Prijatelji (15)
M. K.
Ivanka Gantar
Peter Filec
Risovi Literati
Vinko Tavcar
Kristina Veras Brzin
Romano Rajkov
Ksenija Malia Leban
Spremljevalci (16)
Taja In ...
Tatjana Lukežič
Lara Arh
Milojka Magajne
Helena .
Ivanka Gantar
Risovi Literati
Dajana Babič

Kategorija: črkar

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Kulturni adrenalin
AKROSTIH
Mala božična
Šizoblog
Bla bla
AKROSTIH
Zdaj vs včasih
SELEKCIJA
MOJE ČAKANJE
Kam le čas beži
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ena o ljubezni 2.del

Dare Likar
15.06.2014 11:22 (Jun 15, 2014)

3. 
Pa saj niti ni hotel vedeti kako se imenuje tisto selo bogu za hrbtom. V tistem pustem kamnitem bregu nekje na jugu Kalabrije si je vsak trenutek želel samo tega, da bi lahko vse skupaj čimprej pozabil. Čimprej nekam naslonil glavo, si končno odpočil in zaspal. Vendar ni mogel pozabiti. Že drugo leto zapored ni mogel niti za trenutek pozabiti in mirno zapreti oči. 
A imej je njo. Med vsemi groznimi slikami mrtvih, trohnečih. Ko si je čistil z obraza kri pomešano s koščki možganov svojega še pred trenutkom živega kamerada. Vsak trenutek, vsako noč in vsak dan. Vedno, ko je pomislil, da ne bi več smel biti živ. Da nima za kaj biti živ, tako izmučen, uničen, bolan. Tako ušiv, garjav in smrdljiv. Videl je tisti mladi obrazek, tisti smeh in begajoč pogled pred seboj.

Tri dni zapored je že ropotalo. Kot ponavadi v takšnih dneh ni bilo nikogar blizu. Ni bilo nobene oskrbe. Že zdavnaj je použil tiste zadnje koščke vojaškega prepečenca. Podnevi si niso upali nikamor. Ponoči so se pa le nekako

Nadzor

Dare Likar
24.05.2014 19:34 (May 24, 2014)

Ko je skupinica petih ali šestih inženirčkov spet prišla mimo Marinkove šmitne, je stari samo zavil z očmi. Pač ni mogel več resno jemati tega dogajanja. Tolikokrat se je že nagledal enega, istega in enakega vzdušja, ko nekaj postane čez noč tako pomembno, da je nad vsem, kar je bilo pomembno kdaj prej. Vsekakor pa, to je majstru kakopak šlo najbolj v nos, je daleč bolj važno, kot njegovo delo. Pa naj se še tako strinjajo vsi, od prvega pomembneža do zadnjega pometača, da je slednje kljub vsemu osnova proizvodnje.

Tako je enkrat prišla na vrsto varnost in niti vprašati ali pripomniti ni bilo pametno česarkoli, ko so na stare plehnata zaščite mladeniči obešali nove varnostne mreže ali pa vsaj lepili opozorila. Marinko je še kako dobro vedel, da je to početje potrebno za zadovoljitev nekega pravilnika, standarda ali kakšne podobne reči in da je resnična varnost bolj sekundarnega pomena. Še bolj zagotovo je vedel, da bo pol tistega kmalu po tako imenovani presoji odpadlo ali pa da bo tam

Praznik

Dare Likar
30.04.2014 19:37 (Apr 30, 2014)

Gospod Delo je vstal navsezgodaj. Sicer je že itak planiral rano začeti dan. To namreč ni bil kar tako en navaden četrtek, ampak Njegov dan, Njegov praznik. Poleg tega pa ga je zjutraj, že kmalu po šesti uri s svojimi trobentami in bobni na noge vrgla pleh muzika. Ta je vsako leto, vsakič, ko je imel rojstni dan že tako zgodaj zaigrala nekaj koračnic za budnico.

Planil je k oknu, ga odprl in si hotel napolniti pljuča s svežim jutranjim, povrh vsega  pa še prazničnim zrakom. Pa ni bilo s svežino nič. Pozdravilo ga je zatohlo megleno jutro in iz goste uscane megle je rahlo pršelo. To pa mu seveda ni zamajalo dobrega razpoloženja in namena . Pomahal je godbenikom. Pa ga tudi oni niso kaj prida praznično sprejeli. Razen dveh starih godcev, ki sta vedela nekaj o tradiciji in sta navsezgodaj poskrbela za to, da je eden imel lepo škrlatno barvo in da je tadrugi na veliko zgražanje mladega kapelnika s tistimi pokrovkami večkrat kot ne, usekal mimo ritma.

Predvsem pa nikjer ni bilo občinstva. N

AKROSTIH

Dare Likar
05.03.2014 19:06 (Mar 05, 2014)

 

Akrostih je tista zadeva, saj veste, ko stihokleparski majster napiše pesem in potem vse prve črke verzov ali kitic dajo še eno besedo ali stavek. Še najbolje bi bilo, da vas spomnim na sonetni venec. Saj poznate, kajne? Poet tvoj nov Slovencam venec vije ….in potem vsako prvo začetnico v sonetu po vrsti preberemo in preberemo PRIMICOVI JULJI. Akrostihi, ki o njih mislim pripovedovati seveda ne spadajo v skupino takšnih veličastnih umetnin. Gre za izdelek , kot so hudomušne pesmice , ki jih pogosto izdelajo priložnostni pesnikarji za prijatelje ali sodelavce ob poroki, rojstnem dnevu ali obletnici. Akrostihi potem krasijo darila in vekomaj spominjajo obdarovanca , da mu je takrat skupina prijateljev želela SREČO ZA VSE DNI ali ČIM LAŽJE ZAKONA OKOVE.

 

Moj znanec je bil vsake toliko žrtev te navade. Za vsak rojstni dan ali podobno traparijo ga je doletelo, da je moral spisati vsebino čestitke. In zmeraj je svoj izdelek oblikoval v akrostihu. Ponavadi mu je šlo lepo od rok.. Lep praz

Oglasi

7372.) twilight - stephenie meyer , knjiga je v anj jeziku

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

1659.) ata je spet pijan - dušan čater ,  knjiga je nova

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5247.) na mrzlem severu - ritchie calder

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5668.) parnik trobi nji - boris pahor

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

4304.) poletje v zgodbi v.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 8.99 €

3595.) operni spev - besedila najlepših opernih arij - smiljan samec

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 12.99 €

4628.) svetovna književnost 1 in 2 knjiga cena je za kos

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

2168.) mary anne - daphne du maurier

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj