Društvo CZPNN

You got to fight for your right to be human
Civilno združenje za pravičnost, napredek in nadzor
Alpska cesta 62, 4248 Lesce telefon: 031 597 488,

Prijatelji (31)
Bojan Mehle
Azra .
Aco Mitrovic
Rastko Plohl
Vili Kovačič
Damjan Gorenšček
Klavdija Zebec
Božo žabjek
Spremljevalci (58)
Andreja Napotnik
Dolar Nusa
Irena Straus
Bibalka Bibalka
Boris Forštnarič
Petak Renato
Pibomarco M.
Finka Čupić

Kategorija: ljubljansko.okro��no.sodi����e

Na tem zidu še ni objav.

O zidu:

Lastnik zidu: Društvo CZPNN

Tip zidu: Osebni zid

Kreiran: 22.06.2014 00:33 (Jun 22, 2014)


Civilno združenje za pravičnost, napredek in nadzor /v nadaljevanju bsesedila CZPNN/ je slovensko neprofitno in nepolitično društvo, ki se bori za varovanje temeljih človekovih pravic in sboščin. Podlaga za delovanje CZPNN  je Evropska konvencija za človekove pravice iz leta 1948 z vsemi svojimi aneksi in drugimi njej podrejenimi dokumenti med katere sodi tudi Ustava Republike Slovenije in njej podrejeni zakonov in aktov.

CZPNN je bilo ustanovljeno dne 16.02.2007 in v svojem ustanovnem aktu vsebuje sledečo

PREAMBULA

Civilno združenje za pravičnost, napredek in nadzor (v nadaljevanju besedila CZPNN) bo delovalo v duhu splošne deklaracije za človekove pavice iz leta 1948 ter na podlagi vseh aktov, ki sledijo iz nje, vključno z Ustavo Republike Slovenije.

Deklaracija slehernemu nalaga dolžnost do skupnosti, v kateri je edino mogoč svoboden in popoln razvoj njegove osebnosti (29. člen Deklaracije o človekovih pravicah), uresničuje svoje interese in dolžnosti tudi tako, da se prostovoljno združuje. Člani združenja si za to prizadevajo, da bi državne ustanove v Republiki Sloveniji delovale skladno s slovensko ustavo in veljavnimi zakoni in v duhu splošne deklaracije o človekovih pravicah.

S svojim združevanjem v uvodoma navedenem združenju se člani združenja aktivno vključujejo v procese uresničevanja takšne družbe v Republiki Sloveniji v katero bo resnično v celoti mogoč svoboden in popoln razvoj osebnosti slehernega človeka in državljana, z namenom ustvarjanja pravičnosti in napredka v korist slovenskega ljudstva in človeka, ne glede na to iz katerega dela sveta ta človek ali ljudstvo izhaja, oziroma kje živi, kakšne vere je, ter kakšno barve kože to ljudstvo ima in kakšni politični opciji pripada.

Člani CZPNN to imajo za človekovo in državljansko pravico in dolžnost od katere člane združenja nihče ne more in ne sme odvezati, še manj pa tako pravico članom združenja prepovedovati, da jo nebi izvajali in uresničevali.

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v bližini radovljice prodam staro stanovanjsko hišo, ki je bila po nekaterih podatkih zgrajena 1802 leta kot pritljična hiša. kasneje je bilo nadzidano prvo nadstropje. hiša leži na zemljišču v velikosti 2222 m2 v mirnem naselju malo stran od glavne ceste kropa-radovljica.

Kategorija: Slovenija

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj