Bančni izpisek migranta v Sloveniji: toliko je prejel na račun

Objavil/a Dajana Babič, dne 2019-11-07 ob 07:50:25
Razkrivamo dokument z nakazili, ki jih je aprila 2017 na račun od Slovenije prejel tujec s priznano mednarodno zaščito.
(Slovenske Novice: 24.9.2018)
 
Številka 1248,56 evra predstavlja znesek socialne pomoči, ki je med 20. in 24. aprilom pritekla na račun migranta v Sloveniji. To razkriva bančni izpisek, ki smo ga prejeli v uredništvo. Gre za osebo s priznano mednarodno zaščito, trdi naš vir.
 
Na spletni strani MNZ navajajo, da je taka oseba upravičena do: prebivanja v RS, denarnega nadomestila za zasebno nastanitev, pomoči pri vključevanju v okolje, zaposlitve in dela, zdravstvenega in socialnega varstva, pridobitve informacij o pravicah in dolžnostih ter izobraževanja.
 
Na račun je omenjeni tujec prejel denarno socialno pomoč, ki je aprila 2017 znašala 292,56 evra, (danes ta znaša 392,75) in še 80 evrov socialne podpore z MDDZS.
 
Koliko tujcev trenutno prejema tako nadomestilo? Denarno pomoč, do katere so upravičeni tujci, je avgusta prejelo 11 družin za 22 družinskih članov.
 
V oči pa bode nakazilo, ki ga je tujec prejel od ministrstva za notranje zadeve. Gre za nadomestilo, ki ga je prejel za nastanitev na zasebnem naslovu, ki je znašalo 876 evrov. Danes ta nadomestila izplačuje urad za oskrbo in integracijo migrantov (UOIM), gre za vladni urad, ki je pristojen za izplačilo denarnega nadomestila za nastanitev na zasebnem naslovu posameznikom, osebam s priznano mednarodno zaščito.
 
»Višina denarnega nadomestila za nastanitev na zasebnem naslovu je odvisna od števila družinskih članov. Posameznik je upravičen do največ 392,75 evra, kar predstavlja 100 odstotkov minimalnega osnovnega dohodka. Štiričlanska družina je upravičena do največ 706,95 evra denarnega nadomestila za nastanitev na zasebnem naslovu, kar predstavlja 180 odstotkov minimalnega osnovnega dohodka, ki ga lahko prejmejo za plačilo najemnine in stroškov, vendar zgolj (izključno) ob predpogoju, da ti posamezniki ne prejemajo nobenega drugega dohodka. Nakazilo enkrat mesečno prejmejo od UOIM,« so pojasnili na uradu. Dodali so še, da je petčlanska družina upravičena do največ 824,78 evra denarnega nadomestila za nastanitev na zasebnem naslovu, kar predstavlja 210 odstotkov minimalnega osnovnega dohodka, ki ga lahko prejmejo za plačilo najemnine in stroškov, šestčlanska družina pa do največ 903,33 evra, kar predstavlja 230 odstotkov minimalnega osnovnega dohodka, sedem- ali veččlanska družina pa do največ 981,88 evra, kar predstavlja 250 odstotkov minimalnega osnovnega dohodka. Zakaj je omenjeni tujec na račun prejel natanko 876 evrov, nam niso znali pojasniti, so pa dodali, da je mogoče, da je prejel nakazilo za tri mesece.
 
Avgusta je bilo oddanih 61 vlog za 113 upravičencev, mesečno sicer izdajo približno 300 izplačil, ki pa so vezana na odredbo. Tujci s priznano mednarodno zaščito lahko tako nadomestilo prejemajo največ 18 mesecev, morajo pa zanjo zaprositi vsake tri mesece. Do nje so upravičeni, če zahtevku priložijo kopijo najemne pogodbe oziroma dodatka k najemni pogodbi, veljavno odločbo o denarni socialni pomoči oziroma potrdilo o vlogi za denarno socialno pomoč, izpis prilivov na vseh bančnih računih vlagatelja in njegovih družinskih članov za zadnje tri mesece pred mesecem vložitve zahtevka ter potrdilo o dohodkih zavezanca, ki je vlagatelja oziroma njegove družinske člane dolžan in zmožen preživljati, za zadnje tri mesece pred mesecem vložitve zahtevka.
 
Na uradu še pojasnjujejo, da 75 odstotkov sredstev nameni Sklad za azil, migracije in vključevanje – AMIF, slovenski urad za oskrbo in integracijo migrantov pa doda 25-odstotni delež. Koliko denarja konkretno mesečno namenijo za to, niso razkrili
 
https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/bancni-izpisek-migranta-v-sloveniji-toliko-je-prejel-na-racun-94595

Bančni izpisek migranta v Sloveniji: toliko je prejel na račun

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2019-11-07 07:50:25 (Nov 07, 2019)
Starejša objava Novejša objava
Bančni izpisek migranta v Sloveniji: toliko je prejel na račun

Besni državljani glede 1.250 evrov mesečne »socialne pomoči« azilantu sporočajo vladi: Posiljujete svoj narod, slovenske samohranilke pa nimajo niti za kruh! Naj tudi migranti zbirajo zamaške! Potreben je upor!

Potem ko smo včeraj objavili bančni izpisek, iz katerega je razvidno, da je nek azilant aprila lani za »socialno pomoč« prejel od slovenske države 125...

SRAMOTA! POGLEJTE BANČNI IZPISEK AZILANTA! Migranti na svoje račune od slovenske države prejemajo več, kot znaša povprečna pokojnina in povprečna neto plača!

1248,56 evra socialne pomoči je med 20. in 24. aprilom lani prišlo na račun migranta, ki biva v Sloveniji, razkrivajo Slovenske novice, ki so pridobil...

ZADNJE OBJAVE
JFK jr. je živ in se bo kmalu pojavil
To niso migranti, to je ISIS - vojska klavcev
Dopis odgovornim na NIJZ (Nacionalni Ištitut za Javno zdravje)
Strokovnjak je potrdil, da je uničil podatke, ki so potrjevala povezavo avtizma in cepiv
Imamo generacijo otrok, ki je bolj bolna od njihovih staršev. Več ni potrebno dodati!!
Smrt v zibki dokazano povzročajo cepiva
Ljudje na vozičku: posledica cepiva proti gripi
Da bi prepoznali kaj TRUMP v resnici počne, je potrebno dobro poznati delovanje sveta izza kulis
Naša BEBOVIZIJA protestov proti vsiljenemu priseljevanju ekonomskih migrantov ne pokriva
ZA HRBTOM JAVNOSTI... KOT VEDNO! Vzorci krvi NOVOROJENČKOV NISO OSEBNI PODATKI? A res?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

če vas zanima, kje lahko prespite v okolici bohinjskega jezera, je najbolje, da preberete ta članek: camping bohinj - https://www.altitude-activities.com/all-you-need-to-know-about-camping-bohinj.  

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

iphone, running ios 13. earpods with lightning connector. lightning to usb cable. 5w usb power adapter. documentation.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(825) 994-3253    

Kategorija: IP telefoni

Cena: 1000 €

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

6321.) vdovec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj