Od delovne inšpekcije do Anje Mrak Kopačeve sama zavajanja!

Objavil/a Božo žabjek, dne 2014-07-07 ob 17:13:05

Že pred časom smo načeli zlorabo Zakona, ki omogoča tajkunom, da zaposlijo osebe preko franšizinga, torej brez pravic iz delovnega razmerja in prenosom obveznosti na sp-je, ki na primeru Delo prodaja tega pač ne zmorejo plačevati. Konec meseca jim ostane manj kot 300€, za polni delovni čas, da ne bo pomote. Pri tem je franšizna pogodba narejena izključno po volji delodajalca, torej Dela prodaje, razlike v cenah prodajnih artiklov so izmišljene, delodajalcu ni potrebno plačevati niti obveznega zdravstvenega zavarovanja, malice, prevoza.

Žalostno je, da sta se z levo roko takega problema lotili tako  Tržna kot Delovna inšpekcija, ki v takem zasužnjevanju sploh ne vidita problema, ker imajo pač s prodajalci v kioskih sklenjeno franšizing pogodbo, nesramno pa prikrivajo, da so jih v to prisilili, če so hoteli še teh ubogih 300€. Nesramna sta predvsem odgovora Dela prodaje, ki navajajo, da je samostojni podjetnik sam kriv za svoje prihodke, ker je plačan od ustvarjenega prometa. Javnosti pa je treba razložiti, da celo majhni kupci kupijo mnoge izdelke pri grosistih ceneje kot navaja v pogodbah Delo prodaja  in so sp-ji že v osnovi oguljufani za vsaj minimalno plačo, ki jim po zakonu pripada, recimo po 213. in 214. členu ZDR-1, inšpekcijam pa nalaga nadzor 115.člen. Delovna inšpekcija je dodala  še svojo nesramnnost, češ Delo prodaja je bilo upravičeno, da zasužnji prodajalce v trafikah, ker ne zasedajo več delovnih mest, ki jim jih je Delo prodaja zlonamerno ukinila. V svojem odgovoru odvetnici se posmehujejo in izjavijo, da so pri pregledu Dela prodaje ugotovili, kako je uprava  leta 2012, natančneje 28.5.2012, preprosto upravičeno ukinila delovna mesta prodajalcev v trafikah. Le dva meseca pred tem, 26.3.2012 pa je, zdaj slavni kandidat Mira Cerarja Jožef Petrovič, kot predsednik uprave Delo Prodaja,  z grožnjami pred odpovedjo delovnega razmerja od delavcev izsilil podpis aneksa za zmanjšanje plač. Nagrada – Cerarjev kandidat, ki bo ob izvolitvi te grožnje prenesel na vse zaposlene Slovence! Če bi bila to komedija v Drami bi se smejali, tako pa smo lahko zaskrbljeni, kako posamezniki in državne inštitucije podpirajo zlorabe in manipulacije z zakoni. In kako je lahko Delu prodaja sploh namen kaj prodati, če so jih po zmanjšanju plač ukinili in zdaj delajo na tem, da  sp-ji po kioskih propadejo? Očitno je Petanu namen dobro zaslužiti na drug način in ne s prodajo izdelkov po kioskih!

 Da je Petan to izpeljal je imel vso podporo pri piscih zakonov, žalostno pa je, da se ministrica v odhodu, Anja Kopač Mrakova ob koncu razrešitve hvali z izjemnim uspehom na vseh področjih dela in sociale, celo za 3,88€ se je v njenem času zvišala socialna podpora. Seveda, za vse, ki je niso v celoti izgubili oziroma natančneje povedano, ki jim je niso nasilno vzeli brez pravnih podlag. Ministrica v izdihljajih se hvali z uvajanjem sužnjelastniških odnosov, jih potihoma sprejema kot povsem legalne in je ne moti, da se zaradi sp zlorab ljudje zatekajo v Karitas in iščejo pomoč, celo v hrani. Očitno je zanjo to v primeru 500.000 Slovencev pod pragom revščine povsem nepomemben podatek, s katerim se ona ne bo ukvarjala in bo raje  kandidirala v Ljubljani Bežigrad na listi SD za še en mandat, kjer spet ne bi bilo treba nič narediti.

Da smo ljudje reveži smo večinoma sami krivi, saj z izvolitvijo znano škodljivih oseb še poglabljamo svojo brezizhodnost in z obkljukanim glasom Mrakovi boste jasno povedali, da tudi ob popolni lakoti pomoči ne potrebujete, kajti Mrakova vam je ne bo dala, še manj njeni CSD do zdaj! Lahko pa bo pripeljala nove zaposlene prisilno v franšizno obliko za 300€ mesečno. Če vam to odgovarja, izvolite.

Članku, ki bo poslan tudi medijem, so dodane kopije dokumentov, odločb , pritožb in odgovorov za popolnejšo sliko sp katastrofe!

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zlobni
0
Jul 07, 2014
Sistem tako dobro deluje, da ga bodo obdržale vse naslednje vlade !
Rušenja se je lotil Troha, ki pa je že napredoval, do stopnje blodenj.
#1
Božo žabjek
Božo žabjek
Objavil/a 2014-07-07 17:13:05 (Jul 07, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 12.4.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 11.4.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 10.4.19
Rothschildova banka zgrožena nad slovenskimi kiminalisti
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 9.4.19
Spet nova 5G izdaja v Parlamentu
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 8.4.19
NATO poslovalnica Ameriških orožarskih bankirjev
Vam bo rakavi glifosat rešil pomanjkanja hrane?
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 7.4.19
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Oglasi

želite piti boljšo in obogateno vedno? potem je smiselno, da preverite katere pozitivne učinke vam prinaša živa voda - https://www.aktivni.si/dobro-pocutje/ziva-voda-skrbno-varovana-skrivnost-vrhunskih-sportnikov/ živa voda nastane s procesom ionizacije, pri tem pa nam je v pomoč ionizator vode.

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

radi igrate športne stave? v sloveniji vam je na voljo tudi ena izmed večjih svetovnih stavnic bet at home. preizkusite svojo srečo in ob prvi registraciji prejmete bet at home bonus - http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/bet-at-home-bonus/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7734.) evropski roman - dušan pirjevec

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 19.99 €

6692.) filozofija umetnosti - hippolyte taine

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5440.) ime rože - umberto eco

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2215.) golobje in jastrebi - grazia deledda

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1520.) kritični spisi - josip stritar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5965.) grad iz peska - iris murdoch

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7171.) črni tulipan 1 in 2 - aleksander dumas

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7390.) spomini na dovje - france voga

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

384.) zgodbice o znanih slovencih  -  igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

714.) janez milčinski - leta za pet drugih

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj