KOLEDAR DOGODKOV: Predavanje dr. A. Valič Zver, Predavanje R. Leljaka,
Spletni Časnik

Ponedeljek, 23. Marec 2015 ob 08:30

KOLEDAR DOGODKOV: Predavanje dr. A. Valič Zver, Predavanje R. Leljaka, Tradicionalna latinska maša, Predstavitev knjige dr. J. Muska …

Predavanje dr. Andreje Valič Zver

Slovenski katoliški izobraženci vabijo na predavanje dr. Andreje Valič Zver: O dilemah med iskanjem spomina, resnice in pravice, ki bo v sredo, 25. marca 2015 ob 19.30, v Ksaverjevi dvorani Duhovnega središča sv. Jožefa v Ljubljani.
___________

Predavanje Romana Leljaka

26.marca 2015 ob 17h bo v kinodvorani v Vipavi na povabilo VSO gostoval Roman Leljak in opisal delovanje UDBE po drugi sv. vojni na Primorskem. Poudarek bo na knjigi Speča UDBA, njenih aktivnosti ter ljudeh med nami, ki so bili pripravljeni delat za UDBO v naših krajih.
___________

Tradicionalna latinska maša

Juventutem Slovenija vabi k tradicionalni latinski maši (misal sv. Janeza XXIII.), ki bo v cerkvi sv. Roka v župniji Ljubljana Dravlje v četrtek, 26. marca ob 17.30. Pri sveti maši ne bo nobenega petja, da bi se skladno z resnostjo bogoslužnega časa zbrali v sveti tihoti. Pred mašo bo možnost spovedi.
___________

Predstavitev knjige dr. Janeka Muska

Inštitut za etiko in vrednote Jože Trontelj Vas vabi na pogovor s prof. dr. Janekom Muskom ob predstavitvi njegove nove knjige z naslovom »Psihološki temelji družbe prihodnosti«, ki bo včetrtek, 26. marca 2015 ob 18. uri v knjigarni Konzorcij (Slovenska cesta 29, Ljubljana, 1. nadstropje).
Pogovor z avtorjem bo vodil dr. Aleksander Zadel.
__________

Formula za preboj Slovenije

Vabimo Vas na XIV. Večer pod Čavnom z naslovom Formula za preboj Slovenije v četrtek, 26. marca 2014, ob 19. uri, v avditoriju Škofijske gimnazije Vipava.

Slovenija že leta išče izhod iz gospodarske in moralne krize. Za preobrat pa ne bo dovolj samo govorjenje o svetli prihodnosti, ampak korenite spremembe. Kako obrniti Slovenijo v pravo smer? Kakšno vlogo ima pri tem Cerkev? Kaj se lahko naučimo od slovenskih izseljencev? Zakaj imajo slovenski izseljenci večjo samozavest?
Gosta:
Tone Rode, direktor Družine;
Urška Makovec, prevajalka in publicistka.
Večer bo vodil Tino Mamić.

Civilna iniciativa Čaven

___________

Tradicionalna latinska maša

Juventutem Slovenija vabi k tradicionalni latinski maši (misal sv. Janeza XXIII.), ki bo v cerkvi sv. Roka v župniji Ljubljana Dravlje v četrtek, 26. marca ob 17.30. Pri sveti maši ne bo nobenega petja, da bi se skladno z resnostjo bogoslužnega časa zbrali v sveti tihoti. Pred mašo bo možnost spovedi.

___________

Postna premišljevanja 2015

Nadškofijski referat za versko izobraževanje odraslih vabi na postna premišljevanja, ki bodo vsak postni četrtek ob 19.30 v dvorani Teološke fakultete, Poljanska 4, v Ljubljani – še zadnjič:

* 26. marca: Moč pozitivnega mišljenja v družinah, predava: mons dr. Rudi Koncilija.
___________

Srečanje pod lipami: Marjan Turnšek

Protagonist novega Srečanja pod lipami v Kulturnem centru Lojze Bratuž bo nekdanji mariborski nadškof, sicer pa teolog in profesor msgr. Marjan Turnšek. Nov četrtkov večer, ki bo v postnem času, bo posvečen duhovnosti, utripu sedanjega časa in razmišljanju o pomenu Velike noči, ki je največji krščanski praznik. Pogovor, ki ga bo vodila mlada izobraženka Martina Valentinčič, bo preletel sončne in senčne plati današnje družbe in Cerkve, od splošne krize vrednot do krize poslanstva – duhovniškega, misijonskega, družinskega -, do krize vere npr. pri upadu števila krstov in cerkvenih porok. Med vsebinami goriškega srečanja bodo tudi potujoča Cerkev papeža Frančiška, nov humanizem, oblike solidarnosti, sodelovanje laikov in prebujenje župnij oz. nove oblike oznanjevanja. Omenjenih tem se je msgr. Turnšek neposredno lotil tudi v svoji zadnji knjigi z naslovom Prebudimo dremajočega velikana.

Srečanje, ki ga v skupnem sodelovanju prirejata Kulturni center Lojze Bratuž in Krožek za družbena vprašanja Anton Gregorčič, bo v četrtek, 26. marca, ob 20. uri v komorni dvorani goriškega hrama. Msgr. Turnšek bo prišel v Gorico že pozno popoldne, ob 18.30 bo daroval mašo v Štandrežu.
________________

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Sorodni Prispevki:

KOLEDAR DOGODKOV: Predavanje dr. A. Valič Zver, Predavanje R. Leljaka, Tradicionalna latinska maš

Sorodni prispevki: Prejeli smo: Odpoved službi in izjavi nadškofov Stresa in Turnška Apostolska nunciatura v Sloveniji sporoča, da je sveti oče papež Frančišek sprejel odpoved službi ljubljanskega nadškofa msgr. Antona Stresa in odpoved službi mariborskega nadškofa msgr.... Vabilo: Ena država, en narod, en vodja Vabljeni […]

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17182 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

17137 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17198 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16570 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16530 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16467 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

KOLEDAR DOGODKOV: Predavanje dr. A. Valič Zver, Predavanje R. Leljaka,