Nemški filozof P. Sloterdijk: »Najhujši fašizem je komunizem.«

Objavil/a damjan likar1, dne 2019-01-12 ob 16:12:59

"Vzrok za to knjigo je bilo vprašanje tistih potomcev slovenskih beguncev iz leta 1945, ki iščejo svoje korenine: »Zakaj so moji starši, stari starši ali celo prastarši morali zapustiti svojo rodno Slovenijo leta 1945?« Če se ne bi bili umaknili, bi bila verjetno večina pomorjena," je zapisal dr. Jože Rant v svoji knjigi Slovenski eksodus leta 1945. Sledi nekaj odlomkov iz knjige.

Za milijone oseb, predvsem v delu Srednje Evrope in v vsej Vzhodni Evropi leto 1945 ni pomenilo konca 2. svetovne vojne in zmage nad fašizmom in nacizmom, temveč je bilo začetek novega, še hujšega zasužnjenja pod komunistično strahovlado in diktaturo.

 

Domobranci niso bili izdajalci naroda, saj »večina domobrancev ni hotela nič drugega kakor svobodno in demokratično Slovenijo«. Do spopada s partizani je prišlo, ker so protikomunisti nasprotovali temu, da bi v Sloveniji zavladal totalitarni komunizem.

Slovenske demokratske politične stranke so se večinsko odločile za neoborožen odpor. To je bil t.i. 'evropski model' odporništva in uporništva, ki ga je sprejela večina evropskih vlad in političnih vodij v državah, zasedenih po nacistih.

Že 16. septembra 1941 je KPS odločila, da po njej ustanovljeni Slovenski narodno-osvobodilni odbor »v boju proti okupatorju edini predstavlja, zastopa, organizira in vodi slovenski narod na vsem njegovem ozemlju«.  Drug odlok še natančneje izraža to izključenost:  vsak partizan sme ubiti na licu mesta kogarkoli bi zalotil z orožjem v roki in ne bi pripadal OF. KPS/OF sta si torej nasilno in popolnoma nezakonito prilastili izključenost do upora proti okupatorju in do prevzema oblasti, kar sta potem dosledno in z nasiljem začeli izvajati.

Boris Kidrič je leta 1942 izjavil, da se moralnemu in političnemu pritisku vsenarodne osvobodilne borbe priključuje še narodnoosvobodilni teror Varnostne obveščevalne službe. Samo komunistična dvoličnost in cinizem moreta istovetiti dva med seboj se izključujoča pojma, kot sta osvoboditev in teror. S tem nam postane razumljivo, kako da je tako opevana »osvoboditev« leta 1945 v resnici bila samo začetek »državnega terorja« in strahovlade, ne pa svoboda, demokracija, pluralizem, pravna država, osebne svoboščine idr.

Brez vsakega pridržka smemo trditi, da je do oboroženega odpora prišlo zgolj zaradi nenehnih in krutih umorov, ki so jih komunistični partizani izvajali nad nedolžnim in domoljubnim slovenskim ljudstvom.

Nemški filozof P. Sloterdijk: »Najhujši fašizem je komunizem.«  

Vir: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=blog&op=show&blogID=961

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
2
abram1b2 Cej
0
Jan 17, 2019
Najhujši fašizem je neumnost.Lp :)*
#2
APMMB2
0
Jan 17, 2019
Osnovni nesporazum, ki ga gojijo komunisti pri razlagi razmer med okupacijo je ta, da so okupatorji vsaj delno uvedli tudi pravni red za civiiste. V takšnem redu je bil rop kaznjivo dejanje, prav tako uboj.
Partizani so pač morali ropati, da so se lahko nahranili, oblekli, obrožili. Ob ropanju so tudi pobijali in požigali.
Kdo jim je to dovoljeval?
Ali so za takšna dejanja imeli zakonske podlage?
V okupirani Sloveniji so še vedno veljali zakoni kraljevine Jugoslavije in zakoni fašistične Italije, za državjane, ki okupacije niso priznavali. Za vse, ki pa jih je okupator okupiral,pa so morali priznavati okupacijske zakone.
Partizanski zakoni niso pravna podlaga za početja partizanov, saj jih ni sprejela pravno priznana oblast. To so bili predpisi, ki so si jih partizani sami spisali, če so jih sploh.
Torej vsi poboji in vse zaplembe in prisilni odjemi dobrin so nezakoniti.
Govoriti o izdajacih in podobem je popolno zavajanje.
#1
damjan likar1
damjan likar1
Objavil/a 2019-01-12 16:12:59 (Jan 12, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Zdravniki so postala nova duhovščina oz. krst je nadomestilo cepljenje
Mater izstopila Iz cepilnega vlaka, saj ne želi, da bi njeni otroci kot poskusni zajčki sodelovali v eksperimentu s tako negotovim izidom
Sin je po cepljenju neutolažljivo jokal zaradi poškodb možganov, zdravnica je materi rekla, da je preveč razvajen
Protitelesa niti slučajno ne zagotavljajo nikakršne »absolutne« imunosti in zaščite pred boleznijo
Zakaj slovenska vladna agencija prikriva pred javnostjo študije o varnosti in učinkovitosti cepiv?
Strokovna literatura jasno kaže, da lahko do mnogih hudih reakcij pride več mesecev ali celo let po cepljenju
Bivši kriminalist kritično do nezasluženih napredovanj javnih uslužbencev v višji plačilni razred zgolj zaradi višje izobrazbe, ne pa zaradi boljših rezultatov
Bivši policijski uslužbenec v knjigi priznal, da na cesti niso kaznovali znanih in vplivnih oseb, tudi za hude prekrške ne
Bivši politični zapornik napisal knjigo za tiste, ki še vedno hvalijo in objokujejo nekdanji jugo socializem, 1. del
Nemški filozof P. Sloterdijk: »Najhujši fašizem je komunizem.«
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

si želite piti boljšo vodo in si hkrati izboljšati zdravje in počutje? vitalna voda vam omogoča namreč ravno, več si lahko preberete tudi v samem članku: thttps://www.zurnal24.si/uporabno/ali-je-lahko-ionizator-vode-vasa-bliznjica-do-vecne-mladosti-324873

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

478.) kako uspešno poslovati v rusiji -  aleš cantarutti. katja sever

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

4223.) kuharska knjiga - ivan ivačič

Kategorija: Zdravje

Cena: 14.99 €

4057.) kako uspešno poslovati v turčiji - matej rogelj

Kategorija: Humanistika

Cena: 19.99 €

6078.) kako uspešno poslovati na kitajskem - boštjan polajžer , nataša turk

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 19.99 €

kolekcija otroškega proizvajlca done by deer zaznamuje odličen dizajn, inovativni izdelki, ki navdušujejo različne okuse. več o samih izdelkih pa najdete v spletni trgovini hajdi.si - https://www.hajdi.si/done-by-deer.html

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

nova športna stavnica, ki je prisotna na slovenskem trgu in ponuja možnost igranja stav na največjih portalih kot so bet at home in mnoge druge. več najdete tukaj:  http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Knjige

Cena: 90000000 €

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Storitve

Cena: 90000000 €

ponujam posojila po zelo enostavnih pogojih kateri koli osebi ali podjetju, ki potrebuje denar, ki bo lahko izplačal mesečna plačila po fiksni letni obrestni meri 3%. jaz sem na voljo zadovoljiti svoje stranke v največ 48 urah za vsako vlogo za posojilo. če vas zanima, se obrnite na mene, da bi vedeli moje pogoje in potrebne informacije, neposredno na mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

5885.) siddharta - hermann hesse

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

če želite okrepiti vaše trebušne mišice še pred poletjem, je sedaj pravi čas, da začnete s telovadbo. pri tem vam bo zagotovo v pomoč dobra vadbena klop za trebušnjake, ki jo lahko kupite pri podjetju fitnesshop.  

Kategorija: Fitness oprema in aerobika

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj