Zaradi posebnih navodil glavnega urednika urednikom rubrik o objavah o Drugem tiru, bodo o odmevih v času referendumske kampanje samo obveščeni o mnenjih z druge strani s pomočjo elektronskih medijev, objave pa bodo takoj po zapisu objavljene v CENZURA.SI.

Ali veste, da z glasom PROTI uveljavitvi Zakonu o gradnji Drugega tira zagotavljate zmanjšanje KORUPCIJE in zagotavljate da se bo do 2,2 milijarde EUR ohranilo za pokojnine, zdravstvo, šolstvo in raziskave?

Glas PROTI na referendumu zagotavlja, da se pospešeno pripravi nov projekt, ki ima končno ceno največ 800 milijonov EUR in prepreči uveljavitvi projekta, ki nima končne cene, čeprav je prava številka med 3 do 3,5 milijarde EUR.

Glas PROTI zagotavlja lastnino nad dvotirno progo še naprej s strani države Slovenije in ne tako kot predlaga vlada Mira Cerarja, da se vsa odkupljena zemljišča na trasi drugega tira oddajo za 45 let tujcem, ki lahko gospodarijo z brezprizivnim VETOM na vsako določitvijo takratne vlade.

Glas PROTI na raferendumu zagotavlja hitrejšo izgradnjo dvotirne proge in sicer v širih letih in tako prehitimo konkurenčne transportne povezave sosednjih držav najmanj za dve leti.

Glas PROTI na referendumu prepreči uveljavitev dvajset let starega projekta, ki ne upošteva sodobnega razvoja tehnike na železnici in zagotavlja izgradnjo tujcem in ne našim domačim podjetjem.

Glas PROTI bo zagotovil, da se gradbeni strokovnjaki, ki so se preselili iz avtocet na železnice dokončno poslavljajo in ne bodo imeli več možnosti zavajanja. Tovorni vlaki po sedanjem projektu Vlade Mira Cerarja vozijo 120 km/h po krivini 600 m. Kdo od železničarjev, ki vsak dan delajo na železnici sprejme tako laž, naj se pojavi z imenom in priimkom v jasnosti in naj ne govori o stroki za gostilniškim pultom!

Glas PROTI na referendumu zagotavlja za 3,5 krat manjše stroške izgradnje ter jasno ceno in na kakor želi vlada Mira Cerarja sedaj izvajati po zakoni projekt z nedoločenim investicijskim načrtom brez končne cene.

Glas PROTI zagotavlja, da se morajo javne finance kontrolirati z neodvisnim računskim sodiščem, z uveljavitvijo zlatega pravila in zahteva, da Finančno ministrstvo javnosti predstavi ob takih projektih vse izdatke državnega proračuna na enka način.

Glas PROTI bo zagotovil, da Ministrstvo za finance ne sme državo zadolžiti brez odgovornosti za naslednjih 45 let ter da morajo odgovorni prevzeti pod osebno kazensko odgovornostjo take ukrepe, kot jih sedaj predlaga vlada Mira Cerarja.

Glas PROTI bo zagotovil Luki Koper pospešen razvoj s čim manjšim vplivom na okolje zato, ker bomo imeli samo eno železnico med Koprom in Divačo in ne tako, kot želi sedaj Vlada Mira Cerarja, da imamo v tako majhnem prostoru dva ločena železniška tira in dvakrat večji vpliv na okolje.

Glas PROTI bo zagotovil, da ne bodo prizadeti vodonosniki v Kraškem okolju, ter predvsem, da narava ne bo trajno prizadeta.

Glas PROTI bo zagotovil, da se bodo morali protagonosti neresnic in laži te Vlade Mira Cerarja posloviti in da Država Slovenija počasi postane očiščena sistemske korupcije, kjer določena skupina ljudi krade že petindvajset let, medtem, ko imamo državljani pravico da delamo in da čakamo na zdravniške usluge, ki so lahko tudi naše zadnje.

Glas PROTI bo jasno povedal, da VETO ni partnerstvo! Vlada Mira Cerarja partnerstva z zalednimi državami ni zagotovila, ker imajo vsi vlagatelji pravico VETA na vsak predlog države Slovenije po tem predlogu zakona.

Če še niste vedeli, kakšno moč ima Vaš glas PROTI ohranjanju sistemske korupcije, ter zmanjševanju socialne države naše države Slovenije?

Sedaj lahko prepoznate, kdo je naš največji zaviralec razvoja, to je vlada Mira Cerarja, ki nam slovensko zemljo prodaja tujcem za 45 let in noče povedati končno ceno projekta!

Zato brez težav povejmo na referendumu, take zakone nobeden pravnik ne sme uveljaviti nikjer najmanj pa v Sloveniji, naši deželi. Glas PROTI je torej glas za razvoj države, za brisanje sistemske korupcije, za uveljavitev inženirskih strok na pošten in transparenten način.

Odločitev ni težka, če so okoli Vas otroci in vnuki, ker glasujemo z odločitvijo PROTI za njihovo lepšo bodočnost!

Berite http://cenzura.si/ in http://referendumdrugitir.si/ in spoznali boste, kakšna zavajanja je Vlada Mira Cerarja sposobna.