Roža se boža. Lepota duše se boža, neguje... Nikakor se tega ne uničuje

Objavil/a Dajana Babič, dne 2014-12-02 ob 09:11:31

Vsak ima LASTNO NOTRANJE POLJE. Zasadite DIŠEČ VRT po lastni izbiri.

*

Lepa je umetniška slika, a ta lepota stoji, stoji, stoji...napaja nas, ko drugače ne gre. Lep je potoček, ki nenehno žubori, žubori, žubori...Potoček je v nenehnih spremembah. Nenehne spremembe so ZDRAVO ŽIVLJENJE.

*

Roža se boža. Lepota duše se boža, neguje...Nikakor se tega ne uničuje.

*

PROCESI IN FIKSACIJE, KAJ STOJI IN KAJ SE VRTI... Za življenje je prav, da tečejo procesi. Ko jih ni, ni fajn. Zgodijo se nam zastoji. Zato, delajmo osebnostni in duhovni razvoj in ga podpirajmo na vseh ravneh življenja.

*

Krepak človek je sam svoj. Zrelo ve, kaj je prav in ne popušča, Ne počepa pred silo duševnega nezdravja in nezrelosti. Bori se za NARAVNI RAZVOJ.

*

Diši, diši, diši...po naravne razvoju diši. Vsi moramo malo popustiti ZA ŽIVLJENJE.

*

Naj naše globine, višine in širine ne bodo beg. Naj bodo RAZVOJNA ISKANJA.

*

Razvojna hrana se išče za vsa čutila. V praznih percepcijah ni razvojne hrane. Tu je prazna slama.

*

Pišem samo zato, da nam zadiši razvoj. Vse te vsebine so v vsakem človeku.

*

Šele duševno zdravi in zreli pridemo do miru in harmonije v sebi, do najvišje stopnje ravnovesja. Kdo ni rad zdrav? Jaz sem rada.

*

SAMI; SAMI; SAMI...razmišljajmo o vsem sami. Res je naravni razvoj lažji, ko imamo razvojnega partnerja. Vendar, ko pogoji niso idealni, se je treba znajti, veslati, flikati, pobirati drobtinice...Vse je dobro, kar podpira naš razvoj. * Razvoj je povsod, kjer so naša čutila.

*

Ne izdajajmo in ne prodajajmo SVETO.

*

Lepa je umetniška slika, a ta lepota stoji, stoji, stoji...napaja nas, ko drugače ne gre. Lep je potoček, ki nenehno žubori, žubori, žubori...Potoček je v nenehnih spremembah. Nenehne spremembe so ZDRAVO ŽIVLJENJE.

*

Zdravo je vse, kjer smo lahko pristni, sproščeni in kjer ne izgubljamo sebe. 

*

NTIMA/ZASEBNOST; notranje/zunanje polje

Kaj nas muči? V našem naravnem notranjem polju se dogajajo nenehne spremembe. Ko smo v slabem stiku sami s sabo, ne znamo potreb našega notranjega polja skomunicirati. Potem počepamo, se prilagajamo...in če to traja predolgo, izgubljamo sebe.

Naj vas ne bo sram povedati, kaj želite.

V intimnosti imamo naravno pravico zastopati lastno notranje polje. V zasebnosti imamo pravno pravico zastopati lastno zunanje polje. To nam pripada...vsem nam.

*

MOŠKI (včasih tudi ŽENSKE) IN DUHOVNI RAZVOJ

Realiteta ni lahka. Včasih nas zunanje polje tako obteži, da notranjega vzporedno ne moremo živeti. V takih življenjskih situacijah in kontekstih sem jaz vedno POTRPEŽLJIVO ČAKALA...Vendar ne pasivno. Vedno sem nekaj kupčkala za razvoj: knjige, revije, želje, videnja...Ko ni bilo časa za predelavo, sem odložila na poličko.

Samo to vem, da je v meni vedno tlela želja živeti dobroto in lepoto in to SKUPAJ...v odnosu...odnosih...z drugimi...v družbi.

*

Kaj stoji, kaj se vrti, kaj teče, kaj leti, kaj se potaplja, kaj potuje, kaj hodi, kaj teče....ČAS in PROSTOR....ali mi sami znotraj tega?

*

Vse kar je zdravo, mora imeti življenjsko vez. Če te ni, potem ni smisla.

*

Razvoj ni TOČKA. Najti se mora prostor in čas za NARAVNI RAZVOJ. Največja napaka je, ko zahtevamo od ljudi, da se nahitro prilagodijo umetnim kriterijem. Tako najbolj izgubljamo sebe. UMETNI KRITERIJI SO POSTALI BOLJ POMEMBNI OD SAMEGA ŽIVLJENJA. Za koga mi živimo...zase ali za neka plastična potrjevanja.

*

Ko zapustimo človeško in izberemo nečloveško, trpi naš naravni razvoj.

*

Duševno zdrav in zrel človek je kot SONCE, greje. Nihče ni v celoti duševno zdrav ali zrel...gre samo za manjše in večje celote...pomembno je, da se razvojno premikamo v to smer.

(Biserka Kapo Kukman)

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2014-12-02 09:11:31 (Dec 02, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Hvala
Obsojanje
Sindikat kmetov Slovenije
Intervju s Putinom (Oliver Stone)
Francija je postala prva država v Evropi, ki je prepovedala vseh 5 pesticidov, ki ubijajo čebele
Sistem ni propadel, tako je bil ustvarjen!
Največji strah
Mislite, da je ameriška vlada zaprta, ker ni denarja za zid? Tako seveda misli MMCRTV in ostali Soroševci
Trenutek, ko ugotoviš, da je teorik zarot imel prav...
Objavljeno v FB skupini Duša 598061 291319 88 Soul
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

darilni boni terme so vedno lepo darilo in vsakdo jih je veselil. presenetite svoje najbližje in jim privoščite razvajanje v toplicah in wellnessu.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor ste športni navdušenec in ste se že srečali s športnimi stavami, potem se vam zagotovo splača poizkusit vašo srečo preko ene izmed največjih športnih stavnic na svetu bet365 -  https://www.sportni-portal.com/bet365

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor želite imeti nadzor in enostaven pregled nad svojimi zaposlenimi potem vam zagotovo prav pride storitev evidenca delovnega časa, ki jo nudi podjetje špica. več o tem: https://www.spica.si/oprema/programska-oprema-za-registracijo-delovnega-casa

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

plišaste igrače so ponavadi najljubši otrokove igrače, saj jih vedno prenašajo naokoli in z njimi tudi spijo. oglejte si pestro izbiri igrač: http://www.majtoj.si/igrace-za-otroke/plisaste-igrace.html

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

laneno seme je dobro za zdravje, saj vsebuje velik delež vlaknin in je obogateno z omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami. uporabimo ga lahko pri različnih jedeh, najbolje pa je, da se ga zaužije pri zajtrku. več o samih lastnostnih lanenega semena: https://www.malinca.si/laneno-seme-500g.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 2 €

want to sell sony pxw-fs7 xdcam super 35 camera system used  for few months and in a great condition. full options and never faulty before.lens are 100% great and the camera is clean. the camera is in perfect condition, less usage only for a few month: only serious buyers should contact me.   package content:   body cap viewfinder eyepiece grip remote control wireless lan usb module (ifu-wlm3) for sony vpl-e200 series projectors wireless remote commander (rmt-845) wa adaptor bracket mpa-ac1 ac adapter for evi d100 ccd camera bc-u1 battery charger bp-u30 lithium-ion battery 2 x power cord usb cable cd rom with manuals limited 1-year warranty parts, 90-days labor.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(403) 618-3970  

Kategorija: Kompaktni digitalni fotoaparati

Cena: 5000 €

pri izbiri mobilnega operaterja je pomembno tudi pokritost njegovega omrežja. omrežje podjetja a1 je danes sigurno boljše, kot je bilo v preteklosti. za več informacij obiščite njihovo spletno stran: https://www.a1.si/omrezje/o-omrezju.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7216.) prešuštvo - darko žlebnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6968.) vsega po dvoje - babette cole

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 19.99 €

dober kontroling je pomemben za vsako podjetje, saj pomaga določati in spremljati poslovne cilje. moje računovodstvo vam ponuja kakovosten kontroling in redno pomoč - https://www.moje-racunovodstvo.si/kontroling

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

probiotiki so prehransko dopolnilo, ki pomagajo uravnavati črevesno mikrofloro in učinkujejo tudi na prebavo. več o samih lastnostih probiotikov: https://www.malinca.si/probiotiki-v-kapsulah.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 24 €

pegasti badelj se uporablja predvsem kot dopolnilna prehrana za boljše delovanje in čiščenje jeter. uporabimo ga lahko pri izdelavi smutijev. več o njegovem pozitivnem učinku in delovanju : https://www.malinca.si/pegasti-badelj-semena-150g.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 7 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj