre, Dane Podmenik  iz  ekološke  kmetije Kabolca, Dean Plahuta iz  ekološkega vinogradništva Plahuta, Nina in Andy Froggatt iz   ekološke kmetija Gramone in  Andrej Grego, kmetija Grego, so ustanovili v slovenski Istri  zadrugo Zemlja in morje. Njihov glavni cilj je, da bi prodali več svojih  ekoloških pridelkov na Primorskem, najraje   obalne hotele in gostilne,  namesto da bi jih vozili  v Ljubljano, vendar je pri turističnih ponudnikih za to le malo posluha.

Že dejstvo, da se posveta gostinci razen dveh izjem niso udeležili, kaže, kako težko se  istrski ekološki pridelki prebijejo čez prag  hotelskih in gostilniških kuhinj.  Gostje iz tujine, zlasti Avstrije in Italije, ki so  doma navajeni uživati ekološko hrano,  pa na dopustu  v Sloveniji tovrstne ponudbe nimajo na voljo.  Ekološki ponudbeni priman

Med vinogradnike v Vipavski dolini se vrača zaupanje

Darja Zemljič
22.09.2017 08:08 (Sep 22, 2017)

 

 Septembrsko deževje je zaustavilo letošnjo zgodnjo trgatev in te dni prihaja v stiskalnice zadnje grozdje poznih sort letnika 2017. Večina pridelka je bila po suhem in vročem poletju v dobri kondiciji, da mu moča ni škodovala, širitev gnilobe so zavrle tudi zelo hladne noči. Kakovost poznih sort-v Podravju laškega in renskega rizlinga ter šipona, v Posavju žametne črnine in na Primorskem cabernet sauvignona je zato dobra in da bi takšna ostala do prevzema v kleti, so trgači z obiranjem zadnje dni hiteli.Več v tiskani izdaji Kmečkega glasa.

 

Vrhunska je le rebula z gričev

Darja Zemljič
21.09.2017 12:06 (Sep 21, 2017)

Rebula kot edinstven vinska sorta iz Goriških Brd na slovenski in Collia na italijanski strani vinorodnih gričev, doživlja v zadnjem obdobju na svetovnem trgu preporod. Marsikje so jo zato začeli saditi tudi vinogradniki na italijanskih ravnicah ali drugod.Slovenski vinarji iz Brd pa so se temu postavili po robu s strokovnimi dejstvi in prvo mednarodno delavnico o rebuli, na kateri so več kot 40 novinarjem od Kitajske, Avstralije, ZDA in Evrope razgrnili, zakaj lahko zraste najboljše grozdje za to vino le na briški opoki. Več v tiskani izdaji Kmečkega glasa.

Sončni cvet istrskih vinogradov

Darja Zemljič
20.09.2017 13:01 (Sep 20, 2017)

Kdor se spozna na istrske refoške, je zanesljivo že naletel na refošk  Kocinski in na njegovega ustvarjalca, vinogradnika in vinarja Tilena Praprotnika, iz Šareda nad Izolo. Nad slovensko obalo obdeluje kar 20 hektarjev vinogradov in šest hektarjev oljk, in  to na ekološki način in letno pridela zaradi skrbi za kakovost le 60 tisoč litrov vina. Tilen je pravzaprav najprej študiral arheologijo, in se šele potem odločil za agronomijo,  preteklost pa namesto iz knjižnic  in najdišč spravlja na površje  kar v njegovih vinogradih,  v katere sproti prinaša stare primorske sorte vinske  trte, iz njih pa je tudi vino  sončni cvet. Več v prihodnjem Kmečkem glasu. 

Vinar leta Vinakoper

Darja Zemljič
20.09.2017 12:20 (Sep 20, 2017)

Vinar leta Vinakoper

 Največje slovensko ocenjevanje z mednarodno udeležbo Vino Slovenija je bilo letos že 43. zapovrstjo in še vedno predstavlja najboljši pregled kakovosti slovenskih vin.Le-ta se je zadnja leta zviševala, večina ocenjenih vin ustreza vrhunski kakovosti, prav v Gornji Radgoni pa se je začela kaliti na ocenjevanjih večina najboljših slovenskih vinarjev. Kot je pred vinarji poudaril minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan, pa slovenska pridelava zaradi naravnih danosti ni niti preprosta, niti poceni, vendar dobra kakovost vedno najde prostor tudi na trgu, kar dokazuje kakovost slovenskih vin na tujih trgih. Tujci namreč slovenskih vin ne tako kot domači pivci predvsem zato, ker so slovenska, temveč zaradi kakovosti. V zadnjem obdobju pa narašča tudi cena slovenskih vin v izvozu, želi pa si, da bi naraščala cena naših vin tudi doma. Dr. Mojmir Wondra, predsednik radgonskega ocenjevanja pa je dodal, da se z rastjo turizma v Sloveniji povečuje tudi

Trgatev povprečno deset dni prej kot lani

Darja Zemljič
20.09.2017 12:14 (Sep 20, 2017)

Trgatev za vino letnika 2017 v vseh treh vinorodnih deželah se je začela povprečno deset dni prej kot lani, grozdja bo v celoti zaradi spomladanske pozebe in toče po velikem delu vinogradov in suše manj, bo pa zato izjemne kakovosti.  Večina grozdja v vseh treh deželah bo v kleteh do 20. septembra, količine  pa manjše Težav s klasičnimi boleznimi vinske trte zaradi visokih temperatur in malo padavin čez celo poletje skorajda ni bilo, ponekod pa se je pojavil ožig vinske trte. Grozdje je ostalo zdravo vse do trgatve, zato se vinarji veselijo dobrega vinskega letnika. 

Prvi grozdi so romali iz vinogradov v klet 23. avgusta tako na Primorskem- in sicer vse tri sorte iz skupine pinotov, pa sauvignonn, rumeni muškat in chardonnay, prejšnji teden se je začela še trgatev malvazije in refoška V štirih okoliših Primorske pričakujejo količinsko povprečen letnik, pozeba je pridelke zmanjšala na nižinskh legah v Vipavski dolini in Goriških Brdih. V Brdih je bila sredi avgusta še toča, ta pa je pr

Vina imajo dvakrat premalo

Darja Zemljič
06.09.2017 11:57 (Sep 06, 2017)

V Orehovici pod Nanosom raste nova klet Primoža Lavrenčiča za vina, dvakrat zaznamovana z burjo: najprej na trti in po tem značilnem vipavske vetru poimenovani hišni blagovni znamki. Na dovoljenje za gradnjo novega objekta je čakal kar sedem let, ker pa Primož  uspešno krmari med družinskimi in poslovnimi izzivi, ob misli na nepredviden zastoj ni več nejevoljen. Klet bo po dokončana v prihodnjih dveh letih, v njej pa so že sedaj pivcem tako všečna vina, da bi jih lahko pridelali še dvakrat večjo  količino, da bi zadostili povpraševanju.Več v tiskani izdaji Kmečkega glasa.

 

Podvojena izmenjava s prvo svetovno uvoznico kmetijskih pridelkov

Darja Zemljič
04.09.2017 15:18 (Sep 04, 2017)

 

 Začetek pred desetletjem s 460 milijoni dolarjev - Do pospeška izmenjave z logističnim centrom na Poljskem

 Kitajska kot največja svetovna uvoznica kmetijskih pridelkov  zadnje desetletje pospešeno vstopa tudi v  prostor Srednje in Vzhodnoevropski držav in si zato želi ustrezno logistično podporo na srednjeevropskih križiščih z Azijo, tej evropski regij pa ponuja v izmenjavo najnovejše kmetijsko znanje. Kmetijska trgovine z najpomembnejšimi članicami Srednje (SE) in Vzhodne Evrope (VE ) s to azijsko velesilo, se je v desetletju povečala kar za osem krat, v celoti pa za dvakrat in sicer iz 460 milijonov ameriških dolarjev na 1,08 milijarde ameriških dolarjev. 12. forum kmetijsko-trgovinskega in gospodarskega sodelovanja med Ljudsko republiko Kitajsko (LRK )ter državami pobude 16+1, ki ga je minuli teden na Brdu pri Kranju z nadaljevanjem na sejmu Agra v Gornji Radgoni organizirala Slovenija, je bil eden od korakov sistematičnega povečevanja kmetijske in  trgovinske izmenjave v okviru

Razmišljati kot sadjar in delati kot vinogradnik

Darja Zemljič
25.08.2017 08:44 (Aug 25, 2017)

Selekcijsko trsničarsko središče Vrhpolje je minuli torek odprlo vrata svojih tehnoloških poskusov, ki jih izvajajo v vinogradih v Slapu pri Vipavi v sodelovanju s Kmetijskim inštitutom Slovenije in Biotehniško fakulteto ( BF) v Ljubljani. Primorskim vinogradnikom, ki so se odzvali v precejšnjem številu, so predstavili prehod iz enošparonske gojitvene oblike vinske trte na cordon speronato, kolekcijo starih slovenskih sort vinske trte, rezultate preizkušanja tolerentnih namiznih sort grozdja in nekatere klone rumenega muškata in vse skupaj zaključili z razstavo namiznih sort grozdja v Vrhpolju. Pridelave namiznih sort grozdja je v Sloveniji še premalo, grozdje pa prodano v "pol ure". v Več v prihodnji tiskani izdaji Kmečkega glasa. 

Vino med soljo in burjo

Darja Zemljič
11.08.2017 12:25 (Aug 11, 2017)

»Vitovska grganja je avtohtona vinska sorta, ki vsako leto na festivalu v gradu Devin združi vinarje iz Tržaškega in slovenskega Krasa, saj jo ima skoraj vsak od nas v kleti. Iz leta v leto smo verjeli v to zgodbo in v 30 letih je prišlo do rezultatov, tako da se danes lepo prodaja doma in po svetu. Vitovska je dandanes zanimiva sorta,  po kateri povprašujejo tudi potrošniki, v svetu jo prodajamo po vseh kontinentih,« nam predstavi ob že 11. festivalu Vitovska in morje Sandi Škerk, znani zamejski vinar iz Praprotna( Prepotto) in  eden od pobudnikov prireditve v Društvo vinogradnikov s Krasa, ki mu sedaj predseduje Matej Škrlj.

V izjemnem historičnem in naravnem ambientu Devinskega gradu, se je letos na pragu poletja, zadnji junijski in prvi julijski dan predstavilo 28 vinarjev in okrog 20 gostincev in skupaj so privabili številne slovenske in še več italijanskih ljubiteljev kraške vinsko-kulinarične ponudbe.

V Devinskem gradu, ki očara, kot pravijo vinarji sami tudi njih, lahko namreč

Preboj v pogajanih o ekološkem kmetijstvu

Darja Zemljič
11.08.2017 10:09 (Aug 11, 2017)

Pogajalci EU so dosegli začasni politični o dogovor o ekološki reformi, s katerim utirajo pot posodobitivi pravil, ki urejajo ekološko kmetovanje ini označevanje ekoloških porizvodov ter so začeli veljati 1.julija 2020.Kompomis vključuje predloge, ki jih je komisar Hogan predstavil Svetu Evrpe sredi junija, da bi do kasnejše faze razdelili dve bolj nepremostljiva elementa prisotnost nedovoljenhi snovi in rastlinjakov z razmejenimi gredami. Več v tiskani številki Kmečkega glasa.

Neposredna plačila- v javne ali zasebne žepe?

Darja Zemljič
11.08.2017 09:48 (Aug 11, 2017)

 Na ravni EU se je začela z javno razpravo 7. juija  razprava o ciljih skupne kmetijske politike (SKP) po letu 2020. Med aktualnimi dilemami pri oblikovanju SKP za prihodnjo finančno obdobje so  plačila v okviru prvega stebra- dohodkovno za kmetije zelo pomembna neposredna plačila in vprašanje, kako jih deliti v prihodnje. V članicah je EU bilo v razpravi o naglašeno, da naj gredo plačila sektorjem, ki imajo težave in le-tem je treba plačila povečati. Odprto pa ostaja, kako kmetijska plačila na splošno učinkovito razporediti, jih deliti kako drugače kot doslej ali pa bi bilo bolje več sredstev nameniti za sheme upravljanja s tveganji. Več v tiskani izdaji tednika Kmečki glas. 

Na Obali najbolj trpijo oljke in refošk

Darja Zemljič
08.08.2017 12:02 (Aug 08, 2017)

 

Sušne razmere so se v zob že četrtem letošnjem vročinskem valu po celi državi okrepile, najbolj na že sicer celo poletje najbolj sušnem jugovzhodnem delu Slovenije, Tudi na Obali se razmere že približujejo sušnim letom 2003 in 2015, saj so imeli v slovenski Istri zadnje padavine 30. junija. Poleg vrtin in poljščin pa so posledice pomanjkanja padavin vsak dan bolj usodne tudi v vinogradih in oljčnikih.

 

Oglasi

objavite brezplačni mali oglas na strani http://www.kupimprodam.si/ tudi vi. primerjajte ugodno ponudbo kupim prodam malih oglasov. nepremičnine, avto-moto, mobilni telefoni, športna oprema, računalniki, dom, kmetijstvo, živali,...

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

iščete inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo? pri amikum-u vam ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverjeno. preizkušeno. uspešno. kontaktirajte nas. gsm: 031/530-081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 12 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne  pa vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si/lektoriranje facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

terapevtske masaže in terapije robert tonković s.p., dunajska cesta 63, 1000 ljubljana parkirišče za stranke brezplačno! terapevt robert tonković   tuina masaža, akupresura, kineziotaping, refleksoterapija, meditacije,.. nudimo relaksacijske masaže in terapije s terapijami odpravljamo ali rehabilitiramo težave v vratu,težave v ramenih, kalcinacije, glavobole, migrene, težave s karpalnim živcem, težav v hrbtenici, križu, bolečine v kolenih, krči pri otrocih, prebavne motnje, težave z notranjimi organi, težave v limfnem delovanju, prebavne motnje, zaprtosti, inkontinenci, rehabilitacija in odprava posledic po možganskih kapeh, poškodbah,...   nudimo tudi 45minutni brezplačni posvet, kjer se seznanimo s težavami in naredimo plan izved tehnik, za čimprejšnje okrevanje in rezultate, da najdemo vzrok in ga odpravimo. www.facebook.com/terapevtske.masaze.in.terapije.robert.tonkovic gsm: 040 635 272

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če ste se poškodovali na delovnem mestu, potem je nujna prijava poškodbe pri delu, saj ima večina delodajalcev sklenjeno zavarovanje svojih zaposlenih in vam posledično pripada tudi določena odškodnina. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

strešniki gerard so tako kakovostni, da so odpori na vse vremenske razmere. prav tako so enostavni za namestitev, saj jih večinoma lahko kar namestite na obstoječo strešno kritino.

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

najboljša otroška trgovina je tista, ki nudi vse, kar družinica potrebuje ob prihodu novega družinskega člana. ena od takih trgovin je tudi spletna trgovina hajdi.si, ki ponuja tudi razne popuste za tiste, ki bi te izdelke želeli kupiti po malce nižji ceni. 

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

zlatarna muršič izdeluje nakit po naročilu. če torej iščete poročne prstane in bi radi, da bi bili le-ti nekaj posebnega, potem obiščite njihovo spletno stran. prstane vam bodo naredili hitro in kvalitetno ter v skladu z vašimi željami. 

Kategorija: Modni dodatki

Cena: Pokličite za ceno

looking for reputable and accredited private credit companies that give loans a chance to live. did banks and other financial institutions refuse you? do not look for more than we are here to make all your financial problems become a thing of the past. no social security number is required and no credit check is needed, 100% is guaranteed.

Kategorija: Nepremičnine

Cena: 1 €

če želite, da bodo vaša lesena vrata še dolgo časa izgledala kot nova, uporabite vosek silvacera

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

6302.)  cashelmara 1

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7637.) shakespeare

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj