Članek
Dnevnik.si: Javni zavod Mladi zmaji steguje prste po Celici
Objavljeno Dec 12, 2017

V igro za upravljanje hostla Celica se je vključil javni zavod Mladi zmaji. Vodja programov v Celici Janko Rožič je pokazal elektronsko korespondenco, ki na laž postavlja trditve župana Zorana Jankovića, da je bila občina ob prodaji Šouhostla Tomažu Juvanu v svetu zavoda preglasovana.

Čeprav je župan Zoran Janković dejal, da funkcija občine ni hotelirstvo, se v igro za upravljanje hostla Celica vključuje javni zavod Mladi zmaji, ki se sicer ukvarja z dnevnimi centri za mlade. Torej z dejavnostjo, ki ni povezana ne s hotelirstvom ne z vrhunsko umetnostjo, kakršno po mnenju vseh vpletenih vrsto let v režiji KUD Sestava izvajajo v Celici.

Mladi zmaji se v večini financirajo iz mestnega proračuna, od leta 2010 so po tej poti za svojo dejavnost pridobili 3,5 milijona evrov. S pobudo mestnemu svetu, naj upravljajo Celico, je na dan prišel samostojni mestni svetnik Denis Striković. Z idejo je že seznanjena direktorica Mladih zmajev Ksenja Perko, ki nam je v telefonskem pogovoru dejala, da bi bili upravljanje Celice pripravljeni prevzeti. Na dodatna vprašanja, tudi o hotelirskih in umetniških referencah Mladih zmajev, ki jih je želela prejeti po elektronski pošti, potem ni odgovorila.

več v povezavi na dnevnik.si