Članek
POD ERMANOVCEM NI DOLGČAS
Objavljeno Sep 07, 2016

Na prireditvi pred kočo na Ermanovcu, ki je potekala v nedeljo, 7. avgusta 2016,  so sodelovala vsa društva in sekcije v kraju Sovodenj. Prireditev je bila poučna in zanimiva, navdušila pa je številne obiskovalce. 
Tudi ČD Sovodenj je sodelovalo na tej prireditvi. ČZS strmi za tem, da se vsa čebelarska društva enkrat v letu predstavijo širši javnosti z "dnevom odprtih vrat". Mi se nismo predstavili sami, ampak smo se priključili pobudi, da se predstavimo skupaj z ostalimi društvi. Predsednik je predstavil delovanje ČD Sovodenj in vlogo čebelarjev za čim pristnejše sožitje med čebelo, naravo in človekom. Predstavili smo opazovalni panj, v katerem smo lahko v živo skozi steklo opazovali delo in obnašanje čebel v panju. Ta panj je bil največje zanimanje za številne obiskovalce. Razstavljeno je bilo tudi nekaj starejšega orodja za delo s čebelami, literatura s katero se čebelarji izobražujemo, čebelji vosek, promocijski plakati in vrsta medu, ki ga pridelamo. Med je bil tudi za pokušnjo, nad čimer so bili najbolj navdušeni otroci. Na stojnici pa je visela tudi zastava za "svetovni dan čebel", ki naj združuje Slovence in povezuje svet. Na drugi stojnici pa se je predstavil naš čebelar Boštjan Rupnik z lasersko obdelavo izdelkov iz lesa (razne velikosti podob čebel, krasnega panja, ometalnik za čebele izdelan samo iz lesa ter še mnogo drugih izdelkov za promocijo in razvedrilo). 
Na kraju pa je sledila še posaditev divje češnje, ki so jo posadili vsi predsedniki društev in sekcij pod nadzorstvom predsednika ČD Sovodenj. 
Za konec povzamem še misel organizatorja: ˝ Upam, da ste tudi sodelujoči in nastopajoči videli in doživeli to popoldne kot pozitivni rezultat povezovanja kraja in kot čas prijetnega druženja˝. In ta namen se je tudi dosegel.

Vinko Rudolf