DRUŽBENI RAK ali MAMIN RAK, KI TO NI BIL

Objavil/a Biserka Kapo Kukman, dne 2014-01-06 ob 13:35:30

Torej že tri leta se trudim iz majhnih, drobnih dražljejev na fb-iju razumeti globine, višine in širine naše družbe. Preživela sem obdobje, ko se mi je implicitno samo nabiralo in nabiralo...in skoraj zakuhalo. Ko veš, da se nekaj muti, skriva, da nekaj tli...In danes preberem, da naša druža ima raka. Nerada navajam vire, podatke in informacije...ker mislim, da je to absolutno premalo. Zadnjih dvajset let smo se trduili biti zelo precizni in smo precizno skoraj zgrmeli v PREPAD in PROPAD.

Meni je pomemebn OKROGEL, POLN OBČUTEK, ko začutim, da je vse prav. To je podobno občutku, ko te boža mamina roka. Veš, da ni lažniva, veš, da je polna ljubezni.

Torej, vedno pišem iz izkušenj, ker to je zame res. In pri tem se lahko cela znanost postavi na glavo. To  so moji občutki, moje življenje, moje doživljanje. Žal mi je, da sem v to podvomila. Če smo vsi pošteni in si damo resnico, potem nima biti kaj tu narobe. Živimo!

Moja mama je v nekem trenutku dobila diganozo raka. Sploh ne vem več, kaj ta rak je. Naj bi bil nekaj strašnega. Pa sem se nekaj učila in naučila, nekaj prebirala, gledala fotke, celo na Medicinskem faksu sem preživela dve leti...ampak, mene vedno zanima GLOBINA. Tako, bilo je težko, osupljivo težko. Sredi zidave hiše sem razmišljala, kam naj jo dam, kako naj se organiziram, razmišljaš o ravnovejsu v družini, kdo bo trpel, koliko in zakaj, razmišljaš o stroških, denarju, o mejah, ali boš zmogel, kakšno opremo boš potreboval, ali si jo lahko izposodiš...In tako razmišljaš...v tej stiski...in sem mi spontano pojavi vizualizacija, da davim rakaste celice in jih mečem na smetišče. Potem vizualiziram nad mamo belo svetlobo. Spontano sem počela, kar sem lahko...kar se mi je pojavilo. O tem nisem nič brala. Samo to vem, da za človeka, ki ga imam rada, naredim največ, kar je v človeški moči.

Naslednji dan pridem v bolnico Petra Deržaja v Šiški. Zdravnica me povabi v neko sobico in se pogovoriva. Pove mi, da mama nima raka. Prišli so izvidi iz laboratorija, ima TBC črevesja, kar je pomenilo, da bo še živela. Na Golniku je bila pol leta, pila antibiotike, prišla k sebi in potem živela še pet let.

Zakaj sem opisala ta del mojega življenja. Zato, ker ponovno želim, da moja družba (domovina) nima  raka. Želim si, da bi imela nekaj lažjega. In želim si, da ne bi nikoli umrla. Ne vidim globalizacije tako, da nam umrejo vse domovine po vrsti. Globalizacijo doživljam kot povezavo med vrtički in vrtovi na našem prelepem planetu.

In če nam kaj lahko tu pomaga je to narava. Narava ni lažniva. Pristna je kot materina ljubezen. In zdaj potrebujemo PRISTNOST.

 

 

 

 

 

 

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
6
Biserka Kapo Kukman
0
Jan 08, 2014
Res je.
#6
GRi SON
0
Jan 08, 2014
vse bolezni so si dokaj podobne, spremlja jih bolečina in trplenje ...

http://uploads.publishwall.si/imgs/2013/12/02/publishwall_1385965079_4495215.jpg
#5
Biserka Kapo Kukman
0
Jan 07, 2014
No, Ana, toliko kolikor sem sledila naši ožji družini ga pač ni bilo. Lahko, da je bil, pa mi tega ne vemo, ker ni bilo diagnoze. Na tej informaciji ravno ne visim.
#4
Ana Kos
0
Jan 07, 2014
Biserka, bi rekla kar, da to niso bile "lepe oči" :-).
Veš, spomnim se ene gospe, ki so jo operirali, kasneje je pa sama dvomila, da je imela raka.
Ti si pa kar gotova, da v družini nimate raka, pač pa srčne bolezni?
Veš, meni je rekla moja profesrica v srednji šoli (zdravstveni), da bom gotovo umrla zaradi srca. Čudna diagnostika - ko je to rekla menda zato, ker sem bila v tistih časih rdečelična.
Zdi se mi, da v širši družini ni ene bolezni, ki bi prevladovala. So dg tako različne, kot smo ljudje različni. ;-)
#3
Biserka Kapo Kukman
0
Jan 07, 2014
Diagnozo raka je dobila na "lepe oči". Vse dokler mikroskopsko ne pogledaš celilc, točno ne veš. Ne, ni bil rak. V naši družini so srčne bolezni. Raka ni.
#2
Ana Kos
0
Jan 06, 2014
Zelo zanimivo razmišljanje!
Misliš, da je tvoja mama imela zares raka - ali pa je imela prvotno napačno giagnozo?
Vsekakor je zelo zanimivo tako to, kako je, če natančno poznaš svoje stanje, kot to, če poznaš omiljeno stanje ali pa če misliš, da je huje, kot realno je.
Koliko imamo vpliva na bolezni s svojimi pozitivnimi ali negativnimi mislimi?
Mnogokrat tudi ne moremo kar odstraniti enih msili in vnesti drugačnih.

Življenje je zelo zanimiva reč. :-)

Tudi jaz si želim, da smo lahko različni, a povezani med seboj v ljubezni.
#1
Biserka Kapo Kukman
Biserka Kapo Kukman
Objavil/a 2014-01-06 13:35:30 (Jan 06, 2014)
Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ENAKOVREDNOST PROCESOV NAŠEGA NOTRANJEGA POLJA
DOBRA, ZRELA CELOTA
IMETI RAD
SPLAČA SE...
MOJE, TVOJE, NAŠE, VAŠE...
DOBRA KOMUNIKACIJA
CELOTA
NARAVNI RED IN DEMOKRACIJA
MOČ ŽIVLJENJA
EU NE MARAM
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Vrt
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

velika ponudba nadomestnih baterij za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, clevo, dell, fujitsu, gateway,.. na zalogi je veliko baterij. hitra odprema. cene baterij se gibljejo med 25,00€ in 100,00€. 

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

7081.) kaznilnica v snegu - gaston charlet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

15.) menuet za kitaro - vitomil zupan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4333.) njeno življenje - guy de maupassant

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

156.) gostilne na slovenskem

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

1084.) vzgoja otrok v težavnih obdobjih - dr. benjamin spock

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

1709.) šopki za adama venijo - andrej blatnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj