4. mednarodna konferenca čebelarskih organizacij.

Objavil/a Čebelarska zveza Slovenije, dne 2017-01-19 ob 11:07:12

V letošnjem letu Čebelarska zveza Slovenije pripravlja že 4. mednarodno konferenco čebelarskih organizacij, ki bo potekala 10. marca 2017 v prostorih Celjskega sejma d.d., Dečkova 1, 3000 Celje s pričetkom ob 13.30 uri. Konferenca bo potekal dan pred začetkom 40. čebelarskega sejma in bo zelo primeren uvod v ApiSlovenijo 2017. Prisotnost na 4. mednarodni konferenci čebelarskih organizacij so nam že potrdili g. McCabe, predsednik Apimondie, ga. Mariya Gabriel, poslanka Evropskega parlamenta za kmetijstvo in razvoj podeželja, ki deluje na področju čebelarstva in ga. dr. Andrejo Barle Lakota, državna sekretarka ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.
 
Ob tej priložnosti vljudno vabimo tudi vas čebelarje, da se udeležite 4. mednarodne konference čebelarskih organizacij. Predavanja, ki bodo potekala v angleščini, bodo simultano prevajana v slovenščino.
 
Prvo mednarodno konferenco čebelarskih organizacij je Čebelarska zveza Slovenije organizirala leta 2010 v Laškem. Na takratni konferenci je bil glavni dogodek podpis Deklaracije o zaščiti čebele, katero je podpisalo kar 17 čebelarskih zvez iz različnih držav.
Mednarodno konferenco organiziramo vsako drugo leto z različnimi cilji reševanja težav v čebelarstvu. Tako smo na 2. konferenci, ki je potekala leta 2012 v Celju govorili o problematiki in reševanju zdravstvenega varstva čebel.  
V Sloveniji na pobudo Čebelarske zveze Slovenije že od leta 2007 poteka medeni zajtrk, ki smo ga leta 2014 na 3. mednarodni konferenci o delu z mladimi na področju čebelarstva, predstavili tudi mednarodnim čebelarskim organizacijam. Takrat je bila s strani prisotnih predstavnikov čebelarskih organizacij sprejeta skupna izjava konference, v kateri je bil poleg ostalih sklepov sprejet predlog o razglasitvi dneva evropskega medenega zajtrka. Sedaj po dobrih dveh letih lahko vidimo, da se medeni zajtrk izvaja ne samo v Sloveniji, ampak tudi v drugih državah.
 
Tokratna tema na konferenci bo prenos čebelarskega znanja v prakso – do uporabnikov.
Na področju čebelarstva se izvaja veliko raziskovalnih projektov tako doma kot v svetu. Skupna težava vseh organizacij, ki takšne projekte izvajamo je prenos rezultatov do uporabnikov - čebelarjev. Zato bi radi na tokratni konferenci spregovorili o načinih obveščanja čebelarjev z novimi dognanji, s kakšnimi problemi se pri prenosu znanja srečujemo in najpomembnejšim vprašanjem ali čebelarji to znanje uporabljamo pri svojem delu s čebelam. Skupni cilj konference je seznanitev z dobrimi praksami na področju prenosa znanja v čebelarstvo.  
 
 
Na konferenco smo povabili tudi ga. mag. Tanjo Strniša, državno sekretarko ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Kmetijski inštitut Slovenije, g. dr. Janko Božiča, Biotehniška Fakulteta in Veterinarsko fakulteto Nacionalni veterinarski inštitut Slovenije ter čebelarske organizacije iz tujine.
 
Aleš Bozovičar, JSSČ

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Čebelarska zveza Slovenije
Čebelarska zveza Slovenije
Objavil/a 2017-01-19 11:07:12 (Jan 19, 2017)
Starejša objava Novejša objava
Čebelarska zveza Slovenije

ZADNJE OBJAVE
Vabilo na predavanje Virusne okužbe čebeljih družin: včeraj, danes, jutri
Javni natečaj za najboljšo tehnološko rešitev pridobivanja matičnega mlečk
Ta mesec predavateljica iz Poljske na temo obvladovanje varoj
Predavanje Nacionalnega inštituta za biologijo
Iščemo čebelarja - kandidata za pokrivanje terenskega svetovanja za območje
Izšla knjižica Kakovostni in varni čebelji pridelki
Predstavniki ČZS na sejmu »Zeleni tedni« v Berlinu
4. mednarodna konferenca čebelarskih organizacij.
Kandidatura ČZS za Apimondio 2021
"Čebelji svet" na sejmu v Berlinu, ki ga obišče skoraj pol milijona ljudi
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

pri izbiri mobilnega operaterja je pomembno tudi pokritost njegovega omrežja. omrežje podjetja a1 je danes sigurno boljše, kot je bilo v preteklosti. za več informacij obiščite njihovo spletno stran: https://www.a1.si/omrezje/o-omrezju.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7216.) prešuštvo - darko žlebnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6968.) vsega po dvoje - babette cole

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 19.99 €

dober kontroling je pomemben za vsako podjetje, saj pomaga določati in spremljati poslovne cilje. moje računovodstvo vam ponuja kakovosten kontroling in redno pomoč - https://www.moje-racunovodstvo.si/kontroling

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

probiotiki so prehransko dopolnilo, ki pomagajo uravnavati črevesno mikrofloro in učinkujejo tudi na prebavo. več o samih lastnostih probiotikov: https://www.malinca.si/probiotiki-v-kapsulah.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 24 €

pegasti badelj se uporablja predvsem kot dopolnilna prehrana za boljše delovanje in čiščenje jeter. uporabimo ga lahko pri izdelavi smutijev. več o njegovem pozitivnem učinku in delovanju : https://www.malinca.si/pegasti-badelj-semena-150g.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 7 €

estrihi ali storjni tlaki se uporabijo pri izravnavi tal, hkrati pa nudijo tudi požatno zaščito in poskrbijo za izolacijo zvoka. gre za zahtevna gradbena dela, zato je potrebno, da delo izvedejo strokovnjaki. več informacij: https://www.hotenjka.si/estrihi-strojni-tlaki

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

2250.) mitološki slovarček gričar bajt koren ud domen 1986

Kategorija: Znanost in tehnika

Cena: 9.99 €

5994.) reka mura v sloveniji - franc - franc

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

1374.) kresnikovanje - ivan mermolja

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15 €

6289.) zgodbe minulega leta - rudi čačinovič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7426.) kopitarjev zbornik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj