Prijatelji (1)
Branko Gaber
Spremljevalci (6)
Ciril Metod Sovdat
Janez Gril
Miran P.
Woodicinvestment Company
Branko Debelbonis
Laščan Zlatorog
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Volilna kampanja za EP je že spet POPOLNOMA NEUSTAVNA
Gašperju Ferjanu se že trga
Dr. Cyril A. Hromnik: Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?
Če boste delili, bodo prometne kazni ustrezno spremenili
Kazenska ovadba zaradi kršitve pravice do svobode izražanja na Facebooku
RTV SLO, STA in Siol kršijo ZVRK => referendum o 2. tiru je neustaven
Vladislav Stres - amater, egotrip ali agent?
Pobuda za oceno ustavnosti 6. člena ZVRK, v povezavi z 12. členom ZRTVS
OKUPATOR Z JUGA V “POLNI OFENZIVI”
Rok Melink ob spletni objavi dveh knjig Franca Jeze
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2 tir
( 1 )
Belin
( 1 )
cenzura
( 1 )
CETA
( 1 )
delo
( 1 )
Dnevnik
( 1 )
email
( 1 )
ESČP
( 4 )
genocid
( 1 )
KANAL A
( 1 )
Maribor
( 1 )
mediji
( 2 )
MOL
( 1 )
nlb
( 2 )
OPS
( 2 )
OSCE
( 1 )
OVSE
( 1 )
pismo
( 1 )
pop tv
( 2 )
rodomor
( 1 )
rtv slo
( 2 )
Siol
( 2 )
slovaki
( 1 )
Sloveni
( 2 )
sta
( 2 )
Vandali
( 1 )
Vendi
( 1 )
volitve
( 1 )
ZIUGDT
( 4 )
ZRLI
( 3 )
ZRTVS
( 1 )
ZSi
( 1 )
ZVDZ
( 1 )
ZVPR
( 1 )
ZVRK
( 3 )
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2019
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Volilna kampanja za EP je že spet POPOLNOMA NEUSTAVNA

Blaž Babič
07.05.2019 00:18 (May 07, 2019)

Če pustimo ob strani dejstvo, da se vse neustavnosti samo ponavljajo iz kampanje v kampanjo, bodisi referendumsko, bodisi volilno, naj si bo za lokalne, državne ali evropske volitve...

Če pustimo ob strani dejstvo, da Ustavno sodišče Republike Slovenije prej obravnava kasnejšo pobudo Vilija Kovačiča glede enih samih lokalnih volitev (Ljubljana), kot pa prej vloženo pobudo, ki se nanaša na vse volitve in referendume......je še vedno nenavadno, kako sem ponovno dokaj sam v opažanju, da je TV Slovenija tudi tokrat dodala nov košček v mozaiku, ki kaže, kako je njihov načrt volilke in volilce s kandidati seznanjati čimmanj, in ne čimveč, kot bi plačnik RTV naročnine naivno pričakoval.

Bodo slovenski mediji spet praktično vsi cenzurirali še eno opozarjanje na neustavnost? Jo bo spet preglasil trot Vili, s svojimi "res najpomembnejšimi zadevami"?

Za kaj torej gre?

Če pogledamo na ROKOVNIK Državne volilne komisije (DVK), ki jo vodi pristranski nekdanji LDS-ovec Dušan Vučko, vidimo, da ga je sodnik

Odločite se - proti KOMU naj naperim KAZENSKO OVADBO

Blaž Babič
23.04.2019 14:31 (Apr 23, 2019)

-------- Forwarded Message --------

Subject: Odločite se - proti KOMU naj naperim KAZENSKO OVADBO
Date: Tue, 23 Apr 2019 14:30:39 +0200
From:
Blaž Babič
To: akk@ekvilib.org, info@safe.si, info@spletno-oko.si, info@ekvilib.orgZA:

Aleš Kranjc Kušlan

Vasja Vehovar

------------------------------

Prejšnji teden mi je Facebook blokiral kar dva profila, zato sem na Vasjo Vehovarja s FDV naslovil naslednjo objavo:

http://www.publishwall.si/blaz.babic/post/465528/kazenska-ovadba-zaradi-krsitve-pravice-do-svobode-izrazanja-na-facebooku

Danes sem od PR službe FDV prejel odgovor, češ da Vasja Vehovar ni pravi naslovnik. Dali so mi dva druga naslova:

http://www.publishwall.si/blaz.babic/post/466265/odgovor-pr-sluzbe-fdv-glede-ko-zaradi-cenzure-na-fb

Ekvilib in pa Spletno oko.In glej ga zlomka, pri Spletnem očesu je spet zraven Vasja Vehovar.

https://www.spletno-oko.si/novice/boljsa-odzivnost-druzbenih-omrezij-zaostaja-twitter    ------->  KONTAKT
https://safe.si/center-za-varnejsi-inter

Odgovor PR službe FDV glede KO, zaradi cenzure na FB

Blaž Babič
23.04.2019 12:32 (Apr 23, 2019)

-------- Forwarded Message --------

Subject: RE: tole se bo pričelo deliti naokoli, vključno s tem e-dopisom
Date: Tue, 23 Apr 2019 10:17:18 +0000
From: PR FDV <pr@fdv.uni-lj.si>
To: Blaž Babič
CC:gp.uprs@predsednik.si <gp.uprs@predsednik.si>

Spoštovani,

dr. Vehovar, na katerega ste se obrnili prek elektronske pošte, nam je posredoval vaš dopis, na katerega v nadaljevanju posredujemo pojasnilo.

Blokiranje uporabnikov in odstranjevanje spornih vsebin na družbenih omrežjih je stvar njihovih splošnih pogojev in individualne presoje pregledovalcev samih družbenih omrežij (npr. FB), naša organizacija nima nobenih vzvodov, da bi vplivala na te odločitve. V okviru enega od raziskovalnih projektov smo sicer res vključeni kot »trusted flagger«, kar pa ne pomeni, da bi imele naše informacije kakršenkoli vpliv na odločanje o konkretnih primerih na strani upravljavcev družbenih omrežij. Kot trusted flagger posredujemo informacije upravljavcem zgolj, ko nas kdo opozori na primer, ki po naši oceni oč

Gašperju Ferjanu se že trga

Blaž Babič
22.04.2019 22:57 (Apr 22, 2019)


Gašperju Ferjanu se že debelo trga pred naslednjo obravnavo, ki bo predvidoma v četrtek, 25.4.2019. Tukaj lahko spremljate tudi vse razpise na idrijskem Okrajnem sodišču, tukaj pa na novogoriškem Okrožnem. Menda jih ne bo malo...

Pravzaprav se mu še bolj trga zaradi nove izdaje Slovenskih novic:Idrijčanka se boji nesojenega županaNa žalost mu na fb dela reklamo celo večkrat-potrjeno-nemoralni Vili Kovačič (o njem bom podrobneje pisal ob primernejšem času, sem pa že na svojih dveh blokiranih profilih): Blaž Babič in Blaaž Baabič.

Tukaj si lahko preberete, s kakimi triki vse poskuša Ferjan (prava vešča, no, predstavlja se kot "prava vešča oseba", pa mu ne nasedajte glede tega) prikriti pravo vsebino - njegovo 10-letno teroriziranje sosedov in okolice.

Ja, še vedno imamo nelustriran sistem in NE, Gašperja Ferjana NI NAMOČILA NOBENA UDBA, ampak se je samo končno ujel v vse svoje zanke:

"UDBA: 10 dni strogega disciplinskega nezakonitega zapora brez zločina, brez hrane, brez možnosti komunikacij

Kazenska ovadba zaradi kršitve pravice do svobode izražanja na Facebooku

Blaž Babič
19.04.2019 11:19 (Apr 19, 2019)

Če do izteka ponedeljka, 22.4.2019 ne bo odpravljena (30-dnevna) blokada mojih dveh fb profilov, bom na najbližji policijski postaji oddal tudi kazensko ovadbo zoper Vasjo Vehovarja in sostorilce s FDV-ja.

----------------------------------------------------------

Kot v starih časih Partije, je tudi danes iz dejanskih centrov moči proti posameznikom v Sloveniji usmerjena cenzura, kar pomeni, da se njihovih misli ne prenaša (tako kot misli drugih), ampak se jih celo cenzurira.

Svobodo posameznika do izražanja misli jasno ščiti 39. člen Ustave Republike Slovenije (svoboda izražanja), ki pravi:

Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.

Na družabnem omrežju Facebook pa je šla cenzura že celo tako daleč (sam sem bil namreč že večkrat blokiran: Koliko dokazov srbske okupacije Slovenije še potrebujete? , Kdor na fb omenja srbsko okupacijo Slovenije, bo

Zakaj RTV Slovenija cenzurira novice o volilni zakonodaji?

Blaž Babič
24.03.2019 17:58 (Mar 24, 2019)

Klasični manever Sistema, ko se "bika zagrabi za roge", je preusmerjanje pozornosti.

Z dolgoletnim spremljanjem in trudom sem večkrat uspel dokazati, da je slovenski Sistem še kako neustaven, nedemokratičen in diskriminatoren v resnično najpomembnejšem družbenem elementu - volitvah in referendumih.

Vse druge vsebine so izvedene, izpeljane, so sekundarne glede na osnovno izhodišče - v kakšnem politični ureditvi živimo. Od okolja, pokojninskega sistema, zdravstva, kazenske zakonodaje... vse to so resnična drugotna vprašanja, ki se vsa rešujejo po tem, ko imamo vzpostavljena osnovna pravila.

In tu se pokaže vsa - še vedno - totalitarnost današnjega slovenskega političnega Sistema, katerega njegovi plačanci poskušajo predstavljati kot "demokratičnega", "odprtega" in "svobodnega".

Ničesar svobodnega ni v tem, ko ti lahko tuja/neslovenska, zasebna, medijska, televizijska hiša, ki ima od države odobreno prevlado v medijskem kolaču (govorim o POP TV in Kanal A), po lastnih interesih (interesih svo

Ali so mediji načrtno spregledali debelo Arsenovićevo laž o švicarskem računu?

Blaž Babič
15.03.2019 11:21 (Mar 15, 2019)

Po tem, ko je Požareport objavil prve informacije o "problematičnem" švicarskem računu novega mariborskega župana Aleksandra Arsenovića,

Članek prvi (razkritje)
Članek drugi
Članek tretji

se je seveda zganila tudi medijska mašinerija in pričela pokrivati (zamegljevati) početje novopečenega župana, starega poslovnega mačka v ustvarjanju dolgov.

Problem za Arsenovića je bil dvoplasten - eno je bilo poslovno nakazilo kupnine na švicarski račun, drugo pa sam obstoj taistega računa, z vidika ustrezne samoprijave ob nastopu politične funkcije.

Sam Arsenović se je branil izmenično na dva načina. Eden je bil ta, da je "pozabil" prijaviti račun v tujini na obrazcu, potem pa je še celo nadaljeval z lažjo, da je bil ta račun že davno zaprt.

Nazadnje se je glede tega zlagal na mariborski RTV, v sredo, 13.3.2019:06:20      "Tu ni bilo nobenega razkrivanja, ta račun je bil pravočasno prijavljen, davek je bil plačan v Sloveniji in račun je bil po tem, ko je transakcija v Sloveniji stekla, tudi že zdavnaj

SRBI V SLOVENIJI – NEŽEN POGLED

Blaž Babič
13.03.2019 10:19 (Mar 13, 2019)

Anej Sam

SRBI V SLOVENIJI – NEŽEN POGLEDTudi če ne bi bilo Srbov v Sloveniji, bi slovensko ljudstvo, tako kot druga evropska, precej hitro odmrlo. Naši Srbi pa bodo, s pomočjo slovenskih levih intelektualcev in stranke Levica, ta proces pospešili.

Proces odmiranja (več umrlih kot rojenih) nastane, ko prebivalstvo spozna ali podzavestno začuti, da je ogrožena njegova duhovna substanca. V evropskih deželah je ta proces nastajal v drugi polovici prejšnjega stoletja – »količina« novih navad in antikulture priseljencev je prebila »varovalno opno« duhovne ter socialno-etične substance prebivalstva in se je sprožil alarm: Ne rojevati (kako evropski politični in intelektualni sodrgi, ki danes zagovarja priseljevanje, dopovedati, da je bilo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja preveč priseljencev ter da je optimizem prebivalstva edino zagotovilo rojevanja, obstoja torej). Zaradi dobroželjnih Srbov, ki Slovenijo doživljajo kot svojo domovino, zaradi slovenskega naroda in vse

Koliko dokazov srbske okupacije Slovenije še potrebujete?

Blaž Babič
13.03.2019 09:53 (Mar 13, 2019)

Danes so me cenzorji Facebook-a obvestili, da je tudi moj rezervni profil blokiran - za 7 dni. Seveda sem na rezervnem profilu z razlogom, saj je neka napihnjena Mojca Tomišić na "praznik žena" poskrbela, da so mi blokirali osnovnega.

Zadnji izgovor za cenzuro je že tako banalen, da je več kot očitno, da cenzuro fb-ja v Sloveniji izvajajo osebe, ki so neposredno povezane z resnično, delujočo, morda do sedaj še prikrivano - SRBSKO OKUPACIJO.

Mimogrede - še zdaleč nisem edina oseba, ki je prav v tem času blokirana na fb, kot vemo pa cenzuro izvajajo na FDV, ravno določeni "milosavljevići" in njim podobni paraziti.

Delil sem namreč objavo staro skoraj eno leto (31.5.2018), ki je bila na fb ves ta čas - nezbrisana.

Napisal jo je Anej Sam, človek, ki s svojimi objavami redno burka zatohla močvirja samoljubja. Zaradi tega so ga tudi že večkrat medijsko napadali, to je pač standardna obdelava v okupirani Sloveniji.

Tukaj lahko vidite, kaj sem uspel zvedeti od fb, potem mi pa več niso odgovarjali,

Ne vemo, koliko je Slovencev, vemo pa, koliko je Srbov v Sloveniji

Blaž Babič
09.03.2019 22:44 (Mar 09, 2019)

Zaenkrat vam gre bolj švoh tole iskanje uradnih podatkov o Slovencih v Sloveniji.

No, Srbi nimajo podobnih zadržkov. Oni že vejo. In tudi objavijo. V imenu politične stranke, ki razpihuje nestrpnost, pa Saša Banjanac Lubej o tem ni poročala.

Se vam zdi, da se zgodovina ponavlja?

O ja, se. Srbi so namreč pravkar stopili v novo ofenzivo.


"Slovenačkoj policiji i onako malo ko veruje. Verujemo, da bi se pre kakav među njihovim redovima našao prilikom takvih ili sličnih pretresa, da pokuša negde u ćošak baciti drogu, te da okrive Srbe. Naravno, za moguće nemire odgovaraće upravo slovenačka policija i vlada."

Ali v prevodu v jezik večinskega naroda (po neuradnih podatkih) v Sloveniji, torej slovenskega:

"Slovenski policiji tako ali tako le malokdo verjame. Verjamemo, da se v njihovih vrstah prej našel kdo, ki bi med takšnimi ali podobnimi preiskavami poskušal v kakšen kot podtakniti drogo, in za to okriviti Srbe. Seveda bosta za morebitne izgrede odgovarjali prav slovenska policija in vlada."

Dve možnosti za dokaj hiter zaslužek, 1.000 evrov ali 135.000 evrov

Blaž Babič
08.03.2019 00:39 (Mar 08, 2019)

Na svetovnem spletu je veliko ljudi, ki "vedo vse", "imajo prav" in so sploh pametni.

Predvsem takim se ponujata vsaj dve konkretni priložnosti na hitro zaslužiti - če seveda znajo svoje znanje sociologije in zgodovine tudi argumentirati. Pravzaprav ni potrebno nič več. Samo resnični, utemeljeni odgovori, oziroma argumenti. Pa poglejmo obe možnosti.Prvih 1.000 evrov lahko zaslužite tako, da odgovorite na dokaj preprosto vprašanje:

"Kolikšno je uradno število Slovencev v Sloveniji?"

Tale gospa (Genovefa Ružić) namreč tega podatka ni sposobna posredovati:Na svojem fb zidu sem sprožil akcijo s 50 evri, kmalu zatem je Majda Ceglar dodala še svojih 50, nato je Uroš Stanič dodal 200 in potem še Boštjan Vogrinec kar 500 evrov (!!! pogumno !!!). Danes (8.3.2019) je svojih 200 dodal še Blaž Lušin. V skladu je torej 1.000 evrov, ki čakajo na tistega, ki bo navedel pravo število.

Naj dodam, da se nagradni natečaj izteče konec tega meseca, torej 31.3.2019 in vas opogumim s tem, da v Italiji, Avstriji,

O vijolicah, o Gotih in seveda o Slovenih in Slovencih

Blaž Babič
16.02.2019 09:26 (Feb 16, 2019)

Pripovedovanje vicev ni bilo vedno tako nesmrtonosno, kot danes. V času Titovega kulta si je nekaj ljudi privoščilo naslednjega, cvetličnega, o beli vijolici:

- "Veš, da je bila na Nizozemskem razstava cvetja in je zmagala Jugoslavija - s stokilsko belo vijolico."

Dejansko so šli ljudje v zapor, oziroma v smrt zaradi širjenja tega vica.

Tako je pa vrtnarica urejala še zanje podrobnosti na beli vijolici, pred razstavo.

Medtem so ostali prepevali naprej, da jih ne bi doletela še kakšna kazen:

No, v času tega bolnega, psihopatskega kulta se je prepevalo tudi to, kar je še danes zacementirano v marsikateri sivi glavi. Naj vam ponudim novejšo, tehno-dub različico (Uz maršala Tita):Besedilo gre takole:

Uz maršala Tita, junačkoga sina nas neće ni pakao smest'.
Mi dižemo čelo, mi kročimo smjelo i čvrsto mi stiskamo pest.

Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo, Slavenstva smo drevnoga čest.
Ko drukčije kaže, kleveće i laže, Našu će osjetit' pest.

Ali v prostem prevodu:

S Titom maršalom, sinom junaškim

Rok Melink ob spletni objavi dveh knjig Franca Jeze

Blaž Babič
28.01.2019 23:34 (Jan 28, 2019)

Franc Jeza se je rodil v Hajdini pri Ptuju l. 1916. Šolal se je na ptujski gimnaziji. Že kot dijak je pisal pesmi in prozo v dijaške in druge liste: MLADA SETEV, MLADI PREKMUREC, KLASJE.

Tik pred vojno se je vpisal na pravno fakulteto v Ljubljani. Kot študent je pripadal akademskemu društvu ZARJA. Študija zaradi vojnih dogodkov ni mogel končati. Mnogo let kasneje je dokončal študije etnografije in etnologije na univerzi v Gradcu.

Takoj po po okupaciji Slovenije se je Franc Jeza kot krščanski socialist vključil v OF, med akcijo za osvoboditev zaprtih prijateljev pa so ga oblasti prijele, obsodile na dosmrtno ječo in odpeljale v zapore mesta Volterra v notranji Italiji. Ko se je po kapitulaciji vrnil v Ljubljano, je kmalu okusil aretacijo, ljubljanske zapore, nato pa še koncentracijski taborišči Dachau in Uberlingen ob Bodenskem jezeru, kjer je dočakal svobodo.

Po vrnitvi iz taborišč je bil kot raziskovalni novinar v Ljubljani nekaj časa zaposlen pri Slovenskem poročevalcu in dod

Gradivo: Etnija, narod, nacija [03]

Blaž Babič
28.01.2019 16:04 (Jan 28, 2019)

Na spodnjo, skrajno nevarno vsebino me je pravkar opozoril fb prijatelj, ki želi skromno ostati v ozadju (naj mu bo ta zapis v zadnjo brco pred njegovim lastnim literarnim delovanjem! :) ), me je pa dovolj napenil, da sem se vsebino odločil posredovati naprej. Z lastnimi komentarji, seveda. Še prej pa njegov uvod:

“iz dijakom priporočenega vnaprej pripravljenega gradiva ... rasizem je izključna lastnost bele rase...”

“da se pri raznih seminarskih ne trudijo s pretiranim iskanjem virov in razmišljanjem.. “

Zdaj pa se primite, besedilo si sicer lahko sami (zaenkrat) snamete tukajle, povzetek z mojimi komentarji gre pa takole (aja, imate čas za daljše branje?):

Etnocentrizem je prepričanje o kulturni večvrednosti, superiornosti lastne etnične skupine, ki se kaže v izraziti etnični zavesti in v podcenjevanju ter zaničevanju drugih etničnih skupin. (Problem nastane, ko se neka kultura pretirano poveličuje; evropocentrizem = evropska kultura je pomembnejša od ostalih, druge kulture

Franc Jeza: Skandinavski izvor Slovencev

Blaž Babič
22.01.2019 14:01 (Jan 22, 2019)

Pred vami je objava izredno omejeno-dostopne (beri: cenzurirane) knjige častivrednega Franca Jeze, Štajerca iz Trsta, ki je s svojim delom in trudom navdihnil številne današnje domoljube.

Njegovo delo Nova tlaka slovenskega naroda sem že objavil. Po posvetu s prijateljem Rokom Melinkom sva se odločila, da je čas za objavo tudi - verjetno najbolj - razburljive Jezove knjige z naslovom: Skandinavski izvor Slovencev.

Pomembnost objave te knjige leži že v dejstvu, kako intenzivno je bila zatajevana, oziroma odrivana na stran. Noben narod - pa tudi ne slovenski - si ne more privoščiti ne-vedenja o samem sebi. To preprosto ni združljivo. V kolikor ni zavedanja, tudi ni naroda - in seveda obratno.


							    Misteriji, marec 2017

Narod pomeni zavedanje in zavedanje ohranja narod.

Iz tega izhodišča in v povezavi z mednarodno Konvencijo o preprečevanju in kaznovanju genocida (2. člen) (ki je vključena v 100. člen KZ - drugi, tretji in četrti odstavek), ter Deklaracijo o pravicah staroselskih ljudstev i

Nova primera cenzure na fb (15. januar 2019)

Blaž Babič
15.01.2019 22:53 (Jan 15, 2019)

Prosim hvala napiši na zid da sem blokirana.
Takoj, ko objavla, v trenutku izpisali sporočilo o (ponovni) blokadi za 30 dni.
Lp

Ta sporno:

Se te obreže, biča, taharush gamea-izira, zakovtra zaruta šotor.izira, ločijo se od tebe, in ne veš. Se te polije s kislino po obrazu, se te kamenja v glavo, ko si do vratu zakopan, ce si dojencica se te Pakiji znebijo (nesteto grobekov s trupelci), se posiljuje ulične otroke in vsevprek se posiljuje ko pr norcih, goats too, poroca se starce z otroki, nastevat sem šele začela to poden bedo (!) Kako se veselim uvoza hyper low iq NOT! Ce se ne sme te krasote razlagat, ZAKAJ ŽE NE??
Prosim, poslušam (samo smiselne argumenta prosim):
" ___________________________." ne rabijo odvetnikov!!! Podpira jih liberal.absurd, isla drzava, musliman. bratstvo, najbolje na svetu organizirani polit. islam (preberte mal vsaj o tem pojmu) in vsi frajerji ki gradijo tisoče mosej po našem Zahodu in ZDRUZENI NARODI IN EVROPSKA F. UNIJA IN TRI...
ZGOLJ NAŠTEVAM POPULARNO MULTIKU

OKUPATOR Z JUGA V “POLNI OFENZIVI”

Blaž Babič
12.01.2019 18:37 (Jan 12, 2019)

napisal: Rok Melink

Danes sem na poročilih RTV SLO videl prispevek ob stoti obletnici priključitve Medmurja Hrvaški. Glavno sporočilo 2-minutnega prispevka je bilo, da so si pred sto leti Hrvati izborili to “njihovo zgodovinsko deželo” po tisoč letih Madžarske okupacije…

Sto let resolucije o odcepitvi Medžimurja od Madžarske

Ob tako nesramnem potvarjanju zgodovinske resnice, ob novinarsko-ciničnem izživljanju nad okupirano Slovenijo, teptanju slovenstva in zamolčanju slovenskih žrtev – ne bom molčal!

Najprej, Medmurje je slovenska dežela, zgodovinsko imenovana tudi Slovenski otok, ker se dežela nahaja v obliki otoka med zavitima strugama reke Drave in reke Mure.

Ta slovenska dežela pod madžarsko oblastjo ni bila 1000 let. Do leta 1273 je bila del slovenske države Karantanije, leta 1273 pa se je tu z listino uradno osnovala posebna slovenska dežela/država Slovenijeh, lat. Sclauonie (Slovenija). Slovenijeh je bil v panonskem slovenskem dialektu izraz za Slovenijo. Tega leta je v deželi Slove

PANTEON STARIH SLOVENOV – VENDOV

Blaž Babič
09.01.2019 21:09 (Jan 09, 2019)

PANTEON STARIH SLOVENOV – VENDOV

pripravila Dimitrij Kebe in Rok MelinkHIŠA BOGOV NA OBMOČJU SEVERNE IN SREDNJE EVROPE

Vse več zmešnjav in ponaredb, ki jih v zadnjem času beremo s strani srbskojugoslovenarske panslavistične linije, ki ima v rokah tudi nekatera staroverska društva v Sloveniji, glede slovenske prvotne vere, naju je spodbudilo, da navedeva še nekaj tehtnih dejstev, o katerih je pisal velik raziskovalec Mitologije, dr. W. Vollmer v svoji knjigi Mythologie, Stuttgart, 1836. Zajema prvotna božanstva starih Slovenov na območju srednje in severne Evrope, od današnje Slovenije do otoka Rujna v današnji severni Nemčiji.

- Svantevit - vrhovni bog, prikazan s štirimi glavami, ki gledajo na vse štiri strani . Imenovan je tudi kot Triglav ali Bog. To božanstvo se je častilo od Norika do Baltika. V samem Noriku pa je bil v veljavi tudi Belin ali Belenus, kot najvišji sončni bog. Častili so ga, kot navaja tudi Vollmer, Noričani, Panonci in Ilirci. Gre za imena dežel in ljudstev, ki so s

O Cankarju in RTV Slovenija

Blaž Babič
27.12.2018 21:46 (Dec 27, 2018)

RESNICA O CANKARJEVI SMRTI

Vse pohvale Dimitriju Kebetu, enemu največjih raziskovalcev slovenske zgodovine in etnogeneze nasplošno. Ogromno časa se je trudil, da se vsaj s katero od zamolčanih resnic prebije skozi barikade medijskega in akademskega aparata (popolnoma nadziranega po Peti koloni) v dandanašnji okupirani Sloveniji. Vsa sreča, da se je uspel prebiti, oziroma dobesedno prešvercat z vsaj eno resnico, na RTV SLO. Bil je eden od intervjujancev v dokumentarcu o Ivanu Cankarju z naslovom “Tisoč ur bridkosti za eno uro veselja”, ki je bil včeraj zvečer predvajan na TV SLO 1. Dimitrij Kebe je namreč eden največjih raziskovalcev, poznavalcev življenja in dela svojega vrhniškega rojaka Cankarja, kot tudi resnice o njegovi tragični in prezgodnji smrti.

Kebe je bil med ostalimi govorniki v dokumentarcu osamljena svetla točka. Po pričakovanju, saj namen dokumentarca po njegovi vsebini in ostalih nastopajočih več kot očitno ni imel istih ciljev, kot Dimitrij. Naj izpostavim zlasti proslul

Bodo zaradi občinskih glasil lokalne volitve razveljavljene?

Blaž Babič
20.11.2018 23:53 (Nov 20, 2018)


zaradi vsebine, izredno pomembne za širšo javnost sem v celoti kopiral članek iz Dela, z dne 14.11.2018 (in kot Ljubljančan z odebelitvijo poudaril politično nešportno vlogo Zorana Jankovića, ljubljanskega župana)

Objavljeno 14. november 2018 19.50
Posodobljeno 14. november 2018 21.15

V nekaterih občinah, ne samo v mestnih občinah Koper in Celje, ampak tudi drugod po državi, so župani tokratno volilno kampanjo očitno izkoristili sebi v prid.

Koper, Ljubljana, Celje, Maribor – Značilnost letošnjih lokalnih volitev je samopromocija uspehov sedanjih županov, saj ti v občinskih glasilih delajo obračun svojega mandata, meni Tomaž Vesel, predsednik računskega sodišča.

Če je ustavno sodišče razveljavilo referendum o zakonu o drugem tiru, ker si je država iz javn

Oglasi

če želite imeti telefon srednjega ranga, ki je zelo zmogljiv in ponuja skoraj vse kar imajo telefoni v premijskem razredu, potem je smiselno, da razmislite o nakupu samsung galaxy j6 - https://www.a1.si/telefoni/samsung-galaxy-j6-ds-crna

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

veste, da se razlog za vaše zdravstvene težave pogosto skriva v vašem črevesju? pogosto se namreč zgodi, da se poruši ravnovesje dobrih bakterij in zato zbolimo. vendar pa obstaja možnost, da si črevesje hitro popravite, če v prehrano vključite probiotike. prevete, kako vam probiotiki lahko pomagajo.  

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: Pokličite za ceno

iphone x je eden izmed prvih pametnih telefonov, ki je ovit v zelo odporno steklo, ohišje pa je narejeno iz nerjavečega jekla. preverite lastnosti tega zmogljivega telefona- https://www.a1.si/telefoni/iphone-x-64-gb-siva

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

bet365 stave v živo so vam sedaj omogočene tudi v sloveniji in sicer se lahko brezplačno registrirate preko slovenski spletne strani: https://www.betsonhand.com/sl/bet365/bet365-stave-v-zivo/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

razmišljate o tem, da bi okrepili mišice rok, pa vam je obisk fitnes centra odveč, ker morate čakati v vrsti za vadbo na vaši priljubljeni napravi? zakaj ne bi imeli boksarske vreče kar doma? za več informacij o tem, kje jo kupiti in kako jo namestiti, obiščite spletno stran fitnesshop.si.  

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: Pokličite za ceno

vam hitrost interneta na vašem mobilniku veliko pomeni, ker potrebujete hiter prenos podatkov za službene namene? potem je smislno, da se odločite za ponudnika a1, ki vam nudi najhitrejše omrežhe 4g/lte.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

kupiti mobilne nakladalne ploščadi od proizvajalca ausbau. proizvajamo pod lastno blagovno znamko mobilne nakladalne ploščadi ausbau za evropski trg z upoštevanjem zahtevnih evropskih standardov. različna nosilnost (6, 8, 10, 12 in več ton) in nastavljanje (min 90cm, max 165cm). mobilne ploščadi, ki smo jih proizvajamo imajo široko vozno površino, kar omogoča, da nakladalnik udobno se zapelja čez našo mobilno ploščad v zabojnik oz. vagon. več o izdelku mobilna ploščad ausbau na naši spletni strani av-exim.com id: z4t71f   kontakti: t +48223906443 http://av-exim.com   način del mobilne nakladalne rampe: nakladalnik pripelja rampo zraven tovornjaka, dvigne rob rampe (vstavi vilico v trdo sklopko). s pomočjo hidravlične pumpe se nastavi potrebna višina (od 900 mm do 1.650 mm). v komplet z rampo so vključene zavore in verige. zavore so potrebne, da se onemogoči premik rampe. verige so za dodatni priklop na tovornjak. nato viličar se premika po mobilni nakladalni rampi notr v zabojnik oz. tovornjak.    

Kategorija: Industrijska oprema

Cena: 4999 €

izjemne mobilne nakladalne rampe ausbau od proizvajalca. standardni modeli z nosilnostjo 6, 8, 10 in 12 t. ponujamo mobilne nakladalne rampe od proizvajalca različnih velikosti po naročilu. višina mobilne nakladalne rampe lahko nastavljate s hidravličnimi cilindri pod pritiskom, od 900 do 1.650 mm. prihranijo čas za nakladanje oz. razkladanje tovornega vozila oz. vagona. lahko se premika po vašem podjetju s pomočjo nameščenih avtomobilskih koles. mobilne nakladalne rampe ausbau lahko delajo ob vsakem vremenu. v več kot 10 letih smo dobavili mobilne nakladalne rampe v več kot 25 držav po svetu, vključno z evropskimi. več o mobilnih nakladalnih rampah na naši spletni strani av-exim.com id: z4t71f   kontakti: t +48223906443 http://av-exim.com   način del mobilne nakladalne rampe: nakladalnik pripelja rampo zraven tovornjaka, dvigne rob rampe (vstavi vilico v trdo sklopko). s pomočjo hidravlične pumpe se nastavi potrebna višina (od 900 mm do 1.650 mm). v komplet z rampo so vključene zavore in verige. zavore so potrebne, da se onemogoči premik rampe. verige so za dodatni priklop na tovornjak. nato viličar se premika po mobilni nakladalni rampi notr v zabojnik oz. tovornjak.  

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 4999 €

mobilne nakladalne rampe ausbau od proizvajalca. veliko nagnjeno območje, protizdrsna površina, prilagoditev višine (od 900 do 1.650 mm). prihrani vaš čas in denar med nakladanjem – razkladanjem različnega blaga. standardni modeli z nosilnostjo 6, 8, 10 in 12 t. ponujamo mobilne nakladalne rampe različnih velikosti po naročilu. več o izdelku mobilna nakladalna rampa ausbau na naši spletni strani av-exim.com id: z4t71f   kontakti: t +48223906443 http://av-exim.com   način del mobilne nakladalne rampe: nakladalnik pripelja rampo zraven tovornjaka, dvigne rob rampe (vstavi vilico v trdo sklopko). s pomočjo hidravlične pumpe se nastavi potrebna višina (od 900 mm do 1.650 mm). v komplet z rampo so vključene zavore in verige. zavore so potrebne, da se onemogoči premik rampe. verige so za dodatni priklop na tovornjak. nato viličar se premika po mobilni nakladalni rampi notr v zabojnik oz. tovornjak.  

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 4999 €

močna mobilna nakladalna ploščad ausbau. naša mobilna nakladalna ploščad ausbau lahko precej prihrani čas za nakladanje in razkladanje tovora. proizvajamo modele z nosilnostjo 6, 8, 10 in 12 t. mobilna nakladalna ploščad ausbau lahko je izdelana nestandardnih dimenzij in za nestandardne namene. ugodna cena in izjemna kakovost sta glavni prednosti naše družbe in naših izdelkov. več o izdelku mobilna nakladalna ploščad ausbau na naši spletni strani av-exim.com id: z4t71f   kontakti: t +48223906443 http://av-exim.com   način del mobilne nakladalne rampe: nakladalnik pripelja rampo zraven tovornjaka, dvigne rob rampe (vstavi vilico v trdo sklopko). s pomočjo hidravlične pumpe se nastavi potrebna višina (od 900 mm do 1.650 mm). v komplet z rampo so vključene zavore in verige. zavore so potrebne, da se onemogoči premik rampe. verige so za dodatni priklop na tovornjak. nato viličar se premika po mobilni nakladalni rampi notr v zabojnik oz. tovornjak.  

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 4999 €

premične mobilne ploščadi ausbau za skladišča. več kot 10 let naša družba dobavlja za stranke v ukrajino in evropske države najbolj zanesljive premične mobilne ploščadi ausbau. proizvajamo modele različnih nosilnosti (6, 8, 10, 12 in več ton) in dimenzij (min 90cm, max 165cm). premične mobilne ploščadi ausbau za skladišča se premikajo po podjetju s pomočjo koles in nameščene trde sklopke za viličar. naše premične mobilne ploščadi se razlikujejo zaradi udobja in preproste uporabe. več o izdelku premična mobilne ploščad ausbau na naši spletni strani av-exim.com id: z4t71f   kontakti: t +48223906443 http://av-exim.com   način del mobilne nakladalne rampe: nakladalnik pripelja rampo zraven tovornjaka, dvigne rob rampe (vstavi vilico v trdo sklopko). s pomočjo hidravlične pumpe se nastavi potrebna višina (od 900 mm do 1.650 mm). v komplet z rampo so vključene zavore in verige. zavore so potrebne, da se onemogoči premik rampe. verige so za dodatni priklop na tovornjak. nato viličar se premika po mobilni nakladalni rampi notr v zabojnik oz. tovornjak.  

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 4999 €

radi igrate športne stave? potem imate sedaj možnost, da na spletni strani betsonhand prejmete tudi bet365 bonus. https://www.betsonhand.com/sl/bet365/bet365-bonus/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj