Rešitev za primanjkljaj delovne sile niso migracije, ampak višje plače!

Objavil/a Dajana Babič, dne 2019-11-01 ob 08:16:10

Vodstveni naj nehajo krast. Čakaj, ne, zamenjat bagro bruseljansko, posteno placat domacega cloveka, nehat natovarjat x y folk in nomadstvo tretjega sveta, pa gotova maša.
Večina Slovenije pa se nehajte delat francoza, vi biseri.
DOM:
"REŠITEV ZA PRIMAJKLJAJ DELOVNE SILE NISO MIGRACIJE AMPAK VIŠJE PLAČE
Slovenski politiki ne zmanjka idej, kako rešiti problem primanjkljaja delovne sile. Po tem ko dnevno dopušča invazijo tisočev nezakonitih migrantov iz Afganistana, Pakistana, Alžirije, Maroka, Nigerije in podobnih držav, ki so znane po zagotavljanju "programerjev, zdravnikov in inženirjev", so se pričakovanja rešitev usmerila v vzhodno Azijo, natančneje na Filipine.

Ne zadošča poplava zakonitih migrantov iz Kosova, Srbije, Bosne in Hercegovine, ki tvorijo glavni vir nekvalificirane in polkvalificirane delovne sile pri nas. Ne, balkanizacija Slovenije ne zadošča, porebujemo do 5.000 Filipincev.

Slovensko gospodarstvo bodo seda reševali Filipinci, po tem ko ga niso rešili Afganistanci, Albanci, Nigerijci ali Srbi. Logika migracijske politike vlade RS je do konca sprevržena. V emigracijo sili letno več kot 10.000 slovenskih državljanov, ki si zaradi slabih razmer boljše življenje išče v drugih evropskih država, ZDA ali Avstraliji, spodbuja pa nezakonite migracije iz Afrike in Arabije ter zakonite z Balkana.

Vse je osnovano na napačni logiki o dobrobitih, ki naj bi jih prinašali migranti. Celovita analiza dobrobiti in stroškov pokaže, da migracije niso pareto izboljšljive in da so stroški izrazito podcenjeni. Migranti predstavljajo konkurenco v najnižjih plačnih razredih in na strani ponudbe dela skrbijo, da se plače ne zvišujejo. Hkrati povzročajo veliko breme sistemu socialne države, zdravstvu, šolstvu, izkrivljajo trg stanovanj. Da o negativnih kulturnih eksternalijah, nezmožnostih jezikovne integracije ne izgubljamo besed.

Skratka, ne zakoniti, ne nezakoniti migranti, niso rešitev zagat na trgu dela. Če ob obstoječi ceni dela, ponudba dela ni ustrezna, je ustrezen odziv lahko dvig cene dela. Da, ni potrebno biti novodobni Adam Smith in ugotoviti, da so plače v Sloveniji prenizke.

Zato bi sporočilo vladi RS in delodajalcem bilo naslednje, zagotovite spodobne plače slovenskim delavcem pa ti ne bodo odhajali v tujino in ne bo potrebe po uvozu tuje delovne sile! "

Slovenija želi uvoziti več tisoč filipinskih delavcev... https://www.24ur.com/novice/slovenija/slovenija-zeli-uvoziti-vec-tisoc-filipinskih-delavcev.html?fbclid=IwAR0OjbT7tnortXG5ahWX9H4uv9tCkPArUc5eCLekwBFRUUKAkKbxbR0qnCg

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2019-11-01 08:16:10 (Nov 01, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
JFK jr. je živ in se bo kmalu pojavil
To niso migranti, to je ISIS - vojska klavcev
Dopis odgovornim na NIJZ (Nacionalni Ištitut za Javno zdravje)
Strokovnjak je potrdil, da je uničil podatke, ki so potrjevala povezavo avtizma in cepiv
Imamo generacijo otrok, ki je bolj bolna od njihovih staršev. Več ni potrebno dodati!!
Smrt v zibki dokazano povzročajo cepiva
Ljudje na vozičku: posledica cepiva proti gripi
Da bi prepoznali kaj TRUMP v resnici počne, je potrebno dobro poznati delovanje sveta izza kulis
Naša BEBOVIZIJA protestov proti vsiljenemu priseljevanju ekonomskih migrantov ne pokriva
ZA HRBTOM JAVNOSTI... KOT VEDNO! Vzorci krvi NOVOROJENČKOV NISO OSEBNI PODATKI? A res?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

če vas zanima, kje lahko prespite v okolici bohinjskega jezera, je najbolje, da preberete ta članek: camping bohinj - https://www.altitude-activities.com/all-you-need-to-know-about-camping-bohinj.  

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

iphone, running ios 13. earpods with lightning connector. lightning to usb cable. 5w usb power adapter. documentation.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(825) 994-3253    

Kategorija: IP telefoni

Cena: 1000 €

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

6321.) vdovec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj