Dekle z naslovnice 2017: Predstavljamo 6 finalistk

Objavil/a Cosmopolitan .si, dne 2017-03-01 ob 13:16:02
cosmopolitan_dekle_z_naslovnice_2017_finalistke

Predstavljamo šest očarljivih finalistk natečaja Dekle z naslovnice 2017. Med njimi bomo izbrali edinstveno dekle s posebno življenjsko zgodbo in poslanstvom, ki bo vzor Cosmo bralkam. Izbira ne bo preprosta, saj so dekleta zelo simpatična in posebna. Zavedajo se, kaj hočejo, in so za uresničitev svojih sanj pripravljena vložiti veliko truda.

Kaja Vidmar. Starost: 21 let. Kraj: Ljubljana
Ustvarjalna plesalka, model, športnica, kozmetičarka in izdelovalka nakita.

Ukvarjaš se z različnimi stvarmi, med drugim sinhroniziraš risanke. Katere?

Sinhroniziram serije na otroškem programu Nickelodion, večinoma posojam glas najstnicam, malim dečkom in deklicam, dojenčkom, občasno tudi kakšni starejši gospe s hripavim glasom. Svoj glas sem posodila tudi znanemu junaku Jelenčku Joniju in njuni prijateljici podlasici Vilmi. V risanki Krila sem posodila glas Streli in drugim ženskam vlogam aviončkov. Moja najljubša je Katara v risanki Avatar, ki ima moč upravljanja vode. Sinhroniziranje risank me sprošča in mi daje pozitivno energijo.

Katere so zate najpomembnejše vrednote?

Cenim ljudi, ki so spoštljivi, iskreni in vredni zaupanja. Veliko mi pomenita tudi vljudnost in pozornost.

Katere lastnosti najbolj ceniš pri sebi?

Borim se za lastno pravico ali pravico drugih, družine, prijateljev, znancev ali živali. Sem zelo ustvarjalna, kreativna in polna umetniških idej. Dosežem vsak svoj zadani cilj, ker sem vztrajna. Sem tudi zelo čustvena, saj mi ljubezen in pozornost do svojih ljubljenih veliko pomenita.

Katera je tvoja največja razvada?

Pozno hodim v posteljo, kar pa ni slaba razvada. Največ idej za svoj nakit, ki ga ustvarjam, namreč dobim zvečer. Takrat imam čudežno veliko energije in najlažje razmišljam. Včasih med ustvarjanjem v pisarni čas prehitro mineva in pozabim na uro.

Kakšni ljudje te navdihujejo?

Ljudje, ki si upajo in živijo življenje z veliko pozitivne energije in se na svoji poti ne pustijo motiti. Imajo širok pogled na svet in ne sodijo drugih. Predvsem pa me navdihujejo samozavestne in ponosne ženske, ki hkrati premorejo iskreno čustvenost in občutek za zdravo konkurenco.

Vanesa Vargek. Starost: 21 let. Kraj: Maribor
Edinstvena makeup artistka, študentka marketinga in blogerka.

V svoji predstavitvi si napisala, da si zaradi zbadanja na račun svoje drugačnosti postala najboljša različica sebe. Kako ti je uspelo dobiti trdo kožo in ostati samosvoja?

Najprej želim poudariti, da je trajalo leta, preden sem dobila trdo kožo. Na začetku sem si tudi sama mnenje drugih preveč jemala k srcu. A sčasoma sem ugotovila, da nikoli ne bom zmogla zadovoljiti vseh ljudi.

Zakaj torej ne bi preprosto počela, kar želim? Po čem se razlikuješ od drugih?

Od drugih se ne razlikujem le po kratki frizuri, ampak tudi po dejstvu, da sem vedno iskrena in pristna. Kot makeup artistka pa kljub še vedno prisotnemu stilu Kim Kardashian ostajam zvesta svoji udarnosti in drznosti ter se prilagodim obrazu posameznice. Vsekakor prisegam na drugačnost.

Nam zaupaš kakšno lepotno skrivnost pri LIČENJU? Recimo, kako obvladati metodo senčenja in svetlenja, da dosežete idealno ovalno obliko obraza, ne da bi vedeli, kakšna je vaša oblika?

Predstavljajte si, da izbirate oblačila za svojo postavo. Temna oblačila predstavljajo senčenje, svetla svetlenje. S senčenjem skrijemo dele obraza, ki nam niso všeč oziroma izstopajo iz ovalne oblike, s svetlenjem pa naše ljube dele poudarimo. Še več lepotnih skrivnosti, idej in nasvetov najdete na moji Facebook strani in blogu pod imenom Vanesa's Vanity Makeup.

Kaj je najlepša stvar, ki jo je kdo rekel o tebi?

'Ko bi le jaz bila tako pogumna in se ne bi zmenila za mnenje družbe.' Navdušilo me je, da punce opazijo, da počnem stvari po svoje in tako kot meni ustreza. Še bolj pa sem bila vesela, da sem bila tej punci za vzor. Želela si je biti podobna meni!

Kaj sporočaš Cosmo dekletom?

Imejte se rade, ne skušajte na vsak način ustreči zahtevam družbe in bodite to, kar ste. Živi se samo enkrat in zakaj bi to priložnost zapravile in bile nekaj, kar niste? Vaša edinstvenost je večna, trendi oziroma modne in lepotne muhe pa prej ali slej minejo.

Patricija Golob. Starost: 23 let. Kraj: Maribor
Pozitivna in dobro organizirana pustolovka.

Kaj najbolj ceniš pri ljudeh?

Poštenost in spoštljiv odnos.

Kaj te najbolj osrečuje?

Zelo me osrečujejo nekateri ljudje. Glavni vir moje sreče pa sta moj dragi in čokolada.

Kaj počneš v prostem času?

Kadar imam popoldanske obveznosti, svoj prosti čas aktivno izkoristim zjutraj. Jutro začnem s telovadbo in glasbo. Ne morem si pomagati, da ne bi zraven tudi malo zaplesala (smeh). Kadar imam prosto popoldne, pa večino časa preživim s svojim fantom. Rada igrava biljard ali pa si vzameva dan za razvajanje v wellnessu.

Kaj ti pomeni prijateljstvo?

Moja definicija prijateljstva se je skozi leta zelo spremenila. Bila sem optimistična in v ljudeh sem videla samo dobro. Pravo prijateljstvo je zame nekaj posebnega in iskrenega. Ob pravih prijateljih začutiš povezanost in obojestransko zaupanje. Prijatelji te sprejmejo, takšno, kot si, kljub negativnim lastnostim. Zavedajo se, da te poznajo bolje od večine ljudi, zato ti znajo ščititi hrbet. Verjamejo vate in te podpirajo. Po zaslugi Cosmo natečaja za dekle z naslovnice sem dobila potrditev, da imam čudovite prijateljice.

Kaj je najbolj drzna stvar, ki si jo naredila?

Definitivno moj odhod od doma brez strinjanja svojih staršev. Vendar pa sem to storila, ko sem bila polnoletna in je to moja pravica. A je še vedno drzno, če ne kar predrzno, da sem to ušpičila že tako zgodaj. Takrat sem prvič in najbolj razočarala družino. Poleg tega pa vseeno v svojem življenju ne bi spremenila ničesar. Zaradi vseh situacij sem takšna, kot sem, in mi daje vero vase in prepričanje, da mi bo uspelo uresničiti vsako vizijo. In nič hudega, če mi bo kdaj spodletelo.

Kakšni so tvoji življenjski cilji?

Še vedno odraščam, spoznavam sama sebe in se razvijam v žensko. Moji cilji so se v preteklih letih spremenili in verjamem, da se bodo še naprej spreminjali in dopolnjevali. Imam vizijo, cilje in načrte. Toda zelo nerada govorim o njih, preden jih uresničim. Nikoli ne vemo, kaj nam bo prineslo življenje. Zagotovo pa je eden od mojih ciljev, da bom dobro skrbela za svojo srečo, ljubezen in družino, ki jo bova s fantom ustvarila.

Edita Avdič. Starost: 19 let. Kraj: Postojna
Samozavestna in ambiciozna humanitarka.

V svoji predstavitvi si napisala, da je bila vsaka lekcija zate nov začetek. Kaj je bila tvoja največja lekcija?

Naučila sem se veliko stvari in za to so zaslužne osebe, ki so me s svojimi ravnanji spremenile. Hvaležna sem za vsak padec, vsako prevaro, laž in žalostno izkušnjo, saj me je vsaka stvar spremenila. Zaradi tega sem danes takšna, kakršna sem. Najbolj pomembno je, da sem zadovoljna sama s sabo in da ohranim svojo moč, kadar je težko.

Kako skrbiš za svoje zdravje in dobro počutje?

Z ustrezno prehrano in telovadbo. V prostem času hodim v hribe in dolge sprehode s prijateljico, obiskujem pa tudi fitnes. Rada tudi meditiram, saj s tem sprostim svoje misli in dušo.

Kaj najbolj ceniš pri sebi?

Da sem močna, ambiciozna ženska, ki ve, kaj želi doseči v življenju. Ko si nekaj želim, sem zelo vztrajna, da to tudi na koncu dobim.

Kakšni ljudje te očarajo?

Preprosti ljudje, ki imajo smisel za humor in me znajo nasmejati. Ljudje, ki so svobodni, ljubeznivi in zanimivi. Všeč so mi ljudje, ki so radodarni in pripravljeni pomagati drugim v vsakem trenutku.

Kaj te najbolj osrečuje?

Moja družina, ki mi je bila vedno v oporo, in nekaj prijateljev, ki mi veliko pomenijo.

Kaj je najlepša stvar, ki si jo naredila za nekoga drugega?

Ljudem lahko polepšamo dan z majhnimi pozornostmi. Vedno pohvalim nekoga, ki je dobro opravil delo, prijazno povem nekomu, da je videti čudovito, poslušam in svetujem tistim, ki mi zaupajo svoje težave, in odpustim ljudem, čeprav je to včasih težko. Nikoli se ne naveličam delati majhnih stvari za druge, ker včasih prav te malenkosti zavzamejo največji del njihovega srca.

Kaj je zate najbolj plemenito delo in kaj zate predstavlja humanitarnost?

Zame je najbolj plemenito to, da si to, kar si. Svet bi bil lepši, če bi se vsi vsaj malo ozirali na druge in ne samo nase ter drugim posvetili vsaj sekundo časa in jim polepšali dan. Humanitarnost zame predstavlja pomoč so­cialno ogroženim ljudem, skrbeti za zapuš­čene živali ter pomagati ostarelim in drugim.

Tea Recek. Starost: 21 let. Kraj: Vučja vas (okolica Ljutomera)
Dobrosrčna študentka vinogradništva, vinarstva in sadjarstva, športnica in modna navdušenka.

Zakaj si se odločila za študij vinogradništva, vinarstva in sadjarstva?

Študij sem izbrala zato, ker rada dobro jem, k dobri hrani pa se prileže kozarec dobrega vina. Rada delam tudi različne poskuse z vinom in bi rada naše vinorodne dežele še bolj popeljala v svet, da bi bila Slovenija še bolj prepoznavna po našem dobrem vinu.

Kaj najraje počneš v prostem času?

V prostem času najraje tečem, telovadim, rolam in se družim s prijatelji.

Kako skrbiš za svoj videz?

Kožo si čistim in negujem vsak dan, piling obraza in ustnic si naredim enkrat na teden, enkrat na mesec grem na nego obraza in piling k dermatologu. Za lase večinoma poskrbim sama, včasih pa se tudi odpravim k frizerju na striženje. Imam svojstven stil, vedno se oblačim elegantno in lepo, včasih pa mi paše tudi kakšen športen, bolj sproščen stil.

Naštej pet svojih dobrih lastnosti.

Prijaznost, dobrosrčnost, zanesljivost, energičnost, skromnost in točnost.

Kakšna je tvoja sanjska služba?

Moja sanjska služba je postati vinarska inšpektorica.

Kaj te najbolj gane do solz?

Najbolj me gane, ko vidim, da živali trpijo.

Zakaj te navdušuje moda?

Moda me navdušuje zato, ker so mi všeč urejeni ljudje, tako mladi kot tudi starejši.

Zakaj si se prijavila za natečaj Cosmo dekle z naslovnice?

Zato, ker ti to prinese več prepoznavnosti in poznanstev, ki se mi v današnjem času zdijo zelo pomembni.

Tinkara Smolar. Starost: 20 let. Kraj: Zgornja Polskava
Plesalka, glasbenica in študentka inženirstva materialov.

Kdaj si odkrila svojo strast do baleta?

Plešem že od svojega četrtega leta in si ne predstavljam življenja brez plesa. V srednji šoli sem plesala kar doma po stanovanju, zdaj pa plešem v plesnem centru. Ko plešem, sem srečna, pozabim na šolo, stres in uživam, kadar nadzorujem gibe. Vsak gib, ki ga narediš, je energija in z njo napolniš ljudi okoli sebe.

Ob plesu študiraš inženirstvo materialov v Ljubljani. Kaj ti pomeni izobrazba?

Od nekdaj so me zanimali tehnika in naravoslovni predmeti, hkrati sem zelo občudovala ženske v inženirskem poklicu. Tehnika in ples imata nekaj skupnih značilnosti. Izobrazba je tudi odsev tvoje osebnosti. S tem sebi in svetu okoli sebe pokažeš, česa si sposoben.

Kaj je najlepša stvar, ki se ti je zgodila v življenju?

Največ lepih trenutkov imam iz taborništva. S prijatelji smo delali norije in hkrati smo se veliko naučili iz izkušenj. Najlepša stvar zame je odlična uvrstitev na taborniškem republiškem orientacijskem tekmovanju. Punce nismo verjele v svoje sposobnosti, skupaj smo se učile in trenirale, vendar smo vedele, da so drugi boljši od nas. Na koncu smo se uvrstile med deseterico najboljših in presegle vsa pričakovanja.

Na kaj si najbolj ponosna?

Na znanje, ki ga imam. Marsikdo bi rekel, da pretiravam z obšolskimi dejavnostmi, vendar z njimi vzdržujem voljo do učenja. Včasih pozabim, da sem opravila nižjo glasbeno šolo flavte, nauka o glasbi in baleta, sodelovala sem pri snemanju kratkih filmov, podjetniškem krožku, zdaj sem še vedno članica tabornikov, igram kitaro, učim se klavir in hodim na fakulteto.

S kakšnimi ljudmi se rada družiš?

S tistimi, ki ne opravljajo, so pozitivni in razgledani.

Kako se sprostiš po napornem dnevu?

Naporen dan končam z baletom ali pa se sprostim v topli kopeli.

Kakšen je tvoj življenjski moto?

Zadaj si cilj, uresniči ga in bodi ponosna na vse, kar si naredila.

Oglej si še VIDEO iz zakulisja snemanja Dekle z naslovnice 2017

Fotografije: Luka Svetic
Organizacija in stiliranje: Tina Curk in Maja Sotošek

Dekle z naslovnice 2017: Predstavljamo 6 finalistk - Dekle z naslovnice - Cosmopolitan Slovenija

Predstavljamo šest očarljivih finalistk natečaja Dekle z naslovnice 2017. Med njimi bomo izbrali edinstveno dekle s posebno življenjsko zgodbo in poslanstvom...

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Cosmopolitan .si
Cosmopolitan .si
Objavil/a 2017-03-01 13:16:02 (Mar 01, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
TA nezgrešljiv občutek preplavil vaše telo, ko srečate svojo SORODNO DUŠO
TA nezgrešljiv občutek preplavil vaše telo, ko srečate svojo SORODNO DUŠO
"Ta nasvet prijateljice je rešil najin zakon" (izpoved para, ki se je znašel pred ločitivjo)
O, ne! Po Tari in Tomiju se je zdaj razšel še TA estradni slovenski parček
Pozabi na boksarske kitke, letos jih zvezdnice pletejo TAKO (zeloooo enostavno!)
Kako do vrtoglavega ANALNEGA orgazma? TAKOLE!
Kako do vrtoglavega ANALNEGA orgazma? TAKOLE!
Ja pa iiiii! Andrej Škufca (Zvezde plešejo) je razkril ime prvorojenca (kako lepoooo)
Ja pa iiiii! Andrej Škufca (Zvezde plešejo) je razkril ime prvorojenca (kako lepoooo)
Po posvojitvi je TA znana Slovenka zdaj sporočila, da je noseča
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Oglasi

  posamezni francoski, švicarski, belgijski, kanadski, potrebovali ste denarna posojila med posamezniki, da bi se soočili s finančnimi težavami, ki jih imate končno izstopite iz zastoja, ki ga banke izzovejo, tako da zavrnete vaše kreditne datoteke. jaz sem posameznik, ki vam lahko da posojilo, ki ga potrebujete, in z zelo ugodnimi pogoji, ki vam bo olajšalo življenje. tukaj so področja, na katerih vam lahko pomagam: * finančni * hipotekarno posojilo * investicijsko posojilo * konsolidacijski dolg * kreditna linija moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 100000 €

pozdravljeni sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € –1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. za razliko od nekaterih podjetij sem specializirana samo za poslovna posojila, osebna posojila, refinanciranje nepremičninski kredit, kar pomeni, da svojim strankam dajem spoštovanje, vljudnost in storitve, ki si jih zaslužijo. kot posojilodajalec dovoljenje in odobritev, s skoraj desetletjem izkušenj. po razgovoru z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili, da damo posojila za pomoč posameznikom, ki moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 35000 €

pozdravljeni sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € –1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. za razliko od nekaterih podjetij sem specializirana samo za poslovna posojila, osebna posojila, refinanciranje nepremičninski kredit, kar pomeni, da svojim strankam dajem spoštovanje, vljudnost in storitve, ki si jih zaslužijo. kot posojilodajalec dovoljenje in odobritev, s skoraj desetletjem izkušenj. po razgovoru z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili, da damo posojila za pomoč posameznikom, ki moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 25000 €

posebni ste imaš slabe spomine na preteklo leto in sprašuješ se, kako začeti s tem brez finančnih skrbi, saj te vse v bankah vedno čakajo, medtem ko si želiš začeti letos brez finančnih težav. 48h po razumni stopnji 3% na leto vam lahko dovolim, da začnete letos, ki obljublja, da bo lep poklic: etudiant za nadaljevanje študija potrebujete sredstva - želiš na potovanje v tujino - želite se poravnati (polog stanovanj, premik, najem) - kupujete računalniško opremo (računalnik, tiskalnik) ali celo avto moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 15000 €

dober večer g   moje ime je gospa teodora andreea, finančni inšpektor, kapital 600.000,00 €, ki sem ga dodelil kratkoročnim in dolgoročnim zasebnim posojilom od 10.000 € do 600.000,00 € za vsako resno osebo , ki je sposobna dobro izkoristiti to posojilo v njegovi lasti. 2% obresti v letu glede na posojeno vsoto, ker še posebej ne želim kršiti zakona o oderuštvu. vrniti največ 5 do 10 let ali več, odvisno od zneska posojila. za več informacij me lahko kontaktirate po e-pošti. vljudno moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

pozdravljeni dame in gospodje če ste posameznik ali podjetje, ki išče sredstva za financiranje svojih projektov, ali si morate izposojati denar za dvig vaše socialne ravni ali oživitev vašega podjetja? nič več skrbi za vas. to je ponudba, ki vam bo pomagala doseči svoj cilj. imate možnost pridobitve zneska po vaši izbiri po letni stopnji 2% in roka odplačevanja, ki se giblje od 12 mesecev do 360 mesecev. če ste v nujnih primerih, se obrnite na mene, da boste zadovoljni v največ 48 urah. pop marie  e-mail: marie58pop@gmail.com , telefon: +33 638 503 596 , whatsapp : +33 638 503 596

Kategorija: Ostalo

Cena: 28 €

pozdravljeni dame in gospodje če ste posameznik ali podjetje, ki išče sredstva za financiranje svojih projektov, ali si morate izposojati denar za dvig vaše socialne ravni ali oživitev vašega podjetja? nič več skrbi za vas. to je ponudba, ki vam bo pomagala doseči svoj cilj. imate možnost pridobitve zneska po vaši izbiri po letni stopnji 2% in roka odplačevanja, ki se giblje od 12 mesecev do 360 mesecev. če ste v nujnih primerih, se obrnite na mene, da boste zadovoljni v največ 48 urah. pop marie  e-mail: marie58pop@gmail.com , telefon: +33 638 503 596 , whatsapp : +33 638 503 596

Kategorija: Ostalo

Cena: 28 €

pozdravljeni dame in gospodje če ste posameznik ali podjetje, ki išče sredstva za financiranje svojih projektov, ali si morate izposojati denar za dvig vaše socialne ravni ali oživitev vašega podjetja? nič več skrbi za vas. to je ponudba, ki vam bo pomagala doseči svoj cilj. imate možnost pridobitve zneska po vaši izbiri po letni stopnji 2% in roka odplačevanja, ki se giblje od 12 mesecev do 360 mesecev. če ste v nujnih primerih, se obrnite na mene, da boste zadovoljni v največ 48 urah. pop marie  e-mail: marie58pop@gmail.com , telefon: +33 638 503 596 , whatsapp : +33 638 503 596

Kategorija: Storitve

Cena: 28 €

ultrazvok ščitnice je neboleč in hiter pregled. ta nam omogoča, da pregledamo žleze slinovke, bezgavke in s tem ocenimo stanje ščitnice. več o tem: https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-vratu-in-scitnice

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

184.) globoko in daleč -cvetko zagorski

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3620.) laboratorijske vaje iz fizikalne kemije

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 12.99 €

2579.) veliki človek tedenska kronika o partizanski kroniki  -  alenka vogelnik

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj