Kako boli blog

Objavil/a Dajana Babič, dne 2014-08-12 ob 21:18:55

Že osem let in pol razkrivam svoje misli nevidnemu virtualnemu občinstvu, ki potem na to, kar povem reagira. Ali pa tudi ne. Prišla sem leta 2006 na Delo-blog, kjer sploh nisi mogel izbrisati komentarjev. Pač bil je enostaven blog in zraven so bili komentarji. Ujeta sem bila v medsebojno obstreljevanje dveh psihičev, ki sta menjavala imena...Včasih sta pisala z mojim imenom, tako, da nisem več vedela, če sem jaz jaz...

Tale prvi krst je trajal nekaj mesecev, dokler nisem pobrala šila in kopita in odšla na eDnevnik. EDnevnik je spal nekaj let, pred tremi leti, pa se je tam pojavil "mesar", ki je komentiral vse, kar sem tam napisala in objavljal moje poste na njegovem blogu. Zame se nihče ni zavzel. Pa tudi, če se bi, ni nič pomagalo. Tip je... "mesar", brutalnež, ne razume, da me ne zanima in da me to, kar je počel ni ganilo in ni impresioniralo. Tip je na nivoju otroškega vrtca. 

In zdaj, po enem letu sem slišala, da nisem bila preveč prijazna?????????????

Ne, nisem bila prijazna in nisem hotela biti prijazna! Tip me je dobesedno virtualno posiljeval, zraven pa se je delal... "oh, kako zabavno, cela vas se zabava".

Meni ni bilo zabavno. Žal pa sem vztrajala predolgo, namesto, da bi od tam ušla. Pač lekcija. Če te nekdo terorizira in ne moreš situacije rešiti drugače, kot da greš stran, potem pojdi stran, ne čakaj še eno leto!

Meni se zdi blog fantastična stvar. Lahko pa postane seveda zelo boleča, če se nate vsede kakšen vampir. Razen tega te ljudje sprašujejo vse sorte. In seveda vedo vse o tebi, vedo, kako živiš, kako vzgajaš otroke in kje dobijaš denar, ki si ga seveda nisi zalužil.

Mislim, da sem jaz s tem, da sem toliko časa pisala blog zelo "zrasla", kot se moderno reče in dobila trdo kožo. Resnično velja tukaj: "Kar te ne ubije, te okrepi".

Zdaj si enostavno ne dovolim, da me kdorkoli ponižuje ali mi govori, da sem jaz nekaj, kar pač nisem. Ne dovolim!

In potem me še vedno sprašujejo, zakaj to počnem in zakaj pišem blog. Pač, to mi je všeč. Navadila sem se. Nisem nikomur nič dolžna. Ne bom se delala prijazno zato, da bom nekomu všeč. Če sem ti všeč, sva lahko virtualna prijatelja, če ti nisem všeč, se me prosim izogni.

Jaz tudi ne hodim nikamor komentirat, kjer mi človek ni všeč. Pač, vsak lahko piše svoj blog. Pusti tiste, ki ti gredo na živce pri miru. Ne razlagaj jim, kaj je narobe z njimi. Pusti jih pri miru!

p.s. Ne pišem bloga za to, da mi bo kdo komentiral gor. In ne pišem bloga, da bom komu ugajala. Mogoče so me na začetku komentarji fascinirali. Zdaj se mi pa včasih še odgovarjati ne da. 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ana Kos
1
Aug 13, 2014
Dajana, takole rastemo, kajne? ;)
#15
Dajana Babič
0
Aug 13, 2014
Ana... a sem kdaj zanikala, da nisem bila prijazna? A kje piše, da moraš biti prijazen?

Ni smisel mojega blogovanja to, da sem jaz prijazna!!!!!

Ja, vem, da si me branila in hvaležna sem si zato!

Ampak v tistem primeru ni nobeden mogel narediti nič. Razrešilo se je pa tako, da sva midve prišli od tam na PW, kar tudi ni tako slabo.:D
#14
štulič ;)
1
Aug 13, 2014
O Andrej, third eye vizija mi veli kdo.si, ma te nikakor z Van Morissonovim likom ne povežem. :/
Vrni mi Zappo al' pa vsaj gun, da lijevski mash! :)

Dajana je vsekakor povezovalna in se skozi vsa ta leta bori za bonton in subtilnost in je še vedno takisti otrok socializma, ki živi v prepričanju de, kdor ni z man_oj je proti men'!

(in potem ti še reče ne kapiraššš, hej stari moj.... :))


https://www.youtube.com/watch?v=Zwr6MBiZjK4

The Doors Im a spy... - YouTube

The Doors I'm a spy. Driving on the 60 fwy Montebello to East Los Angeles.
#13
Dajana Babič
0
Aug 13, 2014
Ne spomniš se imena svojega bloga? Madona no... :) Drugače sva pa midva stara borca, začela sva istega leta in bila sva tarča... samo, da jaz takrat pač nisem kapirala, da moram grde komentarje pustiti.

No, jaz jih še vedno brišem. In na FB-ju imam striktno ljudi, ki so z mano. Če narediš kaj proti meni, greš ven.


Pač, tak je moj red.
#12
Andrej T
0
Aug 13, 2014
Ne vem, Dajana, se ne spomnim ne imena, kaj šele gesla, vsaj 5 let nisem tam nič objavljal. Lani sem odpovedal net na Siol-u, tako so mi ukinili tudi njihov e-mail, preko katerega sem bil na blogos prijavljen, tako je zame to zgodovina, pozabljena zgodovina.
#11
Dajana Babič
0
Aug 13, 2014
Kaj ti si bil na Siolu? In tvoje ime?
#10
Andrej T
0
Aug 13, 2014
Sam se glede reakcij na moje pisanje sploh ne obremenjujem. "Blogat" sem začel, pravzaprav sem bil celo ene vrste iniciator blog strani, leta 2006 na takrat famoznem portalu Obala.net, portalu, ki je bil namenjen samo Obali in vsemu, kar se je v zvezi z njo dogajalo, toda kaj kmalu je portal postal popularen po vsej državi, veliko fešto smo zato naredili, saj je portal mesečno dosegel že 110 tisoč obiskov, po popularnosti je bil zelo visoko na takratnih lestvicah.

Ker smo tam bili vsi anonimni in samo z "nicknejmi," je lahko vsak pisal, kar mu je na pamet padlo. Jao, jao, kakšne vse komentarje sem takrat bral pod mojimi blogi, pljuvanja in žaljivke vseh sort, toda brisal nisem nobenega, enostavno sem vse ignoriral, to pa take anonimneže najbolj boli. Kasneje sem uvdel "prakso" puščanja objave bloga ne več kot 24 ur, kdor gaje bral, ga je bral! Rotili so me, naj tega ne delam, toda ni jim uspelo. Nekaj kasneje mi je crknil hard disc in sem izgubil več kot 200 mojih blogov, zato sem začel vse znova, no, začel, nadaljeval tam, kjer sem ostal.

2008 sem začel objavljati bloge na Siol-u, vs ese je ponovilo, komentarji so v večini bili izpod vsake kritike, toda nisem se obremenjeval z njimi, sploh jih nisem več bral. Najhujše je bilo, ko sem pisal o mojih pogledih na kontracepcijo, splav, religijo, poltiko etc., etc. No, nič posebnega, saj se glede teh tem v SLO najbolj lomijo kopja. Imam na blogosu še vse odprto, toda že nekaj let nisem tam nič objavil.

2009 pa sem se ustalil na FB in tam poleg vsega ostalega začel objavljati t.i. "zapiske," kot tam bloge poimenujejo, seveda z manjšimi ali večjimi pavzami, saj se občasno tudi za več mesecev od tam oddaljim, deaktiviram račun. Kar se tiče blogov na FB, praktično ne bi imel pripomb glede komentarjev, ki so se od samega začetka kar množili, toda sčasoma so komentarji in replike poniknili, toda FB je zgodba zase. Trenutno sem spet aktiven, toda samo formalno, ena pisna in ena glasbena objava na dan sta dovolj.

Zdaj pa sem na Dajanino prošnjo tu na PW pa če komu paše ali ne, nekaterim že nisem po godu, toda nič zato, ne gane me, ne obremenjujem se, kar sem že v prvem stavku tega komentarja zapisal. Amen! ;)

#9
Ana Kos
1
Aug 13, 2014
Hehe, jaz sem rekla, da nisi bila preveč prijazna. Saj res nisi bila. Če bi poiskala kakšne komentarje iz tistih časov, bi videla, da je res tako. ;)
Tudi si včasih ponavljala in ponavljala kakšne stvari in vedno znova se je spet začel prepir.
Vsaj moj spomin to pravi.

Sicer pa ... jaz sem velikokrat Ivu rekla, naj neha, napisala precej mailov in zasebnih sporočil, mislim, da tudi uredništvu. Tako da se je kdo zavzel zate.

O, še marsikaj bi lahko rekli o vsem tem ... o našem odraščanju na spletu.

Vse dobro želim!
#8
Artemis Butterfly
1
Aug 12, 2014
<3 Live and let live <3

Kako čudovit bi bil svet, če bi se vsi tega držali. Dajana, ti pa vztrajaj pri pisanju, ne glede na okolico, kajti v pisanju je nekaj mističnega in očiščujočega.
#7
Dajana Babič
0
Aug 12, 2014
Miha...Blogos ja... Pa dva moja lastna blogovska portala. Pa to imam cele romane za povedat.

Pač... to je bil moj otroški vrtec (eDnevnik), ostalo je bila osnovna šola. Zdaj sem pa tukaj na PW-ju v srednji šoli.:)
#6
Miha
0
Aug 12, 2014
blogosa sploh omenila nisi :/ . Nekateri ste se kalili tudi tam.
#5
Azra .
0
Aug 12, 2014
Zlobni:)
#4
Dajana Babič
1
Aug 12, 2014
Zlobni, saj ni bil problem on, ampak jaz, ki sem mislila, da se bo on spremenil ali pa nehal. Pač lekcija za naju oba. :D

Je vse v redu, Zlobni. Nimam zamer. res ne.Gremo naprej. :)
#3
Zlobni
2
Aug 12, 2014
Saj veš Dajana sonček, da sem spremljal dogajanje in poskusil umiriti mehanika, ampak je očitno v njemu nek prirojen strah pred močnejšim v duševnem smislu, da se je odzival na tak način. Drugače ne zna in ne zmore to je vedno znova dokazoval in Bog mu pomagaj, čeprav trdi, da ga ni.
Imej se lušno in pomirjeno :-o
#2
M. H.
0
Aug 12, 2014
Dajana :)
#1
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2014-08-12 21:18:55 (Aug 12, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Foto: Migranti vlomili in uničili vikend v Perudini pri Vinici
Policija skušala pomesti pod preprogo, da je ilegalec v obdobju desetih dni posilil dekleti na Metelkovi in na Kardeljevi ploščadi!
Vozilo, v katerih so bili migranti povzročilo nesrečo v Novem Vinodolskem
Milan Vidojević: Živimo kot sužnji globoke države in novega svetovnega reda
JFK jr. je živ in se bo kmalu pojavil
To niso migranti, to je ISIS - vojska klavcev
Dopis odgovornim na NIJZ (Nacionalni Ištitut za Javno zdravje)
Strokovnjak je potrdil, da je uničil podatke, ki so potrjevala povezavo avtizma in cepiv
Imamo generacijo otrok, ki je bolj bolna od njihovih staršev. Več ni potrebno dodati!!
Smrt v zibki dokazano povzročajo cepiva
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

bi radi imeli rjuhe v takih barvah, ki se ujemajo s prevlekami za odeje in vzglavnike? kupite jih lahko pri https://minu.si/collections/rjuhe. še lažje pa je, če pri njih naročite kar celotno posteljnino. preverite njihovo ponudbo.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

če vas zanima, kje lahko prespite v okolici bohinjskega jezera, je najbolje, da preberete ta članek: camping bohinj - https://www.altitude-activities.com/all-you-need-to-know-about-camping-bohinj.  

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

iphone, running ios 13. earpods with lightning connector. lightning to usb cable. 5w usb power adapter. documentation.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(825) 994-3253    

Kategorija: IP telefoni

Cena: 1000 €

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj