Premalo navdušenja nad zeleno
Žal zeleno ne gledamo v večini kot nekaj izjemnega ampak kot nekaj nič posebnega. Že pogled je bolj prezirajoč kot navdušen, tudi mnogi kuharski recepti imajo zeleno le kot nujen dodatek, zaradi lepšega. Najprej rodovni podatek, da zelena izhaja iz peteršilja in janeža, kar pa je zares pomembno so sestavine vitaminov in mineralov. Zelena vsebuje Vitamine K,C,A,B9,B6 in B2, kalij, kalcij, magnezij, mangan, baker, fosfor in mnoga vlakna. Zato ni čudno, da je kljub precejšnjemu preziranju dokazano visoko na lestvici naravnih zdravil. Uživanje zelo zmanjšuje vnetja in je izjemen antioksidant, ki preprečuje oksidacijo krvi in organov, pa celo celic v človeku. Zato ni presenečenje, da je najnovejša raziskava pokazala kako koristen je za ohranjanje zdravih celic v primerih raka in pri preprečevanju te mnogokrat podtaknjene ali namerno napačno zdravljene bolezni. So pa rodovi že izjemno radi uživali zeleno, prav zaradi navedenih koristnih lastnosti. Seveda je poleg rednejše uporabe, priporočljivo uživati jo svežo, zmleto kot sok ali zgolj narezano ob zaključku priprave hrane, natreseno na že napolnjen krožnik. Ne bo škodilo malce spremniti navade! /virNaturalNews/
Ima snov apigenin, ki deluje anti-kancerogeno na
- rak jajčnikov
- rak trebušne slinavke
- rak prostate
- rak dojk
- rak jeter
Kitajci so ugotovili, da uživanje ekološke zelene 2-3x na teden zmanjša tveganje za rak pljuč za 60%
Več o anti-kancerogenem delovanju zelene
http://naturalsociety.com/celery-apigenin-kills-86-percent-lung-cancer-cells/