Zgodovina je pomembna

Objavil/a alenka keber, dne 2016-01-18 ob 10:34:59

Zakaj je pomembno in potrebno, da se soočimo z dejanji v preteklosti - svojimi dejanji do drugih in dejanji drugih do sebe?
Ker so v preteklosti ujeti delčki naše energije. Ne gre za maščevanje. Ne gre za krajo. Gre za poravnavo energij. In samo zaradi tega, da prekinemo zgodovinsko verigo dejanj se je potrebno soočiti s svojimi čustvi in občutki v času obstoja naše duše. Potrebno je iti stoletja ali tisočletja nazaj v času in prostoru zato, da pride do izravnave energije. Ker le tako lahko pomagamo svojim prednikom in svojim zanamcem. Tako preprečimo, da bi se preneslo naprej in bi npr naša hčerka srečala fanta iz sosednje vasi in se noro zaljubila vanj, da bi jo on zapustil in bi ona jokala dve leti. Dve leti žalovala in ne živela svojega življenja zato, da bi izjokala solze in žalost svojih prednikov, ki so umrli v vojnah. Ki so bili ubiti in so zapustili svoje družine, v katerih je bil takrat njihov partner ravno prednik tega fanta, ki je zdaj zapustil vašo hči.
To povezavo je v tem trenutku težko razumeti, a se vseeno dogaja. In trpijo naši otroci, vnuki, trpimo mi.
Še bolj pomembni pa so naši občutki tukaj in zdaj. Veliko jih je ujetih v otroštvu, ko smo bili vzgajani tako, da nismo smeli izkazovati jeze, žalosti, veselja - svojih pristnih čustev takrat, ko smo jih čutili v tistem trenutku.. In tako se je zgodilo, da ali nismo več nič čutili in ne čutimo nič, ali pa so občutki nerealni.
Tako jaz osebno sploh nisem vedela zakaj sem jezna, kdaj sem jezna in da sploh sem jezna.. Ker jeze nisem smela izraziti oz sem jo, pa sem bila kaznovana, sem bila prepričana, da jaz jeze in sovraštva sploh ne premorem. Da ne bi nobenemu živemu bitju skrivila lasu. O ja, pa še kako bi mu, veliko njim, in ne le lasu, če ne bi imela zdrave kmečke pameti - ko se je v meni prebudila jeza, ki je nisem čutila takrat, ko bi jo morala. Ta jeza je bila ubijalska. In kljub temu jo je bilo potrebno dati ven. Ker je kot taka ubijala mene samo. Ko sem jo dala ven; najprej v varnem okolju delavnic Pot Srca, nato sama, sem naredila prostor za druga čustva in občutke. Osvobodila sem tisti del sebe. Pa se mi ni zdelo potrebno in vredno. Saj se je že zgodilo in kaj bi pogrevala, kaj bi se spominjala... JA - je bilo potrebno. Nujno potrebno. Ker je bila v teh spominih ujeta moja energija. Moja prava, pristna energija, moja duša. In če je bom izkričala, izjokala, pestovala, crkljala, ne bo cela in celovita. In tako s tako ranjeno dušo lahko vsak dan sproti umiram, namesto da bi vsak dan sproti živela. Predolgo sem to delala dan za dnem. Predolgo sem zavestno in podzavestno vso svojo energijo dajala stran od sebe. Sooočam se z vsem kar je v meni. Odločila sem se zase. Končno sem se odločila da pogledam svojo lastno vrednost. Da si priznam da sem vredna vsega lepega in še lepšega. Nič več ne umiram vsak dan znova, ampak živim - ker zmorem in sem vredna.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
alenka keber
alenka keber
Objavil/a 2016-01-18 10:34:59 (Jan 18, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Prvi vtis...
Sporočilo modre starke
Zavestno spočetje
Ljudje potrebujemo ljudi
Luknje v spominu
Odgovornost
Preteklost je pomembna
Energetska mesta v družinah
Drevo
Antidepresivi da ali ne
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

7741.) poti , obrazi , pokrajine , ex ponto nemiri lirika , umetnik in njegovo delo , znamenja , nemirno leto , jelena , ženska , ki je ni , prekleto dvorišče , omerpaša latas , žeja , znamenja ob poti - zbirka ivo andrić cena je za kos

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 8.99 €

6964.) lastovka čez ocean  domovina v srcu - anton  ingolič

Kategorija: Zdravje

Cena: 18.99 €

3304.) winnetou - karl may 1-12 knjig

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 29.99 €

1882.) mojih pet življenj - gusti stridsberg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1551.) besedna umetnost ii

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 14 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne, vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 spletna stran: amikum e-pošta: info@amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo pri amikum-u so vam na voljo. ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverite našo paketno ponudbo na spletni strani inštrukcije angleščine maribor. lahko pa nas kontaktirate: gsm: 031/530-081 ali preko e-pošte: info@amikum.si preverjeno. preizkušeno. uspešno. amikum.  

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 13 €

7621.) skupinska slika z gospo - heinrich boll

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 19.99 €

7108.) umiranje na rate - dachauski procesi - igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

6972.) jetniški tič - kurt vonnegut ml.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

3095.) marija antoinetta - stefan zweig

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj