Članek
HARANJE
Objavljeno Jan 24, 2014

Ne vem, kdo je to bil in me ne zanima. Dejstvo je, da je nekdo po naši domovini detsruktivno haral  dvajest let. Kako to vem? Tako, da sem spremljala javni prostor zadnja tri leta. Nič se ne spremeni. Če nismo svobodni, potem z resnico na dan.

Včeraj sem gledala samo en delček Žarišč. TO JE TAKO, KOT DA BI SVINJA PLAČALA MESARJU 20.000, 00 EUR na mesec in ga milo prosila, naj jo zakolje....

Sramota od sramote. Ko se ljudje utapljamo v revščini, brezizhodnih položajih, v deložacijah...nekdo se gre že dvajset let irealnega vodenja družbe.

Izklapljam se iz te formalne norišnice in sem povazana samo na človeški ravni s poštenimi ljudmi. To je že višek. Teh viškov je bilo zadnjih dvajset let ogromno. NI MOČNIH OSEBNOSTI, ki bi udarile po mizi in rekle: Zdaj pa dosti.

Z vsakim ukrepom in z vsakim kreditom je nas manj, kot družbe, kot naroda, kot živega življenja...Vse to, kar k nam pride "dobronamerno" iz tujine, nas dejansko ruši. Zato, na zdravje. Naj uživajo naprej.

Zame so izgubili vsi verodostojnost. Ko je nekdo nezrel, nezdrav in destruktiven...mu daš nek dražljaj, da se premakne v smeri zrelosti in zdravja. Naša družbena situacija pa traja in traja. Nerod že zdavanj ni bebav. Vse zaznava. Upam samo to, da bodo naša izseljena mladež imela več sreče z zdravo družbo.