Članek
Vabilo na tiskovno konferenco KUD Sestava, ki bo v četrtek, 11. januarja 2018 ob 11. uri v Galeriji Srečišče, Hostel Celica.
Objavljeno Jan 10, 2018

Ustvarjalci in umetniki Celice ter kulturno umetniško društvo Sestava, v katerem delujemo avtorji projekta in organizatorji kulturno umetniškega programa Hostla Celica, vas vljudno vabimo na novinarsko konferenco. Glede na tiskovno konferenco MOL vam bomo predstavili, zakaj se objekta, ki smo ga ustvarjali deset let, ne da prenoviti v enem mesecu in zakaj se nekdanjega zapora, ki ga že štiriinvajset let odpiramo, če spoštujemo proces preobrazbe v Celico in razumemo skrivnost njenega uspeha, ne sme zapreti.

V kulturnoumetniškem društvu Sestava pozivamo MOL, da  se »svetovni znamenitosti, ki dviguje blagovno znamko Ljubljane«, približamo tako, kot si tudi zasluži. Kulturno dediščino svetovnega pomena je treba čimprej zaščititi in zavarovati avtorsko lastnino, ki je bila mestu podarjena in zaupana.  

Na pobudo MOL smo pripravili ponudbo za prenove Celice in petletni kulturno – umetniški program, ki ju bomo predstavili.  V ponudbi prenove predlagamo, da se objekt obnavlja po delih, da ga v času izven sezone ni treba zapreti, kar je običajna praksa pri investicijsko vzdrževalnih delih namestitvenih objektov. To bi omogočilo tudi razumne roke pri pripravi dokumentacije in same izvedbe prenove. Ob iskreni želji, da se objekt obnovi in nadgradi je naša dolžnost, da varujemo kulturno dediščino in avtorska dela, ki so nam bila zaupana.

 

Janko Rožič, arhitekt vodja kulturnega programa,

Žiga Okorn, slikar

Vesna Krmelj, umetnostna zgodovinarka in predsednica KUD Sestava

Ter drugi člani in podporniki KUD Sestava

 

Vabljeni!

Z lepimi pozdravi,