Prijatelji (10)
Ziliute88edita Edita
Franc Fortuna
Alen Osenjak
Marinka Marinčič Jevnikar
Barbara Remec
Kristijan Hrastar
Vlasta Kunej
Kmečki Glas
Spremljevalci (4)
Peter Zajc
Jerneja Ksir
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Na 90 ha za Magno smo izgubili kruh in vodo za 4500 ljudi
Vse več vinarjev polni penine
Izzivi številnih delovnih področij
Biodinamična vina iz kitajskih amfor
Vinarska zvezdniška regije je Ningxia ( Kitajska 2.del)
Prihodnost je v majhnih, neodvisnih kmetijah
ALMO je najbolj priljubljena avstrijska govedina (Ohranjanje območij z omejenimi dejavniki v Avstriji 4)
Razvoj turizma na podeželju na Balkanu
30 let sejma Biofach
Fangshan ali regija vinskih dvorcev (Kitajska 3)
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vse več vinarjev polni penine

Darja Zemljič
06.03.2019 14:35 (Mar 06, 2019)

Ljubitelji vin v Ljubljani se v dnevih okrog valentinovega že tradicionalno družijo družijo z vinskimi mehurčki na Salonu penečih vin, ki je bil letos šestič v hotelu Slon. Salona se je udeležilo doslej največ- 43 vinarjev z rekordnim številom 140 penin, odlična pa je bila tudi obiskanost. Poraba penečih vin se v Sloveniji nenehno povečuje vse od leta 2006, vzporedno raste tudi pridelava, obenem pa se povečuje uvoz penečih vin. Poraba se je tako v dobrem desetletju povečala iz treh na deset odstotkov, pridelava pa se je po ocenah povečala na 2 milijona steklenic. V svetovnem merilu se poraba penečih vin se  giblje okoli šestih odstotkov in še raste. V porastu spredvsem lažja in enostavna peneča vina na eni strani in na drugi prestižna peneča se vina. Prav tako je razveseljivo, da peneča vina počasi vstopajo v segment dnevne porabe, dviguje se tudi poraba penečih vin ob hrani. Povečuje se tudi število vinarjev, ki imajo v svoji ponudbi peneča vina, med njimi so številni mladi obrazi al

Na 90 ha za Magno smo izgubili kruh in vodo za 4500 ljudi

Darja Zemljič
05.03.2019 12:00 (Mar 05, 2019)

V Sloveniji smo po osamosvojitvi izgubili 70.000 ha najboljših kmetijksih zemljišč, še 57.000 ha pa jih je v občinskih prostrskih načrtih namenjenih za pozidavo. Nelogično je, da uničiš tla z boniteto 80 in na njih postaviš tovarno, nato pa posekaš gozd, kjer so tla veliko komanj rodovitna, pravita v intervjuju dr. Helena Grčman in  dr. Marko Zupan, pedologa iz Biotehniške fakultete v Ljubljani. Več v prihodnji, 10. št. Kmečkega glasa. 

Biodinamična vina iz kitajskih amfor

Darja Zemljič
05.03.2019 11:53 (Mar 05, 2019)

Evropska komisija in Avstrija, kot predsedujoča Svetu Evrope v drugi polovici lanskega letanam skupini kmetijskih novinarjev iz EU kot zadnjo predstavita še biodinamično vinogradništvo-in vinarstavo Heinrich v Golsu na Gradiščanskem. Ta vinska klet sicer ni na območju z omejenimi dejavniki za kmetovanje, pač pa je prejela kar tretjino evropskih razvojnih sredstev za izgradnjo moderne kleti v bližini nacionalnega parka Nežidersko jezero -Seewinkel, 60 kilometrov od Dunaja. 

Kmetijo, ki je prerasla v uspešno vinarsko podjetje, sta Gernot in Heike Heinrich začela razvijati leta 1990 iz manjšega družinskega vinogradniškega posestva, s koreninami iz leta 1730. Vinogradniško posestvo ima sedaj 100 hektarjev, 28 stalno in 25 sezonsko zaposlenih, njihov letni prihode pa je okrog pet milijonov evrov. Klet so gradili v več stopnjah od leta 2007 do 2012, celotna naložba je bila vredna 12 milijonov evrov, tretjino te vrednosti so prejeli na razpisih za evropska sredstva za naložbe v kmetijstvu. V

30 let sejma Biofach

Darja Zemljič
13.02.2019 12:38 (Feb 13, 2019)

Največji svetovni sejem ekoloških živila in kozmetike  Biofach v Nurnbergu praznuje letos tridesetletnico, sejemska vrata bodo odprta od 13. do 15. februarja, pričakujeo pa okrog 50.000 obiskovalcev. Letos se predstavlja  3273 razstavljalcev iz 95 držav, od tega 2989 v prehranskem delu, poudarki pa so na vegetarijanski in veganski prehrani ter na beljakovinskih in vnaprej pripravljenih izdelkih. V kozmetičnem delu sejma  Vivanes, v katerem se predtavlja nekaj nad 500 razstavljalcev,  so poudarki na probiotični kozmetiki in nordijskem slogu lepote. V tekmovalnem delu sejma so  proizvajalci prijavili i 696 inovativnih izdlekov, navosti pa  je največ prav med veganskimi izdelki. Na konresu, ki poteka v okviru sejma, je osrednja tema Ekološki sistem- zdrav in holistični pristop, spregovorili pa bodo o povezavi med ekološko hrano in zdravjem, biotsko pestrostjo, zdravih tleh, čisti vodi, dobrem počutju živali in prehranskih izbirah. 

ALMO je najbolj priljubljena avstrijska govedina (Ohranjanje območij z omejenimi dejavniki v Avstriji 4)

Darja Zemljič
13.02.2019 11:45 (Feb 13, 2019)

Kmetovanje na hribovskih območjih zamira po celi Evropi, zato je potrebno najti za ohranjanje kmetij dodatne rešitve in Avstrija je pri teh pristopih zelo uspešna. K temu pa nedvomno pripomore tudi »prehranski patriotizem, ki ga sosedje gradijo že nekaj desetletij. Znano je namreč, da avstrijski kupci dajejo prednost svoji hrani, njihov prehranski trg je zato izvoznikom eden najtežje dosegljivih, kupci pa na nekoliko višje cene domačih živil niso tako cenovno občutljivi kot na primer slovenski porabniki. To kmetom omogoča doseganje višjih cen na trgu, o čemer se posredno prepričamo na mešani gozdarsko- živinorejski hribovski kmetiji Leitner v Langenwangu na Štajerskem. Čeprav jim govedoreja ne pomeni glavnega dohodka, pa jim nekoliko višje cene in evropske spodbude na 1060 metrih nadmorske višine predstavljajo jeziček na tehtnici, zaradi katerega prireje ne opustijo. Več v 8. številki Kmečkega glasa 

Prihodnost ni v pridelavi sintetične, temveč zdrave hrane

Darja Zemljič
13.02.2019 11:33 (Feb 13, 2019)


Agronomska stroka s pomočjo novih tehnologij in raziskovalnih metod močno napreduje, kar se je izkazalo tudi na vsebini 13. simpozija Novi izzivi v agronomiji, ki ga je organiziralo Slovensko agronomsko društvo v Laškem. Na dogodku se je zbralo 110 strokovnjakov iz Kmetijskega inštituta Slovenije (KIS), Inštituta za k hmeljarstvo in pivovarstvo, Biotehniške fakultete in Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor, Kmetijsko gozdarske zbornice ter predstavniki kmetov. V desetih tematskih sklopih pa so predstavili novosti slovenske stroke v 42 referatov in posterjih, gost iz Avstrije kmet in podjetnik Alfred Grand je predstavil ohranitveno oranje, prvi del posveta so namenili ekološkemu kmetovanju, spegovoirli pa tudi o digitalizaciji v kmetijstvu.  Več v  Kmečkem glasu št. 7. 

Z merjenjem temperature nad bolezni krav

Darja Zemljič
05.02.2019 15:33 (Feb 05, 2019)

V deželi Štajerski, okrog 20 kilometrov od Liezna je največje avstrijsko raziskovalno in izobraževalno kmetijsko središče Raumberg -Gumpenstein, v okviru Ministrstva za trajnost in turizem. Profesorji in raziskovalci se intenzivno ukvarjajo z raziskavami na področju živinoreje, travništva, podnebnimi spremembami, nova znanja pa posredujejo kmetijam na svojem območju in širše. Iz izkušenj ugotavljajo, da je potrebnih za prenos znanja iz teorije v prakso med pet in deset let. 

Zvezni raziskovalno in izobraževalno srediče Raumberg- Gumpenstein je bilo ustanovljeno leta 1956 kot neodvisna ustanova v neposredni bližini krajev Gumpenstein in Raumberg, ki sta bila združena leta 2005. V središču raziskujejo in izobražujejo tako za konvencionalni kot ekološki način kmetovanja, imajo pa tudi nekaj področnih izpostav v okoliških krajih. Več v Kmečkem glasu št. 6.  

Število kmetij in hektarjev pod načrtovanimi cilji

Darja Zemljič
05.02.2019 15:20 (Feb 05, 2019)

 

Ekološko kmetijstvo je imelo cilje, ki jih nismo dosegli in imamo ovire, ki jih v obdobju 2015- do 2020 nismo odpravili, temveč celo poslabšali. Prvo obdobje je bila rast ekoloških kmetij linearna in naivno smo pričakovali, da se bo nadaljevala in bomo do leta 2015 dosegli cilje. Rast se je že dvakrat zaustavila iz različnih razlogov, a smo jo z dvema subvencijama v letih 2011-2012 obrnili v pozitivno smer. V 2014/4/2015 smo se soočili z izstopom certificiranih kmetij iz hribovitih območij, ker so se znižale subvencije za travinje in zaostrili pogoj obremenitve živali na površino in teh kmetij še nismo uspeli pridobiti nazaj. Zdaj pa smo spet v prelomnem obdobju- petletno obdobje skupne evropske kmetijske politike se zaključuje in iz terena prihajajo informacije, da mnoge kmetije razmišljajo o izstopu iz ekološke certifikacije, zato je vprašanje, kakšne cilje si naj zastavimo za obdobje do leta 2030 , je povzela 20-letni razvoj tega sektorja dr. Martina Bavec na 10. strokovni konfere

Prihodnost je v majhnih, neodvisnih kmetijah

Darja Zemljič
24.01.2019 14:54 (Jan 24, 2019)

Kako ohranjajo hribovske kmetije v Avstriji v praksi, nam predstavijo na kmetiji Ebenbauer v Windhagnu, v dolini reke Ybbs na zgornjem robu Spodnje Avstrije. Kmetija je v bližini romarske bazilike Sonntagberg, širše pa so ti kraj znani po železarski preteklosti.Na dvorišču kmetje Ebenbauer na 685 metrih nadmorske višine nas poleg črede krav in pogleda na slikovito pokrajino, kjer so hribi prepredeni z mrežo naravnih meja, ki ločijo eno kmetijo od druge, pričaka gospodar Gottfried.  Več v Kmečkem glasu št. 4.   

Razvoj turizma na podeželju na Balkanu

Darja Zemljič
24.01.2019 14:46 (Jan 24, 2019)

Na Fakulteti za turistične študije – Turistici, Univerze na Primorskem (UP FTŠ Turistica), so med 21. in 23. avgustom gostili mednarodni sestanek projekta Erasmus+:  »LANDS: Next destination Balkans: agritourism landscapes development«. Namen projekta je pospeševanje razvoja agriturizma oz. turističnih kmetij na Zahodnem Balkanu, še posebej v Srbiji in Bosni in Hercegovini. Trenutno poteka  analiza stanja,oblikovali  bodo različne mehanizme, kot so usposabljanja in delavnice za zagotovitev ustreznih informacij vsem deležnikom turizma na podeželju. Sodelujoči raziskovalci na projektu na  UP FTŠ Turistice so Peter Kopić, dr. Aleš Gačnik in dr. Simon Kerma.

V prvem delu sestanka so predstavili primere dobrih praks iz Slovenije, predvsem slovenske Istre, s predstavitvijo destinacije Portorož-Piran in njenim razvojem turizma na podeželju (Turistično združenje Portorož, direktor, mag. Igor Novel), sledila je predstavitev čezmejnega projekta »HINT-LAB« Pospeševanje podjetništva v turizmu na p

Ekološka vina so del zelenega turizma

Darja Zemljič
22.01.2019 12:00 (Jan 22, 2019)

V Sloveniji se je obseg ekološko obdelanih vinogradov v zadnjem desetlezju povečal iz 125 ha (l. 2006) na 559 ha (2017), v biodinamično pridelavo po smernicah Demeter pa je bilo v letu 2017 vključenih 79, 03 ha. Čeprav je skupni imenovalec obeh oblik pridelave skrb za okolje, rodovitno prst, biotsko pestrost ter posledično višja kakovost,pa ekološki vinarji na slovenskem vinskem trgu še ne predstavljajo tržno prepoznavne in povezane skupine. Eden od pomembnih razlogov zato je dejstvo, da so bili prvi ekološki vinarji z zaradi zaostajanja domačega trga za svetovnimi vinskimi smernicami prisiljeni prodajati večino vin na tujem in so bolj kot doma uveljavili v tujini. Z razvojem domačega vinskega trga pa se je pojavlja potreba po načrtnejši predstavitvi ekoloških vinarjev tudi na domačem trgu. Zato jim je bila na 21. Slovenskem festivalu vin Ljubljani namenjena okrogla mizo Potenciali ekološkega vinogradništva v Sloveniji, na kateri so bili gostje ekološki in biodinamični pridelovalci Val

Trajnost na kmetijah se ohranja le z živalmi

Darja Zemljič
17.01.2019 10:41 (Jan 17, 2019)

Avstrija je lani oktobra kot predsedujoča Svetu Evrope povabila na obisk evropske kmetijske novinarje . Pod okriljem Ministrstva za trajnost in turizem, kot se imenuje po novem bivše kmetijsko ministrstvo,kateremu se je spremenilo le ime, ne pa način delovanja, so nam predstavili, kako podpirajo območja z omejenimi pogoji za pridelavo ( OMD oz. v ang LFA- Less favoured areas), ki jim namenjajo članice EU v okviru skupne kmetijske politike (SKP) posebno posebno pozornost. V naši severni sosedi sodi v tri kategorije OMD območij: gorska, hribovita in območja z drugimi omejevalnimi dejavniki kar 81 odstotkov države, kjer je 82.510 od skupaj 160.000 kmetij. Več v  Kmečkem glasu št. 3. 

Vrhunske prehranske sestavine so naša mednarodna prednost

Darja Zemljič
08.01.2019 12:52 (Jan 08, 2019)

Slovenija bo leta 2021 predsedovala Svetu EU in postala in skupaj s portugalsko Coimbro Evropska gastronomska regija, leti 2020 in 2021 pa bosta leti gastronomije v slovenskem turizmu. Naziv Evropska gastronomska regija (ERG) podeljuje Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem iz Barcelone, član ekspertne skupine pri tem inštitutu iz Sloveni je tudi dr. Aleš Gačnik, ki si je prvi prizadeval, da se Slovenija vključi med ERG s Primorsko. Dr. Aleš Gačnik je etnolog in sociolog kulture in profesor na Fakulteti za turistične študije- Turistici v Portorožu in vodja Centra za gastronomijo in kulturo vina, zato smo se z njim pogovarjali o širšem pomenu slovenske gastronomske dediščine za slovenski gastronomski turizem.

Celo leto pogoji za letnik stoletja

Darja Zemljič
18.12.2018 10:29 (Dec 18, 2018)

“V letniku 2018 so vsa naša vina vrhunska, letina pa izjemno dobra tudi količinsko, čeprav letapri nas ni pretirana, ker trt ne obremenjujemo preveč. Lahko rečem, da so bili celo leto pogoji za letnik stoletja: suše ni bilo, pa tudi škropiti ni bilo potrebno veliko. Trgatev smo začeli 8. septembra in jo zaključili 18.oktobra, z dozorevanjem rdečih sort pa smo lahko čakali tudi na trti, zato so dosegle dobro fenolno zrelost. Na barberi in cabernet sauvignonu smo 14 dni pred trgatvijo porezali šparone, da je grozdje doseglo še večjo zrelost in obe vini imata 14,5 odstotkov alkohola,” predstavi rezultate letošnjega dela v vinogradu Dušan Benčina, že nekaj desetletij znan vinogradnik in vinar iz Lož v Vipavski dolini. Več v 51. številki Kmečkega glasa

Za poenotenje meril na obeh straneh Krasa

Darja Zemljič
11.12.2018 13:37 (Dec 11, 2018)

V začetku novembra je potekala v Štanjelu akademija o teranu, ki jo je v okviru projekta Agrotur II organiziral Kmetijski inštitut Slovenije (KIS) sodelovanju s partnerji iz Italije in Združenja konzorcij kraških pridelovalcev terana.

Dr. Klemen Lisjak, glavni koordinator projekta iz KIS je predstavil, da so glavni cilji dveletnega projekta Agrotur, ki se bo iztekel septembra 2019, čezmejno sodelovanje pri pripravi agroturističnih orodij za varstvo in trajnostno rabo dediščine, zmanjšanje negativni vplivov pridelave tradicionalnih kraških pridelkov na okolje ter izboljšanje kakovosti in in promocije kraškega terana in pršuta. Na akademiji pa sopredstavili raziskave za izboljševanje kakovosti terana na obeh straneh Krasa. Eden od osnovnih namenov projekta Agrotur je namreč izboljšanje in poenotenje vinogradniških tehnologij za izboljšanje kakovosti terana. Pridelovalci morajo biti posebej pozorni na čas trgatve, zdravo grozdje, pravilno vodeno maceracijo ter mikrobiologijo. Informacije

Vino potuje za turisti

Darja Zemljič
10.12.2018 09:21 (Dec 10, 2018)

Letnica 1887 na še vedno polnem sodu vina v kleti Jamškovih v Mančah pripoveduje, da na tem posestvu pridelujejo vino že nekaj generacij, zadnji dve predstavljata sin Marko in oče Ivan, ki sta vino kot najpomembnejši vir dohodka na kmetiji v zadnjih desetletji tako oplemenitila, da se priznana tako doma kot v tujini. Delo na kmetiji pa bolj kot si predstavljamo pivci, močno določa tudi vipavska burja.

Ivan se je načrtneje usmeril v pridelavo vin na kmetiji s šestimi hektarji travnikov in njiv, tremi hektarji gozda in šestimi hektarji vinogradov še kot član vipavske zadruge, kamor je prodajal večino grozdja. Pozitivni del tega sodelovanja je bil, da so kooperantom omogočili obnove vinogradov, le-ti so tako letno obnovili med 40 in 50 hektarjev, vendar pa Ivan dolgoročno v tem ni videl svoje prihodnosti in leta 1983 se je odločil za prehod na samostojno trženje. »Od takrat, ko sem se začeli profesionalizirati zasebni vinogradniki pa do danes, so se razmere na slovenskem vinskem trgu zelo

Subvencije ne morejo nadomestiti primanjkljaja znanja

Darja Zemljič
30.11.2018 09:24 (Nov 30, 2018)

Nova usmeritev skupne evropske kmetijske politike (SKP) ni samo razdeljevanje finančnih sredstev skozi ukrepe, ampak premik k vzpostavitvi trdnega sistema znanja na področju kmetijstva v povezavi z vsem razpoložljivim znanjem po Evropi. Težave v zvezi z ustvarjanjem in prenosom znanja v kmetijstvu na ravni EU so iskali že pred 50 leti. Kaj mora kmet za učinkovito kmetovanje vedeti, kdo mu nudi znanje v postopkih vseživljenjskega učenja,  so izbrali za  glavno temo 33. posveta Javne službe kmetijskega svetovanja ( JSKS) 26.novembra v Laškem. Več v 49. številki Kmečkega glasa.

Potencial narave pokažejo zorjena vina

Darja Zemljič
20.11.2018 12:01 (Nov 20, 2018)

Martin Erzetič iz vinarstva Čarga 1767 je na 21. Slovenskem festivalu vin prejel naziv vinar leta na Lidlovem natečaju z dvema vinoma: merlot, pozna trgatev, 2016 in Yakot 2016.  Za njegovim uspehom je delo nekaj generacij na tej kmetiji v Neblem v Brdih. Več v  47. številki Kmečkega glasa.   

Modri pinot zahteva ustvarjalnost

Darja Zemljič
12.11.2018 10:35 (Nov 12, 2018)

"Modri pinot velja za kralja rdečih vin. Kljub temu, da ima v primerjavi z drugimi rdečimi vini precej manj barve, taninov in telesa,« je to najbolj cenjena rdeča sorta na svetu, je odločitev za prvi festival modrih pinotov utemeljil njegov organizator vinogradnik in vinar Matjaž Lemut, na čelu hiše vin Tilia, ki se je poimenovala tudi za Hiša pinotov. Vina iz te burgundske sorte je v Kendovem dvorcu v Idriji predstavilo 22 pridelovalcev iz Slovenije,Hrvaške, Francije, Italije, Nove Zelandije in Srbije, strokovna degustacica pa potrdila, da ima ta sorta potencial tudi na območju nekdanje Jugoslavije oz. v osrednji Evropi.Več v prihodnji številki Kmečkega glasa. 

Ohranjanje tradicije je predaja ognja, ne čaščenje pepela

Darja Zemljič
12.11.2018 09:52 (Nov 12, 2018)

V vinogradniško vinarski dejavnosti se velikokrat pojavi vprašanje, ali je mogoče uspeti iz nič in ustvariti dovolj dohodka za rast samo z zaslužkom iz te dejavnosti. Največkrat je odgovor nikalen, obstaja pa tudi nekaj uspešnih izjem. Na novo postavljena klet podjetja Verus Vinogradi v Ormožu po prvem desetletju samostojne vinarske poti treh sodelavce potrjuje, da je uspeh mogoč, če se »sestavijo" prave okoliščine.

Vsi trije solastniki podjetja so družinski prijatelji in po izobrazbi vinogradniki: Božidar Grabovac, Danilo Šnajder in Rajko Žličar so bili do leta 2007 zaposleni v Vinogradništvu in vinarstvu Jeruzalem Ormož, dokler jim niso kot celotni ekipi, skupaj s tedanjim direktorjem Silvom Žižkom (sedaj direktorja vinske kleti Zlati grič v Slovenskih Konjicah ) to poslovno okno zaradi drugačnega pogleda v prihodnost zaprli tedanji lastniki. Za Jeruzalem Ormož je bilo sredina prejšnjega desetletja turbolentno obdobje z večkratno menjavo vodstev in lastnikov, ki se je končalo s prod

Oglasi

nova športna stavnica, ki je prisotna na slovenskem trgu in ponuja možnost igranja stav na največjih portalih kot so bet at home in mnoge druge. več najdete tukaj:  http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Knjige

Cena: 90000000 €

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Storitve

Cena: 90000000 €

ponujam posojila po zelo enostavnih pogojih kateri koli osebi ali podjetju, ki potrebuje denar, ki bo lahko izplačal mesečna plačila po fiksni letni obrestni meri 3%. jaz sem na voljo zadovoljiti svoje stranke v največ 48 urah za vsako vlogo za posojilo. če vas zanima, se obrnite na mene, da bi vedeli moje pogoje in potrebne informacije, neposredno na mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

5885.) siddharta - hermann hesse

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

če želite okrepiti vaše trebušne mišice še pred poletjem, je sedaj pravi čas, da začnete s telovadbo. pri tem vam bo zagotovo v pomoč dobra vadbena klop za trebušnjake, ki jo lahko kupite pri podjetju fitnesshop.  

Kategorija: Fitness oprema in aerobika

Cena: Pokličite za ceno

7450.) setev pomladnega vetra - ivan sivec

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7585.)  v iskanju bližine - nika maj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7711.) ekspedicija ra - thor heyerdahl

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15 €

7735.) sibirski pečat - milan nikolić

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

potrebuje vaš malček otroški nahrbtnik? preverite ponudbo nahrbtnikov na spletni strani: https://www.hajdi.si/potepanje/nahrbtniki-in-kovcki.htmlna voljo vam je več kot 100 različnih nahrbtnikov za najmlajše, zanimivih dizajnov in različnih oblik. 

Kategorija: Nahrbtniki, torbe in kenguruji

Cena: Pokličite za ceno

potrebujete pomoč pri oblikovanju nove spletne strani ali pa bi želeli prenoviti celostno grafično podobno oziroma potrebujete samo nekoga za oblikovanje vizitk, vabil ali letakov. v kolikor vas zanima za grafično oblikovanje cenik, vas vabimo, da si ogledate več informacij na naši spletni strani: https://www.graficnooblikovanje.org/graficno-oblikovanje-cenik

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj