Ljudje razumejo to, da smo vsi eno narobe in sicer tako, da moramo biti vsi enaki

Objavil/a Dajana Babič, dne 2015-03-23 ob 10:20:34

Kakšna zabloda! En človek je popolnoma drugačen od drugega človeka. Tudi, če gre za dva človeka, ki sta iz iste družine. Ampak s tem, da je vsak človek drugačen od drugega ne pomeni, da je s tem kaj narobe! Kar velja za enega človeka, ne velja za drugega! Včasih velja tudi za drugega, včasih pa ne! Če zame velja, da ne jem mesa, to ne pomeni, da je drugi človek, ki je meso zaradi tega slab!

Jaz rada hodim na morje, drugi rad hodi v hribe. Jaz imam rada tako glasbo, drugi imajo radi popolnoma drugačno glasbo. Jaz imam najrajši rusko literaturo, drugi je ne marajo. Meni je všeč en igralec, drugemu je ta igralec zoprn. Meni je všeč ta hrana,. drugemu se od te obrača želodec. Je zaradi tega s komerkoli karkoli narobe? Ne!

Zakaj bi ljudje imeli vsi enako radi oz. vsi enako sovražili? Zakaj bi se vsi ljudje oblačili v modro, njihova najboljša hrana je pizza in vsi najraje pijejo koka kolo. Se hecate? Kadarkoli so skušali ljudi zedinjevati na podlagi tega, da morajo vsi ljudje biti enaki je to privedlo do totalitarizma!

Ni Vrhovne Komande! Nikogar ni, ki bi določal, kaj nekdo lahko in česa ne sme. Vsak človek ima v sebi vodstvo, ki ga vodi v pravo smer. V njegovo unikatno, popolnoma njegovo smer! Vsak človek natančno ve, kaj mu paše in kaj ne. A to, kar velja za enega človeka ne velja nujno za drugega!!! Zato ni pravil. Obstaja samo eno pravilo: "Kar daješ ven, boš dobil nazaj". In vsi mi se nenehno učimo. Če naredimo večkrat nekaj v neko smer, kjer nas boli, potem vemo, da moramo nekaj spremeniti, da se to ne bo več ponovilo. Vsi mi imamo vodstvo v sebi.  Prisluhnimo sebi. Vprašajmo se, kaj bi radi počeli, če ne vemo. Vprašajmo samega sebe! Vprašajmo vodstvo v sebi. Ne sprašujmo drugih, ker oni ne vedo. Oni vedo zase, ne za vas!!! Navsezadnje smo mi najbolj pomembna oseba, ki jih imamo. Ko smo mi v ravnovesju z drugimi, potem se vse uredi. Ko je človek povezan sam s sabo in s svojo dušo, se mu začenjajo dogajati stvari, ki si jih je vedno želel. To je takrat, ko se človek umiri in ko je zadovoljen s tem, kjer je. Če pa je človek v nenehnem stresu, v nenehni naglici, v nenehnih skrbeh, potem pa ne dopušča, da se mu zgodi to, kar si želi.

Ko bomo to razumeli, bomo razumeli recept, po katerem se nam uresničuje to, kar si želimo,.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Dajana Babič
1
Mar 25, 2015
Hvala za komentarja, Lara. Se strinjam.:)
#3
Lara Arh
0
Mar 24, 2015
Oprosti, prej mi ni vsega prilepilo... nekaj internet nagaja.

No e, tole si dobro napisala. Vendar pa ne pozabi: ne počni drugemu tistega, česar bi ne želela, da drugi stori tebi. To je 1. pravilo samovzgoje, predvsem pa SVOBODE. ;) :)

Pa navsezadnje si napisala - boomerang efekt - kar daš, dobiš nazaj - zato se ne čudi, če napačno daješ in na neprave konce, če nazaj pokasiraš ;) :) :) Igra je enostavna in zelo, zelo preprosta. :)

Ne rabiš povsod kjer stopi tvoj korak netiti ognja za seboj ;) In tudi ne rabiš prestavljati srednjeveških grmad v današnji čas. Živi danes, za danes. Če preteklosti nimaš rešene ne moraš neobremenjeno vstopati v aktualni svet in se ne čuditi temu, da se ti zgodovina na vsakem koraku ponavlja. Sami smo tisti, ki se lastne zgodovine in vzorcev osvobajamo. Ne bo nas osvobodil svet in tudi ne zmerjanje, blatenje ali prepričevanje ostalih v svoj prav. Svoj prav vsak izmed nas najbolje ve sam zase in v resnici ne potrebuje zanj nobene potrditve. Če živi v skladu z njim in je nastrojen v smer, da nikomur ne škodi, bo dobil samo dobro nazaj.

In res je. Ne rabimo biti vsem všeč. Dovolj je, če smo všeč nam samim. Pa ne, ker bi bili močni, saj je dvom prisoten v vsakem človeku in bi bila universalna farsa razmišljati da obstaja nekdo, ki dvoma ne pozna. Le da ga eni priznavamo, drugi ne. Eni sprejemamo lastne manične depresije, drugi se proti njim borijo.

Kako si že napisala: "Bolj se proti nečemu boriš, več tega imaš."
Tako je. Se globoko strinjam. Predpogoj za ljubezen je sprejeti sebe in sebe ljubiti zaradi vrednot, ki so tebi lastne. Vendar, če ti te vrednote dajejo pravico gaziti preko drugih teles, potem je z njimi nekaj krepko narobe.

Čustev je nešteto in potrebno se jih je naučiti prepoznavati in ločevati. Biti jezen ali biti besen se razlikujeta od sovraštva.

In biti depresiven... človek je depresiven tam, kjer ne vidi izhoda, ne pa ker bi bil žalosten.

Z žalostjo ni čisto nič narobe, saj dovoljuje da se občutimo in pri sebi prečistimo misli in dejanja...

Tako da ja... malo reda moramo pri sebi narediti. To je to. In ko ga imamo, nimamo nobene potrebe učiti drugih življenja saj se zavedamo, da bo moral vsak poiskati svojo pot do vsega tega.

Eni pač pridejo prej na vrh hriba, eni kasneje. Eni nikdar ne pridejo, drugi umrejo nesrečni... izbira je naša. Pri vsaki stvari.

To je razlog, da sem ateist. Ako vem, da sem si za vse sama kriva, ne potrebujem Bogov in verovanj. Ne obsojam pa nobene vere, dokler človek iz nje črpa pozitivno energijo za bivanje s sočlovekom in ustvarjanje prijaznejšega sveta okrog sebe.

Še enkrat, poudarjam; lepo si tole napisala.
#2
Lara Arh
0
Mar 24, 2015
No e, tole si dobro napisala. Vendar pa ne pozabi: ne počni drugemu tistega, česar bi ne želela, da drugi stori tebi. To je 1. pravilo samovzgoje, predvsem pa SVOBODE. ;) :)
#1
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2015-03-23 10:20:34 (Mar 23, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Priča ste največji izdaji v zgodovini
Številčni nizi Grigorija Grabovoja za vsak dan v mesecu
Grigori Grabovoj: Pomlajevanje
Za mrtvega priti nazaj v svoje telo je tako kot za živega ozdraveti od prehlada
Če boste imeli srečo...
Prava narava sveta III.
Prava narava sveta II.
Prava narava sveta I.
5 načinov manifestacije
Vpiši državo in glavno mesto
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2018
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Oglasi

7707.) mravlje prihajajo - peter tremayne

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

0191.) drobec - sebastian fitzek

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 19.99 €

2587.) klatež v oklepu – colin forbes

Kategorija: Leposlovje

Cena: 12 €

4641.) svetloba mladih let - vida lasič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5033.) jamovhrib – mihael lotrič (elegija o jamovhribu)

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

3572.) ukradeni čoln -  anton corel

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 14.99 €

3994.) sos , vancouver - arthur hailey

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 8.99 €

1427.) od ječe do ječe - jugoslovanke v kaznilnicah fašistične italije 1941 - 1944

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 10.99 €

4444.) tarzanova smrt - josef nesvadba

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5465.) reci mi sandro - janko perat

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7307.) živa trska - kolo drugo ix knjiga

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 13.99 €

7426.) kačji pastir v jantarju 1 del - diana gabaldon

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj