Članek
Roga glede
Objavljeno Jun 06, 2016

razumem da si ljudje najdejo prostor, mu dajo namen, ga uporabljajo, imajo radi, delajo, izvajajo programe, vse to. ampak prav tako razumem, da je nekdo tega prostora lastnik in ta lahko z njim razpolaga kakor mu je volja.

isis (jebena primerjava nima veze z akteriji v rogu, da ne bo kdo takoj na prvo zasikal tle) osvoji ozemlje v siriji. dosedanji prebivalci pobegnejo v Jermani. vasi so nekaj časa prazne, potem psihopati naselijo svoje beliverje. ljudje živijo, obdelujejo zemljo, dojijo koze, fukajo... po nekaj letih je vojne konec in prvotni prebivalci, lastniki, se vrnejo iz Jermani. in mamo problem, obojim je dom, pravi lastnik pa le eden...
okej se je nategnjena primerjava, ampak bistvo ostaja. Zoki ni nikomur dolžan nič, z Rogom lahko počne kar hoče. skvot je pa pač samo skvot.

tisti, ki v rogu ustvarjajo iskreno in iz potrebe, bodo ustvarjali še naprej, drugače ne morejo živeti, ostali bodo šli pač domov.
sej razumem, brez da bi branili "svoj" zasedeni prostir, tudi možnosti, da bi jim uspelo ni, ampak pod črto se ve kdo kaj komu zakaj in kako.

ja, zoki jih je povabil k sodelovanju, keš pravi da ma zagotovljen, prostore jim bo zrihtane in varne vrnil, oni hočejo da ostane vse tako kot je, samo ok, kanalizacijo pa elektriko pa strehe, pa pičkematere bi pa radi da jim občina financira.

pa da ne bo kdo slučajno sikal, da je to boj proti kapitalizmu, pa poslednji mohikanci pa ostale bulšite, ki nimajo veze z realnostjo. aja, realnost, kvaj pa je to?!