Članek
VČERAJ PO TV
Objavljeno May 12, 2014

Kako nekdo, ki je intelektualec...da ne naštevam vseh javnih vlog, lahko reče, da je vedel že vnaprje, da pač ne bo prišel skozi razpisane kriterije za neko delovno mesto. V isti sapi pa pove, da ljudje nabirajo izkušnje in so kompetetni, zato so izvoljeni, zato krožijo kot lešinarji. (nisem dobro citirala, samo približno, rada bi zadela bistvo). Kaj me moti? Mene moti, da dolge reke... mladih odhajajo v tujino, ker tu ni zaposlitve.

Kaj mene fascinira? To, da se nekomu ne zdi sporno, da naš družbnei prostor ne diha. Kaj je zame dihanje? PROSTI PRETOKI PO LASTNEM POTENICALI. Zakaj je enim dovoljeno dihanje in drugim ne? Kako to, da so nekateri skrbeli le za lastne kariere in za ljudi, ki so v njihovih političnih gabaritih. Politika je umetni proces. Žal! Jaz bi rajši videla, da ni, da je nam ljudem blizu.

Zdrava politika skrbi za ravnovesje med naravnimi in umetnimi dražljaji, procesi...če ne, potem je destruktivna. Razvoj zastane, tako kot se nam je to zgodilo zdaj.

Migajo korupcija, kriminal, klientelizem, podkupovanja, sivi procesi....Še malo,pa jih bom vzljubila...Zakaj? Zato, ker je v njih več življenja kot v naših družbenih strukturah. Samo v teh procesih ni humanizma. Ali ubogaš ali pa ne...Jaz nimam šole kriminala. Kje te tega lahko naučiš? Vpišem program in se oborožim za življenje. Jaz nisem kriminalna zato, ker je to fino. Drugim ne delam slabega, ker se zavedam ranljivosti in svetosti življenja. Brez tega ni odraščanja.