Nepopolna preglednica minulega dela (20. del)

Objavil/a Blaž Babič, dne 2019-08-11 ob 21:15:37

POLITIČNA VSEBINA


Tega do sedaj sicer nisem dosti omenjal, ampak tam nekje okoli 2009 sem bil glavni tajnik Evropskega združenja EU-kritičnih gibanj. To je do danes organizacijsko sicer že precej zamrlo, ampak našim britanskim kolegom (takrat recimo UKIP), je pa uspelo pobegnit iz EU zapora. V TEAM so prišle vse mogoče ne-skrajne organizacije, torej ni bilo "rasistov", ampak so bili pa avstrijski komunisti.

Zdaj pa na večinoma Youtube povezave, če kje kaj ne bo delalo, me prosim obvestite. Seznam je pomagala pripraviti I. Gornik, za kar se ji zahvaljujem.

-------------------------------------------------------------------


(1)
Datum dogodka: 10.10. 2012

Blaž Babič, Komentar ustavnemu sodniku Zobcu
(objava 7.11. 2012)
(objava 15.11. 2012)

Vsebina: Tega dne je imel ustavni sodnik Jan Zobec predavanje na Pravni fakulteti v Ljubljani, z naslovom: "7 NAGLAVNIH GREHOV SLOVENSKEGA PRAVOSODJA". Ob koncu predavanja je Blaž Babič dopolnil njegovo predavanje z nekaj naglavnimi grehi samega Ustavnega sodišča. Upamo, da bo dobro sodil v primeru ZRLI-UPB2.  MLADINA je dogodek opisala tako.(2)

Referendum // 1. javna predstavitev mnenj, ustavna komisija 17.10. 2012

PZ Prapor Svobode, razprava v DZ, Blaž Babič
(objava 1.11. 2012)
(objava 2.11. 2012)
(objava 1.7. 2015)

Vsebina: Predsednik Političnega Združenja Prapor Svobode, Blaž Babič, v Državnem zboru RS, razpravlja o nameri parlamentarnih političnih strank, da omejijo institut referenduma in v ta namen spremenijo Ustavo RS. Prapor Svobode nasprotuje omejevanju ljudovlade in zmanjševanju ustavnih pravic državljanov Republike Slovenije. Referenduma sploh ni mogoče razpisati o nobenem pomembnem družbenem vprašanju, ki ni v zaključni fazi zakonodajnega postopka. Zbiranje podpisov na upravnih enotah, kakor je urejeno danes, je protiustavno. To je potrdilo tudi Ustavno sodišče, hkrati pa se je črtalo 2. poglavje referendumskega zakona. Šlo je za pravni izbris pravic vseh volilk in volilcev do predhodnega zakonodajnega referenduma. Šlo je za prikrit ustavno pravni državni udar.


(3)

Datum dogodka:  23.10. 2010, objavljeno 14.11. 2010


10. del konference OPS - HERVARDI 2010

11. del konference OPS - HERVARDI 2010

12. del konference OPS - HERVARDI 2010

Vsebina: Blaž Babič o neposredni demokraciji v Sloveniji in drugje po svetu.(4)

Objavljeno je bilo 15.3. 2012

Okrogla miza o dekriminalizaciji konoplje 01
Okrogla miza o dekriminalizaciji konoplje 02

Vsebina - govorci za omizjem: Dr. Darja Kocjan Ačko, Biotehnična fakulteta; Roman Paškulin, dr. med., OMI - Inštitut Odprte Misli, zavod za antropološko medicino; Dejan Rengeo, uni.dipl.ing.agr., Izvir-Interesno združenje za vodilne industrijske rastline; Milan Krek, dr. med., spec. soc. med., Direktor zavoda za zdravstveno varstvo Koper. Razpravo povezuje Blaž Babič(5)

Datum dogodka: 7.11. 2012, objavljeno je bilo 17.11. 2012

Blaž Babič, Pogovor z Bodijem Meškom o ustavni pobudi glede ZRLI-UPB2

Vsebina: Združenje umetnikov Paviljon (ZUP) je dne 5.11.2012 na Ustavno sodišče vložilo Pobudo za oceno ustavnosti ZRLI-UPB2. Pri pripravi pobude jim je pomagal predsednik Praporja Svobode, Blaž Babič. Pogovor z Blažem je vodil Bodi (Bogdan Kristofer Meško).(6)

V živo je bilo pretočeno 6.3. 2013

Prapor Svobode, Blaž Babič za ZDAJ PA DOST!

Vsebina: Ali potrebujemo spremembo ustave? Ali smo zamenjali Beograd z Brusljem? Kaj se dogaja v Evropskem Parlamentu? Kaj je Prapor Svobode? Kakšno je njegovo mnenje o manjšinah in problematiki referenduma? Ali si želi predčasne volitve? Blaž Babič o vsem tem in še o (ne)enakem financiranju strank in ali smo s spremembo predsednika vlade že kaj dosegli.(7)

Objavljeno je bilo 25.6. 2015

O celjskih goljufih

Vsebina: Blaž Babič, ustanovitelj fb skupine Žrtve celjskih oderuhov in goljufov, opozarja na napake v delovanju države, ki ni sposobna obsoditi nekaterih očitnih kriminalnih dejanj niti ozaveščati ljudi, naj ne nasedajo obljubam o vabljivih posojilih mimo uveljavljenih finančnih hiš. Ravno tako se ne spodbuja ogoljufanih, da spregovorijo o tem. Omenjena spletna skupina širi o tem informacije ter pomaga pri povezovanju žrtev goljufij.


(8)

Datum dogodka in objava: 8.12. 2015

Novinarska konferenca Gibanja Zedinjena Slovenija

Vsebina:
"Za danes ob 11:00 je bila napovedana novinarska konferenca GZSi.

Vabilo je bilo poslano na več kot 300 e-naslovov urednikov in novinarje, glasilo pa se je:

Spoštovani,

vabimo vas na novinarsko konferenco Gibanja Zedinjena Slovenija, v zvezi z referendumsko kampanjo o Noveli zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR-D), ki bo v torek, 8. 12. 2015 ob 11.00 uri, v gostilni Pod lipo, Borštnikov trg 3, v Ljubljani.

Medijem bomo predstavili diskriminacijsko zakonodajo v trenutni referendumski kampanji, za katero so v celoti odgovorne parlamentarne stranke vseh sklicev parlamenta Republike Slovenije ter naš predlog za odpravo tovrstne diskriminacije in vzpostavitev pogojev za nastanek svobodne družbe enakopravnih državljanov – slovenske ljudovlade, ki bo delovala v skladu z obstoječo Ustavo RS.

Z odličnim spoštovanjem

in osti jarej

Gibanje Zedinjena Slovenija
predsednik Sveta ZSi
Matija Blatnik"

Vir: fb Blaž Babič(9)

Datum dogodka: 11.5. 2016, objavljeno je bilo 9.10. 2016

Blaž Babič, Gibanje Zedinjena Slovenija, ZSi, v Državnem zboru, o Brglezu in preprečenih referendumih

Vsebina: Blaž Babič v imenu izvenparlamentarne politične stranke Gibanje Zedinjena Slovenija (ZSi) opozarja na kršenje temeljnih človekovih pravic, natančneje pravice do referenduma. Jabolko spora je bila nestrokovna odločitev predsednika Državnega zbora Milana Brgleza, ki je bila v bistvu politična poteza. Namreč, predstavniki delavcev migrantov so se odločili za vložitev šest pobud za referendum z navedbo, da je potrebno vsak zakon preučiti in presoditi, ali je v škodo državljanov. ZSi je podala kazensko ovadbo zoper g. Brgleza zaradi zlorabe položaja, kajti le-ta je sprejel odločitev, da ne bo določil roka za zbiranje podpisov pod pobude delavcev migrantov. ZSi je vložila dve kazenski ovadbi ter pobudo za oceno ustavnosti omenjenih šestih zakonov.


(10)

Datum dogodka: avgust 2016, objavljeno je bilo 10.10. 2016

Blaž Babič - Gibanje Zedinjena Slovenija - Politično pravo

Vsebina
: Politično pravo (Blaž Babič - Gibanje Zedinjena Slovenija)


(11)

V prostorih Slovenskega Svetovnega kongresa 21.9.2017, objavljeno je bilo 24.9. 2017

Tiskovna konferenca na temo kršitev človekovih in ustavnih pravic (2. tir)

Vsebina
: Tiskovna konferenca na temo kršitev človekovih in ustavnih pravic državljanom v času referendumske kampanje za Zakon o drugem tiru


(12)

Objavljeno je bilo 25.1. 2018

"Potrebujemo še demokracijo?", komentar

Vsebina: Blaž Babič komentira predavanje o demokraciji. Pred tem pa je razdelil kopije "Izhodišč za razpravo",(13)

Objavljeno 15.5.2018

Intervju: Sodelovanje Vlade RS v kampanji je bilo protiustavno

Vsebina
: Referendum o Zakonu o 2. tiru

————————————————————————

ZGODOVINSKA VSEBINA(1)

Datum dogodka 7.6.2013, objavljeno 16.8.2013

1/4 Dr. Cyril A. Hromnik, Univerza na Primorskem: Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?

2/4 Dr. Cyril A. Hromnik, Univerza na Primorskem: Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?

3/4 Dr. Cyril A. Hromnik, Univerza na Primorskem: Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?

4/4 Dr. Cyril A. Hromnik, Univerza na Primorskem: Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?

Vsebina: Univerza na Primorskem je dne 7. rožnika 2013, v sejni sobi palače Armerija organizirala predavanje gostujočega slovaškega zgodovinarja dr. Cyrila A. Hromnika (ki sicer živi in dela v Južni Afriki), z naslovom »Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?« Gre za prvo zgodovinsko predavanje v akademskih krogih na Slovenskem, ki povsem zanika do sedaj uveljavljeno teorijo o prihodu t.i. Slovanov v naše kraje v 6. in 7. stoletju. Univerza na Primorskem je s tem omogočila ključen premik, ki je prenesel razpravo o izvoru Slovencev v akademske zgodovinske kroge in tako na stežaj odprla vrata resnici . Zgodovinar dr. Hromnik je v zadnjem obdobju razvil izvirno teorijo o srednjeevropski domovini Slovenov (prednikov Slovencev in Slovakov), ki obsega širši javnosti neznano slovensko zgodovino v rimski dobi in v predrimski bronasti dobi. Letos bo izšla njegova monografija z naslovom Sloveni in Slovensko, ki bo obsegala obdobje od 3.200 let pr. Kr. do leta 907 po. Kr. (do prihoda Madžarov). Bistvo Hromnikove Slovenske staroselske teorije je moč opisati z dvema ključnima trditvama: 1. Slovanov nikoli ni bilo, saj so to ime iznašli šele v začetku 19. stoletja na Češkem, z očitnim namenom zabrisati sledi starih Slovenov, prednikov današnjih Slovencev in Slovakov. Hkrati z iznajdbo t.i. Slovanov zablatencev (tistih iz močvirskega blata) so razvili tudi izmišljeno "teorijo« o njihovem prihodu v srednjo Evropo v 6. in 7. stoletju. Nobenih »proto-Slavjanov«, in zagotovo nobenih novopečenih »Slovanov« iz 19. stoletja, nikoli ni bilo. V Pripjatska močvirja sta jih potisnili nemška imperialna šola zgodovinarjev, ki so sanjali o možnem Drang nach Osten in češka šovinistična šola (F. Palacký, L. Niederle, V. Chaloupecký, itd.), ki sta na tak način hoteli odstraniti Slovene (prednike Slovakov in Slovencev) iz vsakomur očitne verske, kulturne in trgovske prvotne domovine Slovenov ob Donavi. 2. Domovina starih Sovenov je umeščena v srednjo Evropo, na obeh straneh reke Donave od Tater in Karpatov na vzhodu, do Jadranskega morja in Alp na zahodu. Sloveni so tu prebivali že najmanj 3.000 let pred našim štetjem. Dr. Hromnik s svojimi raziskavami daje povsem prav Juriju Venelinu (Starodavni in današnji Slovenci), ki je enake trditve postavil v prvi polovici 19. stoletja, ter opisal tri rimsko-slovenske vojne. Ob tem je pomembno, da Hromnik Venelinovega dela sploh ne pozna, do svojih spoznanj pa se je dokopal povsem neodvisno.(2)

Datum dogodka 22.10.2013, objavljeno je bilo 26.10. 2013

Predstavitev nove knjige Peter Kozler in Zemljovid slovenske dežele

Vsebina: Avtorja knjige Andrej Šiško in Dimitrij Kebe sta skupaj s članom uredniškega odbora Blažem Babičem v Svetovnem slovenskem kongresu pred malim, a navdušenim občinstvom predstavila nekaj ključnih poudarkov iz svojega dela. Rdeča nit je bil ponatis pravega, povečanega, izboljšanega Kozlerjevega Zemljovida iz leta 1864, na katerem nikdar in nikoli ni bilo vrisane kakršnekoli črte na Dragonji - le-ta je bila vedno vrisana naknadno in pomeni ponareditev izvirnika. Do tega ponatisa so slovenski javnosti po nemarnem ali načrtno predstavljali le zemljevid iz leta 1853, ki pa se od prej-omenjenega bistveno razlikuje, oz. je manjši, saj je Kozler vmes dobil popravljene podatke o poselitvi Slovencev. Na predstavitvi ni bilo nobenega novinarja, kljub temu, da so bili ustrezno vabljeni, zato smo vam pripravili ta posnetek in zaobšli njihovo trdo cenzuro. Posnetek je vreden ogleda tudi zaradi odličnega kratkega govora dr. Duše Krnel Umek, ki kot znanstvenica razloži problem današnje znanstvene stroke (in politike), tako da lahko vsakomur postane jasno, da je današnje slovensko zgodovinopisje pred velikim zlomom ali pa očiščenjem.
To in druge knjige lahko naročite na ZDD Hervardi.
(3)

Datum dogodka: 25.3. 2015, objavljeno je bilo 29.3. 2015

Andrej Šiško // Državni svet // Anton Vramec in Slovenci

Vsebina: Prikrita SLOVENSKA zgodovina, "Najstarejša" SLOVENSKA knjiga / knjiga

Andrej Šiško, Dimitrij Kebe, Blaž Babič, Dr. Duša Krnel Umek, Franc Krnjak(4)

Objavljeno je bilo 28.5. 2015

Anton Perdih - predavanje v DS RS

Vsebina: Dr. Anton Perdih je Komisiji Državnega sveta RS za znanost, kulturo, šolstvo in šport predstavil znanstvene ugotovitve DNK rodoslovja o Slovencih in Evropejcih, ki povsem zavračajo dosedanje trditve o priselitvi naših prednikov izza Karpatov v 6. in 7. stoletju, podpirajo pa avtohtonistočne teorije oziroma Slovensko staroslesko teorijo, v skladu s katero so Protoslovenci živeli v Srednji Evropi že več stoletij, morda celo tisočletij pred našim štetjem.


--------------------------------------------------------------------------------------


(pardon, ampak lahko greste tudi NAPREJ NA 21. DEL)

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
6
Blaž Babič
0
Aug 13, 2019
Dej se izvali iz te anonime, bod desc.
#6
Vrtnarček
0
Aug 13, 2019
V Fužinaš pa imaš. Blaž, ti si naš brat!
#5
Blaž Babič
0
Aug 13, 2019
Na katero "druščino" pa namiguješ? V Kosezah nimam nikogar...
#4
Vrtnarček
0
Aug 13, 2019
Kul bloger si Blaž, ta komad je samo za tebe in tvojo druščino. https://www.youtube.com/watch?v=IqzsIHGKZfQ

Sasha Vrtnar - YouTube

Đurotov debi
#3
Blaž Babič
1
Aug 12, 2019
Bolj na hitro si prebral in bolj na okorno vse skupaj zaključil.

Pa še anonimna rit si :)
#2
Resnicoljub
0
Aug 12, 2019
Koliko si bil uspešen se je pokazalo, ko je v vašo skupinico uletela Anica. Rasturala je in povzdignila Šiška. Tebe je pa prežvečila in izpljunila. Babič ti si zgodovina. Tudi samohvala te ne bo vrnila na sceno, ker si enostavno nesposoben. Anica je med predsedniško kampanjo v enem tednu naredila vsaj toliko, če ne več, kot ti brezdelnež v 23 letih. Si na socialki in lažeš v svojem blogu kako te je nekdo poslovno ogoljufal. Nekaj tu ne štima. Od kdaj so pa brezposelni biznismeni. No, pri nas je vse mogoče.
#1
Blaž Babič
Blaž Babič
Objavil/a 2019-08-11 21:15:37 (Aug 11, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Majda in Mojca - dva odgovora na nadaljevanko (21. del)
Nepopolna preglednica minulega dela (20. del)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (19)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (18)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (17)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (16)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (15)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (14)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (13)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (12)
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ZVRK
(3)
ZRLI
(3)
nlb
(2)
OPS
(2)
sta
(2)
Siol
(2)
MOL
(1)
ZVDZ
(1)
ZVPR
(1)
delo
(1)
OSCE
(1)
OVSE
(1)
ZSi
(1)
CETA
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

kupiti nakladalno klančino ausbau-whlr od proizvajalca. nakladalna klančina ausbau-whlr se uporabi ob dvigovanju prikolice do zahtevane višine (na primer, višina skladiščnih nakladalnih vrat). največja višina dviga ke do 300 mm, največja nosilnost je 20.000 kg za par. se dobavi v paru. lahko je opremljena s sponko za pritrditev na tla ali z utori za prevoz z viličarjem. je prekrita z barvo (standardna barva rdeča), preprečuje korozijo. id: z4t71f več o izdelku nakladalna klančina ausbau-whlr na naši spletni strain si6.av-exim.com  

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 662 €

močna stacionarna rampa za kombi ausbau-vr. skladiščna rampa omogoči dostop do tal kombija od ravni skladiščne nakladalne cone. izdelujemo modeli z nosilnostjo od 5 do 8 ton in več. stacionarna rampa je razvita za tovorjenje kombijev na standardnih sodobnih skladiščih. ugodna cena in izjemna kakovost sta glavni prednosti naše družbe in naših izdelkov. id: z4t71f več o izdelku stacionarna rampa za kombi ausbau-vr je na naši spletni strani. si5.av-exim.com  

Kategorija: Nakladalec

Cena: 6850 €

odlična navozna rampa ausbau-dg (vrsta “skladišče – tla”) od prizvajalca. standardni modeli z nosilnostjo od 3 do 10 ton in več. navozna rampa za optimizacijo postopka tovorjenja v skladišču. rampa za nalaganje v celoti izdelana iz jekla, širina vozne površine od 1,5 do 2 m in več. navozna rampa po potrebi se lahko premesti na območju skladišče ali ven. ploščad lahko deluje ob vsakem vremenu, zaradi rešetkaste površine. id: z4t71f več o navozni rampi na naši spletni strani. si4.av-exim.com  

Kategorija: Nakladalec

Cena: 3750 €

nakladalne ploščadi ausbau-plt. se ukvarjamo z izdelavo nakladalnih ploščadi za logistična skladišča. proizvajamo modeli z nosilnostjo od 3 do 12 t in več na zahtevo uporabnika. standardna višina nakladalne ploščadi je 1.200 mm. po potrebi ploščad se lahko pritrdi s sidri. za večjo dinamično stabilnost ima dvojni nosilci pod vsako oporno nogo. id: z4t71f več o izdelku nakladalne ploščadi ausbau-plt na naši spletni strani. si2.av-exim.com  

Kategorija: Dvižna ploščad

Cena: 3800 €

hidravlične nakladalne ploščadi ausbau-dl. od proizvajalca. hidravlične nakladalne ploščadi je hidravlična naprava, ki sestoji iz temelja (okvir), ploščadi in vrtljivega mostička. standardni model zagotavlja dinamično nosilnost 6 ton in statično 10 ton. ploščad je izdelana iz valovite pločevine 5/7 mm. največja dolžina ploščadi je 2.500 mm, širina pa 2.000 mm. hidravlična nakladalna ploščad zmanjšuje uporabo ročnega dela in privarčuje čas tovorjenja. id: z4t71f več informacij lahko poiščete na naši spletni strani. si3.av-exim.com  

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 1999 €

v kolikor ste športni navdušenec in igrate športne stave, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran betsonhand, kjer so vam na voljo največje spletne stavnice na svetu, kot so bet 365, bet at home in william hill. možnost igranja tudi v sloveniji. več: https://www.betsonhand.com/sl/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če se odločite za nakup telefona iphone xr, lahko ob sklenitvi vezave prihranite malenkost več kot 100€ za sam telefon. več o sami ponudbi: https://www.a1.si/telefoni/iphone-xr-64-gb-crna

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

7715.) bistro dete - kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, dr. richard c. woolfson, izdala založba didakta 2001

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

3914.) triinosemdeset stopnic - ladislav črnologar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5000.) fužinski bluz - andrej skubic

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

7542.) podatki na dlani - reader"s digest izdan leta 2007

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

vas zanima kateri so pomembni dejavniki, ko se opravlja delo od doma in na kaj morate biti pozorni, da bodo delavci učinkovito opravili svoje delo? več o tem lahko izveste tukaj: https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj