Prijatelji (10)
Marinka Marinčič Jevnikar
Dragica Heric
Kmečki Glas
Alen Osenjak
Ziliute88edita Edita
Kristijan Hrastar
Geza Grabar
Franc Fortuna
Spremljevalci (4)
Peter Zajc
Jerneja Ksir
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Teran potrebuje veliko parov rok
Prvi Vinisov dan v Trebnjem
Slovenija izgublja z rezom PRP več od drugih članic EU
Namesto trte 1440 hrastov
Madžarsko sporočilo v steklenici
Od trgatve stoletnega vinograda do teranovke v Šepuljah
Svetovna okoljska nagrada kmetu Urošu Macerlu
S štajersko aromatiko uspešna v tujini
Povezovanje ponudbe ob kolesarski poti na Ljubljanskem barju
Kmetiji Krajnc iz Cirkulan le ekološko kmetovanje omogoča preživetje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2018
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Teran potrebuje veliko parov rok

Darja Zemljič
05.07.2018 13:20 (Jul 05, 2018)

Vinogradniško-vinarska  kmetija Širca- Kodrič iz Godenj na Krasu (vinsko klet pa imajo v bližnjih Dutovljah) je pred generacijsko izmenjavo. Edbin Širca in družina njegove sestre že nekaj desetletij 14 ha veliko kmetijo s šest ha vinogradov obdelujejo skupaj in v tem času so postali prepoznavno  ime med  kraškimi konzorcijskimi teranovci. Delo prejšnjih generacij bosta za stricem Edbinom nadaljevali Martina in Mateja Kodrič, ki sta obe kljub fakultetni izobrazbi ostali doma, kjer jima dela in izzivov ne manjka.  Več v 28. številki Kmečkega glasa.    

Nove sorte štirih poljščin za ekološko pridelavo

Darja Zemljič
03.07.2018 09:23 (Jul 03, 2018)

 

Na Kmetijskega inštitutu Slovenije ( KIS) v Ljubljani je bila minuli teden uvodna konferenci  mednarodnega projekta Ecobreed, katerega glavni cilj je razvoj novih  sorte pšenice, krompirja, ajde in soje, primerne za ekološko pridelavo ter žlahtnjenje semen le-teh. V projektu, katerega vodilni partner je prav KIS, sodeluje 24 priznanih univerz, inštitutov ter podjetij iz 15 držav iz Evrope, ZDA in Kitajske, financiran pa je v okviru evropskega raziskovalnega programa Obzorje 2020 in bo trajal pet let.Za projekt je na voljo 5,8 milijona evrov in je prvi tako obsežen projekt za ekološko pridelavo pod okriljem slovenske raziskovalne ustanove. Glavni cilj sodelovanja je izboljšati razpoložljivost sort in semen za ekološko pridelavo, katerega ponudba je sedaj zelo omejena. Več v 27. številki Kmečkega glasa.

Slovenija izgublja z rezom PRP več od drugih članic EU

Darja Zemljič
03.07.2018 09:16 (Jul 03, 2018)

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v sodelovanju s predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji organiziralo minuli torek v Ljubljani javno predstavitev zakonodajnih predlogov za skupno  kmetijsko politiko (SKP) za obdobje 2021-2027, ki jih je v predlogih treh uredbah objavila Evropska komisija. Gre za predlog uredbo o nacionalnih strateških načrtih SKP, uredbo o enotni skupni ureditvi trgov in predlog horizontalne uredbe o financiranju, upravljanju in spremljanju SKP. Evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja Phil Hogan je predloge v Bruslju predstavil 1. junija, v državah pa poteka od takrat  burna razprava o  zmanjšanju sredstev, poenostavitvah in predvidenih prilagoditvah v članicah. Tri  zakonodajne predloge morata v nadaljevanju obravnavati in sprejeti Svet EU in Evropski parlament, po možnosti še pred volitvami v Evropski parlament maja 2019, da bodo imele države članice dovolj časa za prilagoditev in pripravo strateških načrtov. Več v 27. številki K

Ponovno povezovanje malih vinogradnikov

Darja Zemljič
28.06.2018 10:44 (Jun 28, 2018)

 

 Zveza društev vinogradnikov Slovenije Vinis   je dobrih 20 let po ustanovitvi  pripravila prvi  Vinisov dan  v Trebnjem, ki se ga je udeležilo okrog  500 vinogradnikov iz vseh treh vinorodnih dežel: Posavja, Štajerske in  Primorske.  Vinis povezuje v celi Sloveniji 66 vinogradniških društev,  gostiteljica dogodka Zveza društev vinogradnikov Dolenjske pa predstavlja 34 vinogradniških društev, dogodek pa je potekal v okviru tradicionalnega tridnevne turistične prireditve » Iz trebanjskega koša«.Srečanja vinogradnikov  je potekalo pod geslom  »Od besed k dejanjem«, predsednik Vinisa Slavko Toplišek pa je  opozoril  na kritično stanje v slovenskem vinogradništvu.

Samo v  obdobju po  osamosvojitvi Slovenije so se vinogradniške površine skrčile iz 25.000 na 15.000 ha registriranih vinogradov. Glavni razlog za to so nizke cene grozdja za male vinogradnike, ki ne pokrijejo niti stroškov pridelave. Miran Jurak, predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske pa je poudaril, da je biti vinog

Prvi Vinisov dan v Trebnjem

Darja Zemljič
18.06.2018 12:56 (Jun 18, 2018)

Zveza društev vinogradnikov Slovenije Vinis  je 16.junija v Trebnjem pripravila prvi Vinisov dan, ki se ga je  kljub obilici dela udeležilo  dobrih 300 vinogadnikov iz  Dolenjske, Štajerske in Primorske.   Gre za poskus stanovskega povezovanja  manjših vinogradnikov in vinarjev, ki v kmetijski politiki niso dovolj slišani , zato se jim pgoji za delo slabšajo, vinorodni griči pa zaraščajo. Več  o dogodku v prihodnji, 26. številki Kmečkega glasa.   

  

S štajersko aromatiko uspešna v tujini

Darja Zemljič
14.06.2018 14:56 (Jun 14, 2018)

Simon Druzovič iz osrčja Slovenskih goric, Drbetincev nedaleč od Vitomarcev in Cerkvenjaka, že 20 let prideluje vina pod blagovno znamko Sisi in jih zadnje desetletje trži skupaj z ženo Nino. V 13 ha vinogradov imajo prednost uveljavljene tradicionalne štajerske aromatične sorte- najbolj znan je njihov sauvignon, ki jih uspešno tržita na zahodnoevropskih trgih in ugotavljata, da na  njih  organizirano išče kupce premalo štajerskih vinogadnikov. Več v prihodnji, 25.številki Kmečkega glasa.         

Satelitski podatki bodo nadomestili preglede na kmetijah

Darja Zemljič
13.06.2018 10:14 (Jun 13, 2018)


Evropska komisija je v okviru prizadevanja za poenostavitev in posodobitev skupne kmetijske politike (SKP) sprejela nova pravila, ki bodo prvič izrecno omogočila uporabo vrste sodobnih tehnologij pri izvajanju pregledov na območjih plačila SKP. To vključuje možnost popolne zamenjave fizičnih pregledov na kmetijah s sistemom samodejnih pregledov, ki temeljijo na analizi podatkov o opazovanju zemlje.
Nova pravila, ki so začela veljati 22. maja 2018, bodo omogočala, da se podatki s satelitov EU Copernicus Sentinel in drugi podatki o opazovanju Zemlje uporabijo kot dokaz pri preverjanju,  ali kmetje izpolnjujejo zahteve iz SKP za plačila na površino (bodisi neposredno plačila kmetom ali podpore za razvoj podeželja), pa tudi zahteve navzkrižne skladnosti.

Prvič bodo sprejemljive tudi druge nove oblike dokazov, kot so geodetsko označene fotografije, informacije iz dronov in ustrezna dokazila kmetov, npr. oznake semen kot del širšega premika k tako imenovanemu "pristopu spremljanja ", kar b

Veliko nezadovoljstva z vseh strani

Darja Zemljič
07.06.2018 09:14 (Jun 07, 2018)


Članice EU so 14. maja v Bruslju prvič razpravljale o predlogu večletnega proračuna unije za obdobje 2021-2027. Razprava je potekala po pričakovanjih, veliko je nezadovoljstva z vseh strani, je povzel državni sekretar na zunanjem ministrstvu Iztok Mirošič. Slovenijo zelo skrbijo rezi sredstev za kohezijsko politiko in razvoj podeželja.

Nezadovoljne so tako države, ki želijo ohraniti sredstva v okviru kohezijske in skupne kmetijske politike, kot neto plačnice, ki se ne strinjajo z obsegom proračuna, je pojasnil Mirošič, ki je Slovenijo zastopal na zasedanju ministrov EU, pristojnih za evropske zadeve. Slovenijo zelo skrbijo predlagani rezi sredstev za kohezijsko politiko in razvoj podeželja. Podrobna stališča bo država oblikovala, potem ko bo znana metodologija za razdelitev kohezijskih sredstev, ki se pričakuje konec meseca.

Sicer pa Slovenija po besedah državnega sekretarja pozdravlja ambiciozen predlog prvega večletnega proračuna unije po brexitu oziroma dejstvo, da Evropska komisija

Ekološkega grozdja ni mogoče dokupiti

Darja Zemljič
31.05.2018 14:13 (May 31, 2018)

"Letošnji nastavek pridelka v vinogradih je bil odličen. Po pozebi v 2016 in lanskem količinsko dobrem pridelku- letno pridelamo med 15.000 in 20.000 tisoč litri vina,sem spet pričakoval dobro letino. Toda toča v petek, 4.maja, nam je poškodovala vse vinograde, v delu vinogradov je škoda do 50 odstotkov in v drugem delu med 70 in 80 odstotki. Letos lahko pričakujem največ 4000 litrov vina, kakšna bo kakovost preostalega pridelka, bom vedel šele jeseni, nam je dejal Srečko Šumenjak, ekološki vinogradnik in čebelar iz Hlapja pri Jakobskem dolu v Slovenskih goricah." Več v prihodnji številki Kmečkega glasa. 

Festival vrtnic in rosejev v Portorožu

Darja Zemljič
28.05.2018 14:50 (May 28, 2018)

V Porotoržu se je minuli teden odvijal prvi festival vrtnic in slovenskih rosé vin. Ti v zadnjih letih doživljajo pravi razcvet, saj se vedno več odličnih vinarjev odloča za pridelavo mirnih in penečih roséjev. V soboto in nedeljo se je v Rožnem vrtu predstavilo več kot trideset vinarjev, rožnato obarvana vina pa je več kot šestdeset obiskovalcev imelo priložnost okusiti tudi na ekskluzivni degustaciji Rosé wines masterclass v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož, v organizaciji Zavoda SloVino in Centra za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem (UP). Gala degustacijo, ki je do sedaj največja vodena degustacija rosé vin pri nas, sta vodili prof. dr. Tatjana Košmerl in Tadeja Vodovnik Plevnik.

 

Lubenice iz Koroške

Darja Zemljič
28.05.2018 14:15 (May 28, 2018)

Ekološka kmetija Ržen, iz Selovca nad Šentjanžem pri Dravogradu, je le slabe tri kilometre oddaljena od Dravograda in le dober kilometer od ravninskega dela vasi, toda ko prevoziš do do njih ozko gozdno cesto, po kateri so morali pripeljati ves material za gradnjo njihovega novega lepega doma začneš spoštovati njihovo odločitev, da so se semkaj preselili iz središča Slovenj Gradca. Še bolj pogumna je  njihovo odločitev, da bodo pridelovali ekološko zelenjavo, postavili rastlinjake in  večino pridelkov prodali na tržnicah v  Ljubljani in Mariboru. Več o Ledinekovih oz. Rženovih v eni od prihodnjih številk Kmečkega glasa.

Povezovanje ponudnikov ob Barjanki

Darja Zemljič
28.05.2018 14:01 (May 28, 2018)

Območje Krajinskega parka Ljubljansko barje predstavlja zaradi krajinske pestrosti ter kulturne in naravne dediščine in bližine Ljubljane idealno območje za razvoj trajnostnega turizma in privabljanje tujih gostov in povezovanje njim namenjene ponudbe. V želji po celostni predstavitvi lepot, biotske pestrosti in naravovarstvenega pomena tega območja, so zato združili moči Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje, vseh sedem barjanskih občin: Ljubljana, Log – Dragomer, Borovnica, Brezovica, Škofljica, Vrhnika in Ig. ter v sodelovanju s Kolesarskim društvom Rog, družba BTC in Turizem Ljubljana odločili, da bo v bodoče to območje lahko odkrivati tudi na kolesu. Rekreativnim kolesarjem je tako od letos namenjena 83 kilometrov dolga športno rekreacijska kolesarska proga Barjanka, ta projekt pa so vsi zgoraj omenjeni predstavili javnosti konec že aprila. Ena izmed njenih posebnosti je , da poteka kar polovica trase o makadamskih poteh, vključena pa je tudi v skupino kolesarskih tras mar

Evropski denar ne leži na cesti

Darja Zemljič
22.05.2018 12:35 (May 22, 2018)

Evropski poslanec Franc Bogovič in mag Monika Kirbiš Rojs sta v obdobju razprave o prihodnji evropski kohezijski in skupni kmetijski politiki napisala prvo strokovno knjigo o pridobivanju evropskih sredstev  Evropska sredstva od teorije do prakse. Priročnik je izdala založba Beletrina, v Hiši EU v Ljubljani so jo predstavili konec aprila.Knjiga združuje strokovno razlago zapletenega črpanja evropskih sredstev, razloge za nastanek evropske kohezijske politike, njenega principa solidarnosti in razlago skupne kmetijske politike. Poleg tega je knjiga praktični priročnik, kako izvesti evropski projekt od priprave do izvedbe. Evropski projekti so namreč ne le priložnost za dodatna sredstev, temveč za vsebinski razvoj in priložnost za nova partnerstva, je dejal Mitja Čander, direktor Beletrine.

 Franc Bogovič je dejal, da se v praksi ukvarja s koriščenjem evropskih sredstev od leta 1998, ko je postal župan občine Krško.V Sloveniji se premalo zavedamo, kako pomembna so za nas sredstva EU in k

Bojevitost je zamenjalo umirjeno ravnovesje

Darja Zemljič
22.05.2018 12:28 (May 22, 2018)

Planina nad Ajdovščino je vasica izjemnih vinarjev in vin, iz osončenega razgledišča nad Vipavsko dolino prihajajo najboljše nežne pinele, krepkejši zeleni, chardonnayi, žametni merloti, v sode se je vrnila nekoč "okupatorska" barbera. V tej vasi je nastala pred trinajstimi leti "bojevniška " klet Guerila, ki pa se zaradi načina razmišljanja njenega gospodarja, Zmaga Petriča, preobrazila v popolno nasprotje svojega imena. Gverilstvo je pristno le še pri sajenju trte, kjer gre marsikdaj res za bitko v goščavju, sicer pa umirjenost lastnika pri delu razkriva razumevanje, da potrebujejo rastline umirjeno rast , čeprav so del nenehnega gibanja, krogotoka, v katerem vzpostavljajo dinamično ravnovesje.

Zmago Petrič z Guerilo od leta 2005 nadaljuje tradicijo svojih prednikov; od očeta je podedoval 2000 trt na 12-hektarskem posestvu, ki ga je v teh letih z dokupi zemljišč razširil na 25 hektarjev s 13 hektarji vinogradov. Ob tem je še uspešen podjetnik s 75 zaposlenimi v družinskem podjetju z

Gruzijska tradicija za sodobne pivce

Darja Zemljič
22.05.2018 12:20 (May 22, 2018)

 Festival oranžnih vin oziroma belih vin s podaljšano maceracijo se je letos v Izoli 27. aprila odvijal že sedmič in se s to letnico uspešnega delovanja utrdil kot dogodek alternativnih vinarjev za ljubitelje alternativnih vin. V Manziolijevi palači in (sicer zaprti) cerkvi sv. Marije sredi Izole se jih je predstavilo 64 s 170 vini iz vrst »naravi prijaznih« trajnostno, ekološko in biodinamičnih pridelovalcev s certifikatom in brez njega.

Regionalno so bila zastopana vina iz avstrijske Štajerske in Gradiščanske, hrvaške Istre, italijanska od Kampanije, Piemonta, Emilije- Romagne, Toskane, Furlanije do Collia, iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel, letos prvič tudi iz Srbije, in vse do daljne Gruzije.

Sam dogodek, ki privabi prvi petek pred prvomajskimi prazniki na obalo veliko ljubiteljev in poznavalcev tradicionalno pridelanih vin iz osrednje Slovenije, pa tudi vse več tujcev, se je začel z uvodno delavnico enega najbolj znanih gruzijskih vinarjev Giorgija Dakishvilija.

Gruzija ve

Vina iz opuščenih vinogradov

Darja Zemljič
03.05.2018 14:31 (May 03, 2018)

 

V Sloveniji je vedno več opuščenih in zaraščenih vinogradov in zato vsako leto boljočitno, kako velik delež te kmetijske dejavnosti in vzdrževane kulturne krajine je odvisen od ljubiteljskih vinogradnikov. Čeprav je na Primorskem v primerjavi z drugima vinorodnima deželama Posavjem in Podravjem takih površin manj,so se začele pojavljati tudi v Vipavski dolini z desetletnim propadanjem in stečajem Agroinda. Zaraščene in zanemarjene vinograde v svoji okolici je opazil tudi Marinko Pintar iz Solkana pri Novi Gorici in težavo je spremenil v priložnost s Konzorcijem opuščenih vinogradov. Več v tiskani izdaji tednika Kmečki glas. 

Volovska vina iz opuščenih vinogradov

Darja Zemljič
24.04.2018 09:44 (Apr 24, 2018)

 V Sloveniji je vedno več opuščenih in zaraščenih vinogradov in zato vsako leto bolj očitno, kako velik delež te kmetijske dejavnosti in vzdrževane kulturne krajine je odvisen od ljubiteljskih vinogradnikov. Čeprav je na Primorskem v primerjavi z drugima vinorodnima deželama Posavjem in Podravjem takih površin manj, so se začele pojavljati tudi v Vipavski dolini z desetletnim propadanjem in stečajem Agroinda. Zaraščene in zanemarjene vinograde v svoji okolici je opazil tudi Marinko Pintar iz Solkana pri Novi Gorici in težavo je spremenil v priložnost s Konzorcijem opuščenih vinogradov. Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.

Povezovanje ponudbe ob kolesarski poti na Ljubljanskem barju

Darja Zemljič
24.04.2018 09:39 (Apr 24, 2018)

Ljubljansko barje je park na robu mesta in očarljiva pokrajina, ki jo pozna le malo domačinov in še manj tujcev, obenem pa so oblike trajnostnega turizm v svetu vse bolj priljubljene in v hitrem porastu. Da bi to pokrajino razprli obiskovalcem,bo letos v sklopu maratona Franja organiziran turistično športni kolesarski dogodek "Barjanka", ki bo povezal  krajinski park Ljubljansko barje, lokalne skupnosti, ponudnike lokalnih proizvodov, društva in gospodarstvo. Trasa Barjanke bo potekala po vseh občinah krajinskega parka in bo dolga približno 83 kilometrov, prva izvedba tega dogodka pa bo 9.junija letos. Na delu te poti, na približno 35 kilometrih, bo nastala trajno urejena kolesarksa pot za obiskovalce barja, pismo o nameri o sodelovanju pri organizaciji in izvedbi promocijskega kolesarskega dogodka Barjanka pa so 17. aprila podpisali tudi župani vseh občin na tem območju. Več v eni od prihodnjih številk Kmečkega glasa.  

Kmete je treba podpreti

Darja Zemljič
24.04.2018 09:15 (Apr 24, 2018)

 

 V okviru mednarodne konference Evropska akcija za Pametne vasi, pod okriljem Evropskega parlamenta 13. aprila na Bledu, je potekal tudi pogovor o Prihodnosti SKP in pametnem kmetovanju. Povezoval ga je dr. Emil Erjavec iz Biotehniške fakultete, ki je uvodoma dejal, da so ključni za razvoj znanje in inovacije, pristopi krožne ekonomije, novi okoljski pogledi. nagrajeni pa bodo tisti, ki bodo znali povezati naravo na ekonomski in socialno pravičen in vzdržen način. Vlogo znanja je prepoznala tudi Evropska Komisija, zato je v novembrskem sporočilo o prihodnosti kmetijstva in hrane to področje posebej poudarjeno, prenos znanja pa predstavlja na področju skupne evropske kmetijske politike ( SKP) novost, ki je bila doslej v domeni nacionalnih ureditev, pri katerem južni in vzhodni del Eu zelo zaostaja.Nova reforma SKP vključuje tudi veliko spremembo- načrtovanje se bo preselilo iz bruseljske na raven članic z novim izvedbenim modelom, kar pomeni, da bodo države morale okrepiti svoje izob

7.festival oranžnih vin v Izoli

Darja Zemljič
24.04.2018 09:11 (Apr 24, 2018)

Izola bo v petek, 27. aprila že sedmič gostila mednarodno uvlejavljeni festival oranžnih vin. Letos se bo predtvilo 70 vinarjev zs 175 vini iz Slvoenije, Gruzije, Avstrije, Italije, Hrvaške in Srbije.Orange Wine Festival bo letos že sedmič predstavil trdno povezanost med pridelovalci in naravo ter potrošniki. Gre za izvirno vez, ki ima pomembno sporočilo za prihodnost, saj brez partnerstva za trajnostni razvoj zanjo
ni upanja. Seveda niso le »oranžni« vinarji tisti, ki sonaravno kmetujejo, a so v svetovnem vinskem in siceršnjem mozaiku vse pomembnejši.

Oglasi

si vous êtes en europe ou en amérique latine et que vous avez besoin de l'aide directe de particuliers directement sur votre compte bancaire pour le projet, ou contactez mme isotti manuela pour plus de sécurité et de rapidité. [e-mail: issoti.manuela750@outlook.fr]

Kategorija: Zbirateljstvo

Cena: 1 €

la banque n'est plus nécessaire avant que le prêt ne soit favorable. nous émettons des prêts personnels de 2000 à 1 000 000 avec un taux d'intérêt nominal de 1,5%, quel qu'en soit le montant. merci de nous contacter pour vos prêts personnels: [e-mail: issoti.manuela750@outlook.fr]

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

v ponudbi imamo veliko izbiro otroških posteljic, zibelk, previjalnih miz. med drugim je na voljo tudi posteljina za zibelko, da vaš otročiček mirno spi. več: https://www.otroska-trgovina.com/otroska-oprema/posteljnina-za-zibelke

Kategorija: Spalni program

Cena: Pokličite za ceno

gradnja škarpe je kar zahteven postopek, zato je bolje, da ga prepustite strokovnjakom kateri imajo izkušnje pri različnih škarpah. več informacij: https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/skarpe/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če vas zanima, kaj vse vplive na ceno za odkup diamantov, potem ste na pravem naslovu. več informacij dobite na naši spletni strani: http://www.odkup-zlata.net/odkup-diamantov

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

bluetooth slušalke so zelo uporabna dodatna oprema pri mobilnem telefonu. prva prednost je ta, da so brezžične in nimamo težav s kablom. hkrati pa lahko poslušamo glasbe, sprejemamo klice ali pa se poveže na katero drugo napravo. več osamih napravh: https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/bluetooth-slusalke-za-telefon

Kategorija: Oprema in dodatki

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor želite, da vas potencialni kupci vaših izdelkov ali storitev najdejo na spletu, vam oglaševanje na googlu lahko precej izboljša in pospeši vašo prodajo. prednost oglaševanja je ta, da so oglasi ciljno naravnani in se prikažuje uporabniku, ki išče ravno to kar vi ponujate. več informacij: https://adwords.dominatus.si/google-oglasevanje-v-iskalnem-omrezju-search

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

masivne jedilne mize, ki jih ima podjetje pani na voljo so narejena iz hrastovega, bukovega in orehovega lesa. več o sami ponudbi jedilnih miz preverite na tej povezavi: https://www.pani.si/jedilne-mize

Kategorija: Pohištvo

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor ne veste kam na izlet s kolesom, preverite kakšne kolesarski poti gorenjska nudi. več lahko najdete v samem članku: https://www.aktivni.si/ostali-sporti/kolesarstvo/najlepse-kolesarske-poti-v-sloveniji/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

nakit swarovski izdelujejo že več kot 100 let. vizija ustanovitelja daniela swarovskega je bila izdelava "diamanta za vse". preverite prelep nakit iz kristalov swarovski: https://zlatarnamursic.si/shop/86-nakit-swarovski

Kategorija: Modni dodatki

Cena: Pokličite za ceno

vip prevozi, ki vam jih nudi podjetje agio vam omogoča, da lahko najemete luksuzen avto in voznika, namenjeno je za poslovne in zasebne uporabnike. na voljo pa so vam vozila bmw serije 5,7, x6 in tudi luksuzen kombi za 7 ljudi. več informacij: https://www.agio.si/vip-prevozi/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ultrazvok trebuha nam pomaga pri preverjanju zdravja organov. hkrati pa se pregleda žolčnik, jetra, trebušno slinavko in druge organe. več informacij: https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-trebuha

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj