O migrantskem vprašanju - bravo Neue Express iz MMC-ja

Objavil/a Dajana Babič, dne 2018-12-22 ob 11:16:08

Kljub popolnoma opranim možganom blogerjev, ki objavljajo na MMC RTV se najdejo ljudje, ki razmišljajo s svojo glavo. :) Na blogih MMC RTV je izredno težko napisati karkoli zdravorazumskega, saj te takoj napade 20 udbaških pardon sorošovih dinozavrov.

No, svet se se na srečo hitro spreminja. :) Trump bo izdal po novem letu obtožnico za Hillary in Co., ki bodo romali v Guantanamo. Tudi Soroš bo dobil nazaj to, kar je hudega naredil svetu, brez skrbi. 

In zdaj bom objavila nekaj komentarjev, ki jih je "Neue Express" objavil na blogu Emonca:

***

Sem sočuten do revežev, ampak enostavno ne verjamem, da je preseljevanje rešitev problema. Več kot deset let sem tu in si enostavno ne dovolim pasti pod vpliv nikogar. Pišem točno tisto kar mislim, in to ne na prvo žogo. Ravno zato mi je všeč vsaj ta delna anonimnost, čeprav marsikdo ve kdo sem. Tudi tebi sem se predstavil s pravim imenom. 
Migracije so mnogo preresna stvar, da bi jih povezoval z Janšo in SDS. Cel svet se spreminja in Slovenija tu ne pomeni ničesar. Moti me, da se tudi obnaša tako. Za nas nekaj tisoč migrantov, (da ne govorim recimo o številki 100.000) drugačne kulture pomeni nekaj povsem drugega, kot za kakšno večjo državo. Popolno izgubo nacionalne identitete. Če vi mislite drugače, to opravičujem z vašo naivnostjo, vzgojo in zaslepljenostjo - ampak enostavno mislim, da se na moralo nimate niti pravice sklicevati. Očitno enostavno ne razumete zakaj se gre.
Prav tak posnetek pokaže nekaj za nas povsem nedoumljivega. En divjak dekletu z nogo stoji na obrazu in ji skuša odrezati glavo, druga pa v smrtni grozi nori in kliče mamo. Zraven se pa nekaj derejo Alahu akbar. Nagravžno!!! Samo ena beseda : NUKE!!! Ni za gledat, ker ti onesnaži možgane.
Seveda mi je jasno, da niso vsi taki, ampak očitno so nekateri tako zaslepljeni, da predstvljajo splošno nevarnost, ne pa nekaj marginalnega, kot se skuša to predstaviti naši bebavi politiki in kupljeni mediji.
Fake news je največja orvelovska prevara zadnjih let in ni mi jasno, kako ji nasedate....

***

 Nič se nimam za nadčloveka. Imam svojo kulturo in v tej državi nočem ne 100.000 američanov, ne 100.000 nemcev, ne francozov, ne rusov, ne angležev, ne kitajcev, ne afričanov. Toliko glede rasizma. Glede religij sem absolutni ateist, vendar je krščansko okolje del mene in vgrajeno v mojo "normalnost". Ta vera mi je popolnoma dovolj in niti slučajno nimam namena podpirati nobene druge. Zdaj boš ti o pedofilih, križarjih ipd, ampak to ni sedanja krščanska cerkev. Cerkev ima ideje, ki se jih njeni najbolj goreči oboževalci sicer ne držijo, ampak veliko je tudi pozitivnega. Verjetno je tudi pri muslimanih tako, a me niti ne briga, ker niso od tu in kot "verniki" niso dobrodošli. Vsaj meni ne. Kot posamezniki me ne motijo, če nastopajo kot skupina pa, zelo.
NUKE - mi je prva misel ob takšnih prizorih. Če bi ubili mojo hčerko in bi imel sredstva, bi jih polovil in obesil za jajca, da bi čimdlje trpeli. Jaz ne rešujem sveta. Tudi noben s tega potrtala ga ne bo. Lahko pa sanjate, bluzite in se delate lepe - resno vas noben pameten človek ne more jemati...
Je to napisano politično korektno? Zate ne?
... pol pa veš kaj naredi... dovolj imam bebavih hinavcev, ki tukaj trosite neumnosti, če bi pa do česa prišlo, bi bili pa del tiste najbolj pritegnjene drhali....

****

Če torej ne bi bilo muslimanov, mi verjetno sploh ne bi znali računati po tvoje, a ne?
Moje mišljenje je, da je evolucija mnogo širši pojem kot razvoj od opice do človeka in da pač obstajajo kritične točke, ko se nakopiči znanje in "prisili" nekoga, da kaj odkrije. Če prvi ne uspe, pride v kratkem drugi, pa tretji in tako naprej. Žal je podobno tudi z drugimi stvarmi. Kdor misli, da so recimo Atila, Džingis Kan, Julij Cezar, Napoleon, Cortez, Hitler, iznašli gorje in zlo se bridko moti. Vse to je del nas in določeno obdobje enostavno zahteva določene akcije. Če bi ne bilo teh osebkov, bi se v istem obdobju našli drugi. Ves to so le vloge, ki jih je nekdo poklican zasesti.
In v tem kontekstu govorim jaz. Ne govorim o ljudeh posameznikih, o zločinskih verah, neumnih, primitivnih in pokvarjenih rasah, ampak o posledicah, ki bodo sledile brezobzirnim, zločinskim in pokvarjenim ideologom, ki so si obuli mnogo prevelike čevlje. Zdaj pravite, da raste desni populizem. Jaz sem to brez velike pameti že davno napovedal, ker je to logična posledica tega kar se dogaja. Cel film se lahko že sedaj predvidi in verjetno se bo tudi odvijal tako, kot so se podobne velikanske neumnosti v zgodovini. Ampak osel gre le enkrat na led - človek pa vsako drugo generacijo.... Ja res je vseeno kateri in kakšni otroci se bodo igrali na naših dvoriščih čez sto let. Nas ne bo več, drugi bodo pa že navajeni in ne bodo vedeli drugače...

***

ni vse, kar je desno, populizem. To boste sposobni razumeti, ko boste enkrat razumeli, da je levičarsko razmišljanje le opcija, ne pa neka absolutna resnica in pravica, kot so vam po nesreči v šolah vbili v glave. Svet je rezultat kompromisov, saj smo ljudje zelooo, zelooo različni. Pa nista najbolj pomembni barvi kože in spolna usmerjenost, kot bi marsovec mislil, če bi bral medijsko propagando... Največji rasisti ste ravno borci proti rasizmu, ker rase sploh omenjate. Stvari bodo verjetno prišle tako daleč, da bomo čez čas morali še enkrat ugotavljati katere so dejansko neke osnovne človekove pravice....

***

 Mislim, da so migracije umetne in nepotrebne v tolikšnem številu. Niso dobre ne za okolje, ki ga zapuščajo, niti za okolje kamor prihajajo. Pretok ljudi v smislu, kot smo ga razumeli še dajset let nazaj se mi pa ne zdi problematičen. Če sosedom ne pustim prostega prehoda skozi svoje stanovanje, še ne pomeni, da ga sovražim. Hočem imeti le svoj protor, ki sem ga am pomagal opremljati in v katerem obstatajo določena pravila.
Sočutje ne bo potrebno, če bomo probleme reševali na izvoru in počasi prilagajali kompatibilnost kultur. Za tiste, ki tole povzročajo pa mednarodna izolacija in sodišče.
Tisti, ki verjamejo, da se to ne da ustaviti, so pač hinavci, ki v resnici sploh ne verjamejo v delovanje družbe...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
0
Dec 24, 2018
*Gost
Pri kratkočasenju med dnevnimi, rumenimi, trači in drugimi "resnimi" novicami (tudi znanstvenimi) je vedno strah vzbujajoče dejstvo, da bomo naplahtani, prevarani, zavedeni.


Sama laž me ne skrbi, če je omogočeno vest tudi preveriti. Največkrat to ni mogoče in se senzacije širijo tako, da se še kaj prilepi in doda, da bi bilo videti še bolj strašljivo in resnično.

Narod hlepi ravno po takih dogodkih in temu mediji pridno strežejo.

Tudi v Avstraliji se dogajajo strašne grozote. Naj prehod v prašičje leto mine čimbolj prijazno in prijetno in tako ostane celo leto 2019.
.
Imejseokej
#7
Branko Gaber
0
Dec 24, 2018
Dragi Gost, pojdi takšna in drugačna vprašanja postavljati na MSM. Tukaj nisi dobrodošel.
#6
Gost
1
Dec 24, 2018
Izbris neprimernega komentarja

Primer novinarja, ki si je izmišljeval zgodbe, je lekcija za medije | MLADINA.si

Mladi poročevalec, novinarski zvezdnik, nekdo, ki je poskušal poseči v kolesje zgodovine, je dejansko slepar in ponarej
#5
Zim Zelen
1
Dec 24, 2018
Iz leta 2016.
https://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/10-fake-novic-ki-so-zaokrozile-po-svetu.html

Borbe z lažnimi novicami nebo nikoli konca. Vedno se kdo najde z lastno priredbo dogodkov!
Pa vesele praznike brez katastrofalnih "novic".

10 lažnih novic, ki so zaokrožile po spletu

V dobi informacijske tehnologije beremo več novic kot kdajkoli prej, vendar se poraja vprašanje, koliko od teh novic je
#4
Zim Zelen
0
Dec 24, 2018
Kaj je res in kaj ni je večna dilema za "poznavalce" obravnavane materije, ki nam jo ponudijo različni mediji z namenom zabavati, kratkočasiti!


https://www.rtvslo.si/svet/evropa/spiegel-bo-ovadil-novinarja-ki-si-je-izmisljeval-zgodbe/475573

Spiegel bo ovadil novinarja, ki si je izmišljeval zgodbe - RTVSLO.si

Spiegel je zaradi domnevne poneverbe napovedal kazensko ovadbo proti nekdanjemu novinarju tega nemškega tednika Claasu R
#3
Gost
0
Dec 24, 2018
izbris neprimernega komentarja
#2
Gost
0
Dec 24, 2018
izbris neprimernega komentarja
#1
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2018-12-22 11:16:08 (Dec 22, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Making America Great Again
Francoska policija ustrelila protestnika v glavo
Obsojanje preteklosti ne prinese spremembe v sedanjosti, sprejemanje prinaša spremembo, na katero čakaš.
2019 je izjemno nevarno leto!
Domača zdravila, ki blažijo kašljanje in bolečine v grlu
Bodi prijazen do sebe in življenje te bo obdarilo s spremembo, ki jo čakaš.
Ostani v telesu v vsakem vremenu
Erik Hedenfalk: Slovenija
Novinarji v službi farmacevtske industrije!
Prebudite se!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

7216.) prešuštvo - darko žlebnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6968.) vsega po dvoje - babette cole

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 19.99 €

dober kontroling je pomemben za vsako podjetje, saj pomaga določati in spremljati poslovne cilje. moje računovodstvo vam ponuja kakovosten kontroling in redno pomoč - https://www.moje-racunovodstvo.si/kontroling

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

probiotiki so prehransko dopolnilo, ki pomagajo uravnavati črevesno mikrofloro in učinkujejo tudi na prebavo. več o samih lastnostih probiotikov: https://www.malinca.si/probiotiki-v-kapsulah.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 24 €

pegasti badelj se uporablja predvsem kot dopolnilna prehrana za boljše delovanje in čiščenje jeter. uporabimo ga lahko pri izdelavi smutijev. več o njegovem pozitivnem učinku in delovanju : https://www.malinca.si/pegasti-badelj-semena-150g.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 7 €

estrihi ali storjni tlaki se uporabijo pri izravnavi tal, hkrati pa nudijo tudi požatno zaščito in poskrbijo za izolacijo zvoka. gre za zahtevna gradbena dela, zato je potrebno, da delo izvedejo strokovnjaki. več informacij: https://www.hotenjka.si/estrihi-strojni-tlaki

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

2250.) mitološki slovarček gričar bajt koren ud domen 1986

Kategorija: Znanost in tehnika

Cena: 9.99 €

5994.) reka mura v sloveniji - franc - franc

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

1374.) kresnikovanje - ivan mermolja

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15 €

6289.) zgodbe minulega leta - rudi čačinovič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7426.) kopitarjev zbornik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

7689.) norišnica - andrej e. skubic

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 15 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj