Prijatelji (10)
Franc Fortuna
Alen Osenjak
Ziliute88edita Edita
Barbara Remec
Vlasta Kunej
Kmečki Glas
Geza Grabar
Kristijan Hrastar
Spremljevalci (4)
Peter Zajc
Jerneja Ksir
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Vsak dan trije vinogradniki manj
7.festival oranžnih vin v Izoli
Povezovanje ponudbe ob kolesarski poti na Ljubljanskem barju
Volovska vina iz opuščenih vinogradov
Kmete je treba podpreti
Evropska komisija za prepoved nepoštenih trgovinskih praks
Spreminjanje podeželja z novimi tehnologijami
Svetovna okoljska nagrada kmetu Urošu Macerlu
Namesto trte 1440 hrastov
Gozdarji in kmetijsko ministrstvo bi raje kot trto sadili hraste
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
April 2018
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Volovska vina iz opuščenih vinogradov

Darja Zemljič
24.04.2018 09:44 (pred 13 urami)

 V Sloveniji je vedno več opuščenih in zaraščenih vinogradov in zato vsako leto bolj očitno, kako velik delež te kmetijske dejavnosti in vzdrževane kulturne krajine je odvisen od ljubiteljskih vinogradnikov. Čeprav je na Primorskem v primerjavi z drugima vinorodnima deželama Posavjem in Podravjem takih površin manj, so se začele pojavljati tudi v Vipavski dolini z desetletnim propadanjem in stečajem Agroinda. Zaraščene in zanemarjene vinograde v svoji okolici je opazil tudi Marinko Pintar iz Solkana pri Novi Gorici in težavo je spremenil v priložnost s Konzorcijem opuščenih vinogradov. Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.

Povezovanje ponudbe ob kolesarski poti na Ljubljanskem barju

Darja Zemljič
24.04.2018 09:39 (pred 13 urami)

Ljubljansko barje je park na robu mesta in očarljiva pokrajina, ki jo pozna le malo domačinov in še manj tujcev, obenem pa so oblike trajnostnega turizm v svetu vse bolj priljubljene in v hitrem porastu. Da bi to pokrajino razprli obiskovalcem,bo letos v sklopu maratona Franja organiziran turistično športni kolesarski dogodek "Barjanka", ki bo povezal  krajinski park Ljubljansko barje, lokalne skupnosti, ponudnike lokalnih proizvodov, društva in gospodarstvo. Trasa Barjanke bo potekala po vseh občinah krajinskega parka in bo dolga približno 83 kilometrov, prva izvedba tega dogodka pa bo 9.junija letos. Na delu te poti, na približno 35 kilometrih, bo nastala trajno urejena kolesarksa pot za obiskovalce barja, pismo o nameri o sodelovanju pri organizaciji in izvedbi promocijskega kolesarskega dogodka Barjanka pa so 17. aprila podpisali tudi župani vseh občin na tem območju. Več v eni od prihodnjih številk Kmečkega glasa.  

Kmete je treba podpreti

Darja Zemljič
24.04.2018 09:15 (pred 14 urami)

 

 V okviru mednarodne konference Evropska akcija za Pametne vasi, pod okriljem Evropskega parlamenta 13. aprila na Bledu, je potekal tudi pogovor o Prihodnosti SKP in pametnem kmetovanju. Povezoval ga je dr. Emil Erjavec iz Biotehniške fakultete, ki je uvodoma dejal, da so ključni za razvoj znanje in inovacije, pristopi krožne ekonomije, novi okoljski pogledi. nagrajeni pa bodo tisti, ki bodo znali povezati naravo na ekonomski in socialno pravičen in vzdržen način. Vlogo znanja je prepoznala tudi Evropska Komisija, zato je v novembrskem sporočilo o prihodnosti kmetijstva in hrane to področje posebej poudarjeno, prenos znanja pa predstavlja na področju skupne evropske kmetijske politike ( SKP) novost, ki je bila doslej v domeni nacionalnih ureditev, pri katerem južni in vzhodni del Eu zelo zaostaja.Nova reforma SKP vključuje tudi veliko spremembo- načrtovanje se bo preselilo iz bruseljske na raven članic z novim izvedbenim modelom, kar pomeni, da bodo države morale okrepiti svoje izob

7.festival oranžnih vin v Izoli

Darja Zemljič
24.04.2018 09:11 (pred 14 urami)

Izola bo v petek, 27. aprila že sedmič gostila mednarodno uvlejavljeni festival oranžnih vin. Letos se bo predtvilo 70 vinarjev zs 175 vini iz Slvoenije, Gruzije, Avstrije, Italije, Hrvaške in Srbije.Orange Wine Festival bo letos že sedmič predstavil trdno povezanost med pridelovalci in naravo ter potrošniki. Gre za izvirno vez, ki ima pomembno sporočilo za prihodnost, saj brez partnerstva za trajnostni razvoj zanjo
ni upanja. Seveda niso le »oranžni« vinarji tisti, ki sonaravno kmetujejo, a so v svetovnem vinskem in siceršnjem mozaiku vse pomembnejši.

Evropska komisija za prepoved nepoštenih trgovinskih praks

Darja Zemljič
17.04.2018 10:23 (Apr 17, 2018)

Evropska komisija se je usmerila v najbolj škodljive nepoštene trgovinske prakse, da se malim in srednjim podjetjem ne bi bilo treba toliko ukvarjati s tveganji, ki jih lahko nadzorujejo le v manjšem obsegu oziroma sploh ne. Zato je Komisija 12.aprila z direktivo predlagala prepoved najbolj škodljivih nepoštenih trgovinskih praks v verigi preskrbe s hrano, da bi zagotovila pravičnejše pogoje poslovanja za mala in srednja živilska ter kmetijska podjetja. Poleg tega pa predlog vključuje učinkovite določbe o izvrševanju: v primeru ugotovljenih kršitev lahko nacionalni organi naložijo kazni.Več v tiskani izdaji tednika Kmeki glas, št. 16, 17. aprila .

Spreminjanje podeželja z novimi tehnologijami

Darja Zemljič
17.04.2018 10:20 (Apr 17, 2018)

Podeželje se v nasprotju z mesti težje prilagaja hitrim tehnološkim spremembam, zato  želi Evropska unija želi s pomočjo nove tehnologije in konceptov omogočiti razvoj vasi in manjših mest. O teh ukrepih so na mednarodni konferenci Evropska akcija za pametne vasi minuli petek na Bledu spregovorili evropski komisarji Violeta Bulc, Phil Hogan in Marya Gabriel ter evropska poslanca Franc Bogovič  in Tibor Szanyi.Več v tiskani izdaji tednika Kmečki glas, št. 16.

 

Vsak dan trije vinogradniki manj

Darja Zemljič
17.04.2018 10:17 (Apr 17, 2018)

Brez povezanega iskanja rešitev kmetijske politike, lokalnih skupnosti, stroke in vinogradniških društev je slovensko vinogradništvo vse bliže črnemu scenariju, po katerem bomo ohranili le 12.000 ha od sedanjih 15.356 ha registriranih vinogradov. Za obdelanost najbolj strmih in razdrobljenih leg, zlasti v Posavju, na Štajerskem in Prekmurju, skrbi 25.000 ljubiteljski vinogradnikov, starih povprečno 60 ali več let, njihovih potomcev pa pridelava grozdja po ceni, ki ne pokrije niti stroškov, ne zanima.Ti pesimistični trendi so VINIS- Zvezo društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije, spodbudili, da je na temo, kako ohraniti obdelanost vinogradniških površin, pripravila 5. april problemsko konferenco v Virštanju na Kozjanskem in nanjo povabili tudi mag. Tanjo Strniša, državno sekretarko na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Več v tiskani izdaji tednika Kmečki glas št. 16. 

Prebujanje turizma v deželi tisočerih gričev

Darja Zemljič
10.04.2018 09:10 (Apr 10, 2018)

 

Na vstopu v Haloze, v gostišču Pod goro, pod Donačko goro v Rogatcu, je pet haloških gostincev v sodelovanju z mlado haloško ekipo predstavila v torek, 20. marca, kako si predstavljajo turistično in kulinarični razvoj Haloz. Ta skriti košček Slovenije bi lahko veliko bolj načrtno odkrivali tako slovenski kot tuji gostje, če bi se bolje povezali ponudniki –gostinci, turistične kmetije, pa tudi haloške občine in turistična društva. Več v tiskani izdaji tednika Kmečki glas,11. aprila.

Interesi Slovenije pri SKP upoštevani

Darja Zemljič
10.04.2018 08:59 (Apr 10, 2018)Na zasedanju Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo 19. marca so pristojni ministri osrednjo pozornost namenili obravnavi in sprejetju sklepov Sveta o sporočilu Komisije o prihodnosti preskrbe s hrano in kmetijstva SKP po 2020. Sklepe predsedstva je podprlo 23 držav članic EU, zasedanja iz Slovenije  se je udeležil mag. Dejan Židan,  minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Židan  je v razpravi poudaril, da so  sprejeti sklepi skupni enotni imenovalec pri oblikovanju prihodnje SKP ter dokaz sposobnosti konstruktivnega sodelovanja kljub zelo različnim nacionalnih situacijam. »Naloga predsedstva je bila zaradi ponekod diametralno nasprotujočih si stališč nekaterih držav posebno zahtevna«.Več v tiskani izdaji tednika Kmečki glas.

Mladi gospodarji sodelujejo lažje kot starejši

Darja Zemljič
10.04.2018 08:28 (Apr 10, 2018)

Andrej in Petra Krmac sta brat in sestra iz Bertokov, ki sta prevzela vinogradniško kmetijo svojih staršev.  Andrej je pred poltretjim letom tudi uspešno kandidral na razpisu za mladega gospodarja. V idilični istrski vasici  Popetre obdelujevečino od šestih hektarov vinogadov in jih še širi, kralj njihove kleti je refošk.Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.   

  

Namesto trte 1440 hrastov

Darja Zemljič
10.04.2018 08:17 (Apr 10, 2018)

Vinogradnik in vinar Andrej Cep iz Kolombana nad Ankaranom, bolj znan kot vinarstvo in gostilna Gordia, si je pred osmimi leti na zaraščenih strminah okrog doma začel delovno mesto ustvarjati sam. Razvoj kmetije je zato usmeril v širitev vinogradov in leta 2010 je posadil svoj prvi hektar, vinograde pa želi iz sedanjih štirih povečati na pet hektarjev in si s tem zagotoviti okrog 25.000 steklenic vina v letniku, sedaj jih napolni med 18.000 in 20.000.V letu 2015 je zato začrtal nadaljnjo širitev ; od soseda je kupil 0,7 ha gozda in še 0,2 ha gozda od države tik ob svojem vinogradu, potem pa se je začelo zapletati. Več v tiskani izdaji tednika Kmečki glas.

Interesi Slovenije pri SKP upoštevani

Darja Zemljič
03.04.2018 13:21 (Apr 03, 2018)


Na zasedanju Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo 19. marca so pristojni ministri osrednjo pozornost namenili obravnavi in sprejetju sklepov Sveta o sporočilu Komisije o prihodnosti preskrbe s hrano in kmetijstva SKP po 2020. Sklepe predsedstva je podprlo 23 držav članic EU, zasedanja iz Slovenije pa se je udeležil mag. Dejan Židan,  minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.e v tiskani izdaji tednika Kmečki glas 4.4. 2018.

Andreja Videmšek o vrednotah biodinamičnih kmetov

Darja Zemljič
03.04.2018 12:46 (Apr 03, 2018)

Biodinamično kmetijstvo ima izjemen potencial pri reševanju kmetij in oživljanju prsti. Slovenski kmetje pa se odločajo za biodinamično kmetovanje, ker se zavedajo svoje odgovornosti za zdravje porabnikov.  Več v  intervjuju z Andrejo Videmšek iz biodinamične kmetije pri Cajhnu v Dobu pri Domžalah v  tiskani izdaji tednika Kmečki glas 4. aprila 2018.

Gozdarji in kmetijsko ministrstvo bi raje kot trto sadili hraste

Darja Zemljič
29.03.2018 13:59 (Mar 29, 2018)

Andrej Cep iz Kolombana nad Ankaranom, bolj znan kot  izletniška kmetija, ekološko vinogradništvo in vinarstvo  Gordia, je začel pred osmimi leti kot mlad gospodar ustvarjati svoje delovno mesto na zaraščenih strminah s sajenjem vinske trte. Očetovih 2,5 ha vinogradov je razširil na 4 ha in  v letu 2015 odkupil ob svojem vinogradu  od soseda še  nekaj manj kot hektar gozda za širitev vinograda. Drevesa je spomladi 2017 izkrčil, začel z zemeljskimi deli, kar s je ogledala tudi gozdarska inšpekcija. Slednja del ni ustavila, jeseni pa ga ja  je presenetila negativna odločba Zavoda za gozdove.  Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.    

Kulinarične Haloze

Darja Zemljič
21.03.2018 13:09 (Mar 21, 2018)

V gostišču Pod goro, pod Donačko goro v  Rogatcu, je pet haloških gostincev v sodelovanju z mlado haloško ekipo predstavilo v torek, 20. marca, kako si predstavljajo kulinarično in turistično prebujanje Haloz.  Ta skrit košček Slovenije bi lahko veliko bolj načrtno odkrivali tako slovenski kot tuji gostje, če bi se bolje povezali ponudniki iz gostinstva, turizmov na kmetijah, haloške občine, pa tudi turistični razvojniki, meni mlada haloška ekipa, ki snuje javni zavod za turistični razvoj  Haloz. Več v eni od prihodnjih številk Kmečkega glasa.    

Svetovni vodni vrh v Braziliji

Darja Zemljič
21.03.2018 12:49 (Mar 21, 2018)


Včeraj se je s svečano otvoritvijo v Palači Itamaraty – Ministrstvu za zunanje zadeve Federativne republike Brazilije uradno začel 8. Svetovni forum o vodi s tematskim naslovom »Delitev vode«, ki bo v glavnem mestu Brazilije potekal do 23. marca. Slavnostni govorniki na otvoritveni slovesnosti so bili brazilski predsednik Michel Temer, guverner Zveznega okrožja Brasilie Rodrigo Rollemberg in predsednik Svetovnega sveta za vodo Benedito Braga. Sledila je video predstavitev Visokega panela za vode OZN in Svetovne banke ter izjave predsednika Madžarske, Zelenortskih otokov, Gvajane ter Svetega Tomaža in Princa, kronskega princa Japonske, predsednika vlade Južne Koreje, Monaka Senegala in Maroka, podpredsednika Ekvatorialne Gvineje, generalne direktorice UNESCO, ter video nagovor generalnega sekretarja OECD.

Na svečani otvoritvi je na panelu visokih gostov sodeloval tudi nekdanji predsednik RS in predsednik Visokega globalnega panela za vodo in mir, dr. Danilo Türk, ki je na forumu predsta

Projekt lokacijske izboljšave zemljiškokatastrskega prikaza se bo pričel v Novem mestu, Črnomlju in Kočevju

Darja Zemljič
15.03.2018 10:17 (Mar 15, 2018)

 Geodetska uprava RS (GURS) obvešča, da bo po 20.  marcu do junija letos na območju JV Slovenije (območje geodetskih pisarn Novo mesto, Črnomelj, Kočevje in delno tudi na robu tega območja – torej delno tudi na območju geodetskih pisarn Grosuplje, Litija, Krško, Sevnica, Logatec in Celje) v okviru Programa projektov eProstor potekal pregled obstoječih podatkov na terenu in terenska izmera podatkov (koordinat točk). Te meritve, ki bodo podlaga za izvedbo izboljšave pozicijske natančnosti katastrskega načrta, bodo izvajali predstavniki geodetskih podjetij, ki so bili za izvedbo naloge izbrani na javnem razpisu: LGB d. o. o., Digidata d. o. o., Geodetski zavod Celje d. o. o., Monolit d. o. o. in Ljubljanski urbanistični zavod d. d.

GURS, ki je zadolžen za vodenje evidence zemljiškega katastra, si v okviru svojih pristojnosti, rednih postopkov vzdrževanja in posebnih projektov prizadeva za izboljšanje kakovosti podatkov vseh nepremičninskih evidenc.V okviru projekta eProstor, ki je financ

Komisija v boju proti prevaram s hrano ustanovila Center znanja

Darja Zemljič
14.03.2018 14:01 (Mar 14, 2018)

Kot odziv na skrbi potrošnikov glede kakovosti hrane in goljufivih praks v zvezi s hrano je Evropska komisija  ustanovila Center znanja za prevare in kakovost živil, kot skupno  raziskovalno središče.  Skupno raziskovalno središče ima dolgoletno znanje na področju znanosti o živilih, vključno z raziskavami pristnosti in strokovnim znanjem pri razvijanju, uporabi in potrjevanju analitskih testnih metod za odkrivanje goljufij v prehranski verigi.
Center znanja kot mreža, sestavljena iz strokovnjakov v Komisiji in zunaj nje, bo podprla oblikovalce politike in nacionalne organe EU z zagotavljanjem dostopa do sodobnih znanstvenih spoznanj o vprašanjih goljufij na področju hrane in kakovosti hrane ter izmenjavo sodobnih znanstvenih spoznanj. Zaskrbljenost glede prevaro hrane in kakovosti hrane slabi zaupanje potrošnikov in škoduje celotni verigi preskrbe s hrano v Evropi, od kmetov do trgovcev na drobno. Nedavni primeri goljufij v hrani so vključevali oljčno olje, vino, med, ribe, mlečne izd

Vsakdo ima moč na svojem koščku zemlje

Darja Zemljič
09.03.2018 09:49 (Mar 09, 2018)

Če imaš želje in jasen cilj, boš vedno našel pot za preusmeritev kmetije, če nočeš, pa boš vedno našel izgovore-da je onesnažen zrak in drugo. Ampak to so le izgovori, ker se je potrebno potruditi, vsak ima moč na svojem koščku zemlje in vsak košček zemlje, obdelan na ekološki ali biodinamični način, je po mojem mnenju vreden veliko več«, meni Andreja Videmšek iz biodinamične kmetije Pri Cajhnu iz Doba pri Domžalah, v intervjuju o tem, za kaj se  kmetje v Sloveniji  preusmerjajo v biodinamično kmetovanje. Več v prihodnji številki Kmečkega glasa. 

Kulinarične Haloze

Darja Zemljič
07.03.2018 13:28 (Mar 07, 2018)

V sredo, 21.2.2018 so se v Gostišču pod Goro pri Rogatcu zbrali številni gostinski ponudniki iz Haloz in pripravili šest hodni tradicionalni haloški meni. Gostinci iz Haloz so ustvarjali  vrhunsko gastronomsko ponudbo, ki so jo za začetek dali poskusiti haloškim županom in drugim partnerjem. Pri delu so pokazali  samoiniciativnost in pripravljenost za sodelovanje za turistični preboj Haloz, več rezultatov pa bodo predstavili še novinarjem sredi marca.

Oglasi

vas zanima 10 razlogov, zakaj si je potrebno zdravstevno zavarovanje za tujino urediti še danes. potem lahko več preberete https://siol.net/novice/slovenija/10-razlogov-zakaj-urediti-zdravstveno-zavarovanje-za-tujino-se-danes-465699

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2016 hyundai robex 25z-9ak mini bager   znamka: hyundai model: robex 25z-9ak tip: mini bager leto: 2016 ure: 145 delovnih ur moc: 24 km delovna teža: 2580 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: dizelskim motorjem mitsubishi s3l2, 17,3 kw / 23,6 km, 3 novimi žlico za kopanje in kladivo, skupna dolžina: 4,03 m, skupna širina: 1,5 m, skupna višina: 2,5 m, 250 mm gumijaste proge, zaprta kabina s sedežem in ac ogrevanjem, 2 hitrosti, radio, vzvratno alarm, delovna teža: 2580 kg .european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 11400 €

2015 jcb 8055 rts  mini bager    znamka: jcb model: 8055rts tip: mini bager leto: 2015 ure: 862 delovnih ur moc: 48 km operativna teža: 5500 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: perkins tier 404-22c motor 3-cilski dizelski motor, 35,7 kw / 48 km, 3 kopalne in kladive žlice, skupna dolžina: 5,15 m, splošna širina: 2 m, skupna višina: 2,56 m, najvecja razdalja: 6,03 m , maksimalna globina kopanja: 3,95 m, hidravlicna hitra spojka, gumijasti trakovi: 400 mm dodatni hidravlicni sistemi, 2 x hidravlicne cevi, dodatni sprednji delovni žarometi, dve hitrosti, hitra spojka, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, radio, , delovna teža: 5500 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 112600 €

2015 jcb 85z-1 midi bager   znamka: jcb model: 85z-1 tip: midi bager leto: 2015 ure: 1753 delovnih ur moc: 61 km delovna teža: 8600 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: motorjem jcb - kdi 2504 tcr- stage iiib tier 4-valjni dizelski motor, 45,4 kw / 61 km, 3 kopalne in kladive žlice, skupna dolžina 6,50 m, skupna širina: 2,33 m, skupna višina: 2,68 m, hidravlicni sistem , maksimalna višina raztovarjanja: 4,946 m, maksimalna globina kopanja: 3,625 m, varnostni ventili, 450 mm gumijasti trakovi, kladivni sistem, varnostni ventil prelomnice, varnostni ventil - varnostni ventil, varnostni ventil prekinitvena linija za ventil - podlaket / palica, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, delovna teža: 8600 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Bager

Cena: 15400 €

2014 volvo ec55c  mini bager     znamka: volvo model: ec55c tip: mini bager leto: 2014 ure: 2338 delovnih ur moc: 47 km operativna teža: 5700 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: volvo d3.1d 4-valjni dizelski motor, 35,1 kw / 47 km, hitra spojka, 4 kopalne žlice, kladivo, gumijaste proge, širina koloteka: 400 mm, dolžina stroja: 5,87 m, širina stroja: 1,92 m , višina stroja: 2,56 m, globina izkopa: 4,05 m, hidravlicni sistem celoten nadzor moci za popolno neodvisnost vseh gibov in prevajanja, servo krmiljeni hidravlicni regulatorji, dvojna izmenjevalna crpalka za vsa delovna vezja (roka, rocica in žlica) in za prevod: najvecji pretok 2 x 57,8 l / min, maksimalni obratovalni tlak 21,6 mpa (216 barov). zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, delovna teža: 5700 kg .european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 12000 €

2013 jcb 3cx p21 eco bager nakladalec    znamka: jcb model: 3cx p21 eco turbo tip: bager-nakladalec leto: 2013 ure: 1310 delovnih ur moc: 92 km operativna teža: 8070 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljena z: motor: jcb 444 diesel, moc motorja: 68,6 kw / 92 km, powershift contractor pro, kontrolna kabina za upravljanje s krmilno palcko, zaprta ogrevana in opremljena z ac, dodatnim cevovodom, hidravlicnim hitrim spojlerjem, opremljen s nakladalnim nakladalnikom 4 x 1, : 1 mc, nakladalne žlice, globina kopanja: 5,97 m, višina razkladanja: 2,74 m, dolžine stroja: 5,62 m, širina stroja: 2,24 m, višina stroja: 3,61 m, rocice proti padajocim ventilom, visokohitrostni adapter, srs, opremljen z mehanskim sistemom za kompenziranje kota vedra pri dvigovanju roke. radio, obracanje alarmnega sistema. operativna teža: 8070 kg.european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Kombinirka

Cena: 20800 €

2008 cat 308c  midi bager jeklene gosenice    znamka: cat model: 308c tip: midi bager jeklene gosenice leto: 2008 ure: 3395 delovnih ur moc: 55 km delovna teža: 8040 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: mitsubishi motorjem, modelom 4m40e1 dizelskega motorja, 41 kw / 55 km, zaprto kabino s krmilno palico, ogrevano in opremljeno z a.c, 3 žlici in kladivom, pomožnim cevovodom, hidravlicnim hitrim spojlerjem, železniškimi tiri - 500 mm. stroj: b x l x h 5,83 x 2,32 x 2,61 m vodoravna roka. 7,81 m, globina kopanja 4,69 m, radio, vzvratna prestava, delovna teža: 8040 kg.european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Bager

Cena: 12800 €

2014 manitou mt625 teleskopski nakladalec   znamka: manitou model: mt625 tip: teleskopski nakladalec leto: 2014 ure: 398 delovnih ur moc: 75 km maksimalna nosilnost: 2.500 kg najvišja višina dviga: 5,85 m delovna teža: 4710 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: motor: kubota v3307-di-t-e3b, 55.4 kw / 75 km, dolžina stroja: 3,9 metra, širina stroja: 1,82 metra, višina stroja: 1,92 metra, pnevmatike: 12- 16,5 sks cl tubeless, man hitra spojka, aux cevovodi, vilice, priprava mešanice žlice, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, dvižna zmogljivost: 2,5 t, višina dviganja: 5,85 m. delovanje: 4710 kg. stanje pnevmatik (80%), delovna teža: 4710 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Nakladalec

Cena: 11800 €

2013 jcb 8055 rts mini baker    brand: jcb model: 8055 rts tip: mini baker year: 2013 hours: 1383 operating hours moc: 48 km operating weight: 5500 kg warranty: 12 months certifikat ce: from condition: used - very good condition   equipped with: isuzu 4le-1na tier3 diesel engine, 35.7 kw / 48 hp, quick coupler, 3 bath buckets (300 mm, 600 mm, 1200 mm) and hammer, rubber tracks, machine length: 5,15 mt, machine height: 2.56 mt, track width: 250 mm, digging depth: 3.57 mt, long arm: 3.97 mt. european certificate: ce.

Kategorija: Mini bager

Cena: 13000 €

2013 jcb 8026 cts  mini bager   znamka: jcb model: 8026 cts tip: mini bager leto: 2013 ure: 1437 delovnih ur moc: 25 km delovna teža: 2780 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: dizelskim motorjem jcb - 403d-15tier3, 18,4 kw / 25 km, 3 kopalne žlice (300 mm, 600 mm, 1200 mm) in kladivo, gumijaste gosenice, dolžine stroja: 4.08 mt, strojna širina: 1.55 mt, : 2,4 mt, širina koloteka: 250 mm, globina kopanja: 2,74 m, izravnalni rez, lucka kabine, hitra spojka, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in vzvratno izmenicni pogon, delovna teža: 2780 kg. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 9800 €

2013 cat 305 ecr mini bager     znamka: cat model: 305 ecr tip: mini bager leto: 2013 ure: 2284 delovnih ur moc: 42 km operativna teža: 4990 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   oprema: cat c2.4 dizelski motor, 31,2 kw / 42 km, 3 žlice in kladivo, strojna dolžina: 5,18 mt, strojna širina: 1,98 mt, višina stroja: 2,55 mt, horizontalni doseg. 6,27 mt, globina kopanja: 3,93 mt, klimatska kabina, cat mehanska hitra spojka, pomožna hidravlika, cat hidravlicni palec, nadgradnja modela, rezilo, dodatna protiutež, 400 mm gumijasti trakovi, zobato žlico z zobmi, cevi, : 4990 kg.evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 12800 €

2012 cat 906h-2 nakladalec na kolesih znamka: cat model: 906h-2 tip: nakladalec na kolesih leto: 2012 ure: 1126 delovnih ur moc: 70 km delovna teža: 5630 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   oprema: cat - c3.3b dit dizel motor, 52 kw / 70 km, opremljen z vilicami in nakladalno žlico, dolžina stroja: 5.435 mt, strojna širina: 1.84 mt, višina stroja: 2.465 mt, višina raztovarjanja: 2,51 m, radijus krmiljenja: 2,24 - 4,4 m (notranji-zunanji), hitrost: 30 km / h, pnevmatike: 405/70 spt9, krmiljenje krmilne palice, ogrevana kabina zaprta in opremljena z ac, blatniki, , blokada diferenciala, radio, stanje pnevmatik (95%), delovna teža: 5630 kg.european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 18600 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj