Kako bo Luka Mesec še enkrat izterjal že plačano vojno odškodnino od Nemčije?

Objavil/a Društvo CZPNN, dne 2014-07-30 ob 23:00:38

Ne vem kaj slovenske vrle politike sili v to, da v slovenskih javnih medijih in na druge načine tako brez kančka slabe vesti lažejo in zavajajo pokradeni, izropani in posliljeni slovenski narod. Neverjetna laž se je sedaj izcimila iz ust enega mulastega političnega "strokovnjaka", s priimkom Mesec, sicer šefa Združene levice /ZL/. 

Vse je videti kot, da bi bivši komunisti in njihov podmladek mrzlično iskali "zunanjega sovražnika", ki ga Slovenija v zadnjem času vedno bolj potrebuje, pa ga ne najde, da bi bil odgovoren za kraje in ropanja po slovenski državi. Mladi šef ZL se je tokrat obregnil kar ob Republiko Nemčijo, jo obtožil, da ni plačala vojnih odškodnin iz 2. svetovne vojne in podobne neumnosti. Tako po njegovih besedaj naj bi Nemčija Sloveniji iz tega odškodninskega naslova dolgovala 3,5 milijardi €. Ta denar bi vrli šef ZL kar od Nemcev izterjal in obnovil slovenske izropane in pokradne socialne sklade. 

Po razpoložljivih podatkih je vojna odškodnina za vojno škodo iz 2. svetovne vojne bivši Jugoslaviji bila dosojena in iz strani Nemčije tudi v celoti plačana, nato pa razdeljena po nekem dogovorjenem ključu med njene republike, med katere je takrat sodila tudi Slovenija. Tako mladi šef ZL brez kančka slabe vesti lažno obtožuje Republiko Nemčijo, od katere potemtakem ni mogoče nič več izterjati, zlasti pa ni mogoče od te države terjati dvojno plačilo vojne odškodnine. 

Tako laž neizprosno izpodbija ena druga resnica, ta pa je, da so slovenski vrli politiki enostavno pokradli slovenske socialne sklade in na ta način spravili slovensko socialo "na beraško palico." Sedaj je za to krajo socialnih skladov seveda kriva Republika Nemčija, pa še celo pokojni Tito, ki naj bi po besedah nekaterih neodgovornih komentatorjev "celo vse stlačil v svoje žepe." 

In kako bi šef ZL od Nemčije izterjal vojno škodo, ki je že zdavnaj plačana in ki je leta nazaj "šla skozi riti Jugoslovanov" tudi Slovencev?

Samo upam, da šef ZL ne bo s "svojo vojsko" kar napadel Republiko Nemčijo in od nje tako "izterjal" že enkrat izterjano in plačano vojno odškodnino iz 2. svetovne vojne. 

Ali to pomeni, da smo končno našli "zunanjega sovražnika" ki bo končno edini odgovoren za vse kraje in ropanja skladov v Sloveniji?

Ali smo za to volili to mulasto bando, ki je tako daleč, da bi izropane in pokradene socialne sklade v Sloveniji obnavljala kar z meglo?

Socialo bi financirali s povračilom škode iz druge svetovne vojne - zurnal24

Slovenija mora od Nemcev izterjati 3,5 milijarde evrov škode, ki je bila povzročena med drugo svetovno vojno, poudarjajo v ZL.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Branidom
1
Aug 09, 2014
Levi zmedenci imajo vedno ideje, kje bi vzeli nekomu drugemu denar za svoje fantazijske plane.
#18
Ana Kos
1
Aug 01, 2014
Nimam nič proti mladim na splošno, prav rada sodelujem z njimi, je pa res, da mladim še manjka tega, česar zelo mlad človek ponavadi nima - modrosti.
#17
resonan
0
Aug 01, 2014
Dejstvo je. da Nemčija nikoli ni poravnala celotne vojne odškodnine Jugoslaviji. Plačala je manj kot polovico.
Za kakšna mešetarjenja je pri tem šlo,je zapisano v dokumentih iz 70-tih in 80- tih..
Prav tako še niso izplačane odškodnine posameznikom.
Navajanje, da je Nemčija poravnala vse, je torej napačno.
Samo toliko...
#16
Mihec
1
Jul 31, 2014
Mihec je vse prečital. Resonan pa izgleda da ni. V glavnem, spet se lovi meglo, czpnn ima popolnoma prav!
#15
resonan
0
Jul 31, 2014
Mihec, kar vse preberi. Ne gre samo za odškodnine izseljenim, mobiliziranim... Še mnogo tega je. Ampak ste nekateri preveč zmanipulirani v igri vodilne združene klike: *Prodajmo narodu zgodbo o rdečih in belih, mi bomo pa v miru skupaj plenili!*

Pa kdo govori o tem, da bi vaša odškodnina morala pripadati državi?!
#14
Mihec
0
Jul 31, 2014
Resonan, tole pa ni isto, prijatelj dragi. Na odškodnine veteranov se res čaka, tudi moja rodbina ima zahtevo in tega denarja, če bo kdaj izplačan ne mislimo šenkavati republiki Sloveniji. To je denar od ljudi. Trpeli so namreč ljudje!!! Spet bi rdeči s tujim kurcem po koprivah mlatili.
#13
resonan
0
Jul 31, 2014
Samo nekaj sestavkov o neplačani vojni škodi.
Kdo torej meša meglo ?

http://www.rtvslo.si/pda/?&c_mod=pda&op=blog&func=entry&id=62314&public=pub

http://www.mladina.si/142706/se-pomnis-nemcija-svoj-dolg/

http://www.sodisce.si/znanje/sodna_praksa/visja_sodisca/33305/

http://www.dolenjskilist.si/2008/03/07/1438/zarisce/clanek/Slovenija_naj_izterja_vojno_odskodnino/

www.dnevnik.si/slovenija/izgnanci-v-drugi-svetovni-vojni-se-vedno-cakajo-na-odskodnine
#12
Thor
0
Jul 31, 2014
Resonan, nehajte mešat meglo! Pokaži, kje je to?
#11
azra
1
Jul 31, 2014
Tudi jaz sem tako slišala, pa ne vem ali je res ali ne.
Tudi spomnem se več ne natanko, vem pa da sem slišala nekje po TV, da so nam namesto tega dali kredit in smo bili vsi zadovoljni in srečni.
#10
resonan
0
Jul 31, 2014
Mesec ima prav! Tudi Azra! Vojna odškodnina je bila dosojena, ne pa tudi plačana v celoti.. Takšne informacije imam tudi jaz.
#9
fuga
2
Jul 31, 2014
Pogoj, da si pri ta_rdečih je, da je bil ata komunistični borec, da je vse življenje prejemal oziroma bil deležen vseh privilegijev, ki mu jih je ponujala komunistična oblast, imel dvojno štetje, izkoristil vso zdravstveno oskrbo po sistemu - a smo se zato burili - ter je imel mega penzijo, in jo ima še sedaj. Ta penzija je bila navadno boljša, kot moja visokošolska plača. Kmalu bom imel 40 let delavne dobe in zdi se mi, da že toliko ali celo več let delam za te presnete komunistične borce kajti, že moji starši so delali zanje. Ne čudim se, da bom na koncu imel 700 prosvetarskih evrov pokojnine, ali še manj. To je magična meja. Borčevski otroci pa imajo še sedaj privilegije, ali so si "priborili" boljše položaje, ali so v vladi ali pa so enostavno tajkuni. Nemško vojno odškodnino je pa brez nadaljnega že Tito pobasal.
#8
azra
0
Jul 31, 2014
Možno, da sem dobila napačne informacije.
#7
Rak stari
3
Jul 31, 2014
"In kako bi šef ZL od Nemčije izterjal vojno škodo, ki je že zdavnaj plačana in ki je leta nazaj "šla skozi riti Jugoslovanov" tudi Slovencev?"

Samo tako, kot znajo levičarji, s pomočjo višjih in vedno novih davkov doma.
#6
Zlobni
1
Jul 31, 2014
Miha, to sem vse doživljal, nekaterim , predvsem mlajšim je potrebno več razlage, starejšim pa odstraniti zaveso iz oči !
#5
Društvo CZPNN
2
Jul 31, 2014
To bo vse rešil Luka Mesec, ko bo od Nemčije izterjal 3,5 milijarde odškodnine za škodo povzročeno Sloveniji v II. svetovni vojni, leprav je v Lukovi rešitvi mečken problemček, to je, da Nemčija nima pojma o njegovih nebulozah.
#4
Miha
2
Jul 31, 2014
Nekateri govorijo o zlatih časih socializma. Za ovržbo te teze bi potrebovali več besed, tukaj pa samo na kratko. Časi so bili zelo trdi, vendar smo postopno napredovali, čeprav smo zaostanek za sosedi Avstrijci povečevali NE zmanjševali. To pa na račun ekonomije, ki ni bila sposobna sama sebe vzdrževati. Treba pa je poznati nekaj ekonomske zgodovine, preden promoviramo radosti ”najboljšega sistema na svetu”, kot smo mu včasih rekli. Vsekakor pa se velja spomniti na sledeče, saj smo imeli:

več kot 100 MILIJARDNO “STRATEŠKO” AMERIŠKO POMOČ Jugoslaviji. V manj kot 40 letih je Jugoslavija od zahoda dobila več ekonomske pomoči kot po Marshalovem planu Nemčija. Podobno danes Amerika financira Egipt, zaradi miru na Bližnjem vzhodu.

poleg 8 urnega šihta in delovnih sobot, par/ nepar za vožnje z avtomobilom tudi policijske preglede na mejah in nepozabne devizne pologe za izhod iz države

armado 2 MILIJONOV NEZAPOSLENIH NA ZAČASNEM DELU V TUJINI. Še pomisliti ne smem, kako bi ti ljudje ostali brez dela doma v Jugoslaviji. Odšli so najboljši, od tega Slovencev preko 250.000. Sprva so jih na meji streljali, potem so izračunali, da se jih da izkoristiti.

imeli smo PRILIVE ZDOMCEV ZA FINANCIRANJE BANKROTIRANEGA GOSPODARSTVA in menjalnim tečajem v veliko škodo zdomcev

NEMŠKE REPARACIJE, iz katerih je zrasla kakšna tovarna, še več pa jih je poniknilo v investicijskem bankrotu, ljudje – državljani, posamezniki pa smo se za reparacije obrisali pod nosom

Leta 1987 smo imeli 22 MILIJARDNI DOLARSKI ZUNANJI DOLG. OBRAČUNANIH, NE PLAČANIH OBRESTI JE BILO ZA CCA 85 MILIJARD DOLARJEV.

imeli smo ŠTEVILNE PROPADLE PROJEKTE MILIJARDNIH VELIKOSTI, kot je danes TEŠ6 in je bil nekoč EKK Velenje, katerega strošek nas je stal cca 2,1 milijarde eur

in imeli smo 4 NAJMOČNEJŠO ARMADO V EVROPI, ki je na koncu v svoji agoniji sanjala o super soničnem avionu in nas je leta 1991 napadla

na koncu pa smo imeli še 2000 ODSTOTNO HIPERINFLACIJO IN 4 METRE DOLGE MENICE, ki so si jih tiskala podjetja kar sama. Skratka imeli smo številne tiskarne denarja, ne samo eno - na znanem beograjskem Topčideru.

podeljenih je bilo 6 MILIJONOV MEDALJ ZA UDARNIKE socialističnega dela. Tovarne medalj so bile tedaj najbolj rentabilna podjetja.

V 80 letih smo dobili REPRODUKCIJKE VERIGE, ki so ukinjale tržno gospodarstvo in so uvajale ANARHIJO in SAMOVOLJO.

kriminala ni bilo, KER GA NI BILO V MEDIJIH. Celo zdravniških napak ni bilo, ker niso prišle v medije

imeli smo – proti koncu socializma, VSAKO LETO NOVO VLADO brez volitev in vsako leto bolj, podobno kot danes, nerealen ekonomski stabilizacijski program.

IMELI SMO ČLEN 133, ki je uzakonjal represijo nad SVOBODO MISLI IN GOVORA. Nekateri mediji ga, za nekatere teme in nekatere pisce, selektivno zvesto in učinkovito uporabljajo še danes.

Še pomnite tovariši, oziroma zlati časi socializma, ki nikoli niso obstajali!

Tito kot spomin na »boljše« čase, ki jih ni bilo
#3
Društvo CZPNN
0
Jul 31, 2014
Azra, mislim da se motiš....
#2
azra
0
Jul 30, 2014
Tudi jaz imam informacije, da to ni bilo plačano.
#1
Društvo  CZPNN
Društvo CZPNN
Objavil/a 2014-07-30 23:00:38 (Jul 30, 2014)
Starejša objava Novejša objava
Socialo bi financirali s povračilom škode iz druge svetovne vojne - zurnal24

Slovenija mora od Nemcev izterjati 3,5 milijarde evrov škode, ki je bila povzročena med drugo svetovno vojno, poudarjajo v ZL.

ZADNJE OBJAVE
NEVERJETEN MAFIJSKI OBRAČUN MED SLOVENSKIMI SODNIKI
NEZNOSNA DVOLIČNOST SLOVENSKE POLITIKE KI BREZ DVOMA VODI K PROPADU SLOVENIJE
MALOUMNI SLOVENSKI SODNIKI IN NJIHOV KONEC (1)
KAKO SO ME DEJANSKO IZGNALI IZ SLOVENIJE
Sodni mlini KOT JARA KAČA PETNAJST LET STARA SODNA ZGODBA DOBIVA NOVA IN NOVA POGLAVJA
SODNI MLINI
OKROŽNO SODIŠČE V LJUBLJANI JE SKLENILO (3 del)
OKROŽNO SODIŠČE V LJUBLJANI JE SKLENILO .... (2. del)
OKROŽNO SODIŠE V LJUBLJANI JE SKLENILO (1. DEL)
DOBRI IN SLABI LJUDJE....
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v bližini radovljice prodam staro stanovanjsko hišo, ki je bila po nekaterih podatkih zgrajena 1802 leta kot pritljična hiša. kasneje je bilo nadzidano prvo nadstropje. hiša leži na zemljišču v velikosti 2222 m2 v mirnem naselju malo stran od glavne ceste kropa-radovljica.

Kategorija: Slovenija

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj