Članek
Vabilo na tiskovno konferenco v Celico - v petek, 8. decembra 2017, ob 11. uri v galeriji Hostla
Objavljeno Dec 07, 2017

Vabilo na tiskovno konferenco v Celico

v petek, 8. decembra 2017, ob 11. uri v galeriji Hostla

Metelkova 8, Ljubljana 

Ustvarjalci in umetniki Celice ter kulturno umetniško društvo Sestava, v katerem delujemo avtorji in avtorice projekta ter organizatorji kulturno-umetniškega programa Hostla Celica, vas po odgovoru Mestne občine Ljubljana na naše odprto pismo županu in odgovornim na MOL, vljudno vabimo na novinarsko konferenco, na kateri bomo podali svoja stališča do odgovora MOL, ki trenutno še ne kaže, da bi odstopila od prodaje Hostla Celica.

Kot veste, je napovedana prodaja Hostla Celica na dražbi, ki bi jo MOL v primeru, da ne odstopi od prodaje, izpeljala že 14. 12. 2017. MOL Hostel Celica še vedno prodaja kot poslovni objekt in nepremičnino brez notranje opreme, se pravi brez vsebine, kar pomeni, da bi bila, če bi do take prodaje prišlo, Celica  ̶  the world's hippest hostel, sodobni hostel, kulturni center in muzej uničena. Pogojev tega razpisa MOL še ni demantirala.

Predstavili vam bomo tudi pismo, ki smo ga naslovili na Vlado Republike Slovenije. V njem smo opozorili na zgodovinski in umetniški pomen Celice in vlado in pristojna ministrstva pozvali, da to slovensko, evropsko in svetovno dediščino zaščiti. Kajti nedopusten škandal in cinizem bi bil, da bi izgubili takšnega reprezentanta slovenske kulture in turizma ravno na pragu Evropskega leta kulturne dediščine 2018, ki naj bi bilo “praznovanje raznolikosti in bogastva naše evropske dediščine”.

 

Vaši sogovorniki bomo: 

 

Janko Rožič, arhitekt in vodja kulturnega programa

Žiga Okorn, slikar

Jiri Kočica, kipar, profesor

Vesna Krmelj, umetnostna zgodovinarka in predsednica KUD Sestava 

 

Vabljeni!

 

Za dodatne informacije prosim pokličite: Janko Rožič 040 843 436

Gradivo o dosedanjem dogajanju je dostopno na http://celicamestu.si/