Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (13)

Objavil/a Blaž Babič, dne 2019-08-01 ob 23:51:39

ali...
 
O zakulisju III. SLOVENSKE POLITIČNE LIGE


(6) Sopredsednica

Šesta trditev; »Zaradi izdaje Šiška in njegove bolestne želje po »prodoru« si zdaj sopredsednica.«

Ja, res je, da sem sopredsednica, ampak ne na njegovo željo. Veš, da ima Gibanje Zedinjena Slovenija statut, položaji se izvolijo. Mene so izvolili z absolutno večino. Koga je tukaj Šiško izdal mi ni jasno? LAŽ 034a) Kot sem že omenil, je bila meni že iz časov Nove stranke znana tista igra in potreba - "nujno rabimo več žensk v stranki". Sliši se fino, kajne? Seveda, a le na prvi pogled. Resnica v političnem delovanju je namreč zelo preprosta, še posebej v slovenski politiki, ki je dodatno izdatno prepojena z lažnostjo - saj nismo imeli praktično nikakršne lustracije po rdečem obdobju.

b) Ženske naša "politika" odbija. Ne brez razloga in vzrokov. Če skrajno skrčim bistvo, mediji nasploh uspešno vzdržujejo ozračje, v katerem se domačega počuti "ljudski rek" - politika je kurba. Posledica tega ozračja je torej očrnjena dejavnost, ki bi morala biti pravzaprav sveta - iskanje rešitev za skupno dobro. Od očrnjene dejavnosti se torej odmikajo "normalni moški" (ženske še toliko bolj), pod nadzorom pa jo imajo seveda "zvodniki", nanjo pa se lepijo "pohotneži", torej taki, ki bi se na njej predvsem naslajali, jo koristo-ljubili. Ljudje konec-koncev vedo, kako težko je doseči karkoli, kar bi bilo dobrega za širšo družbo in mimo interesov peščice zvodnikov.

c) Da ne govorim, koliko težje je k sodelovanju pritegniti kogarkoli v stranko, ki se šele vzpostavlja, predvsem pa šele z vsakim letom svojega obstoja dodaja koščke v mozaik lastne verodostojnosti in prepričljivosti. Podobno je v mladem podjetju ali pač na začetkih vsakršnih dejavnosti.

č) In ko smo se v ZSi šele prebijali skozi prve otroške bolezni, je že dobil veliki vodja identičen "navdih", lahko bi rekli tudi "željo", kot jo je imel l. 2000 Drevenšek. (Mimogrede, slednji je že leta 2004 z Junijsko listo "modificiral nujnosti".) Meni se je prižgala lučka. In potem "po naključju" prideta Bidarjeva. Kaj lepšega, ane, vse sovpada. In je Ani(ca) že takoj video-mojstrica, seveda, saj "rabimo ženske". In ista "ženska, ki jo rabimo", iz stranke pomaga Šišku odgnati praktično njeno staro jedro. In kdo potem ostane, ko si vodja zaželi politično soborko?d) Ne, seveda "ni bilo na njegovo željo", to bi bilo vendarle premalo ljudovladno. Se je treba sklicevati na "absolutno večino", da vse skupaj dobi žlahtno potrditev.

e) Šiško je izdal mene in vsaj šest drugih članov, da o simpatizerjih ne govorim. Sem že vse pojasnil - če ne prej, pa takrat z rdečo zvezdo, ne kapico.


Tole, o želji o prodoru je pa totalno neumestna pripomba!  LAŽ 035

Jaz uporabljam predvsem dejstva, oziroma se trudim ostajati v bližini resnice. Ani(ca) - kolikor vem - ni poznala Šiška od prej. Ni videla njegovega običajnega (da ne rečem pristnega) jebivetrstva, ki pritiče povprečnim, sproščenim Štajercem. Tudi ni videla njegove počasne transformacije v osebo, ki - pristno ali ne - pričenja izražati vse več psihične napetosti, zaskrbljenost, prisiljenosti...  Vse večkrat so se pojavili "treba je", "moramo", "zdaj gre pa zares", "tudi če umrem" (pa saj sem že itak mrtev)...   in del tega "prodora za vsako ceno" je bil tudi projekt "več žensk"... in zato moja ocena nikakor ni neumestna.


Dobro ti je poznano, da se je Andrej s puško v roki boril za samostojno Slovenijo. Ti se nisi! LAŽ 036

a) Glede na to, da sem lektoriral knjigo "Resnice je zmaga" (pozor, takrat še ni bila "Resjede je zmaga", pri taki knjigi jaz namreč ne bi sodeloval) in bil njen urednik, mi verjetno ni treba razlagati, kaj mi je "dobro poznano" glede njegovega angažiranja med osamosvojitvijo. Me pa preseneča, da Šiško kot poveljnik voda nikoli ni zares poskušal zaščititi povsem legitimnih interesov članov svojega voda in njihov veteranski status še vse do danes ni urejen - kolikor sem seznanjen, seveda. Če mene kdo vpraša - slab poveljnik.

b) Sem letnik 1974, torej pet let mlajši od Šiška. Naj mi bo oproščeno, če se kot svež 17-letnik iz ljubljanskih Fužin leta 1991 nisem ravno izkazal kot vojak. Sem pa - kot sem že navedel - že leta prej aktivno sodeloval v "kulturnem boju", od Roške naprej :) Očitek s klicajem je torej vsaj rahlo deplasiran, po moje celo aboten.

Andrej je napisal 13 knjig, za katere trdiš, da si sodeloval pri pisanju tudi ti. Kakor je meni znano si ti samo pregledal besedilo. LAŽ 037

Glede na to, da Bidarjeva niti skupaj do danes nista napisala nobene knjige, niti ne sodelovala pri njenem nastanku, pač ne morem jemati resno njene ocene o "pregledovanju gradiva". Ko bi vedela, kako so knjige nastajale, koliko je bilo potrebnih razmišljanj in ugotavljanj, kaj in kako bi bilo bolje napisati, potem bi vedela, da sem imel pri končnih izdelkih še kako pomembno vlogo. Ne dobiš namreč statusa urednika ali člana uredniškega odbora samo zaradi tam nekega "pregledovanja besedila". Je pa že rahlo simptomatično, kako so vse dejavnosti, ki jih ni opravila Ani(ca) Bidar, kar nekako manj vredne, kajne?

Tole spodaj seveda šteje dvojno. Ta švic, ta napor...Nekje celo trdiš, da si z Andrejem sodeloval 11 let, zdaj pa ne vem, ali si bedak ali si samo »žleht«? LAŽ 038

Ja, od leta 2006 do leta 2017 je nekako enajst let. Točko sem podelil zaradi abotnosti oz. pritlehnosti.

Ne moreš po toliko letih pisati, zaradi svoje užaljenosti, laži o nekom s katerim si toliko časa sodeloval. LAŽ 039

Kdor govori o užaljenosti, nekako ne razume bistva. Sem že pojasnil, upam, da mi ne bo več treba. Zato prej verjamem, da Bidarjeva podtikata "užaljenost", ter poskušata na ta način pozornost preusmeriti s konkretnega in dokazljivega izdajstva, Šiškovega in svojega. Ja, meni to zveni precej bolj verjetno.


Če boste dolgo brali komentarje, boste videli tudi tole, izpred enega leta:Toliko še o tem, da "ni vedela za obtožbe".


NAPREJ NA 14. DEL

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
6
Blaž Babič
0
Aug 04, 2019
Uf, zdaj pa že en anonimni psihoanalitik piše drugemu anonimnemu psihoanalitiku.

Pa dejte met jajca :)
#6
psihoanalitik
0
Aug 04, 2019
Psihoanalitik, odličen opis!
#5
Blaž Babič
0
Aug 04, 2019
Ljubko, ampak čemu si mora nekdo v anonimi dajati strokovni nadimek?

Kako to, da ne more svoje "strokovnosti" podpreti z lastnim imenom in priimkom?

Vsekakor se zahvaljujem za ves trud, dodati pa vsekakor moram, da ta analiza ni zajela ključnih podatkov iz mojega življenja, pravtako pa opisuje družbo, kot da je "zdrava", pa da je z menoj nekaj narobe.

Prosim, mister psihoanalitik. Razčisti pred javnostjo (z imenom in priimkom) vprašanje, ali je sedanja slovenska družba zdrava.

Kajti če je, potem tvoja analiza zdrži.

Sam pa se raje držim onega Krishnamurtijevega reka: "Ni pokazatelj dobrega zdravja, če je oseba dobro prilagojena globoko bolani družbi."

Si za razpravo? Javno? Saj veš, zmagajo argumenti :)
#4
psihoanalitik
1
Aug 04, 2019
IZOGIBAJTE SE TAKIM OSEBAM, kot je Blaž Babič (1.del), ki vedno igra žrtev in misli, da se lahko obnaša kot želi. Ob vsem tem pa sam seveda nikoli ni za nič kriv, saj vedno išče krivdo v drugih. S takim obnašanjem črpa energijo ljudem v njegovi bližini, uničuje odnose in posledično jih pogosto spravlja v slabšo voljo. Malokdo se tega dejstva zaveda in takega človeka ne prepozna. Babič ima slab vpliv na okolico s katero ima stike, na počutje in celotno življenje teh ljudi, ki so z njim v stiku.
Pogosto se kar samo od sebe zgodi, da z neprestanim igranjem žrtve in njegovo negativnostjo, odbije ljudi od sebe. Babič ves čas dokazuje, da je temu tako.

Zna se sprenevedati in kaže s prstom na nekoga drugega, sam pa odgovornosti nikoli ne prevzame. Za njega je značilno da bo vedno najprej okrivil druge, namesto da bi se zamislili nad sabo in svojim početjem.
Za odrasle in zrele osebe je značilno, da znajo sprejemati odgovornost in se soočiti s posledicami svojih dejanj, on pa to počne ravno nasprotno. Zato je njegovo psihično stanje na ravni nedoraslega otroka. S travmami iz otroštva, ki je očitna posledica dejstva, da je njegova mama učiteljica imela poglavitno vlogo pri njegovi vzgoji. Z ostalimi sorodniki je v slabih odnosih. V ozadju je v osnovi nerazrešen ojdipov kompleks, kar za seboj potegne marsikaj. Babič ne ve in nima občutka, kaj je moralno prav. Zaradi odsotnega ali kako drugače ojdipskega očeta, on nima ponotranjenega občutka za moralno razsojanje.

Verjame, da je nemočan in ne more nič storiti, da bi si izboljšal življenje. Če ga vprašate kaj se mu je zgodilo, vam bo navedel vrsto razlogov zakaj je tam kjer je, noben razlog pa ne bo vključeval njega.

Babič si vse zapomni, še posebej pa situacije, ko ga je nekdo po njegovem mnenju »prizadel«. To pa izkoristi kot opravičilo, da svojega
odnosa in okolja ne rabi spreminjati.

Babič ima velike težave s samozavestjo. Čeprav morda na prvi pogled delujejo zelo samozavestno, temu ni tako. Njegovo življenje se tako neprestano vrti v krogu, to pa je zelo slabo za njegov osebni razvoj.

Babič pred ljudmi igra žrtev, v sebi skriva razna čustva. Da bi jih uspešno prikril, se obnaša manipulativno, globoko v sebi pa se še vedno počuti nemočnega.

Babič je obseden z obtoževanjem in v vsaki osebi išče sovražnika. Tukaj ni največja težava v tem, da drugim ne zaupa. Celo o sebi ima mnenje, da ni oseba, kateri bi se dalo zaupati. To je tudi razlog, zakaj misli, da so tudi vsi ostali taki kot on.
Stvari ne zna zaključiti, nikoli ne bo rekel "zdaj pa je dovolj". Težave ima s postavljanjem mej, to je pa še posebej opazno v njegovih čustvenih razmerjih. Z njim se je enostavno skregati. Počuti se, kot da ga drugi vedno napadajo. Težko razume, da različna mnenja, kritike in pogledi na svet niso usmerjeni proti njemu.

Babič se zelo rad primerja z drugimi, s komerkoli se bo primerjal, bo našel nekaj, kar mu manjka. Noben nima vsega, saj smo si ljudje različni. Problem je le v njegovem odnosu do sebe, ki bi ga morali spremeniti in se nehati primerjati z drugimi.
Njegov kozarec je vedno napol prazen, ko vam bo pripovedoval kakšno zgodbo, bo v njo vedno dodal še nekaj žalosti laži in razočaranja. Pogosto se pritožuje nad vsem, ta začaran krog pritoževanja pa mu v življenju ne prinese nič dobrega. Moral bi se naučiti, da vidi in si zapomni tudi lepe trenutke v svojem življenju.
Do vseh je kritičen ! V njegovi navadi je kritiziranje in iskanje krivde v drugih, saj na tak način sebi zviša vrednost in se bolje počuti.
Ko ga za kaj okriviš, se pretvarja in igra popolnost. Če ga za nekaj argumentirano okrivimo, bo to zanikal, hkrati pa se bo pretvarjal, da je najboljša osebe na svetu. Iz tega razloga je z njimi težko vzpostavili dober odnos.
Ljudi izolira iz svojega življenja. Ko ima nečesa dovolj, določeno osebo kar izloči iz svojega življenja. To je njegov obrambni mehanizem saj se ne zna soočati s problemi. Ne zna reševati konfliktov, ljudem pa ne zna povedati kaj čuti in tako konstruktivno rešiti problem.
#3
Blaž Babič
0
Aug 02, 2019
To mi očita model, ki se še mene ne upa napasti z imenom in priimkom?

Nikoli ne napadam pravih domoljubov, le bleferje, ki to niso.

Še vedno me noče nihče plačat za politični angažma, torej lahko rečeva, da zagotovo nisem nikogaršnji agent.

Od kod pa Šišku in Bidarjevim toliko denarja, da lahko pozabijo na neustavnost 23. člena ZPolS, in se je ne lotijo?

Saj veš, o čem govorim, o modri anonimni kvazidomoljubni model?
#2
Domoljub
5
Aug 02, 2019
Bistvo je, da si izdajalska pičkica! Napadi Janšo, Kučana in ostalo drhal. Oni so nas spravili na kolena, ti napadaš prave domoljube in ji že ves čas deliš. Koliko si plačan za to početje?
#1
Blaž Babič
Blaž Babič
Objavil/a 2019-08-01 23:51:39 (Aug 01, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Majda in Mojca - dva odgovora na nadaljevanko (21. del)
Nepopolna preglednica minulega dela (20. del)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (19)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (18)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (17)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (16)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (15)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (14)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (13)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (12)
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ZVRK
(3)
ZRLI
(3)
nlb
(2)
OPS
(2)
sta
(2)
Siol
(2)
MOL
(1)
ZVDZ
(1)
ZVPR
(1)
delo
(1)
OSCE
(1)
OVSE
(1)
ZSi
(1)
CETA
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

7715.) bistro dete - kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, dr. richard c. woolfson, izdala založba didakta 2001

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

3914.) triinosemdeset stopnic - ladislav črnologar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5000.) fužinski bluz - andrej skubic

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

7542.) podatki na dlani - reader"s digest izdan leta 2007

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

vas zanima kateri so pomembni dejavniki, ko se opravlja delo od doma in na kaj morate biti pozorni, da bodo delavci učinkovito opravili svoje delo? več o tem lahko izveste tukaj: https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

predplačniški paket pri a1 vam omogoča, da lahko že za 5€ na mesec prejmete 1000 enot, ki jih lahko po želji porabite za klice, sms ali pa prenos podatkov. več o samih paketih: https://www.a1.si/predplacniski-paket/a1-simpl

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Kontrola dostopa time&space podjetja špica je učinkovita rešitev za vsa podjetja katera želijo imeti enostaven in hiter vpogled prihodov in prisotnosti svojih zaposlenih. več o tem lahko najdete na naslovu: 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

do you need a business loan, a personal loan, an automatic loan, an agricultural loan, or project financing? this company is certified and established to support the public, businesses and also individuals. we offer loans to different parts of the world. at 2% interest rate, contact us now via our email address   (kimberlyfinancegroup@gmail.com)     whatsapp number: +12174870925

Kategorija: Delo

Cena: 99 €

gostovanje z mobilnimi telefoni več ni tako drago, kot je bilo nekoč. še posebej kadar govorimo za gostovanje v eu. večina mobilnih paketov že vključuje vse storitve, ki jih lahko koristite tudi v tujini. več o tem koliko vam v katerem paketu česa pripada pa najdete na naslovu: https://www.a1.si/tujina/gostovanje-v-eu

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2751.) alkoholno omamljen -  jože ramovš

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

5363.) il kung - fu - cesare barioli, knjiga je v it jeziku

Kategorija: Humanistika

Cena: 18.99 €

7472.) ana karenina - l.n. tolsoj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj