Članek
CELICAMESTU: Vabilo na odprtje razstave umetnikov v podporo, da se Celica ne proda
Objavljeno Dec 07, 2017

Vljudno vas vabimo v Galerijo Srečišče, Hostel Celica, na slikarsko sestavo


Ustvarjalci Celice smo, zaradi nedavno objavljenih odločitev mestne občine, ki ogrožajo samo bistvo Celice, mnenja, da je čas, da obnovimo proces Celične sestave in z delom kiparja Antonyja Gormleya Evropsko polje, ponovno povabimo v skupno polje pričevanj in ustvarjanja.

Na otvoritvi ste vabljeni, da po vzoru Gormleyevega kipca ustvarite figuro iz gline za Evropsko polje.
Leta 1994 je priznani angleški kipar Antony Gormley iz slovenske ilovice ustvaril figurice za sestavo, s katero je skupina ustvarjalcev začenjala proces preobrazbe nekadnjih vojaških zaporov v odprto polje srečevanj.


Leta 2003 je Celica - hostel, galerija in muzej, odprla svoja vrata ne le gostom mladinskega hotela, temveč tudi številnim umetnikom in drugimustvarjalcem, ki že štirinajst let ohranjajo ta prostor prostosti in navdiha.

Umetniki:

Jiri Bezlaj, Matej Bizovičar, Dragica Čadež,
Katja Oblak in Julij Borštnik, Mihaela Ciuha,
Milan Erič, Mitja Ficko, Marko Jakše,
Jiri Kočica, Roman Makše, Jožef Muhovič,
Boštjan Novak, Žiga Okorn, Jure Zadnikar,
Joni Zakonjšek,
Mateja Gorjup ...


...Celici

Odprtje bo v petek, 8. 12. 2017, ob 19. uri.



S

Posojilo ponuja med resno hitro zlasti v 48 ur (plavec.joz@gmail.com) zdravo Mi smo združenje vlagateljev; Smo dajo na razpolago vsi iz posojila, najdaljši rok odplacila je 15 let, letna obrestna mera je 3 %. Kredit dodeli kdor zasluži dolocen mesecni dohodek. Imajo kapital za posojil za kratkorocno in dolgorocno od 5000 evrov do 10,000,000 evro za vse ljudi, ki so resne, pošteno in dobro morale, za vec informacij o posojilu ponudbo, nam pišite na ta mail: plavec.joz@gmail.com WhatsApp: + 33789770894