KAKO MUČIJO PAVLA KODRA - BIVŠEGA POŠTENEGA FINANČNIKA V ELANU

Objavil/a Društvo CZPNN, dne 2015-02-14 ob 09:58:17

Včasih, pred mnogimi letih sem služboval v Zaporih Ljubljana, Oddelku zaporov v Radovljici, ki je bil pozneje ukinjen. Ta oddelek je bil lociran dobre tri kilometre od begunjskega Elana. Nikoli ne bom pozabil neke noči, ko so slovenski policisti v Oddelek Zaporov pripeljali nekega človeka, ki je pri sebi imel več potovalnih torb polnih umazanega perila. Bilo je očitno, da so človeka pobrali ali z morja ali iz kakšnih toplic. Osebno tega človeka nisem poznal. Ko sem ga popisoval v zaporske evidence sem na novo sprejeto osebo to lahko počel le na podlagi njegovih osebnih dokumentov, potnega lista ali osebne izkaznice.

Iz dokumentov sem lahko razbral, da gre za gospoda Pavla Kodra, ki je v uradnih krogih Republike Slovenije, še posebej pa v lokalnih krogih veljal za "velikega kriminalca in barabo." Celo osebno sem verjel, da je Koder resnično »velika baraba in lopov.«

Pozneje se nikoli ni potrdilo, da bi to bilo tudi res.

Kot sem že uvodoma omenil, osebno gospoda Kodra takrat nisem poznal ampak sem o njemu le v javnosti slišal en kup nečednih govoric, ki jih je takrat z zlorabo samega sebe okoli trosil »pošteni in napredni« slovenski režim, z tovarišem Milanom Kučanom na čelu. Takrat sem celo verjel, da je gospod Koder res "velika baraba in kriminalec." Ker sem bil pod popolnim vplivom takratnega režima sem osebno tudi mislil tako o njemu. Danes ko se je vse to pokazalo kot lažno prikazovanje človeka kot nedolžnega posameznika, pa me je danes zaradi tega samega sebe sram.

Danes pa sem o tem človeku več ko prepričan, da je bil takrat več kot pošten državljan Republike Slovenije /domoljub celo/ in da je bil preganjan s strani Kučanove elite, za to, da bi se ga v javnosti čim bolj oblatilo in se ga kot poštenega človeka posameznika "stlačilo v isti koš" z drugimi kriminalci, torej tam kjer mu nikoli kot takem ni bilo mesto.

Temu gospodu so sodili in ga preganjali kot nedolžnega posameznika. To "divje delo" sta opravila slovenska policija, Okrožno državno tožilstvo v Kranju in Okrožno sodišče v Kranju, po tem ko je to isto okrožno sodišče nad njim kot nedolžnim posameznikom izvedlo svojo "pravično in nepristransko kazensko preiskavo."

Vse je potekalo pod taktirko takratnih slovenskih veljakov, ki so tako kot danes tudi takrat imeli v svojih rokah svoje odvetnike, državne tožilce, sodnike in javne pravobranilce, ki so tako kot danes usposobljeni le še za kraje in ropanja, a pravni red in pravo sta jim vedno bolj tuja.

Glede na do sedaj napisano, pa sem prepričan tudi v to, da gospod Koder kot pošten in popolnoma nedolžen posameznim prstaka posledice krivične sodbe. Glede tega, pa se lahko samo vprašamo koliko slovenskih državljanov gnije po slovenskih zaporih obremenjenih s taki montiranimi sodnimi postopki v katerih so končali kot nedolžni posamezniki samo za to, da se nikoli ne bi izvedelo kako so politični veljaki kradli in si basali denarce.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zlobni
0
Feb 16, 2015
CZPNN je pomagalo in to še vedno počne s pravno, moralno in drugačno pomočjo .
#2
Stoyan Svet
0
Feb 14, 2015
tule je dokaj jasna obrazložitev zakaj Pavla Kodra vlačijo po zaporih; ker je obtožil Milana Kučana, da je osebno iz Elana dobil za 400 000 nemških mark.
Več tule; http://www.politikis.si/?p=142098

Razkrivamo: Režim 80-letnega Pavla Kodra (eks Elan) sistematično uničuje, ker je “p

Danes so na ljubljanskem sodišču ponovno obsodili nekdanjega finančnika Elana Pavla Kodra. Obsodili so ga na 7 let za ka
#1
Društvo  CZPNN
Društvo CZPNN
Objavil/a 2015-02-14 09:58:17 (Feb 14, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
NEVERJETEN MAFIJSKI OBRAČUN MED SLOVENSKIMI SODNIKI
NEZNOSNA DVOLIČNOST SLOVENSKE POLITIKE KI BREZ DVOMA VODI K PROPADU SLOVENIJE
MALOUMNI SLOVENSKI SODNIKI IN NJIHOV KONEC (1)
KAKO SO ME DEJANSKO IZGNALI IZ SLOVENIJE
Sodni mlini KOT JARA KAČA PETNAJST LET STARA SODNA ZGODBA DOBIVA NOVA IN NOVA POGLAVJA
SODNI MLINI
OKROŽNO SODIŠČE V LJUBLJANI JE SKLENILO (3 del)
OKROŽNO SODIŠČE V LJUBLJANI JE SKLENILO .... (2. del)
OKROŽNO SODIŠE V LJUBLJANI JE SKLENILO (1. DEL)
DOBRI IN SLABI LJUDJE....
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v bližini radovljice prodam staro stanovanjsko hišo, ki je bila po nekaterih podatkih zgrajena 1802 leta kot pritljična hiša. kasneje je bilo nadzidano prvo nadstropje. hiša leži na zemljišču v velikosti 2222 m2 v mirnem naselju malo stran od glavne ceste kropa-radovljica.

Kategorija: Slovenija

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj