Članek
Nova Slovenija – Krščanski demokrati ( NSi )
Objavljeno Sep 18, 2019

Zadnje čase poslušam na politični sceni kako se stranka NSi sama sebe popravlja in obvešča ljudstvo, da je po novem sredinska stranka. In da je njen odmik od desnice potreben za boljše dojemanje in korekturo napak,ki se dogajajo na politični sceni. Pa je res tako? Marsikomu se to prepričevanje vox pupuli zdi naravnost smešen ali pa bolje rečeno si stranka sama sebi daje brco v kolenu in obljubljenim besedam,ki jih je dajala ob promociji in pred volitvami. Kolikor mi je znano stranka sebe uradno definira tako:

Nova Slovenija – Krščanski demokrati (kratica NSi) je desnosredinska politična stranka v Sloveniji. Filozofija njenega delovanja je utemeljena na krščanski demokraciji. Stranka je nastala ob razcepu stranke SLS+SKD leta 2000. Je polnopravna članica Evropske ljudske stranke (EPP) in članica poslanske skupine EPP v Evropskem parlamentu.

Ponovno se vprašujem kako lahko stranka,ki se današnjem času priklanja  in močno simpatizira s popolnimi levičarskimi težnjami lahko deluje na filozofiji in delovanju,ki temeljijo na krščanskim vrednotah ?

Kako to deluje v praksi ? Torej a to samo mislijo,udejanjajo se pa po rdečih levičarskih načelih. Ali bolje rečeno čez teden se pajdašimo z levičarsko propagando in njihovimi načeli ob koncu tedna oz. v nedeljo pa gremo k maši k spovedi in smo delujoči po krščanskih načelih, kajti Bog vse odpušča tudi take nonsese, katerim smo priče v tej stranki, ki se iz dneva v dan bolj poneumlja in zauzvrat misli, da bo v naslednjih volitvah spet v parlamentu. Žal moramo vedeti, da vox populi ima odločilno vlogo in stranka z tako politiko in usmeritvijo,ki  sama sebe poneumlja in deluje kakor mišmaš v neki skupni rdeče krščanskii obciji bo izvisela pri vstopu v parlament. Kdo jih bo pa volil? Zagotovo ne ti volilci,ki  so jih volili do sedaj in iskreno živijo po krščankih načelih in domoljubljubnosti do lastne integritete.