Prijatelji (7)
Barbka Spruk
Marjana Skalic
Leon Kralj
Branko Gaber
Rastko Plohl
Vladislav Stres
Dajana Babič
Spremljevalci (7)
Tatjana Lukežič
Tinni A
Miran P.
Volodymyr Anželj
Barbara Kolmanič
Dajana Babič
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Mit o NOB, 1.del
Mit o NOB, 2.del
Znana slovenska političarka je ponosna, da njena hči pobija živali v gozdu
Je to lovska ljubezen do živali, da se ga od veselja napiješ, ko ubiješ žival?
Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 8.del
Mit o NOB, 3.del
Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 6.del
Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 1.del
Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 3.del
Mnogi ljudje podpirajo kriminalce, če imajo koristi od tega
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2017
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mit o NOB, 3.del

damjan likar1
24.03.2017 11:42 (pred 2 dnevi)

Tretji del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

 

Veliko bolj pomemben je vrsti red in vzročno-posledična relacija: partizanski zločini so se zgodili najprej, bili so neizzvani in so bili vzrok za »kolaboracijo« in zločine druge strani. Sicer pa je bil največji moralni neuspeh te vojske, ki se je razglašala za »narodnoosvobodilno« ta, da je en del naroda videl v njej večjo zlo od tujih okupatorjev ter je zaradi samoobrambe pred samooklicanimi »osvoboditelji« stopil v zavezništvo s tujci. In ta del naroda ni bil zanemarljiv.

 

Prebivalci Suhe Krajine so na lastni koži občutili revolucionarne »ekscese partizanskih vo

Mit o NOB, 2.del

damjan likar1
23.03.2017 19:10 (pred 3 dnevi)

Drugi del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

S političnega vidika se »NOB« v Jugoslaviji med 2. svetovno vojno ne more opredeliti drugače kot nasilni komunistični odvzem oblasti legalni in legitimni vladi, ki je bila po vseh demokratičnih pravilih upravičena do vršenja oblasti v Jugoslaviji.

 

Že samo osvajanje oblasti z orožjem in mimo volitev je globoko nedemokratično dejanje, če pa je izvedeno še v času tuje okupacije, pa je še posebej moralno zavrženo. Da ne omenjamo gmotne škode in desettisoče ljudi, ki so umrli zato, da so lahko komunisti sedli na oblast. »NOB« tako ne le, da ni bila narodnoobrambna, temveč

Mit o NOB, 1.del

damjan likar1
20.03.2017 09:08 (pred 6 dnevi)

Prvi del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Po uradni verziji zgodovine naj bi okupatorji med 2. svetovno vojno obsodili slovenski narod na izginotje. Osvobodilna fronta (OF), ki je vodila ta upor in partizani kot uporniki proti okupatorjem naj bi bili zaslužni, da se ta načrt ni uresničil, slovenski narod pa bil osvobojen teh okupatorjev, zaradi česar se njihova dejavnost upravičeno lahko označi kot narodno-osvobodilna. To je pravljica za poneumljanje ljudi, ki se lahko prodaja le zgodovinsko neukim ljudem in ljudem z rdeče prebarvanimi možgani, ki pa na žalost v Sloveniji prevladujejo.

 

Trditev, kateri še vedno

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 8.del

damjan likar1
17.03.2017 09:29 (Mar 17, 2017)

Osmi del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem:

Slovensko domobranstvo je bila spontana samoobramba podeželskih skupnosti, ki so čutile čedalje večjo ogroženost zaradi oblastnega in sektaškega nastopanja partizanskih in hkrati italijanskih oblasti.

 

O Josipu Brozu – Titu: Vsi mogoči in skoraj neverjetni zločini, podlosti, izdajstva, kolaboracije, likvidacije, deportacije in politične mahinacije, od sprehajanja po polju čistega komunizma do hlapčevskega odnosa do Zahoda v času po Stalinovi grožnji, pa skok v t.i. neuvrščeni svet, vse to samo že znana paleta (ne-)del tega »velikana« zgodovine.

 

Stane D

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 7.del

damjan likar1
16.03.2017 11:23 (Mar 16, 2017)

Sedmi del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 Odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem:

O številnih kolaboracijah med partizani in Italijani v letih 1942 in 1943 je največ pisal sam Edvard Kardelj. V pismu, naslovljenem v Dolomite, je 19.11.1942 napisal: »Treba je na vsak način okrepiti akcijo (povezavo) med našimi in italijanskimi vojaki. Ustanovili smo poseben komite za delo med italijanskimi vojaki. Komite bo izdal 14-dnevni bilten za vojake v italijanščini. Sredi leta 1942 je pisal I. L. Ribarju: »Z Italijani imajo redne zveze. Sedaj že tiskajo svojo literaturo. Denar jim pošiljamo še vedno mi.« Z Italijani so imeli pogodbo o nenapada

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 6.del

damjan likar1
15.03.2017 07:54 (Mar 15, 2017)

Šesti del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem:

Tito je bil trdno odločen, da prepreči kakršno koli izkrcanje zahodnih zaveznikov na jugoslovanski obali. Bilo mu je jasno, da kjerkoli bi se izkrcali, bi postavili pod vprašaj komunistično ureditev v Jugoslaviji. V angleških dokumentih stoji zapisano, »da bi bilo pametno prenesti sodelovanje od partizanov na domobrance, četnike, da bi se preprečila ekspanzija komunizma na zahod«.

 

V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 5.del

damjan likar1
14.03.2017 08:43 (Mar 14, 2017)

Peti del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem:

Resnica je načela zgodovinske pravljice komunistov, rušila legende, jih postavljala v resnično okolje dogodkov in končno odkrila najbolj boleče in občutljivo mesto komunistično-partizanskega boja – kolaboracijo. In to je akademik prof. dr. Aleksander Bajt v svoji knjigi Bermanov dosje dokazal.

 

Bitka za prehod čez Neretvo bo zapisana v zgodovini tudi zaradi Titovih pogajanj z nemškimi silami, katera so partizani po vojni dolgo časa dosledno skrivali. Prvič je ta kolaboracija partizanov z Nemci bila omenjena leta 1949, ko je to opisal S. Clissold.

 

Tit

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 4.del

damjan likar1
13.03.2017 09:06 (Mar 13, 2017)

Četrti del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem:

Sporazum, dosežen julija 1944, med partizani in predstavniki nemške vojne sile. Sporazum drži samo za slovensko Primorje. 5 točka: »Nemška vojska je nase prevzela obveznost, da partizane oskrbuje s potrebnimi količinami orožja, živeža in sanitetnega materiala.« Britanci niso mogli drugega, kakor da prikrivajo takšno komunistično ravnanje in Titovo nenačelnost krijejo s svojo avtoriteto. O sodelovanju med partizani in Nemci so na podlagi ohranjenih dokumentov in pričevanj že kmalu po vojni z dokumenti pisali tudi v slovenski emigraciji v Argentini.

 

Go

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 3.del

damjan likar1
10.03.2017 10:31 (Mar 10, 2017)

Tretji del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem:

Še leta 1925 je Goebbels trdil, da »je bil Lenin največji človek, takoj za Hitlerjem, in da je razlika med komunizmom in tem, kar verjame Hitler, zelo majhna.« Sodelovanje med nacisti in komunisti je zajemalo številna do takrat nepredstavljiva področja. Gestapo se je šolal pri NKVD, delegacije nemškega Gestapa in SS so se prihajale v Rusijo učit, kako postaviti koncentracijsko taborišče.

 

V času, ko so Sovjeti oskrbovali s hrano nemške naciste, so v ZSSR prebivalci množično umirali zaradi lakote. To je bila za Evropo čista ekonomska kolaboracija nacis

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 2.del

damjan likar1
09.03.2017 09:05 (Mar 09, 2017)

Drugi del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

Odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem:

Najprej je slovenska partija simpatizirala in sodelovala z Nemci od 6. aprila 1941 do 22. junija 1941. Komunisti so nosili in izobešali nemške zastave ter zahtevali priključitev k Nemčiji v Semiču, Trbovljah, Novem Mestu in Beli Krajini. Ohranjeni so tudi nemški dokumenti, iz katerih je razvidno, da se je 11. marca 1943 v Gornjem Vakufu in 17. marca 1943 v Zagrebu sestala Titova delegacija na tajnih pogovorih z Nemci, kjer so jim predlagali, da bi se skupaj z Nemci uprli Angležem in jih pri izkrcanju na Jadranski obali odvrnili in potisnili v morje.

 

Po

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 1.del

damjan likar1
08.03.2017 10:06 (Mar 08, 2017)

Prvi del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem  narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli  obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči  ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Knjiga Sodelovanje partizanov z okupatorjem je eden prvih poskusov celovito zaobjeti pojav vojaškega, političnega in gospodarskega sodelovanja med Titovimi partizani in naci-fašističnim okupatorjem v času druge svetovne vojne v Jugoslaviji. Samardžić tako prikaže sodelovanje titoistov s silami Osi prav do konca vojne, tudi tako šokantne epizode, kot je sodelovanje med partizani in ustaši v genocidu nad srbskim narodom.

 

Avtor analizira stike in sodelovanje med okupatorji in komunisti od leta 1941 do konca vojne, dogovore o nenapadanju, izdajanje nasprotnikov komunizma v smrt ali taborišča, okupatorsko os

Odprto pismo pričevalcev nasilja v psihiatričnih bolnišnicah

damjan likar1
08.02.2017 12:01 (Feb 08, 2017)

Ko se ljudje znajdemo v veliki duševni stiski (zaradi brezposelnosti, propada partnerskega odnosa, revščine, pretrpljenega fizičnega ali psihičnega nasilja), se osebno ali preko svojcev  neredko obrnemo na pomoč k psihiatrom. Žal pa današnja psihiatrična doktrina in praksa ljudem ne zna učinkovito pomagati. Še več, zelo pogosto obstoječo stisko še poveča.

 

Tako je pri nas vsakdanja psihiatrična praksa, ki krši veljavne zakonske določbe:

     da se paciente tedne in mesece obdrži na zaprtem oddelku, ne da bi bili za to izpolnjeni zakonski pogoji, pri čemer se spočetka mnogokrat pridobi soglasje osebe, ne da bi ji bilo dano primerno pojasnilo in obrazložen njen položaj, nadalje pa se sploh ne evidentira, kaj šele upošteva morebitnega naknadno danega nesoglasja osebe k tovrstnemu zdravljenju;

     da se zoper paciente na zaprtem oddelku neutemeljeno izvaja priveze na posteljo (t.i. „telesno oviranje s pasovi“),  tudi po 8 ur in več, čeprav za to ni zakonitega razloga, prav tako se iz

Totalitarni režimi na dolgi rok lahko uspevajo le pri narodih z nizkim inteligenčnim kvocientom

damjan likar1
15.11.2016 19:06 (Nov 15, 2016)

Helmuth Nyborg, upokojeni danski profesor razvojne psihologije na Univerzi Aarhus, pravi, da demokracija zelo težko uspeva oz. je ogrožena pri narodih, ki imajo inteligenčni kvocient nižji od 90. Vir: https://www.youtube.com/watch?v=nTdMY9RI-7E To tezo zagovarja tudi na primeru Iraka, kjer po zrušitvi vladavine Sadama Huseina ni bilo mogoče vzpostaviti demokracije ravno zaradi tega razloga. Po drugi strani pa je demokracija po drugi svetovni vojni lahko zaživela v zahodni Nemčiji in na Japonskem, ker je bilo v narodu dovolj inteligence.

Mimogrede: povprečni IQ je 100. Inteligenčni test narodov sta leta 2002 začela meriti Richard Lynn, britanski profesor psihologije, in Tatu Vanhanen finski profesor politične znanosti, ki sta objavila svoje rezultate iz več kot 80 držav: https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country Slovenija ima v okviru Evropske skupnosti enega najnižjih inteligenčnih kvocientov: 96.

»Narod je butast, špice je treba porezati!«

Med in po vojni je komunistič

Mnogi ljudje podpirajo kriminalce, če imajo koristi od tega

damjan likar1
02.11.2016 18:19 (Nov 02, 2016)

V zadnjem času na svojem facebook profilu pogosto objavljam kritično gradivo o jugo socializmu. Veliko dejstev o »rajskem« življenju pod Titom razkriva tudi RTV dokumentarec JLA: Jugoslovanska ljudska armada: http://4d.rtvslo.si/arhiv/dosje/174433662  Seveda je ogromno ljudi ogorčenih nad objavami, kajti socialistična propaganda je v pol stoletja povzročila pri večjemu delu slovenskega naroda kronično, totalitarno poškodovanost uma. Z drugimi besedami: večini ljudi iskre med nevroni v možganih preskakujejo v istem ritmu kot v socialističnih časih.

Pod komentarji se odziva zelo veliko žensk, ki na vse kriplje branijo komunističnega  klavca Tita, navkljub dejstvu, da se je zaradi množičnih pobojev uvrstil v neslavno deseterico največjih zločincev dvajsetega stoletja. In navkljub dejstvu, da je na veliko jemal denar od drugih držav in ga nikoli ni vrnil. Politično korektni bi temu rekli, da se je zadolžil, če pa želimo reči bobu bob, bi rekli, da je ta denar ukradel. Že pokojna britansk

Ne pretiravajte s soljo

damjan likar1
06.10.2016 20:28 (Oct 06, 2016)

Odlomek iz knjige Simpl sladice:

Problem soli je, da je povsod. Nekaj kosov kruha, namaz iz trgovine in krožnik juhe v restavraciji, pa smo že presegli dnevno priporočeno količino. Najhujši so suhomesnati izdelki, siri in procesirana živila, ki pa v zdravo prehrano itak ne sodijo. Za najboljše počutje in dolgoročno zdravje je najbolje, da si hrano minimalno solimo sami – tako morska kot kamena sol in sojina omaka so prav super, dokler z njimi ne pretiravamo. Hecno, ampak sama jih najraje prihranim kar za sladke sladice – sol namreč res enkratno poudari okus sladkega in privabi v ospredje čisto nove arome.

Jejte več prave presne hrane

damjan likar1
05.10.2016 09:26 (Oct 05, 2016)

Odlomek iz knjige Simpl sladice:

Pred več leti, ko sem se prvič srečala s presno prehrano, so bila to jabolka, nastrgani korenčki in nezabeljene solate. Potem je postala presna hrana “in” in presne so postale pregrešno dobre tortice, oreščkaste energijske ploščice in slastne čokoladne kroglice, ki jih najdeš že v skoraj vsakem lokalu ali trgovini. Meni se zdi to sprememba na bolje – prav fino je, da se trend obrača v smer bolj ekoloških in živalim prijaznih jedi. Ampak ko govorimo o zdravi presni hrani, vas moram razočarati, da to še vedno ostajajo jabolka, korenčki in veliko zelene solate. Skrivnost ni v presnojedstvu (dieta s presnimi čokoladnimi torticami je, čeprav presna, obsojena na propad), temveč v polnovredni nepredelani hrani rastlinskega izvora.

Ne jejte pozno zvečer

damjan likar1
04.10.2016 09:39 (Oct 04, 2016)

Odlomek iz knjige Simpl sladice:

Večerno prenajedanje je nekaj, s čimer se pri svojih strankah pogosto srečujem. Delovni dan za večino ljudi izgleda tako, da zjutraj odhitijo v službo, čez dan nimajo časa za kakovosten obrok in šele pozno zvečer prvič “odklopijo” in se sprostijo, pogosto pred televizorjem ali računalnikom. Takrat se prebudi vsa lakota za nazaj, apetit uide izpod nadzora in pogosto izgine šele, ko nam je od vse hrane že slabo. Vse skupaj se konča z občutkom slabe vesti, fizično slabostjo in neprespano nočjo, na dolgi rok pa smo pretežki, kronično utrujeni in nezadovoljni. Veliko lepše je, če poskrbimo, da že čez dan jemo dovolj in si večer rajši posladkamo z družbo tistih, ki jih imamo radi.

Soja ni škodljiva, ravno obratno

damjan likar1
03.10.2016 08:43 (Oct 03, 2016)

Odlomek iz knjige Simpl sladice:

Soja je čisto navadna stročnica, tako kot fižol, čičerika, leča, grah ali bob. Vsebuje ogromno rastlinskih beljakovin, zdravih maščob in kalcija, pa je kljub temu verjetno najbolj kontroverzno rastlinsko živilo sploh. Ja, večina soje je gensko spremenjene – ampak s to krmijo živali in na koncu pristane v mesnih in mlečnih izdelkih. Drugi pomislek so fitoestrogeni v soji (mimogrede, veliko fitoestrogenov vsebujejo tudi lanena semena, pa o njih bolj malo slišimo, ane?), ki pa je spet neupravičen, ker se fitoestrogeni v človeškem telesu ne obnašajo kot pravi estrogen in jih s sojo tudi ne moremo zaužiti dovolj, da bi se. Vse resne raziskave potrjujejo, kar Azijci vedo že dolgo – soja je zdrava in hranljiva, tofu iz nje pa okusen in vsestransko uporaben. 

Poskrbite za zdravo črevesno floro

damjan likar1
29.09.2016 07:50 (Sep 29, 2016)

Odlomek iz knjige Simpl sladice:

So probiotični jogurti res tako super in fajn za našo prebavo? Zaradi relativno majhnega števila probiotičnih bakterij (ki se s časom, ko jogurti stojijo v trgovini, še zmanjšuje) gre bolj za marketinško foro, ki se ji ne splača posvečati pozornosti in denarja. Poleg tega so mlečni izdelki zelo pogost vzrok za prebavne težave, kar ljudje pogosto odkrijejo šele, ko jih enkrat črtajo iz prehrane. Če potrebuje vaša črevesna flora obnovo, ji rajši privoščite čiste (veganske) probiotike v tekoči obliki, klasične jogurte pa nadomestite z rastlinskimi.

Sadje ne redi, pojejte ga veliko!

damjan likar1
28.09.2016 08:28 (Sep 28, 2016)

Odlomek iz knjige Simpl sladice:

Sadje obožujem in vsakič, ko uživam v njegovem božanskem okusu, mi je žal za ljudi, ki se izogibajo sadnim obrokom, ker mislijo, da bodo tako lažje ohranjali telesno težo. Tole dejstvo si splača zapomniti: za odvečne kilograme ni nikoli kriva ena sama vrste hrane, ampak vedno presežek kalorij. Sadje ima relativno nizko kalorično gostoto in vsebuje tako veliko vlaknin, da ga je praktično nemogoče pojesti preveč. Ravno obratno, na začetku svojega sadnega prehranjevanja sem sama komaj uspela pojesti dovolj, da nisem hujšala! Tako sem se navadila uživati v obilnih sadnih večerjah in tale mi je v sezoni kakijev ena najljubših.

Oglasi

pozdravljeni ste v iskanju prêt za bodisi povečati svoje dejavnosti, ali za realizacijo projekta, ali kupiti stanovanje, vendar na žalost banka zahteva, da pogoji, kjer ste incapbles skrbi, sem posameznik sem odobril posojila v razponu od 5.000 € do 2.500.000 € ima vse osebe, ki bodo sposobne izpolnjevati svoje tudi obrestna mera je 2% na leto. ali boste potrebovali denar iz drugih razlogov; hesietz ne kontaktirajte me za več informacij. moj email: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 45000 €

evropa credit financiranje je skupina \ 's francosko investitor z d \' znatnega kapitala .torej smo pripravljeni, da vam odobri posojilo med 5000€ in 450.000€, vendar 2% d \ 'interes \' s an.vous lahko povrne na 25 let maximum.nous so pripravljeni zadovoljiti naše stranke v 72 urah po prejemu vaše prijave oblikovan.  imate prosto izbiro \ vzpostaviti svoje mesečna plačila s svojo institution.je da lokalne in mednarodne posojil za ljudi po vsem svetu. za vse zainteresirane osebe (ne resni ljudje \ 's vzdrži). pripravljen sem, da izpolnjujejo svoje stranke v 72 urah po prejemu vaše prijave formulée.veuillez zagotovi informacije spodaj: moj email: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 25000 €

pozdravljeni sem gospa teodora andreea žena naftnega izvora afero, ki zagotavlja posojila v razponu [5000 € 1.000.000 €] posameznikom in podjetja v težavah po obrestni meri v višini 2%. brez garancij hipoteko. za razliko od nekaterih podjetij, sem samo specializirano spletnih poslovna posojila, osebna posojila, refinanciranje vaš dejavnost, nepremičninski posojila, kar pomeni, da dam strankam spoštovanje, vljudnost in storitve, ki jih zaslužijo. kot posojilodajalca ki jih odobri, s skoraj desetletje izkušenj. po pogovoru z enim od svojih finančnih svetovalcev, smo se odločili, da zagotavlja posojila za pomoč posameznikom, ki moj email: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 15000 €

  želite, da bi dobili kredit za slepe ulice, ki povzroči, da banke, ki jih zavrnitve vaše vloge datotek kredit kompletu želijo koriščenja kredit za izvedbo projekta, bo vaš dejavnosti; gradijo svoje hiše najem hiše ali stanovanje; nakup house itd kreditne - prihranek - vzajemna ima veliko kapitalsko subvencijo v višini: 5000 € ... 10000 ... € 7.500.000 € za vse osebe, za katere so potrebni finančna ali particulers želi, da se posojilo v najkrajšem možnem času. ant oceno obrestna mera je vključen kot entre2% moj email: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 30000 €

sem francoski zasebni in finančni direktor upravljanja premoženja, gospodarski akter. i daje posojila med posamezniki na nizko obrestno mero. vi so prepovedani bančništvo, boste potrebovali denar za odplačilo starega dolga, ti si zaljubljen prepoveduje banko in nimate korist bank, ali pa bolje imeti projekt in potrebujejo financiranje, slabo kreditno ali potrebujejo denar za plačilo računov, denarja za naložbe na poslovanje. torej, če potrebujete posojilo ne oklevajte v stik z mano za več informacij o mojem smislu. sem pustil   moj email: teodoraandreea4@gmail.com   p.s: posodim samo za ljudi naslednikov mi povrne. opomba: ni resno in šaljivci vzdržati

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 20000 €

na spletni strani porabi manj, si lahko z "modulom" ogrevanje naredite informativni izračun in preverite možne prihranke in rentabilnost za toplotno zaščito vaše stavbe. morebiten prehod na drug energent ali zamenjavo sistemov za ogrevanje. naredite si izračun zdaj!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

5104.) azbuka za neposlušne

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 9.99 €

7527.) v sibirski tajgi

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 19 €

7513.) edinstven

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7512.) oglaševanje v a-duru

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 14.99 €

5213.)   odkrivanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 11.99 €

prezračevanje hiše je pomembno za boljše počutje in tudi zdravje. za to so pomembni kvalitetni prezračevalni sistemi, ki vam jih nudijo pri ponudniku inštalacije štrus. več preverite na njihovi spletni strani!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj