Članek
Kako se naenkrat Drugi tir prestavi na stranskega...
Objavljeno May 22, 2018

Spoštovani Predsednik RS, g. Borut Pahor,

enako kot po prvem referendumu o "Drugem tiru" (ZIUGDT), ko sem Vas pozval, da ne podpisujte ustavno spodbojnega zakona, Vas tudi sedaj pozivam, da s podpisom počakate do končne odločbe Ustavnega sodišča.

Prvi referendum je bil 24. septembra 2017, pobudo za oceno ustavnosti sem vložil 25. septembra 2017, potem pa vse do decembra 2017 Ustavno sodišče (praktično 3 mesece!!!) javnosti ni povedalo, ali je ZIUGDT v veljavi, ali je zadržan, ali kaj.

Takšno stanje, gospod Predsednik, je državotvorno in predvsem pravotvorno gledano - nevzdržno.

Drugi referendum je bil 13. tega meseca. Naslednji dan, 14., sem na US poslal dopolnitev prvotne (septembrske) pobude za oceno ustavnosti.

Včeraj sem generalnemu sekretarju US, g. Sebastijanu Neradu,  poslal kratko vprašanje/prošnjo, naj mi pojasni, ali bo ZIUGDT objavljen v Uradnem listu, oziroma ali bosta zadržana objava in uveljavitev, pred odločanjem Ustavnega sodišča.

-------------------------------------------------------


-------- Forwarded Message --------
Subject:     kaj več o ZIUGDT
Date:     Mon, 21 May 2018 08:49:18 +0200
From:     Blaž Babič
To:     Nerad Sebastian


Spoštovani,

prejšnji ponedeljek sem vložil dopolnitev pobude glede ZIUGDT.

Prosim Vas za jasen odgovor, kdaj se bo vedelo, ali sta objava in izvajanje zakona zaustavljena, ali ne, da ne bomo čakali, kot prejšnje leto, ko se od septembra do decembra ni vedelo, kakšen je položaj in se je predsednica US še na okrogli mizi na PF izogibala jasnemu odgovoru.

V kolikor bo Vaš odgovor hiter in korekten, mi ne bo treba pisati Predsedniku države, Vi pa sami veste, da tega ne počnem ravno rad.

Lep pozdrav,

Blaž Babič, Ljubljana

-------------------------------------------------------

Ker gospod Nerad zelo nerad posreduje tudi tako osnovne podatke, Vas ponovno pozivam, iz previdnosti, da s podpisovanjem zakona - v kolikor bi le-ta prišel na Vašo mizo - ustrezno počakate, še posebej zato, ker v četrtek (24.5.) ni seje US, naslednja pa je šele 31. tega meseca.



-------------------------------------------------------

Spoštovani,

Informacije o stanju postopka v konkretni  zadevi daje sodnik poročevalec na podlagi pisne vloge oziroma na podlagi e-pošte, podpisane z varnim elektronskim podpisom. Pri vložitvi prošnje se sklicujte ne opravilno številko.

Lep pozdrav.
 
 
dr. Sebastian Nerad
generalni sekretar
                   
Beethovnova 10, SI - Ljubljana, p.p. 1713
t: +386 (0)1 477 64 14
f: +386 (0)1 251 04 51
e: sebastian.nerad@us-rs.si
w: www.us-rs.si

-------------------------------------------------------

Lep pozdrav,

Blaž Babič, Ljubljana

če bi Slovenija bila pravna država bi ustavni sodniki bili v škripcih podpisati ta protiustaven in korupcijsko naravnan zakon brez kakršnekoli odgovornosti za izvajalce. Ker pa je ustavno sodišče že prevečkrat dokazalo, da so zgolj podaljšek oblastne korupcijske elite bi se res čudil, če tega zakona ne bi podpisali. O spoštovanemu "miška to mi deli", ki nosi glavno politično odgovornost za korupcijsko afero TEŠ6 pa niti ni vredno izgubljati besed.