SRBI V SLOVENIJI – NEŽEN POGLED

Objavil/a Blaž Babič, dne 2019-03-13 ob 10:19:54

Anej Sam

SRBI V SLOVENIJI – NEŽEN POGLEDTudi če ne bi bilo Srbov v Sloveniji, bi slovensko ljudstvo, tako kot druga evropska, precej hitro odmrlo. Naši Srbi pa bodo, s pomočjo slovenskih levih intelektualcev in stranke Levica, ta proces pospešili.

Proces odmiranja (več umrlih kot rojenih) nastane, ko prebivalstvo spozna ali podzavestno začuti, da je ogrožena njegova duhovna substanca. V evropskih deželah je ta proces nastajal v drugi polovici prejšnjega stoletja – »količina« novih navad in antikulture priseljencev je prebila »varovalno opno« duhovne ter socialno-etične substance prebivalstva in se je sprožil alarm: Ne rojevati (kako evropski politični in intelektualni sodrgi, ki danes zagovarja priseljevanje, dopovedati, da je bilo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja preveč priseljencev ter da je optimizem prebivalstva edino zagotovilo rojevanja, obstoja torej). Zaradi dobroželjnih Srbov, ki Slovenijo doživljajo kot svojo domovino, zaradi slovenskega naroda in vseh bivajočih, je dobro opozoriti na srbski nacionalizem in nekatere posebnosti tukaj živečih Srbov – nadutost večine ter pokvarjenost intelektualcev.

POKVARJENOST SRBSKIH INTELEKTUALCEV IN POLITIKOV
Za lažje razumevanje, beseda o Srbu Danilu Kišu in Srbkinji Ceci. Danilo Kiš (1935-1989) je literarni ustvarjalec, javni intelektualec in moralni lik, kakšnega človeštvo zmore enkrat v stoletju. Čeprav je njegov Peščanik (Peščana ura) preveden v skoraj vse evropske jezike, njegova literarna dela niso ovrednotena – preprosto, to je ob Krleževih romanih najboljša evropska literatura dvajsetega stoletja (tega pa ni nihče povedal). Ob tem je Kiš, kot »hišni« avtor najbolj prestižne svetovne založbe (Gallimard) in vodja katedre za slavistiko na eni izmed najbolj prestižnih svetovnih univerz (Sorbonne), briljiral v evropski stvarnosti kot javni intelektualec. V Jugoslaviji pa je najmočnejšo sled zapustil s knjigo Čas anatomije (Ura anatomije), s katero je v voltaireovski maniri – intelektualno superiorno, neprizanesljivo in do očarljivosti duhovito obračunal s primitivnim srbskim nacionalizmom. In je povsem razumljivo, da je po njem poimenovan novoustanovljeni Srbski kulturni center (SKC).

Ceco pa poznamo vsi – turbo folk pevka, soproga vojnega zločinca Arkana (umorjen v mafijskem obračunu); v balkanski vojni je bila precej dejavna: pela je srbskim vojakom na bojni črti, kajti njeni verzi in glasba poživljajo ubijalske strasti. Lani je postala del srbskega izobraževalnega sistema – njeni verzi so obvezno branje.

SRBSKA POKRAJINA BELA KRAJINA
Gradnji in delovanju SKC Danilo Kiš (dozidek Pravoslavne cerkve) je Slovenija namenila (in to počne še naprej) veliko denarja vseh nas. Kiševa dela v slovenščini in približevanje Kiša slovenskemu bralcu, pa je prvo, kar bi morali narediti. V skoraj desetih letih delovanja pa v tem »hramu srbske kulture« ni bila prebrana niti ena vrstica Danila Kiša. Namesto tega imamo v Sloveniji spektakularne Cecine koncerte, množične odhode (Srbov in Slovencev) na najbolj zagovedne glasbene »festivale« v Srbijo, krepitev kulta Slobodana Miloševića in ideje »Svi Srbi u jednoj državi«, čedalje pogostejše zahteve za spremembo ustave in status manjšin za pripadnike narodov bivše skupne države (po tem bi imeli Srbsko pokrajino Belo krajino, pa odcepitev ...).

Na različnih debatnih forumih že leta poteka vsiljevanje mnenja: Srbi-vitezi, Slovenci-dunajski skrbniki konj (domislica rok glasbenika Bore Đorđevića – »bečki konjušari« – ki zdaj ponižno prosi za slovensko državljanstvo). Dober opazovalec bo opazil, da imamo to – seveda v bolj izbrušeni obliki – tudi v klasičnih javnih občilih, na »nacionalki« in javnem življenju nasploh. Postopoma se oblikuje prepričanje, da le »odločni« in »superiorni« Srbi lahko okrepijo življenjskost »anemične« Slovenije. Vemo pa: nacionalist ni le tisti, ki nacionalistično deluje; je tudi tisti, ki bi se primitivizmu lahko zoperstavil, tega pa ne počne. Poglejmo, kdo so ustanovitelji SKC Danilo Kiš: Dušan Jovanović, Marko Milosavljević, Svetlana Slapšak, Nikola Damjanić, Milica Antić Gaber, Aleksandra Banjanac Lubej (soproga prvaka stranke Solidarnost). Vsi so torej medijske osebe, ki imajo močan vpliv na oblikovanje javnega mnenja. Nihče med njimi pa se nikoli ni zoperstavil srbskemu nacionalizmu. Lahko torej mirno zapišemo: vsi so srbski nacionalisti. Zraven so paroh Peran Bošković (v sodnem postopku zaradi suma, da si je prilastil proračunski denar, ki je bil namenjen SKC Danilo Kiš), Petar Damjanić (brat Nikole Damjanića; svojčas šefa kabineta predsednika tiste »čudežne« srbske države s sedežem v Kninu), pa Aleksandra Stanković, ki živi v Zrenjaninu (Vojvodina), torej osebe, ki vzbujajo nelagodje, dvome... Država pa jim zagotavlja proračunski denar.

In ko vemo, da vsi ti ljudje počnejo prav tisto, zoper česar se je strastno bojeval Kiš do zadnjega diha, imamo na dlani: brutalna zloraba imena najsvetlejšega lika novejše srbske zgodovine. Celovita človeška gniloba srbskih intelektualcev v Sloveniji.

STRANKA LEVICA OPRAVLJA UMAZANE NALOGE
Ravnanje Srbov v Sloveniji – tistih »navadnih« posameznikov - je še nekako razložljivo. Pet stoletij so bili »manjšina« na lastni zemlji (dan kosovskega boja pa jim je največji praznik), po tem pa narkoza kraljevskega romantizma kot edina nacionalno-religiozna tolažba na tem svetu, bog moj...

Ravnanje slovenske države in dela prebivalstva pa čaka na znanstveni psiho-diagram. Naj ob zapisanem omenim še nekaj primerov (sicer jih je za obsežno knjigo). V zadnjih nekaj mesecih sta bila osrednja govorca v treh najpomembnejših nacionalnih dogodkih v Sloveniji Srbkinja Lara Janković in Srb Goran Vojnović. Osebi, ki imata vsak dan dostop do osrednjih medijev, rojakom, ki primitivno-nacionalistično delujejo pa nikoli nista namenila ene streznitvene besede. Srbska nacionalista torej.

Spremembo ustave (posledično bi nastala Srbska Bela krajina) zagovarja stranka Levica, bistveni vpliv pa imata Srbkinji Violeta Tomić in Lara Janković. Tomićeva vsak dan s parlamentarnega odra »razsvetljuje« slovensko desnico, Srbom pa ni namenila ene tovrstne besede. Za številne Slovence pa je up. Naprej, trener rokometne reprezentance Veselin Vujović, ki po definiciji predstavlja Slovenijo v tujini, zelo pazi, da ne bi izgovoril niti besede slovensko. Kljub temu da krši predpise, ni sankcioniran, še več, priljubljen je skoraj kot Turek Burak. Zaradi Srba (iz Črne gore) Budimira Vujovića, ki je po referendumu leta 1991 zapustil Slovenijo zaradi usposabljanja za pilota (v Srbiji), misleč, da bo s to veščino lahko prispeval k »spametovanju« slovenskega ljudstva, so vsi levičarski mediji v »luftu«: človek še vedno nima državljanstva.

In še, Zoran Janković! Dobro, ni nujno, da smo vsi seznanjeni z njegovim konceptom »investicijskega urbanizma« (gradiš, da bi preplačal in služil), vsi pa vemo: banke (torej vsi mi) in številna podjetja (državljani, ki pošteno ravnajo) so morali odpisati ogromno dolgov njegovim sinovom. Torej vse nas izkorišča in ponižuje, del politike in prebivalstva pa ga obožuje.

In tako naprej, tega je za obsežno enciklopedijo absurdov. In če je v državi še kaj skrbi za slovenskega človeka, bo nekdo moral osvetliti enigmo srbsko-slovenskega odnosa.

Ko navaden, duhovno zdrav posameznik vse to opazuje... Da, prežema ga občutek brezizhodnosti, obupa... In – čedalje manj rojeva. Prvorazredna tema, torej.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
17
Zim Zelen
1
Apr 07, 2019
"Dan slovenske zastave je spomin na 7. aprila 1848, ko je slovenski domoljubni študent Lovro Toman s somišljeniki prvič izobesil slovensko trobojnico na Wolfovi ulici 8 v Ljubljani. Dejanje je bilo odgovor na izobešanje nemške zastave na stolpu Ljubljanskega gradu, kar so storili nemški pripadniki Narodne garde. Od leta 1998 Društvo Heraldica Slovenica pripravlja proslavo vsako prvo nedeljo po 7. aprilu. Namen tradicionalne svečanosti v čast slovenske zastave je ohranjanje slovenske nacionalne identitete."

Toje bila misel za danes, ki je minila neopazno brez pozornosti domoljubov in strankarskih priseg☼

(komičen dodatek: Župan Lj. odreja izobešanje zastave na gradu na druge dneve)

#17
Blaž Babič
0
Apr 07, 2019
Je napisala Spomenka Diklić Hribar, ženska iz neposrednega kroga Milana Kučana, komunističnega voditelja Slovenije.

Spomenka je bila rojena kot Srbkinja, lahko da je vmes prevzela vlogo slovenske državljanke, vsekakor pa ji je skrb za slovenski narod nekje na koncu seznama prioritet.

Mislim, da si pravkar potrdil osnovno tezo, zato ti hvala.
#16
Gost
0
Apr 07, 2019
Janša = Šiško = Babič

Odlomek iz knjige: Svet kot zarota, Spomenka Hribar, izdajatelj: založba Ciceron:

Fundamentaliste življenje vedno znova postavlja na laž, tako tudi v naslednjem primeru:

"Pragmatična je bila tudi dodelitev 180.000 novih državljanstev Neslovencem, saj je velika večina novih državljanov postala in ostala volivcev bloka ZL+LDS; ta ima tako skupaj s 15 odstotki privilegiranih državljanov iz socializma vnaprej zagotovljenih najmanj 30 odstotkov volilnih glasov ne glede na dobro ali slabo delo ali program."

Če bi bile "stare stranke" res izrecno zoper osamosvojitev in če bi volivci res neposredno poslušali, kar naj bi jim "njihove" stranke priporočale, v tem primeru pač zavračanje osamosvojitve, od kod tolikšen odstotek tistih, ki so na plebiscitu glasovali ZA osamosvojitev?

Vendar slepota ni le v tej trditvi, ampak v tem, da Janša ne vidi t. i. neslovence kot enakopravne slovenske državljane. Janša na ta način deli (sektaši) slovenske državljane na naše in manj-naše, na ene bolj, druge manj enakopravne. Namesto da bi se kot politik trudil, da bi te nove državljane čim bolj integriral, vključil v nacionalno skupnost, jih a priori odrinja, izključuje iz nacionalne skupnosti. Vsako odrinjanje, izrinjanje ljudi iz neke skupnosti pa potiska v osamo, ali celo geto.

Prav odnos do neslovencev – torej utemeljevanje slovenske države izključno na slovenstvu, na slovenskih "koreninah" – Janšo postavlja na skrajno desnico, čeprav je njegova siceršnja ideologija pravzaprav levičarska, in v tem smislu res ideologija nekakšnega neokomunizma.

Kot rečeno, je videti, da je Janša izgubil smisel za koristi slovenske nacije kot take in v celoti, in mu gre le za lastni uspeh.
#15
Komentar izbrisal Blaž Babič
Blaž Babič
0
Mar 25, 2019
Ko se boste pripravljeni soočati s pravimi IMENI in PRIIMKI, ter ko se boste ukvarjali z VSEBINO, se lahko pritožujete glede cenzure.

Če pa podtikate in se skrivate... mrš :)
#13
Komentar izbrisal Blaž Babič
Komentar izbrisal Blaž Babič
Blaž Babič
0
Mar 24, 2019
Pezde je tisti, ki se ne upa z imenom in priimkom stati za svojimi izjavami.
#10
Komentar izbrisal Blaž Babič
Zim Zelen
4
Mar 19, 2019
*APMMB2
Čudno, da si izpustil Indijce ter Kitajce, ki pospešeno osvajajo Evropo (glej njih investicije, vstope v gospodarske družbe).
O Slovencih pa le toliko: Dokler bomo imeli življenski standard kot je danes ne pričakuj revolucije!
Kučan je lipov Bog, ki te očitno straši dan in noč s svojo podobo preteklosti :-(
#8
APMMB2
0
Mar 19, 2019
Slovensko domoljubje ne škodi.
Smo pa Slovenci resnično ogroženi. Ne s strani Italijanov, ki jih zmerjamo s fašiti, ne s strani Avstrijcev, ki so nacisti, ne Madžarov, niti ne Hrvatov.
Statistika zgovorno govori o tem, da se v Slovenijo intenzivno priseljujejo ljuddje z BiH. Kateri so to? BiH se namreč deli na Republiko Srpsko in ostli del BiH. Parv iz Republike Srpske prihaha večina priseljencev in srbizira Slovenijo.
Na drugi strani pa iz Slovenije odtekajo ogromne količine denarja in dobrin. Tudi v Srbijo. Koliko denarja je odteklo v Srbijo nihče ne ugotavlja, ga je pa odteklo za nekaj milijard.
To, da se je v Sloveniji zaredila mafija je tudi jasno. Pa je ta mafija nedotakljiva. Nihče je ne sme preganjati. Pogljemo si samo enega mafijoza med njimi, Zorana Jankovića. Ni kriv za popolnoma nič, če ravno za njim zevajo ogromne finančne luknje. Je nedotakljiv, saj ga ščiti udbovsko kosovska mreže, ki sicer ni formalno na oblasti, ima pa v rokah vse vzvode oblasti.Samo skrajno naivni ljudje verjamejo, da je Milan Kučan upokojenec brez vsake moči.
Še vedno je eden najvplivnejših kadrovikov in nastavlja na vse pomembne položaje svoje ljudi.
Tudi v Evropo jih pošilja, kot recimo Fajonovo in Tomićevo. Ti dve sta že izvoljeni, če ravno je do volitev še več kot dva meseca. Za ostale se še ni odločil. Ko pa se bo, bodo doživeli pravi ognjemet hvale in vsi režimski mediji jih bodo kovali v zvezde. Če ne bo zaleglo, pa bodo zlili še nekaj golid gnojnice na Janšo in SDS.
Žal takšna je realnost Slovenije.
Kučan si je zagotovil trdno volilno bazo. Ker bi s Slovenci imel težave, se zanaša na Srbe. Teh je sedaj v Sloveniji že 200.000 in kot en mož volijo tiste, ki jim jih sugerira Milan Kučan.
#7
Blaž Babič
0
Mar 17, 2019
A tole si spregledal, kako Srbi v Sloveniji slovenski policiji podtikajo manipulacijo z drogo?

Si spregledal, da so "se prešteli"?

Si spregledal, da so "največji nepriznani in najbolj potrpežljiv kulturni narod"?

Eh, eh, toliko o nekaterih skrivačih.

http://www.publishwall.si/blaz.babic/post/455915/ne-vemo-koliko-je-slovencev-vemo-pa-koliko-je-srbov-v-sloveniji

Ne vemo, koliko je Slovencev, vemo pa, koliko je Srbov v Sloveniji

Zaenkrat vam gre bolj švoh tole iskanje uradnih podatkov o Slovencih v Sloveniji. No, Srbi nimajo podobnih zadržkov. On
#6
Gost
2
Mar 16, 2019
In zaradi Babičevih in podobnih zapisov, se zgodi Nova Zelandija.


APMMB2 - preganjavica, sovraštvo in blodnje, ki padajo na plodna tla nacionalistov in desničarjev.

Slovenci nikoli krivi, vse so vam drugi krivi.

Šiško vas bo rešil z Babičevo pomočjo. Skrbijo ga Srbi, a na Tajanijeve izjave so tiho. Očitno italijanski neofašizem ni Slovencem nevaren.

Pezdeti domoljubni.
#5
Zim Zelen
1
Mar 16, 2019
*APMMB2 - glede tov. Kučana te muči preganjevica saj nima nobenega aparata več, morda zobnega ali slušnega.

Se pa lahko strinjam, da so stari politiki največkrat mentorji in moralni podporniki mladcem in mladenkam., ki vstopajo v politiko in tako prinašajo v ta prostor stare vzorce s katerimi delajo zmedo ter zastoj pri napredku ljubljene nam domovine :-)

Bo treba še nekaj generacij, da se bo izpral ta priljubljeni odnos do socializma.
(v bistvu ni slab za dobre ljudi za pokvarjence pa odlična varianta:)
#4
APMMB2
0
Mar 16, 2019
Slovenijo so Slovencem ugrabili udba in kos.
Na vrhu udbe je bil Milan Kučan, ki je bil hkrati tudi kosovec.
Zato njegova intimna želja ni bila samostojna Sloveija in še danes ni. Kljub temu, da se zaveda, da Jugoslavije nikoli več ne bo, počne vse, da samostojnost Slovenije zavira kolikor je mogoče in ustvarja s svojim aparatom neko novo Jugoslavijo. Tudi v tej novi Jugoslaviji bi naj vodilno vlogo igrali Srbi. Če ni Miloševića, Karađića, ali Mladića, je tukaj Vučić, pa nova garda, ki s svojimi popi seje nacionalizem po bivši Jugi in ustvarja nemir.
Povsod jih je polno. Tudi v Sloveniji.
Mali Milan pa to dopušča, saj ve, da se edino na nje lahko zanese.
Udbovci in kosovci še vedno niso spregovorili. Še vedno velja načelo molčečnosti in zato vemo, da še vedno niso sestopili. So tu insz kapitalom in izkušnjami obvladujejo Slovenijo.
Še vedno nam nastavljajo vse vodilne kadre. Ti pa so v prvi vrsti potomci slavnih prednikov, ali pa lutke, ki so za trenutek slave pripravljene izvajati vse, kar udbomafija v ilegali zahteva.
#3
Zim Zelen
1
Mar 15, 2019
Kaj pa moremo proti vitalnemu narodu, mrtvoudni slovenceljni?
V nas je tisti spravljivi vesoljski miroljubni potencial , ki nam omogoča preživetje skozi čas. Pa kaj? :-o

Se spomnite naše skrbi v 80 letih ko se je začelo s pobudo o enakekem kulturnem prostoru in rezultatu tistih želja iz YUga?
#2
APMMB2
0
Mar 15, 2019
Srbi še vedno menijo, da so Slovenijo dobili kot vojni plen za zasluge v 1. svetovni vojni. Zavezniki so cenili njihov prispevek, pred vsem umor nadvojvode Ferdinanda, ki je sprožil 1. svetovno vojno.
Prav za to zaslugo so bili bogato nagrajni, saj so jim zavezniki dali mnogo več, kt so sami mislili.
Dobili so Makednijo, dobili so Bosno, Hrvaško z Dalmacijijo in Jadanom ved, dobili so Slovenijo in dovoljeno jim je bilo da anektirajo Črno goro.
To doto je dobila kraljevina Srbija, ki pa se ji ni odrekla nti v socialsitični Jugoslaviji.
Spretno je kolonizirala osvojena ozemja in zlasti taml kjer se je pokazal prazen prostor naseljeval svoje ljudi. V Sloveniji so prostor izpraznil zlasti Italijani, ki so zapustili obalo in delno Nemci, ki so bili pobiti in pregnai iz Štajerske.Od tod kolonizacija Obae in pred vsem Maribora.
Seveda je tarča napada postala tudi Ljubljana, saj so tam ustvarlili kolonijo, ki je skrbela za nenehen odliv denarja , ki je odtekal po Savi navzdol.
Tudi samostojna Slovenija se temu ni sposobna upreti. Danes so že trdno uspostavljene kolonije, ki praktično suvereno nadvladujejo nad Slovenici. Samo vrašanje časa je, kdaj bodo ti kolonisti zahtevali srbske šole in dvojezičnost.
V upravi je že uspostavjena popolna konrtrola in če je potrebno lahko kolonisti popolnma prevzamejo vodenje Slovenije v svoje roke. Tudi parlament in vlado že obvladujejo .
Slovenci pa lepo mirno dopustijo,da jim kolonisti vladajo in, in odnašajo denar.
Doboro bi bilo izvedeti, koliko denarja je odteklo po Savi, odkar je Sloveiija samostojna?
Od ukradenih 70 mrd jih je odteklo zanesljivo vsaj 20%.
#1
Blaž Babič
Blaž Babič
Objavil/a 2019-03-13 10:19:54 (Mar 13, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Majda in Mojca - dva odgovora na nadaljevanko (21. del)
Nepopolna preglednica minulega dela (20. del)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (19)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (18)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (17)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (16)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (15)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (14)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (13)
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (12)
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ZVRK
(3)
ZRLI
(3)
nlb
(2)
OPS
(2)
sta
(2)
Siol
(2)
MOL
(1)
ZVDZ
(1)
ZVPR
(1)
delo
(1)
OSCE
(1)
OVSE
(1)
ZSi
(1)
CETA
(1)
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

bi radi imeli rjuhe v takih barvah, ki se ujemajo s prevlekami za odeje in vzglavnike? kupite jih lahko pri https://minu.si/collections/rjuhe. še lažje pa je, če pri njih naročite kar celotno posteljnino. preverite njihovo ponudbo.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

če vas zanima, kje lahko prespite v okolici bohinjskega jezera, je najbolje, da preberete ta članek: camping bohinj - https://www.altitude-activities.com/all-you-need-to-know-about-camping-bohinj.  

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

iphone, running ios 13. earpods with lightning connector. lightning to usb cable. 5w usb power adapter. documentation.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(825) 994-3253    

Kategorija: IP telefoni

Cena: 1000 €

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj