Članek

Video

3. tiskovna konferenca KUD Sestava z dne 11.01. 2018
Objavljeno Jan 11, 2018

Glede na tiskovno konferenco MOL vam bomo predstavili, zakaj se objekta, ki smo ga ustvarjali deset let, ne da prenoviti v enem mesecu in zakaj se nekdanjega zapora, ki ga že štiriinvajset let odpiramo, če spoštujemo proces preobrazbe v Celico in razumemo skrivnost njenega uspeha, ne sme zapreti.

V kulturnoumetniškem društvu Sestava pozivamo MOL, da se »svetovni znamenitosti, ki dviguje blagovno znamko Ljubljane«, približamo tako, kot si tudi zasluži. Kulturno dediščino svetovnega pomena je treba čimprej zaščititi in zavarovati avtorsko lastnino, ki je bila mestu podarjena in zaupana. Na pobudo MOL smo pripravili ponudbo za prenove Celice in petletni kulturno – umetniški program, ki ju bomo predstavili.

V ponudbi prenove predlagamo, da se objekt obnavlja po delih, da ga v času izven sezone ni treba zapreti, kar je običajna praksa pri investicijsko vzdrževalnih delih namestitvenih objektov. To bi omogočilo tudi razumne roke pri pripravi dokumentacije in same izvedbe prenove. Ob iskreni želji, da se objekt obnovi in nadgradi je naša dolžnost, da varujemo kulturno dediščino in avtorska dela, ki so nam bila zaupana.

Tomaž Juvan: Lep pozdrav tudi v mojem imenu. Bili smo presenečeni, ko smo na tiskovni konferenci izvedeli, da do tega podaljšanja pogodbe ne bo prišlo, v zadnjem času smo bili na kar nekaj sestankih z mestom, kjer smo se z vodstveno strukturo pogovarjali o vseh možnih rešitvah. Zadnje leto opozarjamo na to časovnico primerna za rešitve, ki so bile na koncu sprejete v zadnjem trenutkih, v katerih je prihajalo tudi do tega, da zaposleni niso vedeli od danes na jutri, kaj se bo v tem času dogajalo. Skratka, že to da smo podaljšali od 01.01. do 15.01. 2018 in da izvemo v torek, da moramo iti 15.01. ven, je pa bila taka zelo hitra informacija. 

V tem času so od nas zaprosili za neke možnosti dodatnega sodelovanja, kako bi mi lahko pripravili ponudbo za odkup, tako smo jim pripravili opcije za možnosti nadaljnjega sodelovanja in nas je presenetilo, ker niso bile niti opcije nadaljnjega najema možne .. se nadaljuje prepis v nekaj urah