Zaradi posebnih navodil glavnega urednika urednikom rubrik o objavah o Drugem tiru, bodo o odmevih v času referendumske kampanje samo obveščeni o mnenjih z druge strani s pomočjo elektronskih medijev, objave pa bodo takoj po zapisu objavljene v CENZURA.SI.

Spoštovani Frank Stronach ustanovitelj Magne

Pripravljate se na gradnjo vaše tovarne v trideseti državi naj si bo to v Slovenija ali Madžarska.

V vaših nastopih na avstrijski TV ste velikokrat zatrdili, da vam vaše tovarne v Avstriji ne prinašajo dobička, verjamem in razumem tudi vaše domoljubje.
10.:40 


Zato vas tudi razumem, da želite širiti dejavnost v bližnje države, z nižjimi stroški. Zelo spoštujem vaše vizije in življenjsko delo še posebej pa vaš sistem nagrajevanja delavcev.
Ker ste ljubitelj konj verjamem, da ste tudi ljubitelj narave in vam skrb do narave ni tuja in ena prvih pri vaši dejavnosti in tudi širjenju dejavnosti. 


Ekološka gibanja ne nasprotujemo vašemu prihodu v Slovenijo! 
Želimo pa po seriji res velikih požarov, ki so se zgodili v Sloveniji, (Mercator skladišče, Kemis…(glej fotografije)), da se upoštevajo minimalni standardi, ki jih naša državna birokracija ne zna odkrito zahtevati na začetku v naravo varstvenem soglasju in vam lahko v nadaljevanju pri uporabnem dovoljenju povzroči  veliko stroškov. Ker je birokracija nepredvidljiva to področje pa pri nas ni urejeno s preventivo ampak bolj z kurativo in močno gasilsko organizacijo, želimo pomagati in vzpostaviti napredek.
Tudi pri tako številnih vaših tovarnah je logično, da se je zgodil požari upam, da je bil ta edini. 

, in ker to nikakor ne želimo, da se zgodi tudi v Sloveniji, vztrajamo na modernih protipožarnih sistemih in ne na zastareli tehniki, ki je že celo prepovedana na številnih področjih, kot primer CO2. To za nas ni več dovolj dobro in strinjali se boste tudi vi.

Za nas ni nikakor več  sprejemljivo nameščati sisteme, ki se opuščajo kot je CO2 za gašenje robotov, ker je to smrtno nevarno gašenje v zaprtih prostorih za vse delavce, če pride do nekontroliranega izpusta, v času čiščenja ali popravila. Izmišljanje, da je takrat sistem izključen so nestrokovna in nesmiselna. 
Ravno včeraj na dan našega sestanka smo imeli spet dve žrtvi CO2ja v Sloveniji.
http://siol.net/novice/crna-kronika/zaradi-zastrupitve-z-ogljikovim-dioksidom-v-vinski-kleti-umrla-oce-in-sin-448689

Naš predlog, da se zbira meteorološke padavine in se jih uporablja, kot »sivo vodo« za sanitarne potrebe, zalivanje okolice in po možnosti zelene strehe so standardi, ki se uveljavljajo v modernih stavbah. Tudi Stadion Stožice v Ljubljani ima polovico strehe nad tribunah ozelenjene. To zmanjša ogrevanje okolice in prehrani veliko energije za ogrevanje, hlajenje  in tudi podaljša življenjsko dobo hidro izolaciji strehe, ker ni izpostavljena nihanjem temperature in UV sevanju.

Vsaka mlada družina, ki naroča danes hišo v Sloveniji si želi inštalacijo za »sivo vodo«. Poleg tega je ta voda tudi mehka brez veliko mineralov in bistveno bolj primerna za vaše postopke v galvanizacije. Tudi pri nas imamo vse bolj vroča in suha poletja in še bolj suhe zime je nedopustno s porabo 500 m3 vode in več na dan in zmanjševati zaloge pitne vode. Strokovno popolnoma nedopustna je izjava vašega pooblaščenega projektanta strojnega inženirja Janeza Kuclerja, da je priprava deževnice predrag postopek. 
Torej bo stroške priprave pitne vode, in vaše industrijske, ki kot veste tudi  pride iz padavin prevzela  lokalna komunala in plačala lokalna skupnost? To za njih pač ne bo prevelik strošek?  Z zavajanjem in lažnimi argumenti strokovnih kritik in dobronamernih predlogov ne morete uspeti, prepričati.

Poznam Kanado predvsem okolico Toronta in sem poročen z Kanadčanko in nisem pričakoval, da je vaša pooblaščena slovenska agencija Pristop, ki vam pomaga na področju PR lahko tako perfidna  in poskuša moj dobronamerni  klic v Magno Grac, kjer sem preverjal vaše požarne sistem in nasvet, da obstajajo boljši sistemi gašenja spreobrniti »korupcijo« in me v medijskem linču očitajo korupcijo. Grozijo z dokumentom, tožbo v vseh naših medijih, dokumenta pa nikjer in zanika njegov obstoj celo vaš uslužbenec iz Graca g. Daniel Groznik (slovenskega porekla ne zna Slovensko)
Vi boste najbolje razumel, očitanje korupcije, ker so vam to očitali vaši avstrijski sonarodnjaki, ko ste se aktivno vključili v Avstrijsko politiko. 


Pričakujem opravičilo v vseh medijih, na enakem mestu in v enaki velikosti, ki ga je organizirala vaša PR pooblaščena družba Pristop in organiziral gospod Jorg Hodalič. To ni dober začetek in predstavitev v novi državi. Smo ljudje, ki nam ni vseeno za naše okolje, in brezplačno dopolnjujemo delo naših birokratov.

Prišla je prelomnica v naši ekološki zavesti, ki se imenuje obdobje “po Kemisu” šteje samo še sprejemljivo, razumno, strokovno in objektivno. Vi prihajate v to novo dobo, državna uprava, ki je kriva za zatečeno stanje pa premalo strokovna, učljiva, stvarna in fleksibilna.

Zakrneli nestrokovni projektanti, ki so sokrivi za »Kemis« in vazali, pohlepneži po dobičku niso vredni vaših vizij. 

Dobrodošli v Sloveniji kjer naj vsi pošteni, vsi enakopravni  in skupnimi pravimi vizijami. 



Andrej Čufer uni. dipl. inž. arhitekt MBA