Prijatelji (7)
Barbka Spruk
Marjana Skalic
Leon Kralj
Branko Gaber
Rastko Plohl
Vladislav Stres
Dajana Babič
Spremljevalci (7)
Tatjana Lukežič
Tinni A
Miran P.
Volodymyr Anželj
Barbara Kolmanič
Dajana Babič
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Brezpotja socializma, 1. del
Stalinistična revolucija na Slovenskem, 1941 – 1945, 4. del
Je to lovska ljubezen do živali, da se ga od veselja napiješ, ko ubiješ žival?
Znana slovenska političarka je ponosna, da njena hči pobija živali v gozdu
Mit o NOB, 10.del
Katoliška manipulacija v Selcih: duhovnik je otroku rekel, da bo šla njegova mama v pekel, ker ne hodi v cerkev
Mit o NOB, 9.del
Nov izgovor slovenskih vsejedcev: v času gospodarske krize se ne sme gledati na vsebino krožnika
Mnogi ljudje podpirajo kriminalce, če imajo koristi od tega
Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 8.del
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2017
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Brezpotja socializma, 2. del

damjan likar1
29.06.2017 08:03 (pred 1 urami)

Pokojni ekonomist dr. Ljubo Sirc v knjigi Brezpotja socializma podrobno analizira jugoslovansko socialistično gospodarstvo. Osupljivo in hkrati tragično je spoznanje ob branju knjige, v kako veliki meri se je tedanji izjemno škodljivi socialistični način razmišljanja in delovanja ohranil v družbi vse do današnjih dni. Predvsem zato smo danes zaostala evropska država, namesto da bi bili druga Švica. Knjiga ni namenjena fanatičnim jugonostalgikom, pač pa ljudem, ki razmišljajo s svojo glavo, ki so prizemljeni, ki ne živijo v fantazijah.

Odlomki iz knjige Brezpotja socializma, Ljubo Sirc:

Pred vojno je bilo leta 1938 število deliktov proti posesti 7664. Leta 1952 je število deliktov proti narodnemu gospodarstvu, zasebni in družbeni lastnini naraslo na skoraj 60 tisoč primerov. Še posebej begajoče za oblasti je bilo dejstvo, da ljudje zločinov proti družbeni lastnini niso smatrali za zločine. Prevladoval je odnos, da »kar pripada vsem, ne pripada nobenemu«.

Do stavke je prišlo že leta 19

Brezpotja socializma, 1. del

damjan likar1
27.06.2017 08:16 (pred 2 dnevi)

Pokojni ekonomist dr. Ljubo Sirc v knjigi Brezpotja socializma podrobno analizira jugoslovansko socialistično gospodarstvo. Osupljivo in hkrati tragično je spoznanje ob branju knjige, v kako veliki meri se je tedanji izjemno škodljivi socialistični način razmišljanja in delovanja ohranil v družbi vse do današnjih dni. Predvsem zato smo danes zaostala evropska država, namesto da bi bili druga Švica. Knjiga ni namenjena fanatičnim jugonostalgikom, pač pa ljudem, ki razmišljajo s svojo glavo, ki so prizemljeni, ki ne živijo v fantazijah.

Odlomki iz knjige Brezpotja socializma, Ljubo Sirc:

Iz uvoda Bernarda Brščiča: Uničenje podjetniškega sloja je v socializmu imelo pogubne ekonomske posledice, njihove funkcije niso mogli prevzeti ne organi centralnega  planiranja ne samoupravni organi. Ker institucionalni ustroj socialističnega gospodarstva ni poznal ključne mehanizme izbire poslovnih odločitev, načela dobička in izgube, kot tudi ne glavnega nosilca odločitev, podjetnika, so bile posl

Stalinistična revolucija na Slovenskem, 1941 – 1945, 4. del

damjan likar1
23.06.2017 07:35 (pred 6 dnevi)

Četrti del gradiva iz knjige Stalinistična revolucija na Slovenskem, 1941 – 1945, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

Brezvestni partizanski teror je prisilil demokratične Slovence k samoobrambi v obliki vaških straž.

Da se za OF skriva KPS, je bilo vsaj nekaterim jasno že od vsega začetka. Zato so začeli slovenski predstavniki okupatorja opozarjati na haaške konvencije, ki so vezale tudi sopodpisnico Italijo, da je okupator dolžan na okupiranem ozemlju zaščititi civilno prebivalstvo, zagotoviti javni mir in ter.

Šentjoška vaška straža je postala čez noč zgled samoobrambe tudi za druge kraje. Zaradi poraza v Št. Joštu se je partizanski gnev znesel nad nezavarovanimi okoliškimi

Stalinistična revolucija na Slovenskem, 1941 – 1945, 2 del

damjan likar1
08.06.2017 07:55 (Jun 08, 2017)

Drugi del gradiva iz knjige Stalinistična revolucija na Slovenskem, 1941 – 1945, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

Koliko poštenjakov je partija zvabila v sodelovanje z njo pod pretvezo boja za narodno osvoboditev. Ti so ji tako prevarani pomagali pri njenem medvojnem terorju in uvedbi povojne diktature. Prevarala je člane ustanovnih skupin OF, ki jim je ob nje ustanovitvi obljubila, da bodo njeni enakopravni partnerji. Prevarala je zahodne zaveznike, ki so jo med vojno vojaško podpirali samo zato, ker je obljubljala, da bo po vojni uvedla demokracijo. Prevarala je slovenski narod, ker mu je za po vojni obetala demokracijo, namesto nje pa uvedla komunistično diktaturo.

Tist

Stalinistična revolucija na Slovenskem, 1941 – 1945, 1. del

damjan likar1
06.06.2017 07:52 (Jun 06, 2017)

Prvi del gradiva iz knjige Stalinistična revolucija na Slovenskem, 1941 – 1945, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

Kaj se je v Sloveniji med vojno v resnici zgodilo? To vprašanje se v slovenskem prostoru pojavlja vedno pogosteje in vedno glasneje, kar je znamenje dvojega: tega, da režimskemu prikazovanju medvojnega dogajanja doma komaj še kdo verjame, in pa tega, da je za našo skupno usodo zaskrbljenih vedno več ljudi.

Čim prej pogledamo resnici pošteno v obraz, tem prej bo narod spet zadihal iz polnih pljuč.

Najbolj usodno je, da je revolucija načela same temelje našega narodnega življenja. Ko je ustoličila sebe za boga in si podredila vse, je prekucnila pravila objektivneg

Mit o NOB, 16.del

damjan likar1
02.06.2017 07:28 (Jun 02, 2017)

Šestnajsti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo. 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Prav tako bi bil zanimiv komentar privržencev partizanstva na dejstva, da je slovenski narod utrpel precej, precej višji delež žrtev med 2. svetovno vojno kot drugi primerljivi okupirani evropski narodi, ter njihov odgovor na vprašanje, ali se je ta njihov »NOB« Slovencem splačal, glede na žrtve. Po taki javni razpravi, bi levica gotovo manj (če bi sploh še) pela hvalnice partizanstvu ter opletala z obtožbami o »kolaboraciji«.

Imeti pri nas pozitiven odnos do partizanstva in »NOB« ter negativen odnos do povojnega režima je protislovno, ker je bil ta režim rezultat zm

Mit o NOB, 15.del

damjan likar1
30.05.2017 08:09 (May 30, 2017)

Petnajsti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Zaradi partizanstva smo se Slovenci znašli med narodi, ki so v moderni dobi doživeli državljanski spopad. Ta spopad je bila posledica totalitarnega značaja partizanskega gibanja, ki ni dopuščalo mnenjskega in političnega pluralizma.

Lahko rečemo, da za današnjo razliko v razvitosti in kakovosti življenja med Avstrijo in Slovenijo nosi največjo odgovornost prav partizansko gibanje. Ta zaostanek bi bil že zdavnaj odpravljen, če Slovenija ne bi bila žrtev socialističnega gospodarskega eksperimentiranja in bi bili demokracija in tržno gospodarstvo obnovljeni v Sloveniji že

Katoliška manipulacija v Selcih: duhovnik je otroku rekel, da bo šla njegova mama v pekel, ker ne hodi v cerkev

damjan likar1
27.05.2017 20:26 (May 27, 2017)

Pred leti, ko je sin obiskoval 3. razred osnovne šole, je začel ministrirati. Oče še vedno redno hodi k maši,  sama pa sem se zaradi spoznanj in izkušenj s katoliško cerkvijo, ki so se nakapljale tekom let, odločila, da preneham zganjati nasilje nad seboj.

Sklenila sva kompromis, da otroka obiskujeta obrede in verouk, dokler bosta sama želela.

Spominjam se, kako je sin neko nedeljo prišel iz cerkve nemiren in nerazpoložen. Opazovala sem ga in čakala, da bo povedal svoje, ko bo lahko. Je zelo komunikativen, zato nisem drezala vanj. Ko je bilo treba naslednjo nedeljo oditi v cerkev, se je na vse kriplje upiral očetu, da ne bo šel, ker bo raje z menoj doma.

Zlezel mi je v naročje in povedal, da ga je duhovnik Damjan Prošt v zakristiji cerkve v Selcih vprašal, kje ima mami. Po pravici je povedal, da sem doma. Mrko ga je pogledal in ga vprašal, ali ve, da bo njegova mami šla v pekel, ker ne hodi v cerkev. Obnemel je.

Ko sem ga vprašala, kaj si on misli o tem, mi je dejal, da si ne more pre

Mit o NOB, 14.del

damjan likar1
24.05.2017 08:53 (May 24, 2017)

Štirinajsti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Glede na to, koliko nepotrebnih žrtev je povzročilo partizanstvo in na dejstvo, da je bil cilj in vzrok nastanka partizanstva uvedba komunistične diktature, se lahko reče, da je z nezakonito odločitvijo 4.7.1941 jugopartijski politbiro zagrešil zločin nad narodom in da, če je kaj, je potem ta odločitev pomenila narodno izdajo, ne pa ravnanje protikomunistov, po zaslugi katerih je bilo število žrtev nižje in stiska ljudstva manjša kot bi bila sicer.

Tudi končni učinek komunističnega bojevanja na »pravi strani« je bil negativen – v državah, ki so bile pred vojno demo

Mit o NOB, 13.del

damjan likar1
18.05.2017 08:29 (May 18, 2017)

Trinajsti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo. 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Za prisego in druga »kolaboracionistična« dejanja domobrancev nosi največjo odgovornost komunistično partizansko vodstvo, ker je s svojim revolucionarnim nasiljem prisililo svoje politične nasprotnike, da so se morali zateči k okupatorju za zaščito svojih življenj in jih je potem okupator lahko izsiljeval.

Protikomunistične sile so »sodelovale« z okupatorjem samo toliko, kolikor so smatrale, da je to potrebno v interesu naroda in nič več od tega. Če ne bi bilo komunistične revolucije z vsemi zločini, ki so jo spremljali, bi bila tudi potreba po »sodelovanju« z okupato

Mit o NOB, 12.del

damjan likar1
15.05.2017 08:28 (May 15, 2017)

Dvanajsti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo. 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Daleč največ žrtev, trpljenja in posledic je slovenski narod utrpel od komunistov, njegovega partizanstva in njegove oblasti. Tu seveda ni všteta tudi gmotna škoda, ki jo je posredno in neposredno povzročil partizanski upor. Samo vrednost nepremičninskega premoženja, uničenega v požganih 200 vaseh in zaselkih, ki jih prav gotovo ne bi doletela ta usoda, če bi bil odpor drugače voden, kot je počela KPS/OF s svojim partizanstvom.

Nepooblaščeni komunistični partizanski upor leta 1941 ni bilo nobeno domoljubno dejanje, temveč nemoralno in protinarodno dejanje, kajti komunist

Mit o NOB, 11.del

damjan likar1
11.05.2017 07:54 (May 11, 2017)

Enajsti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo. 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Komunisti so s svojim partizanstvom dejansko ponižali Slovence v topovsko hrano za interese Stalinovega imperija in njihove totalitarne oblastniške cilje. »NOB« tako ni bil nobena velika osvobodilna epopeja slovenskega naroda, ampak največja prevara slovenskega naroda v njegovi zgodovini, v katerem je desettisoče Slovencev umrlo za interese tuje države in nedemokratične politične stranke s sedežem zunaj Slovenije.

Neizpodbitno dejstvo je, da partizanski upor ni bil odgovor slovenskega naroda na tujo okupacijo, ampak odgovor jugoslovanske Partije in njene slovenske podružni

Mit o NOB, 10.del

damjan likar1
05.05.2017 07:55 (May 05, 2017)

Deseti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Dejanja taktične kolaboracije slovenskih voditeljev nikakor niso pomenila iskreno strinjanje teh ljudi z okupacijo kot tako. Šlo je le za taktično kupovanje časa, z namenom zagotoviti čimboljše življenjske razmere za prebivalstvo v času okupacije in uspavati okupatorja, da bi dočakali zahodne zaveznike.

Prav zaradi dejanj, ki so jih komunisti označevali kot »izdajstvo« in »servilnost okupatorju«, se je do 20 tisoč štajerskih in gorenjskih Slovencev lahko pred nemškim okupatorjem zateklo v italijansko cono, kjer so smeli obiskovati šole in dobili druge pravice. Če bi takra

Mit o NOB, 9.del

damjan likar1
03.05.2017 20:32 (May 03, 2017)

Deveti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Dušan Pirjevec, medvojni partizanski politkomisar in povojni literarni zgodovinar, je v svojem dnevniku napisal, da je KP namerno izzvala državljansko vojno.

 Pomembno je tudi omeniti, da si je Partija želela kolaboracije svojih nasprotnikov z okupatorji. Cilj partijske politike je bil povzročiti tako diferenciacijo v narodu, ko bi ostali le še dve izbiri: komunisti ali okupatorji.

Nasprotniki komunizma so imeli utemeljen razlog za nasprotovanje partizanstvu, ker so se bali, da bo njegova zmaga rezultirala v uvedbi sistema, podobnega tistemu v SZ. S tega vidika je razuml

Mit o NOB, 8.del

damjan likar1
26.04.2017 08:15 (Apr 26, 2017)

Osmi del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo. 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Celo Kardelj je v enem svojih pisem iz tistega časa priznal, da so partizani okoli Mirne in Mokronoga ter drugod počenjali »svinjarije«… To je bil kontekst, v katerem je prišlo do oboroženega nastopa protirevolucije na Slovenskem v samoobrambnem zavezništvu z italijanskimi okupatorji z nastankom vaških straž poleti 1942.

Nobene želje ni bilo pomagati okupatorjem pri nadaljnji okupaciji slovenskega ozemlja, temveč se jih je želelo zgolj izkoristiti za pomoč pri obrambi pred nasiljem komunističnih revolucionarjev.

Tisti, ki obsojajo proti komuniste za »sodelovanje z okupator

Mit o NOB, 7.del

damjan likar1
19.04.2017 20:20 (Apr 19, 2017)

Sedmi del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo. 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Na okupatorske povračilne represalije zaradi njihovih akcij se komunisti niso ozirali, ker so jim te represalije koristile – ubežniki pred okupatorskim nasiljem so se zatekali v njihovo vojsko. Poleg izpostavljanja civilnega prebivalstva nevarnosti zaradi njihovih samovoljnih akcij, so komunisti preko OF silili vse prebivalstvo, da sodeluje v njihovem »osvobodilnem« boju, ki to ni bil. S kakšno pravico je OF zahtevala od vsega prebivalstva, da plačuje »narodni davek« zanjo, kar je OF zaukazala že septembra 1941? »Obdavčeni« so bili predvsem in najbolj nasprotniki partizan

Beljakovinska zasvojenost se po škodi lahko meri z alkoholom in drogami

damjan likar1
19.04.2017 07:21 (Apr 19, 2017)

Odlomek iz knjige Proteinoholik:

Beljakovinska zasvojenost je drugačna od alkoholizma ali zasvojenosti z drogami, predvsem zato, ker je socialno sprejemljiva in ne povzroča takojšnje disfunkcionalnosti v družbi. A naše obsedeno in nepremišljeno uživanje beljakovin ustreza vzorcu zasvojenosti. Zdravstvene posledice – tako za posameznike kot za celotno družbo –niso na dolgi rok nič manj resne kot odvisnost od alkohola ali tablet.

Mit o NOB, 6.del

damjan likar1
17.04.2017 18:45 (Apr 17, 2017)

Šesti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

Tudi z mednarodno-pravnega vidika so stvari jasne. Okupacijska oblast sme za vzdrževanje reda in miru uporabljati policijo, sestavljeno iz domačega prebivalstva in ti, ki sodelujejo v teh policijskih enotah, niso zaradi tega nobeni izdajalci. Policija je res že prej obstajala, ampak se je, enako kot okupatorske sile, ki so po mednarodnem pravu tudi dolžne skrbeti za varnost civilnega prebivalstva, izkazala kot neučinkovita pri zaščiti pred partizanskim nasiljem, zaradi česar je bilo treba ustanoviti »specializirane« policijske enote, posebej namenjene za boj proti komunističnemu partizanstvu, kot veliki

Obsedenost z beljakovinami glavni razlog za civilizacijske bolezni

damjan likar1
13.04.2017 07:30 (Apr 13, 2017)

Odlomek iz knjige Proteinoholik:

Dejstvo je, da nas naša obsedenost z beljakovinami ubija, pa tega nihče ne opazi. To ni samo moje mnenje. Za mano je neverjetno veliko raziskovanja, ki me je pripeljalo do takšnih kontroverznih zaključkov, in z vami bom delil spoznanja, ki sem jih odkril na svoji poti. Po koncu branja te knjige boste videli, da je naša obsedenost z beljakovinami znanstveno dokazano glavni razlog za porast bolezni, kot so debelost, rak, sladkorna bolezen, povišan krvni tlak in srčno-žilne bolezni.

Mit o NOB, 5.del

damjan likar1
12.04.2017 19:57 (Apr 12, 2017)

Peti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo. 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Označevanje medvojnih nasprotnikov komunizma za »narodne izdajalce« temelji na totalitarni logiki, po kateri naj bi bila med 2. svetovno vojno KPS in slovenski narod eno in isto. Tako je njeno glasilo Slovenski poročevalec že 23.8.1941, skoraj leto dni, preden je počila prva proti partizanska puška, zapisal: »Kdor se danes bori proti KPS, ta je sovražnik in izdajalec lastnega naroda.«

Oborožene proti partizanske formacije so nastale kot obrambni odgovor na partizansko nasilje proti dejanskim in namišljenim nasprotnikom komunizma, ne pa zaradi želje pomagati okupatorjem. On

Oglasi

6160.)  razbiti vrč

Kategorija: Turistika

Cena: 13.99 €

6467.) svitanja

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6830.) mormonova knjig

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

33.) na svji strani

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 19.99 €

4245.) od skupine do skupnosti

Kategorija: Družboslovje

Cena: 14.99 €

salon keramike

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

684.) czd

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

7539.) veliki ugankarski priročnik

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 50 €

5941.) kontni načrt

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

7568.) anglešia s 2000 1 stopnja

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 24.99 €

1414.) diamantna dinastija

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2469.) o ljubezni

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj