Oprostim ti, a duša me boli zaradi najinega otroka

Objavil/a Dajana Babič, dne 2015-02-08 ob 11:10:59

Izgledalo je tako idealno in tako perfektno, da sem imela že od začetka črne slutnje. Meni so govorili, da če nekaj dobro izgleda... je predobro, da bi dolgo trajalo...Nisva bila skupaj dolgo, preden sem zanosila in zanositi sem si želela zelo zelo. Kako zelo sem si želela otroka... Imela bi ga s komerkoli, samo, da bi končno postala mama. Mogoče je bila to ta past. V glavnem... ta moj prvi zakon mi je še vedno tak misterij... Zakaj za boga sem s tako brznino in s tako velikimi plašnicami rinila v to. Pač... dobro je zgledalo. Kako, da nisem opazila znakov, ki so se pojavili že takrat, ko sploh še nisva bila poročena, ko sem bila tri - štiri mesece noseča in sva šla skupaj na morje. Že tam sva se kregala zaradi neumnosti. Že takrat me je hotel pustiti. Kar sam je hotel oditi in me pustiti samo, nosečo. Kateri znaki so to bili? Da ne bo vstal zjutraj takrat, ko je treba za na zajtrk, ampak, da bo vstal takrat, ko se njemu zahoče. Da prepušča svoji mami stvari, ki bi jih moral opraviti on. Da kar neha govoriti, če ga kaj sprašujem... Ampak... kaj pa bi lahko naredila, bila sem noseča z njim in to, da sem bila noseča je bila v bistvu edina stvar, ki sem jo res hotela. Sem si rekla.... bom potrpela, se bo spremenil, ko se bo rodil otrok.

Ko se je rodil otrok... najprej pol leta sploh skupaj nisva bila, ker... ne vem zakaj natančno, vedno je bil kakšen izgovor. Meni se niso odprle oči, imela sem majhnega otroka. Pač... nisi imel še redne službe, jaz tudi ne, in sem živela pri svojih starših, tam kjer je varno, ti pa v drugi državi, v drugi kulturi... pravzaprav na drugem planetu. Čez pol leta smo le začeli živeti skupaj. Našla sva si kak posel, skupaj sva delala stvari, ki si jih ti zrihtal, otroka je medtem čuvala tvoja mama.

Ko smo bili mi trije skupaj... bilo je prelepo, punčka je bila majhna... bila je otrok, ki ima svoja starša ob sebi. Kaj je lepšega za otroka? Punčka je bila presrečna. Jaz sem bila že malo nezadovoljna, a sem se zavoljo nje krotila. Ona je bila pač srečna s svojima staršema in jo je malo brigalo, kaj imata onadva med sabo. Otrok ima rad mamo in očeta, ne glede na to, kaj imata onadva med sabo. 

Začelo se je s prvim skupnim božičem s taščo. Oz. takoj po prvem skupnem božiču, ko naj bi šli k njej na kosilo. Zakaj k njej na kosilo? A sem poročena s tabo ali z njo? V bistvu je imela vsa ta zgodba s tabo vir v tvoji mami, ki je bila ves čas del zgodbe. Jaz sem hotela imeti moža in otroka in tvojo mamo pač samo takrat, ko je bilo treba tega otroka čuvati. Ti si pa začel porivati svojo mamo naprej, da je delala stvari, ki bi jih moral ti..Takrat je bilo pravljice konec, otrok je bil star eno leto. 

Jaz sem bila trmasta in nisem hotela videti in vedeti, kaj se dogaja. Hotela sem imeti zakon, hotela sem imeti moža in otroka skupaj. Hotela sem imeti vse. In sanje. O tem, kako bomo skupaj živeli, kam bomo šli... ne pa, da se mi sanje podrejo po enem letu...

Začela sem se zadirati nate, pa nisi odgovarjal. zaprl si se kot školjka. Nisem razumela, da bi morala biti tiho, da ne bi smela žalit. Imela sem svoj prav! Šel je ven, ne da bi povedal kam in kdaj pride. Zjutraj je spal do desetih, enajstih... dvanajstih... Šel je na stranišče in bil tam eno uro, šel se je tuširat in bil pod tušem eno uro.

Vse, kar si počel, si počel neskončno dolgo. Nič nisi govoril. Pogovarjal si se edino z najino punčko, ki je takrat hodila v vrtec.

Jaz sem se zadirala vate, te stalno nekaj spraševala, ti si bil tiho. Bolj sem jaz spraševala, kdaj boš prišel, kam greš, bolj si bil tiho. Bolj si bil ti tiho, bolj sem jaz norela od besa. Sploh nisi več govoril, niti, ko si prišel, niti ko si odšel. Otrok, če je bil prisoten, je čutil napetost med nama. Jaz sem od začetka pazila, da otroka ni bilo poleg, ko sem ti govorila grde reči. Potem sem začela žaliti na glas in kričati, ko je bila tamala zraven. Enkrat sem jo držala v rokah, kričala sem nate, ti pa si prišel in me vpričo nje udaril. To me sploh ni bolelo, bolelo me je to, da je otrok pogledal najprej mene, potem tebe in zajokal. Bolelo me je to, da je bolelo otroka! Ni bilo več nobenih skrivnosti pred njo, Bila sva tam kot nekake pošasti, ki se ne prenašata in zadirata en na drugega in se delata lepa pred njo. Zdaj se še tega nisva več počela. Zdaj je bilo vsem vse jasno.

Čez nekaj dni je meni počil film, otrok je spal, ti si igral tetris na računalniku, ki sva ga dobila od tašče... Jaz pa sem se odločila, da umrem, saj nisem mogla več živeti tako... Rekla sem si... dost mam!!!  Nekje sem prebrala, da se da tako umreti, da se enostavno odločiš, da gre tvoja duša stran od tebe. In pač umreš. Sedela sem na stranišču, ure in ure.... naprej sem se hotela obesiti z vrvjo za na kljuko, ker pa to nikakor ni šlo, sem sedela tam in prosila Boga, naj me vzame k sebi.  

Ker me Bog ni in ni hotel vzeti k sebi, sem poklicala najino prijateljico in ta je dosegla, da si se odselil od naju k svoji mami. Tja, od koder si prišel. 

Otrok te je videl skoraj vsak dan, tako, da si nisem zaradi tega belila las. Jaz sem bila na svojem, ti pri svoji mami. A jaz sem bila nesrečna, jaz sem hotela svojega moža nazaj. Hotela sem imeti moža, otroka, družino, še več otrok. Ti si takrat enkrat rekel, da hočeš ločitev, jaz pa za to še slišati nisem hotela. V tistem času sem se zelo trudila, da bi lepo izgledala, da bi te dobila nazaj. Hodila sem na fitnes, lepo sem se oblačila, ko sem prišla k tvoji mami, kjer si živel, sem bila pridna in nisem nič težila. 

Nič ni pomagalo... bila sem kot neobstoječa smet, ki je tam samo zato, da tebe preizkuša, če si dovolj trden moški, da me ignoriraš do konca... Oh, pozabila sem povedat, kako bedno sem se počutila v vseh tistih časih, ko sem bila na papirju poročena... Hodila sem naokoli po svetu, na žurke, k prijateljem in govorila, da sem poročena. Saj sem res bila! Mož pa varno pospravljen pri svoji mami, vse, kar bi moral on narediti, je naredila njegova mama. Tako sem bila poročena v bistvu s svojo taščo.

Tako je minila tudi najina ločitev, ki se je končno zgodila in tudi moja omamljenost in nesprejemanje tega, da je tak kot je in da se ne bo spremenil, tudi, če se na trepalnice postavim. Pa sem čez pol leta spoznala drugega moškega, s katerim sem imela otroke, ki sem jih hotela imeti s tabo.

Bolečina v zvezi s tabo je ostala, kljub temu, da sem bila z drugim in da sem imela še druge otroke. Potem smo se preselili nazaj v domovino in najina punčka je ostala za eno leto pri tebi. Potem sem zvedela, da imaš drugo žensko... in moj otrok je govoril lepo o njej...No, tista ženska ni dolgo zdržala pri tebi, nekaj mesecev (tako dolgo smo bili mi skupaj).

Moja punčka je prišla k meni in tukaj hodila v šole, V vsakih počitnicah je hodila k svoji babici... v bistvu k tebi. Včasih te je videla, včasih ne... sem vprašala, kako je bilo... oh, tako kot je vedno bilo, saj poznaš papija. Preživnine ni plačeval nikoli. Premalo je zaslužil, da bi mu rubili. Potrudil se je, da je imel tako delo, da mu ne bi bilo treba plačevati za svojo lastno hčer!

Poslušala sem od bivše tašče, da jaz hočem samo denar... Za otroka je skrbela ona.

Enkrat sem pri hčerki v njeni denarnici videla fotko, ko smo se slikali vsi trije. To je bila edina fotka, kjer smo vsi trije skupaj. Stisnilo me je pri srcu... Zaradi nje,,,

Potem je najina punčka končala srednjo šolo in odšla k babici, da bi tam hodila v službo. Razumela sem, da išče stik s tabo. Preselila se je v isto mesto, takoj, ko je lahko, samo, da bi bila blizu tebe. V štirih mesecih je videla očeta samo enkrat. Ni ji voščil za rojstni dan. Povedala mi je, kako žalostna je. No ni napisala, da je žalostna... samo vedela sem, da je. Rekla je, naj ji njenega očeta ne omenjam več.

Videla sem njene objave na FB-ju, da so ji všeč moški, ki imajo brado... sem ji povedala zakaj, ker je imel njen oče brado, ko je bila ona še čisto majhna.

In tako je moj otrok zrasel v odraslo žensko, jaz pa sem se že zdavnaj otresla ideje, da se bo spremenil. Ni se, ravno tak je, kot je bil. Skriva se pred svojo hčerko, za katero ni nikoli plačeval. In ker nikoli ni plačeval misli, da je zaradi tega ne sme videti. Sram ga je. nerodno mu je. Vem.

Ona pa ne bi rada njegovega denarja. rada bi imela svojega očeta. Tudi zdaj, ko je že odrasla. 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
5
snow-run
0
Feb 28, 2015
Zakaj ga ne poisce in mu pove?
#5
Zlobni
0
Feb 08, 2015
Predstavljam zanimivega avtorja, tokrat malo bolj vedrega, drugikrat pa je temačen, za nekatere, zatežen, toda vedno govori iz sebe.
Prevoda nimam, se opravičujem, ampak že glas in glasba govorita zgodbo :-)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=fnSeQRE5HEU

STEFAN SIMIĆ - SA DVADESET I NEŠTO - YouTube

STEFAN SIMIĆ - SA DVADESET I NEŠTO Autor: Stefan Simić Govori: Mile Vasiljević - SA DVADESET I NEŠTO - Sa osamnaest godi
#4
Ana Kos
1
Feb 08, 2015
Dajana, zdi se mi, da si pronicljiva, zdi se mi, da si se veliko naučila skozi leta življenja. Imaš jasen pogled na nekatere dogodke v svojem življenju.

Bodi blagoslovljena - ti in tvoji dragi, predvsem otroci! <3
Naj bo tudi tvoji taveliki hčerki dobro - ob tej zgodbi imam posebej v mislih njo!
#3
vidovič ferk sandra
1
Feb 08, 2015
:( velikokrat se zgodi :(
#2
mike 1968
1
Feb 08, 2015
Dajana, žalostna zgodba.
#1
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2015-02-08 11:10:59 (Feb 08, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Svetlana Mikhailovna in Elena Aleksandrova imata seminar na Reki 30.1. in 1.12.
Mnogi kljub dokazom ne verjamejo, kako zelo škodljiva so cepiva, saj so sestavine, ki jih vsebujejo, tako grozljive, da je težko verjeti, da je to možno. Pa je.
Pred nami so aretacije akterjev globoke države!
Intervju s Swerdlovom o kontroli uma
Zakaj se sredstva za zdravljenje otrok ne pridobijo avtomatično?
Globalno segrevanje je nesramna laž!
Ko vidite da otroka, ki ima zdravnike v družini ne cepijo, potem vam je vse jasno
Ingverjeva voda
Resnica?
Ko demokrati že dve leti raziskujejo Trumpa in vse, kar najdejo so njihova kriminalna dejanja
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

velika ponudba nadomestnih baterij za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, clevo, dell, fujitsu, gateway,.. na zalogi je veliko baterij. hitra odprema. cene baterij se gibljejo med 25,00€ in 100,00€. 

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

7081.) kaznilnica v snegu - gaston charlet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

15.) menuet za kitaro - vitomil zupan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4333.) njeno življenje - guy de maupassant

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

156.) gostilne na slovenskem

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

1084.) vzgoja otrok v težavnih obdobjih - dr. benjamin spock

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

1709.) šopki za adama venijo - andrej blatnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj