Članek
DOLGO RAZMIŠLJAM...O TOKOVIH...
Objavljeno Apr 16, 2014

Dolgo razmišljam, preden nekaj napišem. Opazujem družbeni prostor in življenje. Ali se kaj premakne proti soncu? Res so naši problemi v globinah. Problem je, ker tisti, ki res imajo težave sami s sabo in posledično tudi drugi z njimi, nimajo vpogleda v globine, ne v višine ali širine. Zamaskirani so na svojih preživitvenih pozicijah. Se ne premikajo. Posledično se ne premakneta ne energija in ne denarni tok.

Zato ni evolucije. Zato zgodovina zastoje rešuje z revolucijami. A revolucija reši naše tokove le do naslednje revolucije. In tako se vrtimo v krogu. Lovimo lastni rep.

Dejansko nam bo le evolucija, evolucijski preskok prinesel mir, lepoto in harmonijo življenja. Do tu ne pridemo brez prostih svobodnih tokov ČUTENJA, ČUSTVOVANJA IN MIŠLJENJA, posledično tudi delovanja.

Sicer si eni domišljajo, da so družbeni sloji rešitev. Pa niso. Vse zaprtosi se prej ali slej zrušijo same vase.

Ko bomo vsi v naravnih, pristnih in sproščenih tokovih, bomo vsi imeli vse.

GREH JE ČLOVEKU ODVZEMATI. Zakaj? Zato, ker je narava, višja sila, bog...ustvaril vsako živo bitje popolno. V sebi nosimo neslutene potenciale, ki ne morejo zaživeti, ker je nekoga strah, ker si ne upa biti pristen in sproščen. Ne ve, da s strahom prekriva božansko, človeško, naravno jedro bitja.

Strahovi nas popačijo. Od tod se živi v globoki ljubezni in pogumu. Šele tu je življenje lepo. Lepota je v svobodnih tokovih! Tu je dogovornost do sebe, drugih in celega živega sveta samoumevna.