Prijatelji (7)
Barbka Spruk
Marjana Skalic
Leon Kralj
Branko Gaber
Rastko Plohl
Vladislav Stres
Dajana Babič
Spremljevalci (7)
Tatjana Lukežič
Tinni A
Miran P.
Volodymyr Anželj
Barbara Kolmanič
Dajana Babič
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Mit o NOB, 7.del
Mit o NOB, 8.del
Mit o NOB, 6.del
Znana slovenska političarka je ponosna, da njena hči pobija živali v gozdu
Beljakovinska zasvojenost se po škodi lahko meri z alkoholom in drogami
Zastrupljanje z živalskimi beljakovinami je epidemija
Obsedenost z beljakovinami glavni razlog za civilizacijske bolezni
Mit o NOB, 1.del
Mit o NOB, 5.del
Velika globalna tragedija, ki bi jo lahko preprečili z vegansko prehrano
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
April 2017
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Mit o NOB, 8.del

damjan likar1
26.04.2017 08:15 (pred 2 dnevi)

Osmi del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo. 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Celo Kardelj je v enem svojih pisem iz tistega časa priznal, da so partizani okoli Mirne in Mokronoga ter drugod počenjali »svinjarije«… To je bil kontekst, v katerem je prišlo do oboroženega nastopa protirevolucije na Slovenskem v samoobrambnem zavezništvu z italijanskimi okupatorji z nastankom vaških straž poleti 1942.

Nobene želje ni bilo pomagati okupatorjem pri nadaljnji okupaciji slovenskega ozemlja, temveč se jih je želelo zgolj izkoristiti za pomoč pri obrambi pred nasiljem komunističnih revolucionarjev.

Tisti, ki obsojajo proti komuniste za »sodelovanje z okupator

Mit o NOB, 7.del

damjan likar1
19.04.2017 20:20 (Apr 19, 2017)

Sedmi del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo. 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Na okupatorske povračilne represalije zaradi njihovih akcij se komunisti niso ozirali, ker so jim te represalije koristile – ubežniki pred okupatorskim nasiljem so se zatekali v njihovo vojsko. Poleg izpostavljanja civilnega prebivalstva nevarnosti zaradi njihovih samovoljnih akcij, so komunisti preko OF silili vse prebivalstvo, da sodeluje v njihovem »osvobodilnem« boju, ki to ni bil. S kakšno pravico je OF zahtevala od vsega prebivalstva, da plačuje »narodni davek« zanjo, kar je OF zaukazala že septembra 1941? »Obdavčeni« so bili predvsem in najbolj nasprotniki partizan

Beljakovinska zasvojenost se po škodi lahko meri z alkoholom in drogami

damjan likar1
19.04.2017 07:21 (Apr 19, 2017)

Odlomek iz knjige Proteinoholik:

Beljakovinska zasvojenost je drugačna od alkoholizma ali zasvojenosti z drogami, predvsem zato, ker je socialno sprejemljiva in ne povzroča takojšnje disfunkcionalnosti v družbi. A naše obsedeno in nepremišljeno uživanje beljakovin ustreza vzorcu zasvojenosti. Zdravstvene posledice – tako za posameznike kot za celotno družbo –niso na dolgi rok nič manj resne kot odvisnost od alkohola ali tablet.

Mit o NOB, 6.del

damjan likar1
17.04.2017 18:45 (Apr 17, 2017)

Šesti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

Tudi z mednarodno-pravnega vidika so stvari jasne. Okupacijska oblast sme za vzdrževanje reda in miru uporabljati policijo, sestavljeno iz domačega prebivalstva in ti, ki sodelujejo v teh policijskih enotah, niso zaradi tega nobeni izdajalci. Policija je res že prej obstajala, ampak se je, enako kot okupatorske sile, ki so po mednarodnem pravu tudi dolžne skrbeti za varnost civilnega prebivalstva, izkazala kot neučinkovita pri zaščiti pred partizanskim nasiljem, zaradi česar je bilo treba ustanoviti »specializirane« policijske enote, posebej namenjene za boj proti komunističnemu partizanstvu, kot veliki

Obsedenost z beljakovinami glavni razlog za civilizacijske bolezni

damjan likar1
13.04.2017 07:30 (Apr 13, 2017)

Odlomek iz knjige Proteinoholik:

Dejstvo je, da nas naša obsedenost z beljakovinami ubija, pa tega nihče ne opazi. To ni samo moje mnenje. Za mano je neverjetno veliko raziskovanja, ki me je pripeljalo do takšnih kontroverznih zaključkov, in z vami bom delil spoznanja, ki sem jih odkril na svoji poti. Po koncu branja te knjige boste videli, da je naša obsedenost z beljakovinami znanstveno dokazano glavni razlog za porast bolezni, kot so debelost, rak, sladkorna bolezen, povišan krvni tlak in srčno-žilne bolezni.

Mit o NOB, 5.del

damjan likar1
12.04.2017 19:57 (Apr 12, 2017)

Peti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo. 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Označevanje medvojnih nasprotnikov komunizma za »narodne izdajalce« temelji na totalitarni logiki, po kateri naj bi bila med 2. svetovno vojno KPS in slovenski narod eno in isto. Tako je njeno glasilo Slovenski poročevalec že 23.8.1941, skoraj leto dni, preden je počila prva proti partizanska puška, zapisal: »Kdor se danes bori proti KPS, ta je sovražnik in izdajalec lastnega naroda.«

Oborožene proti partizanske formacije so nastale kot obrambni odgovor na partizansko nasilje proti dejanskim in namišljenim nasprotnikom komunizma, ne pa zaradi želje pomagati okupatorjem. On

Zaradi rastlinske hrane ima zdravnik toliko energije, da je postal ironman triatlonec

damjan likar1
11.04.2017 08:41 (Apr 11, 2017)

Odlomek iz knjige Proteinoholik:

Zaobljuba, ki sem si jo dal tistega mrakobnega popoldneva, me je popeljala na pot raziskovanja in prakse, ki je navdahnila to knjigo. Popeljala me je v svet rastlinske prehrane – polne svežega sadja, zelenjave, oreščkov, semen, stročnic in žitaric -, ki je stopila moje odvečne kilograme, maščobo nadomestila z mišicami, utrujenost pa z energijo. Zdaj imam toliko odvečne energije, da jo preprosto moram porabiti z maratoni in ironman triatloni! Nikoli nisem lačen. Nikoli ne zbolim. Moji laboratorijski izvidi so odlični.

Velika globalna tragedija, ki bi jo lahko preprečili z vegansko prehrano

damjan likar1
10.04.2017 19:01 (Apr 10, 2017)

Odlomek iz knjige Proteinoholik:

Pomislite na nekoga, ki je prekmalu izgubil svojega bližnjega zaradi bolezni, ki bi jo lahko preprečili. Pomislite na nekoga, ki se prav zdaj bori za svoje življenje. Predstavljajte si njegovo fizično in čustveno trpljenje, ki sploh ni potrebno. Zdaj pa to pomnožite z milijoni, da dobite vsaj približni občutek za razsežnost te velike tragedije, ki bi jo lahko preprečili.

Želite biti navdušeni in navdahnjeni? Če ja, potem pojdite na maraton in opazujte

damjan likar1
08.04.2017 09:45 (Apr 08, 2017)

Odlomek iz knjige Proteinoholik:

V prvih urah končajo superljudje. Neverjetni so, vsekakor. A če bi se radi spomnili, česa vse smo zmožni, ostanite dlje in opazujte vse ostale ljudi, kako prečkajo ciljno linijo in uresničujejo svoje sanje. Mama, ki vsak dan dela, skrbi za svoje otroke in zraven še vedno najde čas za trening. Oče, ki dela pozno v noč in je kljub temu uspešno zaključil svoj prvi maraton. Tip, ki je prav pred kratkim izgubil 50 kilogramov in se je iz kavča premaknil na ciljno črto triatlona. Navdihujoče je opazovati, kako ljudje presežejo koncepte o tem, kaj je mogoče, ki so si jih ustvarili sami.

Veganstvo je gibanje, ki temelji na ljubezni in skrbi za planet in vsa bitja

damjan likar1
07.04.2017 18:59 (Apr 07, 2017)

Odlomek iz knjige Proteinoholik:

Zdravnik dr. Davis: Moji “zato”-ji so bili sprva vezani samo na zdravje, a ko sem se poučil o učinkih svoje prehrane na okolje in videl, kako kruto ravnajo z  živalmi, je hamburger postal še manj privlačen. Prehranjevanje s hrano rastlinskega izvora me je, poleg vseh zdravstvenih koristi, navdalo tudi z občutkom, da sem del nečesa večjega. Sem del gibanja, ki temelji na
ljubezni in skrbi za naš planet in vsa bitja, s katerimi si ga delimo.

Uživanje živalskih beljakovin in krajša življenjska doba

damjan likar1
06.04.2017 18:40 (Apr 06, 2017)

Odlomek iz knjige Proteinoholik:

Najnovejša spoznanja laboratorijske znanosti potrjujejo, da obstajajo jasne biokemijske poti, ki živalske beljakovine povezujejo z debelostjo, povišanim krvnim tlakom, sladkorno boleznijo, srčno-žilnimi boleznimi in rakom, pa tudi drugimi zdravstvenimi težavami in krajšo življenjsko dobo. Ko sem se prebijal skozi kopico znanstvenih člankov, sem lahko prepoznal ključne elemente živalskih beljakovin – vključno z aminokislinami, hemskim železom, inzulinskim rastnim faktorjem (IGF1) in N-dušikovimi spojinami - , ki so povezani s krajšo življenjsko dobo, prezgodnjim staranjem in kroničnimi boleznimi, ki zastrupljajo naš čas. 

Zastrupljanje z živalskimi beljakovinami je epidemija

damjan likar1
05.04.2017 08:12 (Apr 05, 2017)

Odlomek iz knjige Proteinoholik:

Proteinoholik razkriva enostavno in jasno resnico: na milijone ljudi umira bolnih in življenje na tem planetu izumira kot neposredna posledica dobičkonosnih prehranskih mitov, ki so jih ustvarile in jih krepijo jajčna, mlečna, mesna in ribogojna industrija. Pomanjkanje beljakovin ne obstaja na nobeni naravni prehrani, medtem ko je zastrupljanje z beljakovinami epidemija, prisotna vsepovsod po svetu. - John McDougall, dr. med., ustanovitelj McDougall programa za izboljšanje zdravja

Knjiga Proteinoholik - izjemna zgodba in znanje zdravnika, ki se je iz debelega in bolnega mesojedca

damjan likar1
04.04.2017 11:37 (Apr 04, 2017)

Izšla je knjiga Proteinoholik, o kateri je Rich Roll, avtor uspešnice Ultraman, zapisal: »Gre za knjigo, ki enkrat za vselej opravi s prehranskimi miti, ki so nas naredili bolj bolne kot kadarkoli prej. To je knjiga, ki vam bo pomagala shujšati in ohranjati idealno telesno težo, preprečiti številne bolezni in jih celo odpraviti. Knjiga, ki bi jo moral imeti na svoji polici vsak ljubitelj zdravja, in ki bi jo moral svojim pacientom predpisati vsak zdravnik.«

Beljakovine niso ključ do izgube odvečnih kilogramov – še več, so eden najbolj pomembnih dejavnikov, ki prispevajo k epidemiji debelosti. Živalske beljakovine so tesno povezane s sladkorno boleznijo, povišanim krvnim tlakom, srčno-žilnimi obolenji in rakom. Ogljikovi hidrati niso naš sovražnik – so vir energije in osnovno hranilo v prehrani ljudi, ki živijo najdlje na svetu.

Dr. Davisovi zaključki so podprti s številnimi, najbolj verodostojnimi, t.i. peer review znanstvenimi raziskavami, ki so bile v več letih izvedene v razli

Mit o NOB, 4.del

damjan likar1
29.03.2017 19:53 (Mar 29, 2017)

Četrti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Kontakti s tujo oblastjo, če imajo za cilj reševanje človeških življenj in izboljšanje življenjskih razmer prebivalstva, še zlasti če tudi proizvedejo take učinke, kot je bilo to primer pri medvojni slovenski protirevoluciji, niso protinarodno oziroma »izdajalsko«, temveč narodnoobrambno oziroma domoljubno početje. Protinarodno početje pa je osvajanje oblasti mimo volitev, če pa se to izvaja še v času tuje okupacije, kar so storili naši komunisti med 2. svetovno vojno, tudi beseda »izdajstvo« ni prehuda kvalifikacija za tako dejanje. Torej, če je kdo zagrešil »narodno izd

Mit o NOB, 3.del

damjan likar1
24.03.2017 11:42 (Mar 24, 2017)

Tretji del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

 

Veliko bolj pomemben je vrsti red in vzročno-posledična relacija: partizanski zločini so se zgodili najprej, bili so neizzvani in so bili vzrok za »kolaboracijo« in zločine druge strani. Sicer pa je bil največji moralni neuspeh te vojske, ki se je razglašala za »narodnoosvobodilno« ta, da je en del naroda videl v njej večjo zlo od tujih okupatorjev ter je zaradi samoobrambe pred samooklicanimi »osvoboditelji« stopil v zavezništvo s tujci. In ta del naroda ni bil zanemarljiv.

 

Prebivalci Suhe Krajine so na lastni koži občutili revolucionarne »ekscese partizanskih vo

Mit o NOB, 2.del

damjan likar1
23.03.2017 19:10 (Mar 23, 2017)

Drugi del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

S političnega vidika se »NOB« v Jugoslaviji med 2. svetovno vojno ne more opredeliti drugače kot nasilni komunistični odvzem oblasti legalni in legitimni vladi, ki je bila po vseh demokratičnih pravilih upravičena do vršenja oblasti v Jugoslaviji.

 

Že samo osvajanje oblasti z orožjem in mimo volitev je globoko nedemokratično dejanje, če pa je izvedeno še v času tuje okupacije, pa je še posebej moralno zavrženo. Da ne omenjamo gmotne škode in desettisoče ljudi, ki so umrli zato, da so lahko komunisti sedli na oblast. »NOB« tako ne le, da ni bila narodnoobrambna, temveč

Mit o NOB, 1.del

damjan likar1
20.03.2017 09:08 (Mar 20, 2017)

Prvi del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi in še naprej siromašijo Slovenijo. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Po uradni verziji zgodovine naj bi okupatorji med 2. svetovno vojno obsodili slovenski narod na izginotje. Osvobodilna fronta (OF), ki je vodila ta upor in partizani kot uporniki proti okupatorjem naj bi bili zaslužni, da se ta načrt ni uresničil, slovenski narod pa bil osvobojen teh okupatorjev, zaradi česar se njihova dejavnost upravičeno lahko označi kot narodno-osvobodilna. To je pravljica za poneumljanje ljudi, ki se lahko prodaja le zgodovinsko neukim ljudem in ljudem z rdeče prebarvanimi možgani, ki pa na žalost v Sloveniji prevladujejo.

 

Trditev, kateri še vedno

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 8.del

damjan likar1
17.03.2017 09:29 (Mar 17, 2017)

Osmi del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem:

Slovensko domobranstvo je bila spontana samoobramba podeželskih skupnosti, ki so čutile čedalje večjo ogroženost zaradi oblastnega in sektaškega nastopanja partizanskih in hkrati italijanskih oblasti.

 

O Josipu Brozu – Titu: Vsi mogoči in skoraj neverjetni zločini, podlosti, izdajstva, kolaboracije, likvidacije, deportacije in politične mahinacije, od sprehajanja po polju čistega komunizma do hlapčevskega odnosa do Zahoda v času po Stalinovi grožnji, pa skok v t.i. neuvrščeni svet, vse to samo že znana paleta (ne-)del tega »velikana« zgodovine.

 

Stane D

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 7.del

damjan likar1
16.03.2017 11:23 (Mar 16, 2017)

Sedmi del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 Odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem:

O številnih kolaboracijah med partizani in Italijani v letih 1942 in 1943 je največ pisal sam Edvard Kardelj. V pismu, naslovljenem v Dolomite, je 19.11.1942 napisal: »Treba je na vsak način okrepiti akcijo (povezavo) med našimi in italijanskimi vojaki. Ustanovili smo poseben komite za delo med italijanskimi vojaki. Komite bo izdal 14-dnevni bilten za vojake v italijanščini. Sredi leta 1942 je pisal I. L. Ribarju: »Z Italijani imajo redne zveze. Sedaj že tiskajo svojo literaturo. Denar jim pošiljamo še vedno mi.« Z Italijani so imeli pogodbo o nenapada

Sodelovanje partizanov z okupatorjem, 6.del

damjan likar1
15.03.2017 07:54 (Mar 15, 2017)

Šesti del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.

 

Odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem:

Tito je bil trdno odločen, da prepreči kakršno koli izkrcanje zahodnih zaveznikov na jugoslovanski obali. Bilo mu je jasno, da kjerkoli bi se izkrcali, bi postavili pod vprašaj komunistično ureditev v Jugoslaviji. V angleških dokumentih stoji zapisano, »da bi bilo pametno prenesti sodelovanje od partizanov na domobrance, četnike, da bi se preprečila ekspanzija komunizma na zahod«.

 

V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan

Oglasi

7572.) kaj pomnijo ljudje

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 19.99 €

7571.) kaj je svet živali

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 14.99 €

7570.) zbirka 12 knjig

Kategorija: Kulinarika

Cena: 179.99 €

847.) zbolel sem

Kategorija: Zdravje

Cena: 14.99 €

7569.) princesa ljudskih množic diana

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

7568.) arhitektura slovenskih protiturških taborov

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 24.99 €

7567.) ljubljanska baročna arhitektura cena je za kos

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 19.99 €

7566.) umetnost južnih slovanov

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 29.99 €

7565.) dober nasvet za vsak dom

Kategorija: Dom in vrt

Cena: 39.99 €

7564.) kama sutra

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 14.99 €

7563.) geological sciences

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7562.) rudnik urana žirovski vrh

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj