Članek
Še dva tedna do predsedniških volitev, analiza medijskih manipulacij
Objavljeno Oct 07, 2017

Še dva tedna je do volitev človeka, ki bo zastopal slovensko ljudstvo in predstavljal Republiko Slovenijo naslednjih pet let. Tak človek lahko bistveno vpliva na družbeno ozračje, tako v dobrem, kot v slabem. Dosedanji predsednik Pahor je to funkcijo razvrednotil in ker pri nelustriranih postkomunistih naključij ni, lahko to vzamemo kot dodaten dokaz, da želi murgelska mreža Slovenijo čimbolj ošibiti, ljudi pa politično ponižati in osebnostno razvrednotiti.

Vendarle - priložnost za obrat na bolje obstaja. Pet pred dvanajsto se je mimo medijske cenzure prebil Andrej Šiško, dolgoletni trn v peti jugonostalgikov in drugih protislovenskih združb. Naslednji dan, 28.9.2017 so mediji sicer morali (z zamudo in igranim presenečenjem) poročati o vložitvi tudi njegove kandidature, vendar je že isti dan POP TV priredil soočenje le štirih kandidatov, izbranih, sistemskih. Ta in druge kršitve načela enakopravnosti v volilni kampanji bodo spremljane tukaj.

Volilna kampanja traja manj kot en mesec (točneje 24 dni) in glavna skrb vladajočih struktur (političnih, tajkunsko-bančno-gospodarskih, medijskih) v tem času je, da se njim nevarne kandidate čimbolj onemogoči. Tudi zato je državni, Telekomov SiOL prek Planet TV dne 4.10.2017 priredil nezakonito in neustavno soočenje brez dveh kandidatov, Andreja Šiška in Suzane Lare Krause. Slednja sistemu seveda še zdaleč ni tako moteča, vendar je uporabna za to, da se z njenim izločanjem prikrije pravi namen cenzure - onemogočanje Andreja Šiška.

Tako je šele v četrtek, 6.10.2017 RTV SLO priredila dve soočenji, kjer je (v skladu s 6. členom ZVRK in 12. členom ZRTVS) nastopilo prav vseh devet kandidatov. Po teh soočenjih sem sam pripravil dve spletni anketi, nepopolni in zgolj informativni, vendar pa je včeraj na spletnem portalu Slovenskih novic prišlo do dramatičnega in pomembnega preobrata. Anketa, ki so jo pripravili, je namreč pokazala, da je z dosedanjimi naročenimi anketami namreč nekaj hudo narobe ("presenetljivo"). Trenutno je rezultat takšen (2144 oddanih glasov):

1. Borut Pahor......30%
2. Andrej Šiško.....23%
3. Marjan Šarec....20%



Kaj na tak rezultat poreče medij, ki ga nadzoruje nekdanji šef CIA David Petraeus (Wikipedija, SBB/Telemach Group v KKR portfoliju, članek Portalplus) in je pod ameriško-srbskim nadzorom, govorimo seveda o POP TV, televizijski kanalizaciji, ki je odgovorna za duševno pokvečenje največjega odstotka televizijskih gledalcev v Sloveniji? Šiška, kateremu do tega prispevka niso dovolili niti sekunde samostojnega nastopa kot predsedniškemu kandidatu, so opredelili kot kandidata, ki "ostaja v kandidaturi, a mu javnomnenjske ankete ne pripisujejo velikih možnosti za uspeh".

A vrnimo se k zadnjemu soočenju na TV Slovenija. Bilo je korektno, gledljivo, enakopravno. Žal sicer ravno v času nogometne tekme, a Šiško je svoje prve minute enakopravnega soočenja izkoristil več kot korektno. Pahorju in vladajočim strukturam je jasno povedal, kar jim gre. Tudi zato je moral naslednji dan intervenirani največji medijski izplačanec Tomaž Perovič v Dnevniku in skušal soočenje čimbolj razvrednotiti.   

Zdaj pa bistveno - o neustavnosti in nezakonitosti volilne kampanje. Ko je Šiško v soočenju to omenil, se je nadenj s posmehom zgrnila voditeljica Manica Janežič (06:28): "Ampak to ste vedeli preden ste se vključili v kampanjo." Dajmo nekaj razčistit, gospa Janežič. Sedanja slovenska ureditev volilnih in referendumskih kampanj je tako nepravna, da je pred odgovornostjo odločanja o tem Ustavno sodišče RS pobegnilo, zato o tem sedaj odloča Evropsko sodišče za človekove pravice! To vi veste, to ste vedeli - ampak zakaj potem (kot "prodorna in resnicoljubna" novinarka) do sedaj niste Vi in Vaši sodelavci glede tega obvestili celotne slovenske javnosti? In potem se posmehujete kandidatu, ki z vso pravico zatrjuje, da je kampanja nezakonita in neustavna. Še Vaša TV Slovenija je v zadnjih dve referendumskih kampanjah zavestno kršila prej omenjeno zakonodajo - vsa soočenja so bila nezakonita in bi moralo Tožilstvo po uradni dolžnosti storilce tudi preganjati!!!   (še enkrat preverite povezave na koncu bloga o soočenju na Planet TV)

Tukaj si lahko pogledate in ponovno poslušate nastopa Andreja Šiška na TV in RA Slovenija, da nam bo vsem jasno, zakaj se ga vladajoče strukture upravičeno bojijo:

Studio ob 17-ih (naj vas naslovnica ne moti)




Soočenje na TV



Kljub dosedanji dolžini tega zapisa imamo pred sabo še pet dokazov, ki kažejo v isto smer - cenzura in blokada sistemu-nevarnega kandidata, poskusi razvrednotenja funkcije predsednika države in psihološka obdelava volilcev (vse bi lahko dali pod skupni imenovalec - specialna vojna proti Sloveniji):

1. Današnje Delo in Dnevnik sta v rednih izdajah in svojih sobotnih prilogah predsedniškim kandidatom namenila naslednje število strani: Borut Pahor 3, reklama za Borisa Popoviča 1/2 strani. Nobenega poštenega povzetka o dosedanjih soočenjih (resnici na ljubo, včeraj je imel Dnevnik pregled izjav kandidatov!), predvsem pa nobenega Šiška nikjer, kaj šele o izdajalstvu, ki ga je upravičeno očital Pahorju in o genocidu nad slovenskim narodom(!!!), na katerega je pravtako upravičeno opozoril. Hej, genocid se dogaja, tukaj in zdaj. Želite dokaze? Prosim:

a) Statistični urad ne beleži % Slovencev v Sloveniji.
b) Prava slovenska zgodovina in kultura sta blokirani in razvrednoteni.
c) Mladim je onemogočen razvoj/preprečevanje rojstev.
č) Genocidne milijarde so bile prenešene v tujino.
d) Konoplja je preprečevana.
e) Politične vladajoče strukture prek medijev izvajajo mehko diktaturo.

Vse to primerjajte z 2. členom Mednarodne konvencije o preprečevanju in kaznovanju genocida/rodomora.


2. Naj se popravim, Delo je objavilo še pisemce nekega Valentina Skubica, ki pa - uredništvu na ljubo, enako kot oni - imena Andreja Šiška niti ne zapiše in ga poskuša degradirati, češ, kaj pa se gre, saj je podpise prinesel v zadnjem trenutku. Kaj je to zdaj? Komunistična klasika - najprej diskreditacija, potem likvidacija??? Šiško je medijem sporočil, da zbira podpise. In takile cefizlji mu potem očitajo, zakaj je podpise zbral v zadnjem trenutku? Gospod Skubic - medij, ki je Vam omogočil objavo pisma bralcev Vas preprosto ne cenzurira toliko, kolikor cenzurira predsedniškega kandidata Šiška. Se sedaj počutite bolje?



3. Če je Delo torej v prejšnji Sobotni prilogi dalo Šarcu 4 strani, nekomu od kandidatov 2 (če se ne motim), danes Pahorju 3 strani - kdaj bodo potem v Sobotni prilogi "enakopravno" ali vsaj "uravnoteženo" predstavljeni še preostali kandidati? Ali Žerdin služi sistemu. No, danes je čas za Izo Login, njej so namenjene štiri "čustvene" strani. Ženski, ki je z možem prek Cipra Kitajcem prodala "mačka v žaklju", dobila ob tem več kot 500 milijonov in prav čas predvolilne kampanje je primeren za njeno nadaljno samopromocijo. Delo je seveda pod nadzorom kluba F21 in presodili so, da predvolilni čas ni primeren za to, da bi bralci brali o tem, kdo bo Slovenijo vodil naslednjih pet let... bolj pomembno je pridiganje ženske, ki ji je Telekom z 8 milijoni (nakup Najdi.si) omogočil prve korake do milijarde. Telekom... kje smo to danes že zasledili?

4. Gregor Repovž. Človek, brez prave novinarske hrbtenice. Mladina pod njegovim vodenjem je postala propagandno mašilo, kapitalsko podprto s strani "italijanskega kapitala". Medij, ki raje govori o milijonih, opranih prek NKBM, kot o milijardi, oprani prek NLB. No, tak človek je "ravno sedaj" prišel na brilijantno idejo, da bi bilo potrebno funkcijo Predsednika RS - ukiniti. Podobno ubogo izjavo si je privoščil pokojni Bučar glede referendumov - kar ukinil bi jih. A vrnimo se k živim sistemcem (02:21):




5. Hlapci. Vedno, ko vladajoči strukturi škriplje, ko bi lahko ljudstvo v skupnem nastopu treslo njihove stebre post-komunistične vladavine, vedno se na pomoč zatečejo k citatom iz Cankarjevih Hlapcev. Kljub temu, da je Cankarja ubila srbska linija (povezava 1, povezava 2). Kljub temu, daje bil Cankar ostro proti združevanju države Slovencev, Hrvatov in Srbov s Kraljevino Srbijo. Kljub temu, da so citati zlorabljeni in iztrgani iz konteksta. Kaj mislite, da je naključje, da ravno v tem času Drama ponovno predvaja Hlapce, igralci Hlapcev pa v soočenju sprašujejo prdsedniške kandidate... vse samo zato, da bi se v ljudeh ponovno vključil tisti natrenirani psihološki odziv "Ah, saj se nič ne da spremeniti" in "Ah, saj smo le hlapci..."?

Zaključek

Šiško je - poleg ostalih pomembnih vsebin - edini kandidat, ki ima zrel in zdrav odnos do konoplje. Ostali kandidati se glede drog predvsem sprenevedajo, ali pa so na nivoju previdnih srednješolcev. Slednjim previdnosti ne gre očitati, prav nasprotno, prav je, da so glede uživanja raznoraznih substanc bolj ali manj zadržani, spoštljivi. Nezrele pa so tiste (tudi politične) osebe, ki mislijo, da je potrebno glede konoplje igrati "zadržanost" in se sprenevedajo glede njene zdravilnosti, predvsem pa njene protičloveške prohibicije.



Zato dobi Šiško zaenkrat upravičeno oceno 5, RTV SLO oceno 3 (z velikim manevrskim prostorom za izboljšave), ostali večji mediji pa nezadostno. Nenazadnje, VV Faktorju ocena 5 za korektnost in še dodatna pohvala iz ust "sistemu nevarnega kandidata".

POSEBEN DODATEK (PAHOR SE ŽE IZOGIBA SOOČENJEM)

Predsedniško soočenje Glas Štajerske in Koroške

6. oktober ob 20.00