Zakaj se javna mafija boji zasebnega šolstva?

Objavil/a Blaž Babič, dne 2019-06-22 ob 00:05:40

V Sloveniji se reže konkurenco. Radikalno! Progresivno! Temeljito!

Obstoječi Sistemci se bojijo vsakršne (VSAKRŠNE!) konkurence, ki bi lahko rušila ZGODBO o tem, kako vse deluje tipi-topi. Gre pa v resnici za vsebolj krhko fasado.

Če se pogovarjamo o konkurenci med npr. drevesi, se morebitna konkurenčna drevesa reže že na višini angleške travice. Kaj šele, da bi postala velika kot grm ali bog-ne-daj drevesce.

To se nam dogaja na VSEH področjih. Kdor ni z “nami”, je porezan, potlačen, odrinjen, ignoriran, napadan, skratka vse mogoče, le človek ne. Zakaj? Ponovno zato, ker bi vsakršna drugačnost ogrozila obstoječi sistem, ki je v popolnosti urejen za neskončno cuzanje, črpanje, izčrpavanje proračunov vseh vrst, s tem pa seveda vseh državljanov hkrati. In imamo pred sabo sveži primer “problema”, ki se mu reče “zasebno šolstvo”.

Kljub temu, da gre za JAVNO MREŽO za opravljanje javne službe na področju vzgoje in izobraževanja (11. člen ZOFVI).

In koliko je vreden ta “problem”? Menda se pogovarjamo o razliki 300.000 evrov letno. Menda na nekih 3.600.000 evrov letne podlage, za 6 osnovnih šol.

Ampak kje se skriva resnično velik denar? Nikakor ne v “rednem delovanju”, ampak v javnih naročilih, takih, za obnove, za prehrano, za učbenike in ostale “malenkosti”...Zato si za primer poglejmo kak primer, ki pokaže, kako je teh 300.000 evrov razlike pravzaprav dokaz, da politiki NAČRTNO PRIKRIVAJO VELIKE DENARJE, ko se pogovarjajo o malenkostih, ker ne želijo večjega števila “zasebnikov”, saj bi se s tem zmanjšal njihov vpliv in % pri porabi večjih sredstev:

- OŠ Poljane, Gorenja vas, Energetska obnova; Skupna vrednost izvedbe vseh gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del je znašala 532.920 evrov. Ampak to je šele drobiž...

- nekdanja OŠ Toneta Tomšiča, sedaj Poljane, Ljubljana, »Protipotresna in požarno varstvena sanacija objekta OŠ Poljane, pri kateri se upoštevajo okoljski vidiki«. 3.450.335,41 evrov.

- OŠ Vide Pregarc, Ljubljana, “največja sanacija na področju vzgoje in izobraževanja v MOL v letu 2015” Energetska in protipotresna sanacija ter izgradnja prizidka, vrednost gradbenih, obrtniških in instalacijskih del je znašala 5.847.716 evrov, skupaj vrednost projekta 6.410.963 evrov.

Tu bi moralo slediti delo dobrih raziskovalnih novinarjev, ki bi zbrali podatke o vseh teh obnovah, o razpisih za prehrano in ostalih “biznisih”, ki so vezani na osnovnošolski sistem, in bi hitro prišli do verjetno enako porazno-parazitskih rezultatov, kot pri parazitskem sistemu naročanja na UKC - ali morda še slabših.

Ampak dokler se boste ljudje pustili lupiti ter nategovati, dokler ne bo močnega javnega pritiska, tako za transparentnost in smotrnost porabe proračunskih sredstev, kot za obrambo in negovanje zdrave zasebne konkurence, ki bi šele omogočala ZDRAVO PRIMERJAVO, do takrat bo javna mafija iz naslova še naprej uničevala to, nekdaj obetavno državo, in z njo slovenski narod.

Izvolite, na vas je naslednji korak.

Delite ali izumrite!

Blaž Babič

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
5
Blaž Babič
0
Jul 08, 2019
https://www.youtube.com/watch?v=gmOsJhvf724

Resnična dejstva o zasebnem šolstvu - YouTube

Resičnah dejstva o zasebnem šolestvu, ki so pogosto nepoznana in napačno predstavljena.
#5
Peter Eter
0
Jun 28, 2019
Oprostite, ampak samo bedaki in konji zagovarjajo zasebno šolstvo. Vprašanje časa je kdaj bodo začele rasti, kot gobe po dežju razne arabske zasebne šole, ki jih bomo mi financirali. Šolstvo naj bo javno, jaz bi celo uvedel uniforme v šolo.
#4
Igor Holy
0
Jun 23, 2019
Recimo, da se še spomnite leta 1989, ko se je v Romuniji zgodil narod in so potolkli diktatorski par Ceausescu. Ta primer velikokrat izpostavim, da bi ljudje razumeli, kako daleč gre lahko tiranija, da se zgodi narod ... Pri nas zaenkrat ni niti najmanšega indica, da bi ljudem utegnilo zaradi česarkoli prekipeti.
Sicer pa je bila najbrž tudi romunska pomlad delo tistih, ki so hoteli s kapitalizmom podreti v njim zapret svet ... Tako se bo prav lahko tudi pri nas kaj zgodilo, ko bodo zadaj drugi interesi. Tako kot se je zgodila osamosvojitev, nujno potrebno dejanje v igri z imenom Kraja stoletja.
#3
Blaž Babič
2
Jun 22, 2019
Najprej spremeni nadimek, anonimko.
#2
Patriot
2
Jun 22, 2019
Takoj moramo ukiniti privat šolstvo! Kakšne norosti zagovarjate gospod Babič. Naslednji korak, bodo muslimanske šole. Vam to odgovarja? Pamet v roke fant!
#1
Blaž Babič
Blaž Babič
Objavil/a 2019-06-22 00:05:40 (Jun 22, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Majda in Mojca - dva odgovora na nadaljevanko (21. del)
Nepopolna preglednica minulega dela (20. del)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (19)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (18)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (17)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (16)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (15)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (14)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (13)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (12)
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ZVRK
(3)
ZRLI
(3)
nlb
(2)
OPS
(2)
sta
(2)
Siol
(2)
MOL
(1)
ZVDZ
(1)
ZVPR
(1)
delo
(1)
OSCE
(1)
OVSE
(1)
ZSi
(1)
CETA
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

če se odločite za nakup telefona iphone xr, lahko ob sklenitvi vezave prihranite malenkost več kot 100€ za sam telefon. več o sami ponudbi: https://www.a1.si/telefoni/iphone-xr-64-gb-crna

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

7715.) bistro dete - kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, dr. richard c. woolfson, izdala založba didakta 2001

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

3914.) triinosemdeset stopnic - ladislav črnologar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5000.) fužinski bluz - andrej skubic

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

7542.) podatki na dlani - reader"s digest izdan leta 2007

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

vas zanima kateri so pomembni dejavniki, ko se opravlja delo od doma in na kaj morate biti pozorni, da bodo delavci učinkovito opravili svoje delo? več o tem lahko izveste tukaj: https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

predplačniški paket pri a1 vam omogoča, da lahko že za 5€ na mesec prejmete 1000 enot, ki jih lahko po želji porabite za klice, sms ali pa prenos podatkov. več o samih paketih: https://www.a1.si/predplacniski-paket/a1-simpl

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Kontrola dostopa time&space podjetja špica je učinkovita rešitev za vsa podjetja katera želijo imeti enostaven in hiter vpogled prihodov in prisotnosti svojih zaposlenih. več o tem lahko najdete na naslovu: 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

do you need a business loan, a personal loan, an automatic loan, an agricultural loan, or project financing? this company is certified and established to support the public, businesses and also individuals. we offer loans to different parts of the world. at 2% interest rate, contact us now via our email address   (kimberlyfinancegroup@gmail.com)     whatsapp number: +12174870925

Kategorija: Delo

Cena: 99 €

gostovanje z mobilnimi telefoni več ni tako drago, kot je bilo nekoč. še posebej kadar govorimo za gostovanje v eu. večina mobilnih paketov že vključuje vse storitve, ki jih lahko koristite tudi v tujini. več o tem koliko vam v katerem paketu česa pripada pa najdete na naslovu: https://www.a1.si/tujina/gostovanje-v-eu

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2751.) alkoholno omamljen -  jože ramovš

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

5363.) il kung - fu - cesare barioli, knjiga je v it jeziku

Kategorija: Humanistika

Cena: 18.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj