Če bi imela denar, bi kupila Telekom. Prisežem. Pa ga žal nimam.

Objavil/a Dajana Babič, dne 2015-04-13 ob 11:02:28

Vesna V.Godina

Bistveno je, da je bila afera Veberkom šolski primer tega, kar se zgodi posamezniku ali skupini posameznikov, ki se upirajo uresničitvi interesov kapitalskega centra. So odstavljeni. Njihove politične ali kakšnekoli druge kariere je konec. Ključno za pozicijo neoneokolonije je namreč, da so v vsaki deželi v tem položaju — in Slovenija je v tem položaju — vsi ekonomski, socialni in politični procesi usklajeni z interesi kapitalskega centra (ki ga antropologi postsocializma imenujemo Zahod). Procesi potekajo tako, kot hoče Zahod. Hoče pa seveda, da ekonomski, politični in socialni procesi v državi svetovne periferije potekajo v njihovo korist. Neglede na to, če v državi v perifernem položaju povzročijo škodo.

*

Grčija je šolski primer te logike. Zahod jo maltretira in kaznuje za posledice reform, ki jih je Grčija izvedla pod modrim vodstvom Zahoda. In ki seveda niso pripeljale do zaželenih rezultatov.

Da ne bo pomote: nikoli ni bilo mišljeno, da bi reforme pripeljale do zaželenih rezultatov. Če bi se to zgodilo, bi se kapitalski tokovi in tokovi ekonomske in politične moči obrnili na način, ki Zahodu ne ustreza. Zahodu ustreza, da Grčija ne pride iz krize. Tako jo imajo v šahu. Tako so od nje močnejši. Tako sta platno in škarje v njihovih rokah. In tako je moč koncentrirana na Zahodu. Kot vemo, vedno bolj.

*

Seveda naši politiki govorijo, da se še ne ve, kdo bo Telekom kupil. Teoretično ga lahko kupi tudi kak Slovenec. Ali Slovenka. Vi. Ali jaz. Naprimer. A vsi vemo, da ga bodo kupili tujci. In to za ceno, ki bo bistveno nižja od tiste, ki jo je vlada pričakovala. Prodaja Telekoma ne bo zakrpala slovenske finančne luknje do te mere, kot je upala vlada. Kar je tudi del scenarija. Donosna in perspektivna podjetja se v kolonijah vedno prodajajo pod ceno.

Zakaj bi kupec z Zahoda za katerokoli podjetje v koloniji plačal toliko, kot je vredno, če pa lahko z ekonomsko in politično močjo doseže, da lahko tako rekoč vsako podjetje kupi po ceni, ki je nižja od realne vrednosti podjetja? Nobenega razloga ni, da bi nekdo za Telekom plačal toliko, kot je res vreden.

Še posebej, če periferno državo vodi vlada, ki ne razume igre. In njene logike. Ali pa jo razume. Pa nima jajc, da bi se ji postavila po robu. Slovenske vlade teh jajc nimajo. Se še spomnite, kako je Bratuškova zatrjevala, da v Sloveniji ne bomo zapisali zlatega fiskalnega pravila v Ustavo? Dovolj je bil en sam obisk na Zahodu, pa je že bilo pravilo vpisano v Ustavo. Prav zato gre Putin Zahodu tako na živce. On namreč razume igro Zahoda. In se mu je postavil po robu. 

Če bi imela denar, bi kupila Telekom. Prisežem. Pa ga žal nimam.

Veberkom je primer tega, kar se zgodi posamezniku, ki se upira interesom kapitalskega centra. Njegove kariere je konec.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
štulič ;)
0
Apr 13, 2015
"z" mlini na vett_ter sem menil ; uvzž vednost... ;)

https://youtu.be/CrzQoLT0cSk

PARTIBREJKERS- Hipnotisana gomila (lyrics) - YouTube

Partibrejkers- Hipnotisana gomila, Album- "Partibrejkers III " Godina- 1989.
#2
štulič ;)
0
Apr 13, 2015
Če bi imel, takšen denar, bi v v momentu stavil na, Bundes_ligo... :/

Na ud_ba press, ne trzam veččč, upravljanje je potrebno dati pravi instituciji, ki ima že v danem momentu, kompletno slovensko konjukturo in el. vode z rekami v redddd''.

Menim pa :( da bo TEŠ 3 skenslan, doklej se bo najuspešnejša hidro-elekrarna na Niagari borila s mlini na vetrovnost in obnovljivost... tam; kot rečeno, je bodočnost! :)

https://youtu.be/EgnPnE7P4to

Teška Industrija - Nikola Tesla - YouTube

Kako uzeti snagu gromu, Prometeju se misao budi. Kako pomoći svome domu, I svima, svuda gdje su ljudi!
#1
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2015-04-13 11:02:28 (Apr 13, 2015)
Starejša objava Novejša objava
Če bi imela denar, bi kupila Telekom. Prisežem. Pa ga žal nimam.

Veberkom je primer tega, kar se zgodi posamezniku, ki se upira interesom kapitalskega centra. Njegove kariere je konec.

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šembije, danes dopoldan
Obamovo resnično ime je Barry Soetoro
Bill Clinton, spolne sužnje, Pedo Otok in Lolita Express
Naši mediji in njihovi "vrhunski" dopisniki iz ZDA niso sposobni iztisnit iz sebe niti ene same verodostojne informacije o dogajanjih v ZDA
Angleški predsednik vlade posilil več kot 30 otrok
Jasno je, zakaj FB GESTAPO cenzurira
Peter Dalglish, ustanovitelj fundacije za otroke Street Kids prijet zaradi pedofilije
V mesecih pred ubojem Kennedyja ga je deep state označila za izdajalca, ker je sklepal mir z Rusijo... to isto dela deep state zdaj s Trumpom
Največji pedofilski obroč v zgodovini, 70.000 članov, predsedniki držav, člani kraljeve družine
Soros stoji za cenzuro na Googlu in Facebooku
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

7741.) poti , obrazi , pokrajine , ex ponto nemiri lirika , umetnik in njegovo delo , znamenja , nemirno leto , jelena , ženska , ki je ni , prekleto dvorišče , omerpaša latas , žeja , znamenja ob poti - zbirka ivo andrić cena je za kos

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 8.99 €

6964.) lastovka čez ocean  domovina v srcu - anton  ingolič

Kategorija: Zdravje

Cena: 18.99 €

3304.) winnetou - karl may 1-12 knjig

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 29.99 €

1882.) mojih pet življenj - gusti stridsberg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1551.) besedna umetnost ii

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 14 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne, vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 spletna stran: amikum e-pošta: info@amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo pri amikum-u so vam na voljo. ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverite našo paketno ponudbo na spletni strani inštrukcije angleščine maribor. lahko pa nas kontaktirate: gsm: 031/530-081 ali preko e-pošte: info@amikum.si preverjeno. preizkušeno. uspešno. amikum.  

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 13 €

7621.) skupinska slika z gospo - heinrich boll

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 19.99 €

7108.) umiranje na rate - dachauski procesi - igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

6972.) jetniški tič - kurt vonnegut ml.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

3095.) marija antoinetta - stefan zweig

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj