To, koliko kilogramov imaš nima zveze s tem, kaj ješ!

Objavil/a Dajana Babič, dne 2013-10-15 ob 22:21:56

Najbrž je šel vsak izmed vas skozi proces ocenjevanja telesa. Vsak človek na tem planetu bolj ali manj trpi zaradi kompleksov, ker njegovo telo " ni v redu". Zakaj? Ker se nenehno primerjamo med sabo, Ker od vsepovsod skačejo nasveti, česa ne smemo jesti in kaj lahko...

Zadnje čase so na spletu grozne reklame za hujšanje, kjer kaže već stokilsko žensko, ki leži v postelji ali pa moškega z ogromnim trebuhom... In kako naj potem človek še kaj je, ne da bi imel slabo vest?

Sama sem se srečala s tem, da sem "predebela" že zelo zgodaj, ko sem bila stara 13. let. Najprej sem bila normalna, potem pa sem se pri 13. kar naenkrat začela sekirati, da sem predebela in sem jedla in jedla, dokler nisem imela deset kil več kot so bile "moje kile". Delala sem eksperimente s telesom. Preselili smo se iz majhnega kraja v veliki kraj in sem morala imeti super postavo za v šolo. Jedla sem samo jabolka in spet shujšala... Tako je šlo celo mojo puberteto in še kasneje. Probala sem veliko diet, kupovala sem aparate za telovadbo... Pri svojih tridesetih šla na program očiščevanja telesa in shujšala... zelo... Jedla delilno dieto petnajst let. Se postila enajst dni in sanjala o pohanih piškah.

Potem sem bila okoli mojega štiridesetega leta trikrat noseča v treh letih in rezultat tega je bil, da imam še vedno kakšnih dvajset kil preveč. Kljub temu, da sem hodila pred enim letom včasih tudi po dve uri na fitnes dnevno... jedla samo vegetariansko...

Zdaj pa se ne sekiram več zaradi tega. Tudi, če ne bi jedla nič, ne bi shujšala, jesti pa zaenkrat še moram. Nisem več obupana, nekako vseeno mi je zaradi tega oz. dovolim sama sebi, da jem to, kar mi paše. Nikoli se ne prenajedam in res uživam v hrani. 

Abraham o naravnem hujšanju - YouTube

Odlomek z DVD-ja "Mislite in postanite vitki: naravno hujšanje" (Think and Get Slim: Natural Weight Loss) Prevod Nataša Martinčič www.ashvata.si, www.faceboo...

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
16
Vlatka Kozlovič
0
Oct 19, 2013
Marko,

se je to nanašalo name?

Vse, ma prav vse, potrdim, stojim za tem, se dogaja v naših glavah!!!

V naših mislih, v naših maščevanjih, v naših zavrtostih, v naših podcenjevalnostih....Ja, vse se dogaja v naših mislih!
#16
Marko
0
Oct 16, 2013
Ščitnica ni problem v glavi, halo?? Malce si preberte. Ščitnica je lahko tudi razlog, da si presuh (ješ kot svinja, pa se te nič ne prime). Telo je res komplicirano, še posebej žensko. Z zdravim življenjem se jo pa da pa lepo pošlihtati
#15
Vlatka Kozlovič
1
Oct 16, 2013
Dajana,

jaz imam že od svojega sedemnajstega leta iste kile. Dve gor - pozimi, dve dol - poleti.

Zakaj?

Ker se poslušam. Poslušam svoj želodec in se ne bašem v tri krasne.

Sem se pa enkrat preizkusila in sem prišla na 60 kil. (Drugače imam med 51 in 54 kil. Ja, sem suha, ja. Za ene presuha, sama sebi pa se ne zdim presuha.) In ker se nisem počutila dobro, čeprav sem enim zgledala idealno, sem prišla na svojo težo, ki jo ohranjam že dobrih trideset let. Pa nimam diet, jem vse kar mi paše. Ne jem pa, ko sem že sita. Pa mi lahko postrežejo še tako dobre jedi. Že dobrih 27 let jem dvakrat na dan. Zelo redko kdaj zvečer, a le takrat, ko imam kosilo, ki je bolj "švoh".

Važno se je poslušati! Ko hočejo jesti oči, se moraš vprašat ali hoče tudi želodec, to je pomembno.

In potem ni problema niti s ščitnico. Ker je vse, ja, v naših glavah.
#14
Dajana Babič
0
Oct 16, 2013
Kakorkoli... kako izgleda naše telo je rezultat naših misli.
#13
P. J.
0
Oct 16, 2013
@Dajana: mislim, da sem filmček v celoti razumel, se pa ne strinjam z njegovim sporočilom. Moje osebno mnenje je, da - če že tudi v resnici imaš - prekomerno telesno težo, je to zato, ker telesu s hrano (torej kombinacijo živil), ki jo vnašaš, sporočaš, da se bliža pomanjkanje in telo se temu primerno odziva.
#12
Dajana Babič
0
Oct 16, 2013
PJ... filmček hoče povedat, da je vseeno, kakšno hrano ješ, če si v slabi vibraciji in če misliš, da te vsaka hrana redi, boš debel. Če pa si v dobri vibraciji, si sam sebi prijatelj in je hrana tvoj prijatelj, boš pač suh. Ne gre za hrano, ampak za tvoje misli, ki sprožijo vibracijo, ki je lahko kronična vibracija. Zakaj imam jaz 20 kil preveč, pa jem malo, sploh ne maščob in v glavnem vegetarijansko hrano? Zato, ker se stalno gledam v ogledalo in si govorim... joj, kako sem debela, joj, kako sem debela. Kar vidiš, je tvoja projekcija. Če se vidiš, da si debel in si govoriš, kako si grd in debel, ti Vesolje ne more dati nazaj "lep in suh".


#11
P. J.
0
Oct 16, 2013
@Dajana: saj sem komentiral filmček. :-)
#10
Dajana Babič
0
Oct 16, 2013
Vnos hrane nima zveze s tem, koliko smo težki, ampak naše emocionalno stanje. Prosim, poglej filmček. Zelo lepo razloži, zakaj gre. Zelo lepo. :)
#9
P. J.
0
Oct 16, 2013
Hm, tokrat pa mislim, da gre za (eno izmed) brco mimo. Telo je sorazmerno zapleten organizem, ki se asimilira skoz dolga zgodovinska obdobja. Reči, da vnos hrane ne vpliva na postavo/težo se mi zdi zelo smelo.

Kar je pri mnogih dijetah sporno, je njihov dolgoročni učinek (na presnovo). Zavedati se je treba, da se metabolizem odziva na kombinacije živil in ne zgolj na njihovo kalorično vrednost. Človek (kot bitje v antropološkem in biološkem smislu) je preživel različna geološka obdobja in telo je moralo razviti mehanizme za ustrezno preživetje v milih, kakor tudi v ostrih razmerah.

Na postavo (presnovo) tako vplivajo - poenostavljeno rečeno - prisotnost vode v organizmu (pomanjkanje vode povzroči odziv, da se bliža pomanjkanje), kombinacije živil (sveža živila v razmerju do "skladiščenih") in seveda količina gibanja - vendar ne povsem tako, kot si ljudje predstavljamo.

Na sloko postavo najbolje vplivata hoja in lahek tek v kombinaciji z mešanjem mesa in zelenja (torej spomladanske zelenjave). To so signali, ki telesu sporočajo, da gre za "lovca" in... telo se bo temu prilagajalo.

Če to prenesemo v prakso... Lovec je in hodi, včasih teče. Njegova hrana je pestra in zelo redko "skladiščena"... Ne gre podcenjevati tega "geološkega spomina", ki je človeku, kot sicer inferiorni vrsti omogočil preživetje.
#8
Dajana Babič
0
Oct 16, 2013
Rajko... seveda gibanje, telovadba, voda... dovolj spanja... hranjenje zato, ker si lačen in ker ti paše, ne pa zato, da napolniš kakšno čustveno praznino... in gre. :)
#7
GRi SON
1
Oct 16, 2013
Takoj ko sem opazil nekaj preveč, sem začel telovaditi, in že je bilo tako kot prej. S pravilno vadbo izgubiš tisto kar si preveč pojedel …
#6
Dajana Babič
0
Oct 16, 2013
Matic... zakaj je potem moja hči, ki je dvakrat več od mene suha kot trlica, njena sestra pa, ki malo je in hodi na fitnes trikrat na teden pa predebela?

Vse je v glavi. Hrana sploh nima zveze s tem, kakšno je naše telo. Sicer pa poglejte filmček... ženska, ki sprašuje o hujšanju je popolnoma ista kot jaz... identična zgodba glede hujšanja... Pomembno je, kako se počutimo, ne pa, kaj in kako jemo.
#5
Vlatka Kozlovič
0
Oct 16, 2013
Tanja,

nekatere ženske pa zelo shujšajo, ko jemljejo tablete za uravnavanje delovanja ščitnice.

Enim gre gor, enim gre dol. Poznam primere obojih.

Itak, da je stres najhujša nadloga.
#4
Tanja
0
Oct 15, 2013
Veliko žensk ima problem s ščitnico. Ni šans da shujšaš. Sploh če jemlješ tablet za uravnavanje delovanja ščitnice (stranski učinek :(
Vzrok za toliko obolenj je predvsem stres!
#3
Matic
0
Oct 15, 2013
Danes smo vsi pretežki, tudi mladina. Kriva je hrana. Pika.
#2
Vlatka Kozlovič
0
Oct 15, 2013
Dajana,

jej kar ti paše! Tvoje telo že ve, kaj potrebuje. In če nisi preobremenjena s tem, boš shujašala sama po sebi. Brez diet.

Samo ne razmišljaj, da imaš preveč kil!!!

Govori si, da imaš točno toliko kil kolikor jih potrebuješ. Oz. kolikor jih potrebuje tvoje telo.

Tvoje telo je neodvisno od tebe. Ti bivaš v tvojem telesu. In se ga ne sramuj. Naj bo takšno kot je, je tvoj dom. Zato ga neguj, a ga ne sovraži. Imej ga rada in se počuti v njem najlepše.

Ko boš tega sposobna, boš videla, kakšne spremembe se ti bodo zgodile!!!
#1
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2013-10-15 22:21:56 (Oct 15, 2013)
Starejša objava Novejša objava
Abraham o naravnem hujšanju - YouTube

Odlomek z DVD-ja "Mislite in postanite vitki: naravno hujšanje" (Think and Get Slim: Natural Weight Loss) Prevod Nataša Martinčič www.ashvata.si, www.faceboo...

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Svetlana Mikhailovna in Elena Aleksandrova imata seminar na Reki 30.1. in 1.12.
Mnogi kljub dokazom ne verjamejo, kako zelo škodljiva so cepiva, saj so sestavine, ki jih vsebujejo, tako grozljive, da je težko verjeti, da je to možno. Pa je.
Pred nami so aretacije akterjev globoke države!
Intervju s Swerdlovom o kontroli uma
Zakaj se sredstva za zdravljenje otrok ne pridobijo avtomatično?
Globalno segrevanje je nesramna laž!
Ko vidite da otroka, ki ima zdravnike v družini ne cepijo, potem vam je vse jasno
Ingverjeva voda
Resnica?
Ko demokrati že dve leti raziskujejo Trumpa in vse, kar najdejo so njihova kriminalna dejanja
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

7372.) twilight - stephenie meyer , knjiga je v anj jeziku

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

1659.) ata je spet pijan - dušan čater ,  knjiga je nova

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5247.) na mrzlem severu - ritchie calder

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5668.) parnik trobi nji - boris pahor

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

4304.) poletje v zgodbi v.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 8.99 €

3595.) operni spev - besedila najlepših opernih arij - smiljan samec

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 12.99 €

4628.) svetovna književnost 1 in 2 knjiga cena je za kos

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

2168.) mary anne - daphne du maurier

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj