Perutnina Pivka le še ena izmed ožemalnih orodij samooklicane elite

Objavil/a Božo žabjek, dne 2014-10-19 ob 20:25:44

Preiskava v zvezi s prodajo Delamarisa naj bi zarkrila, da sta nekdaj slavna partnerja Miro Senica in Katarina Kresal pri tem 'pobrala' več milijonov evrov provizij.

Leta 2007 je propadli Vegrad pod vodstvom zaprte Hilde Tovšak kupil izolski Delamaris. Za nakup naj bi odštel 22 milijonov evrov. Poleg tega je Vegrad v tem poslu plačal še 1,35 milijona evrov provizije, ta znesek pa je prejelo takrat na novo ustanovljeno, danes pa razvpito podjetje Bužekijan. Slednje je zastopala Blanka Muster, ki je z odvetnikom Mirom Senico povezana kot odgovorna oseba v več podjetjih v nekdanji ali aktualni lasti Senice. Po tem nakupu je Vegrad prenesel 32.000 kvadratnih metrov veliko Delamarisovo zemljišče v središču Izole na Hypo Leasing. Del zemljišča, ki ni šel pod Hypo Leasing, pa je Vegrad tik pred stečajem leta 2010 prenesel na podjetje Nuntius, ki ima prav tako zanimivo lastniško ozadje.

Avgusta istega leta je Nuntius prešel v roke družbe Blastcom v lasti Predraga Šinika. Slednji je bil pred časom skupaj z Mirom Senico solastnik podjetja Palatium. Povezan pa je tudi s partnerico Senice, Katarino Kresal. Nuntius je namreč Šinik preprodal Jasni Mihelj - Coustaury, soprogi nekdanjega predsednika uprave Vege, Juliena Coustauryja, kjer je pravni oddelek v družbi vodila Katarina Kresal. Zemljišča, ki niso prešla v roke Hypo Leasinga, so za tem končala pod podjetjem Sur, v lastništvu že nekdanjega direktorja Delamarisa Vojka Maverja in njegovega dolgoletnega sodelavca Loredana Glaviča. Oba sta sicer danes lastnika podjetja Riba.

Leto pozneje je Vegrad Delamarisovo ribarsko dejavnost prodal podjetju OTC Invest, in sicer le za 2,4 milijona evrov. Podjetje OTC Invest je najprej od liechtensteinskega odvetnika Gerolda Hoopa odkupil polbrat Mira Senice, Aleksander Pernat, pozneje pa so si lastništvo podjetja podajali še Jože Anderlič, lastnik Kranjske Investicijske družbe, njegov sin Uroš Anderlič in za tem Jasna Mihelj Coustaury.

Iz izjemno kompleksne hobotnice bi lahko sklepali, da je kar nekaj oseb, ki izhajajo iz tesnejšega kroga Mira Senice in Katarine Kresal, s prodajo Delamarisa zelo dobro zaslužilo. Še vedno pa ostaja odprto predvsem vprašanje, kdo je pri preprodaji Delamarisove ribarske dejavnosti pobral premijo. V zvezi s tem naj bi trenutno še potekala aktivna kriminalistična preiskava.

Po neuradnih informacijah naj bi bila središče te preiskave prav Miro Senica in Katarina Kresal. Za posredovanje pri prodaji Delamarisa v letih 2007 in 2008 naj bi tako na račun Katarine Kresal padli trije milijoni evrov, na račun Mira Senice pa 1,2 milijona evrov

Ko se človek slučajno loti brskanja po Perutnini Pivka naleti na tako umazane in prikrite posle naših vrlih politikov in odvetnikov, da mu jemlje dih. Problem Perutnine Pivka je te dni želja po prisilni predčasni potrditvi nove uprave s strani Jate Emona, ki je na zelo sumljiv način prišla do več kot 50% deleža in želi stvari, torej posle, peljati izključno v lastno korist, pri tem pa izključiti male lastnike, pridelovalce, zadruge, ki od Perutnine živijo, ker ji prodajajo svoje pridelke. A tukaj še ni tako nenavadno, ker sta navedena lakomnost in goljufanje skladna z medsebojnimi dogovori med  političnimi in gospodarskimi lobiji v večini slovenskih podjetij ter poteka v smeri izčrpavanja v korist lastnikov. Zelo zbodejo podatki, da je Perutnina kupila Delamaris in ga preselila v bližino Pivke, kjer naj bi kot Delamaris KAL zagnal proizvodnjo na novo. Na prvi pogled super, saj bodo nova delovna mesta v tej dolini, hkrati pa številni avtobusi, ki bodo iz Izole vozili že izigrane delavce. Namreč, če je Jata Emona večinski lastnik Perutnine potem je jasno, da se pelje posel prikrito, da je za nakup Perutnina založila svoje premoženje, zelo veliko pa so pobrali Miro Senica in njegov polbrat Aleksander Pernat.

IN potem naletiš na najpomembnejše grozote. Delamaris je leta 2007 kupila Hilda Tovšak preko Vegrada za 22 milijonov, od tega je šlo na račun Katarine Kresalove 3.5 milijona €, Mire Senice pa 1.2 milijona€. Ja, tej isti Kresalki, ki je postala leto dni kasneje kar Notranja ministrica in je s to skromno provizijo skakala po nakupih v Milanu. Zdaj sicer tečejo preiskave kriminalistov, vendar sumljivo tiho je vse.

Vegrad je kasneje, tik pred stečajem, prodal Aleksandru Pernatu ribiško dejavnost Delamarisa, za celih 2.4 milijona € (torej za polovico podkupnine fiktivnega para Kresal Senica), medtem, ko je izjemna lokacija starega Delamarisa v Izoli, ob do neba vpijoči koruptivno vodeni Marini, prenesena na Hypo Banko (ja, tisto, ki so jo ustanovili po letu 91, da bi vsi politični lopovi iz Juge prikrili nakradene milijarde). Ta lokacija bo prinesla bajne zaslužke, a spet peščici, ki je znala goljufati in ima dogovor – mi krademo tukaj, vi pa na svojem področju in nihče nikomur ne stopi na prste! Tu ena stranka obvladuje čisto vse!

Pri vsej tej umazaniji je res žalostno to, da bodo zelo verjetno delavski predstavniki v nadzornem svetu Perutnine, zaradi strahu pred izgubo delovnega mesta ali pa še pod kakšnim učinkovitešim pritiskom popustili in stvari bodo stekle po željeni poti prevarantskih tajkunov, delavci pa v najbolšem primeru nadaljejevali delo ob minimalnih plačah, zgolj takih za golo preživetje. Zakaj, ljudje, se ne uprete in ne dvignete palice. Pa saj to je vaše, vi ustvarjate novo vrednost, tisti zgoraj vas le kradejo in, ko bodo pobrali vse, bodo zaprli vrata, ki se več nikoli ne bodo odprla. In kje bodo delavci iz Pivške doline potem? Kdo bo skrbel za njihove družine?

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
Božo žabjek
Božo žabjek
Objavil/a 2014-10-19 20:25:44 (Oct 19, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 9.10.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 8.10.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 7.10.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 6.10.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 5.10.19
Odkrito skupaj bova lažje zasužnjila svet
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 4.10.19
Pahor navdušen nad NWO
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 3.10.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 2.10.19
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

velika ponudba nadomestnih baterij za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, clevo, dell, fujitsu, gateway,.. na zalogi je veliko baterij. hitra odprema. cene baterij se gibljejo med 25,00€ in 100,00€. 

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

7081.) kaznilnica v snegu - gaston charlet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

15.) menuet za kitaro - vitomil zupan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4333.) njeno življenje - guy de maupassant

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

156.) gostilne na slovenskem

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

1084.) vzgoja otrok v težavnih obdobjih - dr. benjamin spock

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

1709.) šopki za adama venijo - andrej blatnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj